Fermentált hialuronsav gyomorbarát C-vitaminnal: A bőr és ízületek csodaszere
Próbáld ki a fermentált hialuronsavat C-vitaminnal: a bőr és porcok egészségére!
A hialuronsav (HA) egy rendkívül fontos molekula a szervezetünkben, amely segít a bőr hidratáltságának megőrzésében, támogatja az ízületek működését és elősegíti a sebgyógyulást. Napjainkban a fermentált hialuronsav egyre népszerűbb, mivel biztonságosabb, tisztább és hatékonyabb, mint az állati eredetű változat. De hogyan készül, és miért jobb ez az eljárás? És vajon miért érdemes C-vitaminnal együtt fogyasztani? Nézzük meg részletesen!
Mi az a hialuronsav és mire jó?
A hialuronsav egy természetes, gélszerű anyag, amely a testünkben megtalálható, különösen a bőrben, az ízületekben és a szemben. Legfontosabb tulajdonsága, hogy kiválóan megköti a vizet, így:
✔ Hidratálja a bőrt, csökkenti a ráncokat és fokozza a rugalmasságot.
✔ Kenőanyagként működik az ízületekben, segít a mozgékonyság fenntartásában és csökkenti az ízületi fájdalmakat.
✔ Támogatja a sebgyógyulást, elősegíti a bőrsejtek regenerálódását.
Hogyan készül a fermentált hialuronsav?
A hialuronsavat hagyományosan állati forrásokból, például kakastaréjból vagy marhaszemből vonták ki. Azonban az utóbbi években egy korszerűbb, fenntarthatóbb és biztonságosabb eljárás, a fermentáció terjedt el.
A fermentáció során baktériumokat (pl. Streptococcus zooepidemicus) használnak, amelyek természetes módon termelnek hialuronsavat. Ezt a folyamatot ellenőrzött körülmények között végzik, majd szűréssel és tisztítással eltávolítják a baktériumokat és egyéb szennyeződéseket.
Miért jobb a fermentált hialuronsav az állati eredetűvel szemben?
Tulajdonság |
Fermentált hialuronsav |
Állati eredetű hialuronsav |
Tisztaság |
Magas tisztaság, mentes az állati fehérjéktől |
Lehetnek állati eredetű szennyeződések |
Biztonság |
Kisebb az allergia és fertőzés kockázata |
Allergiás reakciókat okozhat |
Molekulatömeg |
Egyenletesebb, jobban szabályozható |
Változó minőségű |
Fenntarthatóság |
Nem igényel állati forrásokat, környezetbarát |
Állatokból kell kivonni |
Hatékonyság |
Jobban felszívódik és stabilabb |
Lassabban szívódik fel |
Mindezek miatt a fermentált hialuronsav a modern bőrápolás és táplálékkiegészítők egyik legjobb választása.
Miért érdemes C-vitaminnal együtt fogyasztani?
A C-vitamin és a hialuronsav együtt szinergikus hatást fejt ki, vagyis egymás hatékonyságát növelik.
- Fokozza a kollagéntermelést: A C-vitamin segít a szervezetnek kollagént előállítani, ami elengedhetetlen a bőr rugalmasságához és az ízületek egészségéhez.
- Javítja a hialuronsav felszívódását: A C-vitamin támogatja a HA jobb hasznosulását a szervezetben.
- Erős antioxidáns védelem: A C-vitamin védi a bőrt a káros szabad gyököktől, lassítja az öregedést.
Ezért sok étrend-kiegészítőben hialuronsavat és C-vitamint együtt találunk, hogy a bőr és az ízületek egészségét maximálisan támogassák.
Miért érdemes a Natur Tanya® fermentált hialuronsavat választani?
- A Natur Tanya® hialuronsav tabletta; 100 mg fermentált hialuronsavat tartalmaz adagonként, ezzel járulva hozzá a szervezetben lévő hialuronsav mennyiségének pótlásához.
- A Natur Tanya® FERMENTÁLT HIALURONSAV ezen kívül a szövetek számára fontos C-vitamint is tartalmaz kalciummal pufferelve (kalcium-L-aszkorbát), amely a C-vitamin egy savmentes, gyomorbarát formája, mely érzékeny gyomorral és bélrendszerrel rendelkezők számára is ideális választás, hiszen a kémhatása enyhén lúgos (7,1-7,4 pH).
- Biztonságosabb és tisztább, mint az állati eredetű változat.
- Jobban felszívódik és hatékonyabb a szervezetben.
- Fenntartható és állatbarát előállítási mód.
- Széleskörűen használható a bőrápolásban, ízületi támogatásban és egészségmegőrzésben.