Főmenü Termékeink
Blog

Fiatalító Hialuronsav

Hialuronsav, mint öregedés gátló tápanyag?

A hialuronsav már sok étrend kiegészítőben, bőrápoló krémben, sőt injekcióban is megtalálható. De valóban olyan mágikus a hatása, amilyennek látszik, hogy minden bőrtápláló terméket gyártó cég és minden orvos/kozmetikus listáján szerepel, mint kihagyhatatlan összetevő?

fiatalito-hialuronsav-oregedesgatlo-izulet-haj-bor.jpg

Mi az a hialuronsav?

A hialuronsav (HA) zselészerű, vízmegkötő molekula, amelynek minden emlősben az a szerepe, hogy kitöltse és kipárnázza az üres helyeket. A hialuronsav kipárnázza az ízületeket, idegeket, hidratálja a bőrt és a hajat, megtölti a szemet.

Bár eredetileg Karl Meyer fedezte fel 1934-ben, a hialuronsavra csak akkor figyeltek fel, amikor egy riporter ellátogatott egy japán faluba, Yuzuri Harába, hogy megtudja, a 80-as- 90-es éveikben járó férfiaknak és nőknek miért ránctalan a bőrük, hajlékonyak az ízületeik, miért sűrű a hajuk, és miért van az, hogy korukat meghazudtoló módon aktívak. Kiderült, hogy mindez az étrendjükben szereplő szójában és tofuban levő ösztrogénszerű molekulákkal van összefüggésben, amelyek jelzéseket adnak le a sejteknek, hogy még több hialuronsavat állítsanak elő.

hialuronsav-fiatalito-oregedesgatlo-izulet-bor-haj.jpg

Hialuronsav - sokféle funkcióval

Testünk nagyjából 15 gr hialuronsavat tartalmaz, és gyakorlatilag egész szervezetünkben megtalálható. Ilyen elterjedtség esetén logikus, hogy a hialuronsavnak sokféle funkciója van.

Tudományos kutatások bizonyították, hogy a hialuronsav javítja a bőr hidratáltságát, élénkíti a bőrben a kollagén termelődését, antioxidánsként működik, kisöpri a szabad gyököket, fenntartja a bőr rugalmasságát, kipárnázza az ízületeket és az idegszöveteket, antibakteriális és gyulladásgátló hatása van, nedvesen tartja a szemet, ami számos lehetséges szembetegségtől segít megvédeni látószervünket.

Egy átlagos emberi testben kb. 15 gr hialuronsav van, amelynek egyharmada naponta lebomlik és szintetizálódik. És itt jelentkeznek a problémák! Az életkor előrehaladtával minden egyes védelmező hatóanyag termelődése hanyatlik a szervezetben, és ez alól a szabály alól a hialuronsav sem kivétel.

Hialuronsav - sokféle funkcióval

A csökkenő mennyiségű hialuronsav az öregedési folyamat kísérőjelensége, és becslések szerint mire 40-es éveink közepére érünk, már csak kb. fele annyi hialuronsav termelődik, mint amennyire szervezetünkben szükség volna.

A hialuronsav jótékony hatásai:

Hialuronsav és a Bőr

A szervezet hialuronsav tartalmának majdnem a fele a bőr kollagénjében található, tehát logikus, hogy a hialuronsav itt rendkívül fontos szerepet játszik.

borfiatalito-hialuronsav-oregedesgatlo-izulet-bor.jpg

A hialuronsav a saját súlyánál több mint 1000-szer akkora súlyú vizet képes megtartani a bőr sejtjeiben, tehát kiváló hidratáló szer. Valójában nincs még egy biológiai anyag, amely annyi vizet képes visszatartani, mint a hialuronsav, és ennek eredményeképpen a bőr simább, selymesebb és kevésbé ráncos lesz. Ugyanilyen fontos, hogy képes eltávolítani a feleslegessé vált anyagokat a sejtekből, azokból is, amelyekben alacsony szintű a vérkeringés.

Manapság a hialuronsavat ugyanolyan fontosnak, ha nem fontosabbnak tartják, mint a kollagént. A hialuronsavat leggyakrabban öregedés gátló terápiákban használják, különösen az olyan kozmetikai kezelések alkalmával, mint például a bőrhibák és ráncok eltüntetése, de ez nem problémamentes, és mivel a hialuronsavat a szervezet lebontja, az eljárásokat rendszeresen ismételni kell, ami gyakran nagyon drága.

Hialuronsav és az Ízületek

Legtöbben már hallottak róla, hogy a glükózamint ízületi bántalmak kezelésére használják. A glükózamin a glükózaminoglikánok (GAG) csoportjához tartozó molekula.

fiatalito-hialuronsav-oregedesgatlo-izulet-bor.jpg

Ezek a molekulák segítenek az erősebb, egészségesebb és rugalmasabb ízületek kiépítésében. A hialuronsav a GAG legaktívabb formája, amely lengéscsillapítóként funkcionál: megolajozza az ízületi szövetekben levő folyadékot, és stabilizálja a működését. Eltávolítja a gyakran savas természetű végtermékeket is, amelyek a porckopás következtében keletkeznek, így enyhíti az ízületi fájdalmat. Mint antioxidáns, védi az ízületeket a szabad gyökök pusztító hatásától is. A hialuronsavat közvetlenül a térdbe lehet injektálni, bár az ilyen kezelés nagyon drága, és gyakran meg kell ismételni a természetes lebomlás miatt.

Hialuronsav és a Szem

A hialuronsav megtalálható a szemben, az üvegtesti folyadékban, és formát és jellegzetességeket biztosít a szemnek.

szem-hialuronsav-fiatalito-oregedesgatlo-izulet-bor.jpg

Az első hialuronsavat tartalmazó gyógyszert szemműtétekhez fejlesztették ki, kifejezetten a szürke- és zöldhályog műtéteknél való alkalmazásra: ezzel gyorsították fel a műtét utáni gyógyulási folyamatot. Mivel a hialuronsav síkosítja a szem szöveteit, rendkívül hasznos a szemszárazságtól szenvedő pácienseknek. A hialuronsav szájon át szedhető formában is javíthatja a látást. Ennek az az oka, hogy ahogy öregszünk, csökken a hialuronsav mennyisége a szem szöveteiben, ezért pótlásra szorul, a szem struktúrájának támogatása céljából. 

Hialuronsav és az Ínybetegségek

Az ínybetegség - és nem a fogszuvasodás - a fogak elvesztésének legfőbb okozója.

fiatalito-hialuronsav-oregedesgatlo-fogak-iny.jpg

A hialuronsav a fogíny kötőszövetének fontos összetevője, ami elősegíti az egészséges ínyszövetek regenerációját, valamint csökkenti a fogínyvérzéshez vezető gyulladásokat. Több tanulmányban leírták, hogy a gél formában alkalmazott hialuronsav (Gengigél) segít csökkenteni a vérzést és az ínybetegségek más tüneteit.

A hialuronsav használatának több további előnyéről is beszámoltak, ezek közé tartozik a

  • sebek gyorsabb gyógyulása,
  • megemelkedett energiaszint,
  • a bőr szárazságának csökkenése,
  • az izmok erejének növekedése
  • és a nagyobb szellemi éberség.


Megtehetjük ezek után, hogy ne használjuk a hialuronsavas készítményeket? Nem!

Irány a bolt >>>

Nézz körül a webáruházunkban
FERMENTÁLT HIALURONSAV - 1 millió Dalton hialuronsav és savmentes C-vitamin Natur Tanya® Akció
FERMENTÁLT HIALURONSAV DUOPACK -10% kedvezménnyel Akció

moringcé Bio Anti-aging arckrém 50ml

5 340 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 5 340 Ft

moringcé Bio feszesítő szérum 30ml

5 340 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 5 340 Ft

moringcé Bio öregedésgátló arcfluid 50ml

5 340 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 5 340 Ft
Liposzómás Szerves C-vitamin cinkkel - Natur Tanya® 200ml Akció

Liposzómás Szerves C-vitamin cinkkel - Natur Tanya® 200ml

6 665 Ft
5 998 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 5 998 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
B.Orsi
A rendelést elküldtem, tudom hogy holnap már hozzák is de alig győzöm kivárni a csomagom :)
siposdetty
két hónapja szedem és már az első hónap után volt változás a bőröm állapotában és a hajamén is
Kovács L. Tina
egy dobozon már túl vagyok, most rendeltem meg a kövit
Hajdú Kinga
ez a kékcimkés hialuronsav nagyon jó.

Viszont ne felejtsetek el SOK vizet inni. A kettő együtt nagyon jó eredményt produkált nálam.
Szemes G Zsófi
imádom!
r_andi
Eszem megáll, tőlletek mindig tanulok valamit :D
Simon Edina
A tévébe reklámokba mindig mondogattják de eddig nem tuttam mi ez.
Miklósi Adrienn
ez nekem is nagyon be vált
magdus
nem is tuttam hogy a hialuron sav a szemünkben is van én a börre hasznalom és nagyon jó! ajánlom ezt a ránd feltöltős kúrát!
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.