Főmenü Termékeink
Blog

Férfiaknak a férfiegészségért!

Szerkesztő: Somogyi Rita

Fűrészpálma olaj a férfierőért és férfi egészségért!

Uraim, ennél célzottabb tápanyagot nem is kívánhatunk Önöknek! A fűrészpálma bogyókból nyert olaj kivonat a lehető leghatékonyabban támogatja a vitális férfi energiáját és nemzőképességet, tudományosan igazolt hatású jóindulatú prosztata megnagyobbodásnál (BPH), segíti a normál vizeletáramlást, a prosztata és húgyúti rendszer egészségét, továbbá csökkenti a fejtetői kopaszodást és a hajritkulást, mely nagyon szorosan kapcsolódik a prosztata egészségéhez. Azok a hölgyek se lepődjenek meg, akiknél PCOS-t diagnosztizáltak és fűrészpálma kivonatot ajánlottak számukra étrend-kiegészítőként. Blogunk megmutatja, hogy miért van ez így.

Fűrészpálma olaj a férfierőért és férfi egészségért!

Az 5 legfontosabb tény a Saw Palmettoról

  • Tudományosan igazolt hatás jóindulatú prosztata megnagyobbodásnál (BPH)

  • Segíti a normál vizeletáramlást, a prosztata és húgyúti rendszer egészségét

  • Serkenti a férfiak vitális energiáját és nemzőképességet

  • Csökkenti a hajritkulást, hajhullást, fejtetői kopaszodást

  • Ajánlott kiegészítő PCOS-ben szenvedő hölgyeknek

Mi a különbség a fűrészpálma termékek között?

Mielőtt nekivágunk fontos tisztázni, hogy a FŰRÉSZPÁLMA (más néven: SAW PLAMETTO, SZABALPÁLMA) termékek között óriási minőségbeli különbségek vannak. A nemzetközi felmérések szerint ez a gyógynövény az, amit a legtöbbször hamisítanak, például más növénnyel helyettesítenek.

Kezdjük az elején!

A fűrészpálma kizárólag egy helyen terem (Észak-és Közép Amerika viszonylag szűk területén), máshol nem termeszthető. A fűrészpálma terméshozama időjárásfüggő, az esőzések okozta csapadék a beporzást akadályozza meg, és gombafertőzések is gátolják a hatóanyagban gazdag bogyók kialakulását és érését. Ennek következtében a terméshozam évről-évre változik, de még a jobb terméshozamú években is igen nehezen fedezi az iparági igényeket. Nemzetközi felmérések szerint a fűrészpálma termékeket igen gyakran hamisítják, leginkább más növénnyel helyettesítik, melyekről az ellenőrzés során a zsírsavprofil árulkodik.

Az Amerikai Gyógyszerkönyv a fűrészpálmatermés-kivonatnál legalább 80%-os zsírsavtartalmat, valamint 22–34% laurinsav-tartalmat ír elő. A jellemző zsírsavprofil rendkívül fontos a fűrészpálma növény autentikusságának (eredetiségének) igazolására. Nemcsak a zsírsavtartalom, de a laurinsav egyes zsírsavakhoz viszonyított aránya is meghatározott, amely a következőképp számolható ki (a laurinsav w/w % / egyéb zsírsav w/w %).

Zsírsav

Minimum arány

Maximum arány

Kaprinsav

9

16

Kapronsav

8,5

24

Kaprilsav

8,5

17,5

Linolsav

5

16

Linolénsav

31,5

55

Mirisztinsav

2,2

2,8

Olajsav

0,6

1,15

Palmitinsav

2,8

3,9

Sztearinsav

14

26


Vannak azonban minőségbeli különbségek az eredeti termékek között is!

A különféle porított készítmények a fűrészpálma olaj további feldolgozásával készülnek szárítással, majd akár maximum 50% hordozóanyag hozzáadásával (egyfajta hígitással/felütéssel) kerülnek formulázásra. Ez akár azt is jelentheti, hogy a por termék 320 mg fűrészpálma kivonata nem is 320 mg kivonatot tartalmaz, hanem mindössze a felét 160 mg-ot. A port tartalmazó tabletták/kapszulák ezért rendszerint alacsonyabb (pl. 25%, 45%) zsírsavtartalommal rendelkeznek a szuperkritikus CO2 extrakcióval előállított olaj kivonatokkal összehasonlítva.

Ezek alapján elmondható, hogy a legjobb minőségi fűrészpálma alapanyagok az olaj kivonatok, ezt követik a porított kivonatok, majd a porított őrlemények.

A porított őrlemények:

-          Zsírsavtartalom hiánya

-          Zsírsavprofil hiánya

-          Hatásos dózis hiánya

Nem hitelesített kivonatok:

-          Fitonutriens profil hiánya

-          Nem felel meg a standard előírásoknak

-          Nem biztos, hogy autentikus

Standardizált szuperkritikus extrakcióval előállított olaj kivonatok:

-          Megfelel a különböző gyógynövénymonográfiák minőségi kritériumainak

-          Autentikus és tudományos kutatásokban igazolt

Jó választás lehet a Natur Tanya FŰRÉSZPÁLMA olaj kapszula, mely szuperkritikus CO2 (szén-dioxid) extrakcióval nyert standardizált olaj kivonat, minimum 85% össz. zsírsav tartalomra standardizált, amelyből 28-32% laurinsav. Továbbá a termék formulázásra során nem használnak hordozóanyagot, szemben a porított készítményekkel.

Vannak azonban minőségbeli különbségek az eredeti termékek között is!

Fűrészpálma és férfierő

A népi gyógyászatban évszázadok óta használják a fűrészpálmát a nemi vágy fokozására, a spermiumtermelés serkentésére és termékenység megőrzésére.  A fűrészpálma javítja a tesztoszteronszintet azáltal, hogy blokkolja az 5-alfa-reduktáz enzimet, és csökkenti a DHT-vé alakított mennyiséget, amely a tesztoszteron egy erősebb formája.

A tesztoszteron szintje az életkorral folyamatosan csökken, a tesztoszteron megfelelő szintje azonban nem csak a nemi vágy serkentése miatt fontos, de hozzájárul izomtömeg megtartásához, az egészséges agyműködéshez és a hangulat szabályozásához is. A fűrészpálma segít a normál tesztoszteronszint fenntartásában.

A fűrészpálma befolyásolja az ösztrogén és progeszteron hormonok termelődését is, amit szintén összefüggésbe hoznak a DHT megnövekedett szintjével, ami jellemző PCOS-ben, peteérési zavarokkal küzdő nőknél.

Fűrészpálma és a hirsutizmus tünetei

Azok a hölgyek, akik emelkedett androgén hormon szinttel élnek fokozott arc és a test szőrösödését, hajritkulást, hajvékonyodást, aknékat, menstruációs panaszokat és húgyúti gyulladásokat tapasztalhatnak (hirsutizmus tünetek). A kutatások azt mutatják, hogy a PCOS-ben szenvedő nők nagyobb gyakorisággal alakítják át a tesztoszteront DHT-vé, mint a nem PCOS-ben szenvedők, ezért érzékenyebbek a hirsutizmusra. A fűrészpálma az 5-alfa reduktáz enzim működésének blokkolásával hatékonyan állítja meg ezen tüneteket. PCOS-ben a fűrészpálma kúrát érdemes nagy dózisú Omega-3 zsírsavakkal, gamma-linolénsavval és D-vitaminnal is kiegészíteni.

A PCOS-ben szenvedő nőknél magasabb az ösztrogén hormon szintje. Ez viszont befolyásolja az LH és FSH hormonok egyensúlyát, amelyek szükségesek az egészséges menstruációs ciklushoz. A fűrészpálma hatása szabályozhatja a progeszteron receptorokat, és segíthet csökkenteni az ösztrogénszintet az egészséges hormonális egyensúly fenntartása érdekében.

Fűrészpálma és prosztata egészség

A prosztata egy mirigy, ami a húgyhólyag és a pénisz között helyezkedik el, és szabályozza a húgyutak működését és a spermiumok egészségét. A fűrészpálmát több mint egy évszázada használják a prosztata megnagyobbodás tüneteinek enyhítésére és a kísérő tünetek csökkentésére, mint a sürgető éjszakai vizelés, a gyakori vizelési inger, a gyenge vizeletsugár, a hiányos hólyagürítés vagy a vizelés nehéz beindulása. 

Ha több tesztoszteron alakul DHT-vá, megjelenik a prosztata megnagyobbodás. Azzal, hogy a fűrészpálma blokkolja az 5-alfa-reduktáz nevű enzimet, megakadályozza a tesztoszteron dihydrotestosteronné (DHT) alakulását, a bogyók egyéb összetevői komplexen segítik a gyulladáscsökkentést.

Fűrészpálma és fejtetői kopaszodás

Az androgén alopecia (AGA) vagy férfias kopaszodásnak is nevezett állapot jellemzője a hajszálak fokozatos eltűnése a koronáról és az elülső fejbőrről, amely férfiakat és nőket egyaránt érinthet (a DHT felelős a férfias típusú kopaszodásért).

Menopauza időszakában vagy PCOS-ben szenvedő nőknél gyakoribb az androgén alopécia kialakulásának kockázata (míg a DHT hormon szintje zsugorítja a fej szőrtüszőjét, a testszőrzetre éppen ellenkező hatást gyakorol). Férfiaknál sokszor a fejtetői kopaszodás a jelzés, hogy vizsgáltassuk meg prosztatánkat is!

Fűrészpálma és fejtetői kopaszodás

Tudtad, hogy a fűrészpálma…?

  • Az 1960-as évek óta kiterjedt klinikai vizsgálatok folynak a fűrészpálmával Európában. Egy 1998-as, 24 vizsgálat elemzésén alapuló tanulmány szerint, majdnem 3000 férfi szedett fűrészpálmát, mások Proscart (prosztata gyógyszer), egyharmaduk pedig placebót. A fűrészpálma készítményt szedők 28%-ánál javultak a húgyúti tünetek, 24%-nál javult a vizelet áramlása, és 43%-nál általában könnyebbé vált a vizelés. Az eredmények ugyanolyan jók lettek, mint azoknál, akik Proscart szedtek, és sokkal jobbak, mint a placebót fogyasztók esetében, azonban mindez mellékhatások nélkül és olcsóbban fejtette ki hatását.

  • A fűrészpálma gyógynövény köhögés és légúti problémák kiegészítő kezelésére is alkalmas, erősíti pajzsmirigyet, egyensúlyban tartja az anyagcserét és megkönnyíti az emésztést. 
Nézz körül a webáruházunkban
FŰRÉSZPÁLMA OLAJ (Szabalpálma, Saw palmetto) DUOPACK, -10% kedvezménnyel 2 X 60 db Akció

FŰRÉSZPÁLMA OLAJ (Szabalpálma, Saw palmetto) DUOPACK, -10% kedvezménnyel 2 X 60 db

11 190 Ft
10 071 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 5 805 Ft
ALPHA – Férfi potencia és kirobbanó férfiasság vitamin DUOPACK -10% kedvezménnyel Akció

ALPHA – Férfi potencia és kirobbanó férfiasság vitamin DUOPACK -10% kedvezménnyel

10 910 Ft
9 819 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 9 819 Ft

100% TAURIN POR - adalékanyagmentes, taurin aminosav Natur Tanya®

4 535 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 4 535 Ft
Natur Tanya® Energikus csomag – 100% Taurin por+ 100% Glicin por Akció

Natur Tanya® Energikus csomag – 100% Taurin por+ 100% Glicin por

8 030 Ft
7 227 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 7 227 Ft
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.