Igaz lehet rád a vizes típusú elhízás?
Végezz nyomáspróbát!

Tedd az ujjbegyedet a combodra, felkarodra, vagy a sípcsont előtti részre és nyomd meg! Ha fehér színre vált, vagyis ott marad az ujjad helye a bőrfelületen, akkor nem árt elgondolkodnod egy vízhajtó-salaktalanító kúrán.

Ilyenkor ugyanis a súlyfeleslegért nem csak a zsír, hanem a víz is, pontosabban inkább a víz a felelős. Kísérő tünetek lehetnek a makacs narancsbőr, a puffadás, a kellemetlen közérzet. Szembetűnő arcödémák is jelentkeznek és végtagduzzanatok, amikor a cipő és a gyűrű is kicsi lesz a nap végére. Szabadulj meg a problémától, amit a felesleges folyadék és a felszaporodott méreganyagok okoznak!


vizhajto-elhizas-narancsbor-gyogynoveny-termeszetes.jpg

A nyírfalevél, az ezüstös hölgymál, a jávatea, az aranyvessző, a tarackbúza gyökértörzs, a mezei zsurló, a kálium, a magnézium és a kloridok alkotta DiurErbe® természetesen gondoskodik a felesleges vizek elvezetéséről.

Ezek a gyógynövények átmossák, tisztítják és gyógyítják a veséket a felesleges víz és salakanyagok kiürítésével. Vizes típusú elhízásnál ezen vízhajtó gyógynövények, anyagcsere serkentő, salaktalanító és nyiroktisztító hatással is támogatják, hogy jó néhány plusz kilótól megszabadulj, sőt segítenek a narancsbőr elleni küzdelemben is.

Legelőször a csípődön fog meglátszani a sikeres vízhajtás eredménye, majd utána a lábakon. Hajrá! Kezdd el a kúrát, és ereszd el a felesleges vizeket!

Mi a helyzet a sóval?

A vizes típusú elhízást kiváltó okok között itt is elsősorban a mozgáshiány, az alacsony folyadékbevitel, és a nem megfelelő táplálkozás játssza a szerepet. Sokszor ez hormonális egyensúlyvesztéssel is párosul, ami szintén szerepet játszik a vízvisszatartásban. Rád mind ez nem igaz, mégis megnőtt a hasad, puffadtak a lábaid, de nem érted miért? Eskütutibiztos, hogy nem változtattál az étkezési szokásaidon, és nem is mozogsz kevesebbet, mint amennyit korábban mozogtál? Rendben, akkor már csak egy kérdésem van.

Elképzelhető, hogy ugyan nem eszel többet, de az, amiből a táplálékod áll, lehet, hogy nem éppen a legegészségesebb menüsorokat jelenti?

vizhajto-gyogynoveny-so-elhizas-narancsbor-termeszetes.jpg

Mondok egy példát: itt van a nyakunkon a grillszezon. Ilyenkor nem nehéz alaposan belakni kolbászokkal, finom, szaftos húsokkal, enni mellé egy kis majonézt, nasizni utána egy kis ropit vagy chipset. Az is lehet, hogy egyébként is szeretsz hamburgerezni, pizzázni vagy egyszerűen csak a hipermarketekben kapható grillcsirkék rajongója vagy. Most arra gondolsz, hogy ezektől nem hízhattál meg, hiszen nem is eszel a húsok mellé kenyeret, krumplit, vagy csak olyan ritkán, hogy már nem is tudnád felidézni az ízét. Én hiszek neked, de azt is elmondom, mivel van itt óriási probléma.

Az előbb felsorolt ételekben egyetlen közös dolog van: a só. Pontosabban a rengeteg só. És ez sok esetben tartósítószerekkel, színezékekkel és ízfokozókkal is párosul, melyek szintén kötik a vizet és salakanyagként raktározódnak.

Hastájéki vizesedés

A sok sóval tengernyi „hizlaló vizet” is a testedbe engedsz. Tudom, ez elsőre furán hangzik, de nagyon sok víz kötődik a sóban lévő nátriumhoz, ami a bélnyálkahártyán lévő nátriumcsatornákon keresztül a hasi területre vezeti ezeket a hasznosulni nem képes, felesleges vizeket. Itt aztán a nátrium szépen meg is köti ezt a folyadékmennyiséget, amiből ezen az úton akár három liter is összegyűlhet!

Így könnyen lehet, hogy amit a hastájékra rakódott zsírnak gondolsz, az valójában sok-sok víz. Ha ez önmagában nem lenne elég, a veséid működését a túlzott sófogyasztás lelassítja, ezáltal kevésbé lesznek képesek a hatékony működésre: nem tudják elvezetni a felgyűlt nedveket, ezzel is fokozva a test elvizesedését.

termeszetes-vizhajto-so-elhizas-narancsbor-gyogynoveny.jpg

De ha már az előbb szóba jöttek a zsírok, jó, ha tudod, hogy a zsírsejtek is képesek vizet raktározni magukba! Akár a tömegük tizedét is felszívhatják, amitől aztán nagyon kedvesen még nagyobbra duzzadnak.  Persze ilyenkor nem csak az egyes sejtek nőnek meg, hanem az általuk alkotott zsírpárna is kitágul, jól látható terebélyesedést okozva a hason és a csípőtájékon.

Vizes elhízás vs. cukor és koffein

A cukor hasonló okok miatt (is) kerülendő: molekulái saját súlyuk sokszorosát kötik magukhoz vízből, ez is csak tovább tetézi a bajokat. Íme, még egy ok, miért kerüljenek le bevásárlólistádról a szénhidrátokban dús ételek és italok!

A kávéval is van egy komolyabb gond, hiába vízhajtó hatású, túlságosan intenzív módon pörgeti fel az anyagcserédet, túl gyorsan próbálja kiűzni belőled a nedvességet, ez pedig arra ösztönzi a testedet, hogy az átmeneti vízhiány miatt visszatartson minden beérkező folyadékot. Az így felhalmozódott víz pedig felpuffasztja a zsírsejteket, magába zárja  a salakanyagokat, és máris megjelenik a narancsbőr.

Anatur Tipp! Ha chilivel egészíted ki az étrended, vagy ügyelsz a megfelelő folát-bevitelre, akkor energiaszintedet anélkül megnövelheted, hogy a koffein káros hatásaival kellene szembesülnöd. Próbáld ki!

Biztonságos és hatékony vízhajtó, gyógynövényekkel

Válassz természetes megoldást a vizesedés jelentette gondokra! A víz-és ödéma-űző hatású DiurErbe® forte tabletta kizárólag olyan ásványokat és vízhajtó gyógynövényeket tartalmaz, amik képesek kiegészíteni vagy akár teljesen helyettesíteni is azokat a szintetikus gyógyszereket, melyeket a szervezetben felgyülemlett felesleges víz eltávolításáért szoktak az orvosok javasolni.


vizhajto-gyogynoveny-termeszetes.jpg

Ilyenkor persze több hatóanyagot is érdemes bevetni, hogy kimossuk a sejtek között megrekedt felesleges folyadékot, hogy az anyagcsere, a salaktalanítás és a nyiroktisztítás hatékonyabb legyen! A DiurErbe® FORTE tabletta összetevői természetesen gondoskodnak a felesleges vizek elvezetéséről. Győződj meg róla Te is!