A kosarad még üres.
Blog
Fenséges Bulgursaláta recept - Anatur módra
Fenséges Bulgursaláta recept
Csodaszép, zamatos étek, ha egy igazi tavaszi fogást keresel
Remek egytálétel ez az ízletes bulgursaláta, ami grillezett húsok mellett, köretként is kiválóan megállja a helyét. Gyakran készítem, hiszen annyira egyszerű! Alig 15 perc és csupán néhány hozzávaló szükséges, amit mindig a hangulatomnak (és persze a hűtőmnek) megfelelően variálok.
Most éppen a tavasz jegyében árvácskával bolondítottam meg! Nézzétek csak!
Hozzávalók:
-1 bögre bulgur
-egy csipet himalája só
- kókuszzsír
- zöldségek (paradicsom, uborka, retek, hagyma, esetleg friss csírák)
- fetasajt vagy mozzarella
- citrom az ízesítéshez és a díszítéshez
- tökmagolaj ízlés szerint
- petrezselyem
Elkészítés:
- 1. Kókuszzsíron megpirítom a bulgurt, felöntöm 1,5-szeres vízzel, és meghintem egy csipetnyi sóval, majd fedő alatt főzöm, amíg megpuhul. Tipp! A bulgurt a kuszkuszhoz hasonlóan, le is forrázhatjuk, én azonban jobban szeretem ezt az elkészítési módot, hiszen így igazán pergős marad a bulgur.
- 2. Amíg fő a bulgur, addig megmossuk, és felvágjuk a zöldségeket.
- 3. A kész bulgurt hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a zöldségekkel. Ezután meglocsoljuk a citrom levével, esetleg egy kis tökmagolajjal, és díszítjük. Engedjük szabadjára a fantáziánkat!
- Az árvácska például az enyhén füves, mentolos ízével tökéletesen kiegészíti a citrom ízét, emellett pedig a szemet is gyönyörködteti
- 4. Csodáljátok meg az elkészült művet, aztán persze ne felejtsétek el megenni! :-)
Jó étvágyat hozzá!
Nézz körül a webáruházunkban
Himalája só, Natur Tanya® Finomítatlan, érintetlen, Őssó. 1 kg
845 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 845 Ft
MAGYAR TÖKMAGOLAJ – adalékanyagmentes olaj, külsőleg és belsőleg 250ml Natur Tanya®
2 995 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 2 995 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés
Regisztráció