Hajdinakása Recept

Egészséges étkezés munkahelyen is!

Tápláló és laktató ebéd hajdinából, amit magaddal vihetsz munkahelyre. Gluténmentes, élelmi rostban dús vitaminforrás, ami a diétás étrendbe is gond nélkül beilleszthető.

Tápláló és laktató ebéd hajdinából, amit magaddal vihetsz munkahelyre. Gluténmentes, élelmi rostban dús vitaminforrás, ami a diétás étrendbe is gond nélkül beilleszthető.

Összetevők (2 adaghoz):

Elkészítés:

1.) Hagymákat és a paprikát felkockázom (a fokhagymát lereszelem, mert így jobban kijön az illóolaj tartalma).

Hagymákat és a paprikát felkockázom (a fokhagymát lereszelem, mert így jobban kijön az illóolaj tartalma).

2.) A zsiradékot megmelegítem és beleteszem a hagymákat és a paprikát, fedő alatt dinsztelem, hogy az illóolaj tartalom megmaradjon.

hajdinakasa-hajdina-recept-gultenmentes-kokuszzsir.jpg

3.) Felkockázom a paradicsomot és a hajdinát átmosom.

hajdinakasa-hajdina-recept-gultenmentes-paradicsom.jpg

4.)  Hozzáadom a félig megdinsztelődött hagymához és fedő alatt tovább dinsztelem.

hajdinakasa-hajdina-recept-gultenmentes-dinszteles-parolas.jpg

5.)  Végül a hajdinát is hozzá öntöm, és kicsit azt is átforgatom ezen a hagymás alapon.

hajdinakasa-hajdina-recept-gultenmentes-dinszteles-kesz.jpg

6.)  Felöntöm langyos vízzel és fűszerezem.

hajdinakasa-hajdina-recept-gultenmentes-hajdina-fozes.jpg

7.)  Kb. 15-20 perc alatt fedő alatt puhára fő és kész is.

hajdinakasa-recept-gultenmentes.jpg

Én magába szoktam enni a hajdinakását, de kombinálható bármivel, például nyers, párolt zöldségekkel, hússal, tofuval, tejföllel. Tápláló, laktató és nagyon finom. :)