Főmenü Termékeink
Blog

Cukorgyanta vs. hagyományos gyanta

Címkék: Haj/Bőr/Köröm
Szerkesztő: Somogyi Rita

Utánajártunk, hogy mi a különbség
a hagyományos gyanta és a cukorgyanta között

Ha már benned is felmerült ez a kérdés, akkor a következő blogbejegyzésünk Neked szól. Körbejártuk a témát, és aprólékosan összehasonlítjuk a kétféle szőrtelenítési módszert: a hagyományos gyantát és a cukorgyantát.

blog1.jpg

Miből készül a cukorgyanta?

A hagyományos gyanta fenyőviaszból készül, míg a cukorgyanta alapja, ahogyan azt a neve is mutatja, a cukor vagy a méz. Hipoallergén, ezért érzékeny bőrön is alkalmazható.

Melegítsd meg!

Persze nem mindegy, mennyire! A hagyományos gyantát javasolt eléggé megmelegíteni, hogy használni tudjuk, a cukorgyantát azonban bőven elég testhőmérsékletűre hevíteni, így elkerülhetjük az égési sérüléseket.

Hogyan működik cukorgyanta?

A hagyományos gyanta nemcsak a szőrszálakat, hanem a bőr felső, elhalt hámrétegét is eltávolítja. Ez azonban, főleg érzékeny bőrön hámsérüléshez, akár bevérzéshez is vezethet. Ezzel ellentétben a cukorgyantába a szőrszálakon kívül semmi más nem ragad bele, így nem okoz felületi sérülést.

najel-cukorgyanta41200x800.jpg

Milyen hosszú szőrön lehet alkalmazni?

Míg a hagyományos gyantához meg kell várni, hogy legalább 10 mm hosszúak legyenek a szőrszálak, a cukorgyantát már rövidebb, akár 5 mm-es szálakon is lehet alkalmazni.

Hogyan távolítsd el a maradékot?

Ez is egy lényeges különbség, hiszen a hagyományos gyanta csak olajjal távolítható el, míg a cukorgyantát egyszerűen, meleg vízzel le tudod mosni.

Ha választani kell, mi a cukorgyantára szavazunk, hiszen:

  • 100 %-ig természetes
  • kevésbé fájdalmas módszer
  • teljes testen alkalmazható probléma nélkül

A Najel Bio Cukorgyantához ráadásul spatula, és mosható, újrafelhasználható kendő is került a csomagba, így is megkönnyítve a használatát.

Csak természetes kivonatokat tartalmaz, és állatokon nem tesztelték!

Próbáld ki Te is!

Természetes szőrtelenítés, irritációk, vegyi anyagok és szőrbenövés nélkül!

Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.