Főmenü Termékeink
Blog

Cukorgyanta vs. hagyományos gyanta

Címkék: Haj/Bőr/Köröm
Szerkesztő: Somogyi Rita

Utánajártunk, hogy mi a különbség
a hagyományos gyanta és a cukorgyanta között

Ha már benned is felmerült ez a kérdés, akkor a következő blogbejegyzésünk Neked szól. Körbejártuk a témát, és aprólékosan összehasonlítjuk a kétféle szőrtelenítési módszert: a hagyományos gyantát és a cukorgyantát.

blog1.jpg

Miből készül a cukorgyanta?

A hagyományos gyanta fenyőviaszból készül, míg a cukorgyanta alapja, ahogyan azt a neve is mutatja, a cukor vagy a méz. Hipoallergén, ezért érzékeny bőrön is alkalmazható.

Melegítsd meg!

Persze nem mindegy, mennyire! A hagyományos gyantát javasolt eléggé megmelegíteni, hogy használni tudjuk, a cukorgyantát azonban bőven elég testhőmérsékletűre hevíteni, így elkerülhetjük az égési sérüléseket.

Hogyan működik cukorgyanta?

A hagyományos gyanta nemcsak a szőrszálakat, hanem a bőr felső, elhalt hámrétegét is eltávolítja. Ez azonban, főleg érzékeny bőrön hámsérüléshez, akár bevérzéshez is vezethet. Ezzel ellentétben a cukorgyantába a szőrszálakon kívül semmi más nem ragad bele, így nem okoz felületi sérülést.

najel-cukorgyanta41200x800.jpg

Milyen hosszú szőrön lehet alkalmazni?

Míg a hagyományos gyantához meg kell várni, hogy legalább 10 mm hosszúak legyenek a szőrszálak, a cukorgyantát már rövidebb, akár 5 mm-es szálakon is lehet alkalmazni.

Hogyan távolítsd el a maradékot?

Ez is egy lényeges különbség, hiszen a hagyományos gyanta csak olajjal távolítható el, míg a cukorgyantát egyszerűen, meleg vízzel le tudod mosni.

Ha választani kell, mi a cukorgyantára szavazunk, hiszen:

  • 100 %-ig természetes
  • kevésbé fájdalmas módszer
  • teljes testen alkalmazható probléma nélkül

A Najel Bio Cukorgyantához ráadásul spatula, és mosható, újrafelhasználható kendő is került a csomagba, így is megkönnyítve a használatát.

Csak természetes kivonatokat tartalmaz, és állatokon nem tesztelték!

Próbáld ki Te is!

Természetes szőrtelenítés, irritációk, vegyi anyagok és szőrbenövés nélkül!

Nézz körül a webáruházunkban
Ez a termék jelenleg nincs készleten. Érdeklődés
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.