3 barátnő, 3 féle étvágycsökkentő módszere

Éreztétek már úgy magatokat, mintha Ti lennétek a gonosztevő, a Piroska és a farkas meséből, aki lenyelte szegény nagyit? Vagy ismeritek az érzést, mikor megmagyarázhatatlan farkasétvágy tör rátok, és legszívesebben kipakolnátok mindent a hűtőből?! Sajnos, nekem és a 2 barátnőmnek sem ismeretlen a történet. De mi rájöttünk, miért fulladt kudarcba minden fogyókúra kísérletünk, és egy csapásra átvettük az irányítást étvágyunk felett. Íme, a Mi 3 tuti étvágycsökkentő és fogyasztó módszerünk!

etvagycsokkento-ir-kenyszeres-szenhidratfuggo-fogyokura.jpg

3 étvágy, 3-féle kiváltó okkal

Hárman, háromfélék vagyunk, mindhármunknak az étvágyával van probléma, mégis más-más ok húzódik meg mögötte, ami miatt más-más természetes kiegészítő vált be. Remélem, hármunk tapasztalása, segítség lehet a hasonló problémákkal küzdőknek.

  • Ági – aki inzulinrezisztenciás (választása Greenté spray >>)
  • Eszti – aki össze-vissza eszik és szénhidrátfüggő (választása Kalory >>)
  • Marcsi – aki nassoló, és kényszeres evő (választása Szerves króm >>)

Ági és a 2 fújásnyi éhségűző

 „Tudjátok Nálam mi okozta a falási rohamokat? Hát, az, hogy éheztek a sejtjeim!”

etvagycsokkento-ir-kenyszeres-szenhidratfuggo-fogyokura-nassolas.jpg
- A dokim engem már kitanított inzulinrezisztenciából, csillagos ötösre mondanám fel az anyagot. Betéve tudom már, hogy inzulin segítségével jutnak a sejtek cukorhoz, és azt is, hogy ha a sejtek nem tudnak hozzáférni az üzemanyagukhoz, azaz a glükózhoz, akkor éhezni kezdenek, én pedig nem csak éhes, de enervált is leszek. 

Amikor eszem, a testem inzulint is termel, hogy segítségével a táplálékból energiát szolgáltató glükózhoz jusson. Az inzulin viszi sejtjeimhez ezt a fontos tápanyagot, de nálam hiába kopogtat, nem nyílik az ajtó, mert sejtjeim receptorai érzéketlenek lettek rá. Ilyenkor a cukor zsírként tárolódik, sejtjeimmel együtt én is éhezem és enervált vagyok, ezért újra eszem, és kezdődik minden elölről.

„Megijedni azonban nem kell, mert ez egy állapot, úgy hívják pre-diabétesz, inzulinrezisztencia, vagy IR. A folyamat visszafordítható szénhidrát csökkentett diétával, testmozgással és egy-két természetes tápanyaggal, mint amilyen a Greenté spray is!”

Mi az a Greenté? Látom a szemetekben a kérdőjelet, úgyhogy segítek. Ez olyan étvágycsökkentő spray, ami a zöld tea antioxidánsát koncentrálja, és segít újra a sejtjeimnek meghallani az inzulin kopogtatását! Étvágycsökkentő, a plusz bónusz pedig az, hogy nagyszerű zsírégető is, és mivel fogynom is kell, ez nem elhanyagolható tulajdonság.

„Csak emeljétek a szátokhoz a spray-t, nyújtsátok ki a nyelveteket, majd fújjatok alá kettőt - psz-psz és kész! Praktikus, és hihetetlen gyorsan felszívódik a finom nyálkahártyán keresztül.  Én is minden étkezés előtt pont ennyit teszek! – és nincs falási rohamom.”

Szénhidrátfüggő Eszti és étvágycsökkentője

„Az én problémám más, ugyanis az én farkaséhségemnek nem IR az oka, hanem rendszertelen étkezési szokásaim és a tésztás ételek, péksütik iránt érzett szenvedélyem.”

etvagycsokkento-kenyszeres-szenhidratfuggo-fogyokura-nassolas.jpg- Mindig is az anti-fogyókúrázók táborába tartoztam. Sosem tudtam megállni a fogyókúra alatt elvárt rendszeres, szabálykövető és szénhidrátszámláló étkezéseket.  Elsőszámú gyengéim a tészták és a péksütik. Mindig is össze-vissza ettem és javíthatatlan voltam e téren. Én vagyok az, aki már a briósnak, és a tepertős pogácsáknak az illatától is hízom. Aztán rájöttem, hogy nem az illattal van baj, hanem azzal, hogy meg is eszem ezeket a bűnös finomságokat. Dietetikushoz fordultam, aki azt mondta, hogy egyek több rostot és akkor kevésbé fogom kívánni a szénhidrátokat.

Rost-rost…. ugyan már, kértem, hogy mondjon valami konkrétabbat! Ekkor a kezembe nyomott egy Kalory nevű tablettát. Elmondta, hogy ebben egy fügekaktusz nevű rost van koncentrálva, ami nem csak teltségérzetet okoz, de a bevitt szénhidrátok felszívódását is gátolja. Úgy képzeltette el velem, mint egy gézlapot, amin fennakadnak a hizlaló szénhidrátok. Aztán jött az élő próba, és tá-dám nagyszerűen működik a dolog, egyértelműen állíthatom, hogy most először életemben ura vagyok a testemnek!

„De, hogyan is működik? Érdekes, hogy kétféleképp is csökkenti az étvágyat. Először teltségérzetet ad a gyomromnak, amit a benne található fügekaktusz rostok idéznek elő. A következő fázisban szabályozza a vércukorszintemet, így a kényszerevést és az ételek iránti sóvárgásom is megszünteti, amivel – most figyeljetek - egész nap, folyamatosan a „zsírégető zónában” tart!”

 A zsírmágnes tulajdonság a rostanyag szerkezetének köszönhető, ahogy azt nekem is a gézlappal szemléltette a dietetikus. De van még egy 4. tulajdonsága is ennek a kivonatnak, ez pedig a kiegészítő összetevőknek (növényi aminosavak és kivonatok) köszönhető, mégpedig, hogy ezek csökkentik az együtt elfogyasztott ételek GI-értékét. Így például ha gyorsan felszívódó szénhidrátokat ennék, akkor sem kell aggódnom a kalóriák miatt.

 „Trükkös ugye? Leegyszerűsítve 4 mankót is kaptam, hogy uraljam az étvágyam, és egyenletesen fogyjak végre. Csak ajánlani tudom!”

Marcsi étvágycsökkentője nassolóknak

„Én magamat a kényszeres evőkhöz sorolnám, és nekem az édességek a gyengéim. Túlzás nélkül mondhatom, remegő lábakkal mentem el minden cukrászda előtt. Táskámban egy kis dugi csoki is mindig befigyelt. Aztán egy nap elegem lett a függésből!

etvagycsokkento-ir-kenyszeres-szenhidratfuggo-nassolas.jpg

- Ági és Eszti sokat segített abban, hogy Én magam is megtaláljam az okát a kényszeres nassolási vágyamnak. Mégis a véletlen is közrejátszott, mert épp egy fordítást készítettem, ami az ingadozó vércukorszint és nassolás, csipegetés közötti összefüggéseket taglalta, lelki hátterekkel együtt. Ebben az írásban a fókusz a szerves króm felé irányult, így a figyelmem is, ezért munka végeztével rögtön elugrottam a kedvenc bioboltomba érte.

Na, ott ért még egy nagy csoda, amikor is beszélgetésbe elegyedtünk az eladóval, és megerősítette azt, hogy az éhségérzet mögött valóban számos kiváltó ok áll. Meg is mutatott Nekem jó néhány tápanyagot, melyek mind másképp hatnak ezekre a kiváltó okokra. Krómból is volt néhány verziója a polcon, de azonnal egyet emelt ki a sorból, egy olyan szerves krómot, ami ion formában található a tablettában, tökéletesen szívódik, és nagy dózisú. A hatást 5-6 nap után éreztem is.

Visszakanyarodva a biobolthoz. – Amikor kiléptem az ajtón, biztos voltam benne, hogy mindezt meg kell írnom, mert szerintem ez sokakat érinthet. Itt vagyunk mi hárman barátnők, mindhárman más-más kiváltó okkal a nagy étvágyunk mögött. Nálam ráadásul még a súlyfelesleg sem volt olyan zavaró, mint az a hátrány, amint a munkámban kellett elszenvednem, hiszen író-fordító-blogger vagyok. Az állapot nagyon kihatott a koncentrációmra és gyilkolta a kreativitásomat.

A cukoréhségnek a króm gátat szab, mégpedig azért, mert segíti a jobb inzulinhasznosítást a szervezet számára és szabályozza a vércukorszintet. A krómmal kivédheted a hirtelen rád törő édesség utáni vágyat. Ha például megiszom a kedvenc napindító tejemet, akkor megakadályozza, hogy az inzulinom az egekbe szökjön. Ez az az inzulincsúcs, ami hizlal és enerválttá tesz! Ha pedig edzel, a króm segít növelni az izomtömeget, amivel még szálkásabb és formásabb lehetsz.

Összességében, köszönöm most már jól vagyok. Nassolók, kényszeres evők egészítsétek ki az étrendet szerves krómmal, és remélem, hogy mindenki, aki étvágycsökkentőt keres, annak hasznos lesz e rövid összefoglalóm. Üdv! Marcsi, és persze Ági és Eszti!