15 kérdés és válasz, amit mindig is tudni akartál a chilis fogyókúrás termékekről

Ha diétába kezdünk a chilis termékeket nem lehet megkerülni, hiszen a chiliben lévő kapszaicin mintegy 20 %-kal fokozza a zsírégetést már rögtön az első fél órában. Talán éppen ezért, nagyon sok kérdés érkezik tőletek a fogyókúrás chilis termékeinkkel kapcsolatban, ezért úgy döntöttünk, hogy most összeválogatjuk a leggyakrabban felmerülőket, és meg is válaszoljuk őket.

Tudj meg mindent a chiliről! 

15 kérdés és válasz, amit mindig is tudni akartál a chilis fogyókúrás termékekről

1, Kipróbáltam a Chili gélt, durva forróság jelentkezett, és ki is vörösödött a terület, mintha megégett volna. Ez normális?  

Nyugodj meg, az! A Chili géllel kezelt felület kipirosodik, és melegséget érzel, ez teljesen természetes.  A bőrben a kapszaicin azokhoz a receptorokhoz kapcsolódik, ami a hőérzékelésért felelős, ezeknek a száma pedig egyénenként változó, és azt befolyásolja a bőr vastagsága, a zsírszövet mennyisége, a hormonális- és a vegetatív idegrendszer egészsége is.

Azt, hogy a kapszaicin molekulákat tartalmazó gél használata során erős fájdalommal járó thermo hatást, vagy éppen fájdalom nélküli bőrpírt tapasztalunk, az is befolyásolja, hogy milyen a bőr nedvesség tartalma, mennyi faggyút termel a bőrünk, de függ az erezettségétől is, hogy a kezelt terület milyen gazdagon van ellátva hajszálerekkel.

Éppen ezért, a bőrön keresztül történő kapszaicin hatóanyag felszívódás változhat a különböző bőrtípusoknál, és egyénenként, sőt még nemenként is eltérő lehet. Azt javaslom, hogy fokozatosan szoktasd hozzá a bőröd a Chili gélhez: először csak vékonyan kend fel, és mindenképpen fólia nélkül alkalmazd. Az is segít, ha fürdést követően nem törlöd teljesen szárazra a bőrödet, és a még nedves bőrbe masszírozod a gélt! 

2, Nálam egyáltalán nem éget a Chili gél. Akkor nem működik?

Ne aggódj, a Chili gél akkor is működik, ha éppen nem ég a lábad. A hőérzet és a pirosodás egyénenként eltérő lehet, erről az 1. pontban olvashatsz bővebben.

3, A Chili gélt mindennap lehet használni?

Igen, az a legcélszerűbb, ha mindennap alkalmazzuk, hiszen a legjobb eredményeket így tudjuk elérni. 

4, Le kell mosni a chili gélt?

Nem kell lemosni, valójában, nem is nagyon tudnád, hiszen igen hamar beszívódik.

5, A testtekercselő fólia egész éjjel fennmaradhat?

Ha a Chili gélt speciális lélegző fóliával együtt használjuk, jobb eredményeket érhetünk el. Ehhez legalább egy órán keresztül kell fent hagyni a tekercset, de ha bírod, akkor természetesen igen, egész éjszakára is fennmaradhat, mert lélegzik alatta a bőr. :-)

Normális, ha a Chili géllel kezelt terület kipirosodik és melegséget érzünk?

6, A Chili tabletta nem okoz hasmenést?

Nem, a Chili tabletta nem okoz hasmenést köszönhetően a mikrokapszulázási eljárásnak. Ez egy szabadalommal védett technológia, aminek pont az a lényege, hogy nem okoz irritációt.

Ezt úgy érték el, hogy a kapszaicin molekulákat mikro-gömbökbe zárták, ezek pH-érzékeny gömböcskék, melyek csak a belekben oldódnak, és ott is csak, egyenletesen és fokozatosan.

7, Nem csíp a Chili tabletta?

A Chili tabletta nem csíp, köszönhetően a mikrokapszulázási eljárásnak, amelyről fentebb már volt szó.

8, A kapszaicin nem emeli meg a vérnyomást?

Nem, hogy nem emeli, hanem a legújabb tudományos kutatások azt mutatják, hogy a kapszaicin éppen, hogy csökkenti a magas vérnyomást.

Mindazonáltal, ha a magas vérnyomásra gyógyszert szedsz, kérlek, mindenképpen kérdezz rá kezelőorvosodnál, mielőtt belekezdenél a kúrába.

9, Szeretném kipróbálni, de refluxom van, és félek, hogy még rosszabb lesz.

A Chili tabletta reflux esetén is biztonsággal fogyasztható, köszönhetően a mikrokapszulázási eljárásnak. Egészítsd ki vele bátran diétádat!

10, Én nagyon sok chilit eszem, mégsem fogyok. Akkor, hogy van ez?

A Chili tabletta 15 Chilipaprika kapszaicin tartalmát egyesíti. Ahhoz, hogy ugyanezt a kapszaicin mennyiséget bevigyük rendszeresen, és igen nagy mennyiségben kellene paprikát fogyasztanunk, ezt azonban már jó eséllyel a gyomrunk nem bírná.

A Chili tabletta nem okoz hasmenést?

11, Mennyit lehet vele fogyni?

Ezt sajnos nem tudom előre megmondani, hiszen az függ az egyensúlyvesztés mértékétől, az életmódunktól, esetleges betegségeinktől. Azonban, ha az életmódunkon sikerül változtatni, és mindezek mellett betartjuk a kúraidőt is, akkor egészen biztosan sikeres lesz a fogyókúránk.

12, 3 hete szedem a Chili tablettát, kenem a gélt, még nem történt változás. Emeljem az adagot?

Kérlek, tartsd magad a gyártó által előírt fogyasztási javaslathoz: napi 1-2 tabletta étkezés előtt, és ne felejtkezz el arról sem, hogy a sikerekhez mi magunk is kellünk: felül kell vizsgálni életmódunkat, diétánkat. Mindezek után pedig azt is tudatosítani kell magunkban, hogy a változás nem egyik napról a másikra következik be.

13, Diéta is kell a Chili mellé?

Igen, hiszen az étrend-kiegészítők sohasem helyettesíthetik az egészséges, kiegyensúlyozott életmódot. Ügyelj a táplálkozásra, mozogj rendszeresen, igyál bőségesen folyadékot, és sikereket érhetsz el.

14, Csak mozgás mellett lehet használni a fogyókúrás Chili termékeket?

Nem, de hatékonyabbá teheted a kúrát mozgással.

15, Ha diétáznom és mozognom is kell mellé, akkor mi szükségem van a tablettára és a gélre?

Az eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy sok esetben szükség van a kezdő lökésre vagy egy kis támogatásra, ha a fogyókúra folyamán megtorpannánk. Ilyenkor jönnek jól a kiegészítők. Mivel ezek nem csodaszerek, így, ha a helytelen életmódot folytatjuk, önmagukban nem tudnak csodát tenni, de hozzájárulhatnak ahhoz, hogy elérjük céljainkat.

Reméljük, minden kérdésedre választ kaptál. Ha maradt még megválaszolatlan, bátran írd meg nekünk a Kérdezz-felelünk rovatba.