Hajdinakása recept
Hajdinakása Recept
Egészséges étkezés munkahelyen is!
Tápláló és laktató ebéd hajdinából, amit magaddal vihetsz munkahelyre. Gluténmentes, élelmi rostban dús vitaminforrás, ami a diétás étrendbe is gond nélkül beilleszthető.
Összetevők (2 adaghoz):
- kb. fél zacskó (250g) Hajdina
- kb. fél fakanálnyi nem hidrogénezett kókuszzsír
- hagymák ízlés szerint variálható (én szeretem, ha jó sok van benne, ezért fél fej vöröshagymát, két szál újhagymát és két gerezd fokhagymát tettem bele)
- kb. egy negyed erőspaprika (aki szereti ha csíííp J, de elhagyható)
- 2 db paradicsom
- 1 tk. Himalája só >>>
- zöldfűszerek, vegamix keverék
Elkészítés:
1.) Hagymákat és a paprikát felkockázom (a fokhagymát lereszelem, mert így jobban kijön az illóolaj tartalma).
2.) A zsiradékot megmelegítem és beleteszem a hagymákat és a paprikát, fedő alatt dinsztelem, hogy az illóolaj tartalom megmaradjon.
3.) Felkockázom a paradicsomot és a hajdinát átmosom.
4.) Hozzáadom a félig megdinsztelődött hagymához és fedő alatt tovább dinsztelem.
5.) Végül a hajdinát is hozzá öntöm, és kicsit azt is átforgatom ezen a hagymás alapon.
6.) Felöntöm langyos vízzel és fűszerezem.
7.) Kb. 15-20 perc alatt fedő alatt puhára fő és kész is.
Én magába szoktam enni a hajdinakását, de kombinálható bármivel, például nyers, párolt zöldségekkel, hússal, tofuval, tejföllel. Tápláló, laktató és nagyon finom. :)