Főmenü Termékeink
Blog

Felejtsd el könnyen a nassolást!

Szerkesztő: Somogyi Rita

Króm-pikolinát a jobb evéskontrollhoz

A szerves króm szabályozza a vércukorszintet, csökkenti testzsírt, a nassolást, a kényszeres evést és növeli az inzulinérzékenységet. Építi az izomszövetet és energiát ad. Kifejezetten ajánlott testsúlycsökkentéshez, hasi zsírfelhalmozódás, cukorbetegség és inzulinrezisztencia esetén.

Szerves króm tabletta

A szerves króm 9 legfontosabb hatása a szervezetben

  1. Javítja az inzulintevékenységet, hozzájárul a normális vércukorszint fenntartásához.
  2. Hatással van a cukor- és zsíranyagcserét szabályozó enzimek aktivitására.
  3. Csökkenti a cukoréhséget és a szénhidrátok utáni sóvárgást.
  4. Segít a nassolás és kényszeres evés elleni küzdelemben.
  5. Gátolja az inzulincsúcsokat, aminek segítségével elkerülhető a zsírraktározás.
  6. Hozzájárul a test zsírtartalmának csökkentéséhez, különösen a hasi zónában.
  7. Részt vesz az izomszövetek építésében és fokozza a fizikai teljesítményt.
  8. Szükséges a normális zsíranyagcseréhez, köztük a koleszterinéhez is, csökkenti az LDL és növeli HDL koleszterinszintet. 
  9. Támogatja az immunműködést azzal, hogy csökkenti a kortizol szintjét és növeli az immunoglobulinok mennyiségét.
A szerves króm 9 legfontosabb hatása a szervezetben

A szervezet alacsony krómszintje és a krómhiány oka

A feldolgozott élelmiszerek meg vannak fosztva természetes krómtartalmuktól, az egyszerű cukrokban bővelkedő ételek pedig meggátolják a szervezetet abban, hogy feldolgozza a krómot.

A test krómtartalmát bizonyos állapotok tovább csökkentik, például a kor, a fertőzések, a megerőltető tornák, a terhesség és szoptatás időszaka, valamint a stresszes élethelyzetek.

A krómhiány néhány tünete

  • zsírtöbblet, különösen a hasi régióban
  • vércukor panaszok, inzulinrezisztencia
  • szorongás, fáradtság
  • magas koleszterinszint
  • elhúzódó gyógyulási idők

Mi az a króm?

A króm egy ásvány, amelyből az embernek rendkívül kicsi mennyiségre van szüksége. A króm (Cr) kőzetekben, állatokban, növényekben, a talajban, vulkanikus porban és gázokban előforduló természetes elem. A környezetben több különböző formában van jelen.

Leggyakoribb formái:

1) Cr-3, amely biológiailag aktív anyag, természetes módon jelen van a környezetben, és esszenciális tápanyag az emberi szervezet számára, mivel segíti az inzulin működését a testi szövetekben a cukor, a fehérje és a zsírok feldolgozása során.

2) A Cr-6, amely az ipari környezetszennyezésből származó, mérgező anyag.

A króm és az egészség

A króm javítja a szervezet inzulinválaszát, amely segít feldolgozni a cukrot, a zsírokat, a fehérjéket és a szénhidrátokat a vérben. Cukor- és zsíranyagcserét szabályozó enzimeket aktivál. Az egyenletes vércukorszint fenntartása fontos faktor az evési rohamok megelőzésében is, mint amilyen a nassolás vagy a kényszeres evés. A krómnak egy másik fontos szerepe az izomszövetek építése és a fizikai teljesítmény fokozása, mellyel erőt és kitartást ad az edzésekhez is!

A szerves króm étrendi dúsítása 5 oldalról is segíti a testsúlycsökkentést

  1. Szabályozza a vércukorszintet, mellyel a zsírégető zónában tartja testünket.
  2. Gátolja az inzulincsúcsokat, aminek segítségével elkerülhető a zsírraktározás.
  3. Étvágycsökkentő, kifejezetten csökkenti a nassolási kedvet és farkasétvágyat.
  4. Felgyorsítja a zsírégetést (különösen látványos ez a hasi régión).
  5. Energiát ad, ami nagyobb aktivitásra ösztönöz.

A szerves króm étrendi dúsítása 5 oldalról is segíti a testsúlycsökkentést

Szerves króm és vércukorszint

1959-ben a krómot aktív hatóanyagként azonosították a glükóz tolerancia faktorban. A króm közreműködése az inzulin-jeladó útvonalakban lehetővé teszi a szervezet számára, a bevitt cukor mennyiségének szabályozását, a vércukorszint kiegyensúlyozását és az energiaszint növelését. A szervezet alacsony krómszintje rontja a szervezet képességét arra, hogy a glükózt az energiaszükséglet fedezésére használja, és emelkedik az inzulinszükséglet.

Ha kevés a króm a szervezetben, a glükóz nem jut be a sejtekbe és nem tudja megkímélni a hasnyálmirigyet attól, hogy még több inzulint termeljen és testünk csökkentse a zsírraktározást. A króm szükséges a normális zsíranyagcseréhez, köztük a koleszterinéhez is, csökkenti az LDL és növeli HDL koleszterinszintet. Így a króm különösen hasznos tápanyag akkor, ha inzulinrezisztens, cukorbeteg vagy elhízott vagy.

Tudtad? A króm felszívódását javítja a C-vitamin.

8 további érdekesség a krómmal kapcsolatban

  1. Kórházban ápolt betegek, akiket intravénásan tápláltak, a cukorbetegség jeleit produkálták (többek között súlyveszteség, neuropathia és megromlott glükóz tolerancia), amíg krómot nem adagoltak a tápoldathoz. A króm, amit két héten keresztül napi 150 - 250 mikrogramm mennyiségben adagoltak számukra, enyhítette a cukorbetegség tüneteit. A krómot manapság sok esetben már rutinszerűen hozzáadják az intravénás oldatokhoz.
  1. A szem egészsége egy másik fontos jótékony hatása a króm-bevitelnek. Kutatások erős korrelációt állapítottak meg az alacsony krómszint és a zöld hályog megnövekedett kockázata között.
  1. Egy a Louisiana Állami Egyetem Kutatóközpontja által végzett kutatásban azt találták, hogy a krómmal történő étrend-kiegészítés hatékonyan segített módosítani a táplálékbevitelt egészséges, túlsúlyos, felnőtt nőknél, akik beszámolásuk szerint sóvárogtak a szénhidrátokra.
  1. Kortárs tanulmányok kiemelik az egészséges inzulinválasz szerepét az agy egészségének és a kognitív működés megőrzésében az időskor felé közeledve. Mivel a króm képes javítani a glükózszinten és az inzulinválaszon, jótékony hatású modulátora lehet az agyi funkcióknak és összefüggésbe hozható a korral járó agyi elváltozások csökkentésében.
  1. A króm kifejezetten kapcsolatba hozható az egészségesebb hipotalamusz működéssel. A hipotalamusz rendkívül fontos, ez a központi része az autonóm idegrendszernek, ami segíti a testhőmérséklet, a szomjúság, az éhség, az alvás és az érzelmi aktivitás szabályozását.
  1. Az agy sok más területe is profitálhat a magasabb krómszintből, köztük a tobozmirigy és a csecsemőmirigy, ezeket szintén befolyásolja az inzulin-szabályozás.
  1. A vércukorszintben történő hirtelen változások összefüggésbe hozhatók az aknéval és más bőrreakciókkal, ezért mivel a króm segíti a vércukorszint kiegyensúlyozását, kapcsolatba hozható a bőr egészségének javulásával is.
  1. A króm közismerten lassítja a kalciumvesztést, ezért jótékony hatású lehet a csontvesztés megelőzésében és a csontokkal kapcsolatos betegségek megelőzésében, amelyek különösen gyakoriak az idősebb nők körében. Ezért, természetes kiegészítője lehet a csontritkulásnak.
Nézz körül a webáruházunkban
Szerves Króm + Kapormag Natur Tanya® - szerves króm és 3000 mg szárított kapormag őrleménynek megfelelő kivonat 60db Akció

Erbavita Fekete áfonya kivonatot és inulint tartalmazó étrend-kiegészítő tabletta

3 960 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 3 960 Ft

Fermentált, vegán Almaecet kapszula – Natur Tanya® 60 db

5 350 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 5 350 Ft
Cotifibra bélradír ivókúra - Folyékony növényi rost készítmény. 7000 mg emészthetetlen rostot és kivi koncentrátumot tartalmazó ivótasakok Akció
Összes termék
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.