Főmenü Termékeink
Blog

Ezért egyél baktériumokat! Mutatunk 10 okot!

Egészséges emésztés, immunrendszer, testsúly – mindez az élőflóráknak köszönhetően!

A jótékony baktériumtörzsek gondoskodnak a sejtek tápanyag ellátásáról, a belek egészségéről, növelik az ellenállóképességet, csökkentik a stressz szintet, befolyásolják a hangulatot, a vitalitást, a testsúlyt, sőt, még a bőr egészségét is!  

Ezért egyél baktériumokat! Mutatunk 10 okot!

10 okunk is van rá, hogy miért egyél baktériumokat!

 1. támogatják az immunrendszert  (alul és túlműködés esetén egyaránt)
 2. visszaszorítják az allergiás tüneteket
 3. segítenek baktérium, gomba és parazita fertőzések esetén
 4. támogatják a mentális egészségét (agyi ködösödés, depresszió, stressz, szorongás)
 5. hozzájárulnak a jó emésztéshez (puffadás, hasmenés, székrekedés, bélbetegségek)
 6. áteresztő bél szindróma esetén csökkentik a zonulin szintet
 7. a hormonális egyensúlyhoz hozzájárulnak (az ösztrogén szabályozás által)
 8. kiveszik a részüket a testsúly kontrollból (szénhidrát és zsíranyagcsere szabályozás)
10 okunk is van rá, hogy miért egyél baktériumokat!

TESTÜNK EGY SZUPERORGANIZMUS

50 billió emberi sejttel és 500 billió baktériummal rendelkezünk. Ezek a szabad szemmel nem látható baktériumok, a szervezetünkben és kültakarónkon élnek. Emésztésünk, immunrendszerünk és idegrendszerünk részei.

BÉLFLÓRA

A gyomortól a vastagbélig tartó szakasz, minimum 1,5 kg-nyi hasznos bélbaktériumnak biztosít életterületet. Ezek a baktériumok felelősek a táplálékok bakteriális lebontásáért, és a táplálékokban található tápanyagok visszajuttatásáért a sejtjeink számára, de vitaminokat, például a K- és B-vitaminokat, immunglobulint, gyulladáscsökkentő, antibakteriális és rékellenes vegyületeket is termelnek.

MIKROBIOM

A ránk jellemző baktériumok képviselik az ún. mikrobiomot. A mikrobiom egyedi, mint egy ujjlenyomat, bőrbaktériumok és belső baktériumok nagy populációja, amik segítenek túlélni. Amikor a mikrobiom egyensúlya sérül, például stressz, traumák, helytelen táplálkozás, antibiotikum használat következtében, akkor egészségünk negatív módon lesz érintett.

SZINBIOTIKUM (prebiotikumok és probiotikumok együtt)

Ahhoz, hogy sokféle és nagy számú baktériummal rendelkezzünk, prebiotikumokra is szükség van. A prebiotikumok a probiotikumok reggeli, ebédideji és vacsoraideji táplálékai. Más szavakkal a prebiotikumoktól képesek túlélni, sokasodni a „jó” baktériumok, azaz a probiotikumok a gyomor-bélrendszerben, hogy helyreállítsák és javítsák általános egészségünket. 

Testünk egy szuperorganizmus

AGY-BÉL TENGELY

Bizonyított, hogy a bélrendszer és az agy között komoly összeköttetés van az agytörzstől-bélrendszerig tartó bolygóidegen keresztül. Az agy-bél tengelynek nevezett út, két irányú kommunikációt tesz lehetővé. Így az egyensúlyát vesztett mikrobiom fáradtsággal, örömtelenséggel és depresszióval párosul, míg a stressz és a trauma emésztőrendszeri panaszokat okoz.

TESTSÚLYCSÖKKENTÉS ÉS PROBIOTIKUMOK

Manapság a probiotikus baktériumok számos lehetséges egészségügyi előnyét tanulmányozzák. A tejsavbaktériumok kulcsszerepet játszanak a metabolikus szindróma visszafordításában, mely haskörfogat növekedést, triglicerid- és koleszterinszint emelkedést, magas vérnyomást és vércukorpanaszokat foglal magában. 

BŐRMIKROBIOM

Az emberek több mint 1000 baktériumfajt hordoznak bőrükön. Az emésztőrendszer és a bőr mikroflórája együttesen gyakorolnak hatást a bőr egészségére és szépségére. Gátolják a kórokozó mikróbák megtelepedését, antimikrobiális, antibakteriális vegyületeket választanak ki, és enyhítik a gyulladásokat. Ezzel enyhítik az olyan bőrpanaszokat, mint ekcéma, akné, pikkelysömör, bőrgyulladások, segítik a sebgyógyulást és öregedést gátló tevékenységet végeznek.

Ismerj meg egy kiemelkedően magas élőflóra tartalommal bíró probiotikus készítményt!

A Natur Tanya® Megabiotikum a napi adagban 120 milliárd CFU élőflórát (!), 12 féle baktériumtörzset (Lactobacillusok/Bifidobaktériumok) és galaktomannán típusú, fermentált PHGG rostot tartalmaz. A kontrollált gyártástechnológia egyik minőségbiztosítási alapja, hogy a termék 3x-os túldozírozással, azaz 360 milliárd élőflórával készül a gyártás pillanatában, mellyel teljes biztonsággal garantálják az élőflóra tartalmat a szavatossági idő végéig.

FÜGGETLEN AKKREDITÁLT LABORBAN BEVIZSGÁLT, ELLENŐRZÖTT ÉLŐFLÓRA (LACTOBACILLUS ÉS BIFIDOBAKTÉRIUM) TARTALOMMAL!

Ismerj meg egy kiemelkedően magas élőflóra tartalommal bíró probiotikus készítményt!

7 nyomós érv a Megabiotikum mellett

 1. Kiemelkedően magas mennyiségben (120 milliárd CFU) tartalmazza az emberi bélflórában is megtalálható baktériumtörzseket.
 2. Az élőflórás termékben nemzetközi törzsgyűjteményben letétbe helyezett jótékony baktériumtörzsek találhatóak.  
 3. Az összetevők között: 12-féle baktériumtörzs (Lactobacillusok/Bifidobaktériumok) és galaktomannán típusú, fermentált PHGG rost található 
 4. Nem tartalmaz mesterséges tartósítószert, színezéket és aromát, glutént és laktózt
 5. Az összetevők gyomorsav ellenálló kapszulatokban lettek elhelyezve 
 6. Nem tartalmaz antibiotikum rezisztens gént 
 7. Nem igényel hűtést, és már 3 éves kortól fogyasztható 

Fogyaszd a bélmikrobiom, az immunrendszer egészségéért és a mentális jóllétért!

Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.