Főmenü Termékeink
Blog

Betegeskedsz? Erről a vonatról gyorsan szállj le!

Nyerd vissza az egyensúlyod szerves tápanyagokkal!

A táplálékaink minősége, tápértéke egyre rosszabb. Aki teljes életet akar élni, előbb-utóbb ráébred, hogy a civilizációs hatások miatt szüksége van valamilyen jó minőségű táplálék-kiegészítőre. Aki nem, az vak vágányra kerül. Még jobb hasonlat: egy olyan robogó vonathoz ragaszkodik, ami egész biztosan kisiklik majd. Szállj ki belőle!

szerves-tapanyagok-felelesztenek-egyensuly.png

Tápanyaghiányos táplálkozás, növekvő stressz... mi a teendő? 

A szervezet egészét nézve az a legjobb, ha változatos és vegyes étrendet tartasz. Ugyanakkor nem lehet elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy kilúgozott földjeink ma már nem képesek ugyanazt a tápanyagtartalmat kínálni gabonáinkban, zöldségeinkben és gyümölcseinkben, mint 50 évvel ezelőtt. A minket érő mindennapos stressz is jelentősen megnőtt, minden felgyorsult, és sajnos ezzel egy időben el is kényelmesedtünk. Összességében az emberiség természetellenes amit tesz, ami miatt korunkban megállíthatatlanul nő a civilizációs betegségek száma. Mit tehetsz ilyenkor? Egészítsd ki az étrendedet szerves tápanyagokkal. Hogy milyenekkel? Bemutatok az alábbiakban néhány példát erre vonatkozóan, tünetekre, betegségekre bontva.

Tápanyaghiányos táplálkozás, növekvő stressz… mi a teendő?

Szerves tápanyagok, amelyek felélesztenek!

↓ Felfázás? Szerves tőzegáfonyát neki!
↓ A tél immunvédő vitaminja: a D-vitamin
↓ Szerves, folyamatos felszívódású C-vitamin
↓ Q10 koenzim: szívben, szellemben egész(ség)
↓ Szerves cink – a hormonháztartás védelme
↓ Lúgosításhoz: Szerves spirulina, a szupertáplálék
↓ Testsúlycsökkentés, öregedésgátlás szerves zöldkávéval
↓ Immunrendszered bástyája: a Szerves pecsétviaszgomba
↓ Porckopás? Csontritkulás? Itt a Szerves zöldkagyló!
↓ Gát nélkül hat: mikorkeringés javító Szerves szőlőmag
↓ Fermentált tápanyagokkal a bélflóra és az egész test egészségéért

Felfázás? Szerves tőzegáfonyát neki!

Felfázás? Szerves tőzegáfonyát neki!

A húgyúti rendszer fertőzéseinek leküzdésére keresve sem találsz jobb megoldást, mint a tőzegáfonya. A tőzegáfonya a szervezetedbe kerülve hippursvat termel, ami gátolja a fertőző baktériumok szaporodását a húgyúti rendszerben, ezért elsősorban húgyúti fertőzések, húgyhólyag és húgycsőgyulladások kezelésére javasolt.  

A szerves tőzegáfonya csillapítja a betegséggel járó fájdalmat és egyéb tüneteket: mint égő érzés, viszketés, hüvelyi fehérfolyás. És még egy plusz érv a fogyasztása mellett; ez pedig a vizelet-szagtalanító tulajdonsága, amit inkontinenciánál használhatunk ki.

Ha már beteg vagy, szedj be naponta 1800 mg tőzegáfonya-kivonatot, háromszori részletben. A betegség kiújulásának megelőzésére pedig csökkentsd az adagot napi 1200 mg kivonatra. A tőzegáfonyának sem rövid, sem hosszú távú használatakor nincs ismert mellékhatása, és terhes és szoptató anyák is biztonsággal használhatják.

Tőzegáfonya a húgyuti rendszer fertőzéseire: >>>


A tél immunvédő vitaminja: a D-vitamin

A tél immunvédő vitaminja: a D-vitamin

Az utóbbi évek intenzív kutatásai igazolták, hogy a korábban „csak vitaminnak” gondolt biológiailag aktív anyag, lényegében hormonként viselkedik szervezetünkben. Minden egyes sejtünk tartalmaz receptorokat a D-vitamin felvételére, ezért a D-vitamin alacsony szintje a szervezet egészére hatást fog gyakorolni.

A Semmelweis Egyetem kutatása megállapította: 10 magyar emberből 9-en D-vitamin hiányban szenvednek. Ez egyrészt, a táplálékok csökkenő tápanyagtartalmának tudható be, másrészt, a káros napsugaraktól napkrémekkel való védekezésnek. Harmadrészt pedig: a növekvő emésztőszervi panaszoknak, amely ellehetetleníti a megfelelő mennyiség felszívódását és/vagy átalakítását.

Márpedig a D-vitamin fontos vitaminja a hormonrendszernek, az idegrendszernek és az immunrendszernek, legyen az alulműködő vagy túlműködő (auto-immun). Az alacsony D-vitamin szint és a depresszió tünetei között szoros összefüggés mutatható ki. Sőt, bizonyítást nyert az is, hogy a tavaszi fáradtság tünetei D-vitamin hiányra vezethetők vissza! Kiemelendő még a D-vitamin gyulladáscsökkentő és rák prevenciós hatása is. Hiánya oka lehet a túlsúlynak, az ízületi gyulladásoknak, bőrbetegségeknek, illetve nem csak a női, de a férfi meddőségnek is. Erősítsd meg a szervezeted Szerves D-vitaminnal! >>>


Szerves, folyamatos hatóanyagleadású C-vitamin

Szerves, folyamatos felszívódású C-vitamin

Tudtad, hogy egyedül az ember és a tengeri malac nem képes a C-vitamin előállítására? Ez azért érdekes, mert miközben a szervezeted nem képes előállítani ezt a legnagyobb mennyiségben szükséges antioxidánst, mégsem tud élni nélküle. A C-vitamin-t tehát pótolni kell, méghozzá folyamatosan, minden nap!

A Natur Tanya® Szerves C Ulra, olyan magyar termék, amit azok számára fejlesztették, akik magasan biohasznosuló és hatékonyan működő C-vitamint keresnek. Gyorsan és nagy mennyiségben szívódik fel, lassan választódik ki, tehát hosszabb ideig marad a szervezetben. Köszönhetően a speciális kémiai szerkezetnek, a részecskék stabilitásának, amit a bioflavonoidok jelenlétének és a technológiai eljárásnak az eredménye. Ezt a formát a szervezet könnyen felismeri és hasznosítja.

A Szerves, folyamatos hatóanyagleadású C-vitamin kémiailag stabil, egy bioflavonoid „ágyba” fektetett aszkorbinsav, pont úgy, ahogy azt Szent-Györgyi Albert is felfedezte. A szükséges napi adagolás erősen függ az életvitelünktől. Dr. Szent-Györgyi Albert napi 1000 mg C-vitamint fogyasztott, amit betegség esetén napi 8000 mg-ra emelt fel - lerövidítve ezzel a gyógyulási időt. Már egy egyhónapos C-vitamin kúra is látványosan javítja az életminőségünket, mindennapjainkat! Kezdj bele te is! >>>


Q10 koenzim: szívben, szellemben egész(ség) Q10 koenzim: szívben, szellemben egész(ség)

Tudtad, hogy a Q10 fogyasztása enyhíti az ínybetegségekben szenvedők fájdalmait is, illetve gyorsítja a szájsebészeti műtéten átesettek gyógyulását? És azt, hogy a szív Q10 segítségével ver több, mint százezerszer naponta? Bizony, mert ugyan minden sejtben megtaláljuk ezt a molekulát, legnagyobb mennyiségben a szív energiaigényes sejtjeiben fordul elő.

Ez az antioxidáns fontos szerepet játszik az energiatermelésben, így megnöveli a fizikai és szellemi teljesítőképességedet is. Ajándéknak sem utolsó ötlet, ott ahol növelni kell az erek és a szív egészségét, és javítani az egyén fizikai állapotát.

Ráadásul a Q10 koenzim antioxidáns is (C- és E-vitaminhoz hasonlóan), ezáltal segít a szervezetnek közömbösíteni a szabad gyököket. Vizsgálatok bizonyították, hogy a Q10 koenzim akadályozza az éren belüli vérrögök kialakulását, csökkentheti a magas vérnyomást, kiküszöbölheti a szívritmuszavart, és javítja a végtagok rossz keringésével járó Raynaud-kór tüneteit, illetve enyhíti az anginás mellkasi fájdalmat. Általánosan elmondható, hogy a Q10 koenzim lassítja a szervezet elöregedését. Hosszú ideig, kúraszerűen kell szedni: nyolc vagy akár több hetet is igénybe vehet, míg észrevehető javulást tapasztalsz, így jobban megéri duó csomagban kérni: >>>


Szerves cink-biszglicinát – a hormonháztartás védelme

Szerves cink – a hormonháztartás védelme

Az ember a tápláléklánc végén, sajnálatos módon egyre kevesebb létfontosságú cink ásványhoz jut, köszönhetően a tömegtermelésnek és tömegtermesztésnek, ami kilúgozott (kizsákmányolt) földeket eredményezett. Az ásványi anyagok hiányára, már a 40-es évek óta folyamatosan hiába hívják fel a figyelmet a szakemberek… A cinket (ez igaz a cink "kistestvérére" a szelénre is), mint a szervezet működésének egyik elengedhetetlenül fontos résztvevőjét a termőtalajban kellene megtaláljuk.

A cink hiányára csökkent nemzőképességgel, prosztatabetegségekkel, nehezen gyógyuló sebekkel (belső és külső sebek), az ízlelés zavarával, fülcsengéssel, hajhullással, őszüléssel, lemezes körömtöredezéssel, fehér foltokkal a körmökön és bőrproblémákkal, bőrbetegségekkel válaszol a szervezet.

Több mint 300 enzim alkotóeleme, megszámlálhatatlan biokémiai folyamat része. Az inzulin, a nemi- és a pajzsmirigyhormonok termeléséhez nélkülözhetetlen. Fontos, és nélkülözhetetlen tápanyag pajzsmirigy alulműködésénél és prosztatabetegségeknél.

Szerves C-vitaminnal kombinálva az immunrendszert erősíti, sőt a kombináció hatásosabbnak bizonyult már influenza vírus ellen, mint az arra beadott védőoltás. A cinket olyan betegségek kiegészítő kezelésénél is alkalmazták, mint a reumás ízületi gyulladás, a bőrfarkas, a fibromyalgia, és a sclerosis multiplex. Magas biohasznosulású Szerves Cink-biszglicinát tabletta >>>


Lúgosításhoz: Szerves spirulina, a szupertáplálék

Lúgosításhoz: Szerves spirulina, a szupertáplálék

Nagyon szeretem természetes vitaminpótlóként is ajánlani, ezt a spirális alakú mikroalgát, aminek sejtfal nélküli szerkezete, szupertápanyagait sejtszinten képes átadni. A Spirulina lúgosítja a tested, kiválasztja a méreganyagokat, nehézfémeket, és a leghatékonyabb vérképző moszat.

Ez az egysejtű, mikroszkopikus zöldmoszat - a világ egyik legkorábbi életformája. Az óceánok és a nap energiáját gyűjti magába, ezáltal válik különleges tápanyagsűrűséggel rendelkező, ellenálló képességet, vitalitást növelő, lúgosító és vérsejteket szaporító életenergia forrássá. Aktív hatást fejt ki néhány burkos vírussal szemben, mint például a herpes simplex.

Kiválóan támogatja az immunrendszert, ami miatt nagyon sokan keresik az üzletek polcain – de legalább ennyien veszik zsírégető, étvágycsökkentő, illetve látványos kötőszövet feszesítő hatása miatt. Ennek az édesvízi moszatnak az alkalmazása még a várandós nők és szoptató anyák számára sem jár veszéllyel. Ez a Szerves Spirulina az én kedvencem >>>


Immunrendszered bástyája: a Szerves ganoderma (pecsétviaszgomba)

Immunrendszered bástyája: a Szerves pecsétviaszgomba

A legismertebb, legtöbbet tanulmányozott gyógygomba a pecsétviaszgomba (ganoderma), ami Kelet-Ázsiában gyógyszer. Speciális poliszacharidjai erőteljes májvédők, anyagcsere serkentők és immunstimuláns hatásúak. Oxigénhez segíti a sejteket, ami az egész testet megfiatalítja. Súlyos betegségeknél is segítségül hívható: csökkenti a kemoterápia és a sugárkezelések okozta mellékhatásokat.

Szabályozza az immunrendszert, ami annyit jelent, hogy mind az alulműködést, mind pedig a túlműködést (autoimmun, mint pl.: az allergia, vagy a pajzsmirigy betegségek) jól kezeli. Kutatások igazolják májméregtelenítő és májsejt regeneráló tulajdonságát és azt a különleges képességét, - amit szerves germánium tartalmának köszönhet – miszerint jelentősen javítja a sejtlélegzést, ami hozzájárul az egészséges testsúly eléréséhez és az egészséges immunrendszer biztosításához.

A pecsétviaszgomba titka nem egy konkrét betegségtípus gyógyításában rejlik, hanem abban, hogy normalizálja a szervezet általános működését. A Szerves pecsétviaszgomba kínai neve;  ling zhi, aminek a magyar jelentése: „a halhatatlanság gombája”, mely név érzékelteti fantasztikus gyógyító erejét. Kezd el kúraszerű használatát, és ismerd meg a Szerves ganodermát!

 

Porckopás? Csontritkulás? Itt a Szerves zöldkagyló!

Porckopás? Csontritkulás? Itt a Szerves zöldkagyló!

A szerves zöldkagyló a glükozaminoglikánok természetes forrása, amit csontritkulás és porckopás kezelésére használhatsz, de a sport eredetű sérüléseidet is regenerálja. Megindítja az új porc termelődését, helyreállítja az ízületi nedv mennyiségét, növeli a csontsűrűséget.

Ez a szerves zöldkagyló készítmény igen gazdag szerves elemekben: olyan ásványokat, aminosavakat, Omega-3 zsírsavakat és kovasavat tartalmaz, amelyek csontot erősítők, porcot regenerálók és építő hatásúak. Ez rendkívül fontos, hiszen a csontokban lévő ásványi anyagok leépülése csontritkulást és porckopást eredményez.

A reggelenként ropogó ízületek, az ízületi szalagok gyakori gyulladása a csontokban már elkezdődött folyamatra utal.
Ha magas biohasznosulású, kizárólag szerves, valóban új-zélandi, tarajos zöldkagyló kivonatot tartalmazó termékhez szeretnél hozzájutni, én ezt a Szerves zöldkagyló tablettát javaslom! 100 %, hogy ez egy természetes, minden adalék-, színezék- és segédanyag hozzáadása nélkül készített étrend-kiegészítő.

 

Gát nélkül hat: mikrokeringés-javító Szerves szőlőmag

Gát nélkül hat: mikrokeringés-javító Szerves szőlőmag

A Szerves szőlőmag tablettát hagytam a végére, melyet jómagam is fogyasztok kúraszerűen, sőt, családomat és barátaimat is ajándékoztam már meg vele. Ennek az az oka, hogy ez a kivonat tablettánként 95% OPC- nevű, a hatásért felelős antioxidánst tartalmaz, amit nagyon sokféleképpen tud a szervezet hasznosítani.

Az OPC csodálatosan hatékony: percek alatt tökéletesen felszívódik a vérben, a száj és a gyomor nyálkahártyáján keresztül. Az anyag ezután elér minden szervet, minden egyes szövetet a szervezetben. Javítja a mikrokeringést, csökkenti a rozáceás bőrelváltozásokat, visszaállítja a bőr rugalmasságát és nedvességtartalmát, úgy, hogy a kötőszöveti rostokban megerősíti a kollagén mátrixot.   A legizgalmasabb tulajdonsága, hogy ez az egyetlen olyan anyag, ami még a vér-agy gáton is átjut! Ezzel pedig képes megvédeni az agyat és az idegrendszert is a károsodástól. Segít ellazulni a nyüzsgő életstílusból, és kivasalni a belső görcsöket, meg a külső ráncokat. Mindezt már megtapasztaltam én is, ezért vagyok szerelmese a szőlőmagnak. Ilyen szerves szőlőmaghoz juthatsz itt, ami ráadásul ginkgoval is dúsított: >>>

Fermentált tápanyagokkal a bélflóra és az egész test egészségéért

Fermentált tápanyagokkal a bélflóra és az egész test egészségéért

Ma már ismerjük a bélflóra egészségének jelentőségét egész szervezetünkre nézve: befolyásolja az immunrendszer egészségét, hatással van a viselkedésünkre, a hangulatingadozásokra, a fogyásra, a vércukorszintre,még a hormonális egyensúlyra is.

Ha fermentált tápanyagokat fogyasztunk, azzal bélflóránk egészségéért tehetünk. A fermentálás (vagyis az erjesztési folyamat során)  ugyanis nem csak azért fontos, mert növeli a   tápanyagtartalmat, a biológiai hozzáférhetőséget vagy új vegyületeket hoz létre, hanem azért is, mert a létrejött fermentum gyarapítja és színesíti a probiotikumok mennyiségét a bélmikrobiomban. Ennek köszönhetően a mikrobiom baktériumflórájának az egésze aktivizálódik, ami mind immunegészségünkre, mentális egészségünkre, sőt, egész közérzetünkre hatással lesz.

A Multi55 fermentált multivitamin 36-féle zöldség,gyümölcs és gyógynövény fermentált kivonatát tartalmazza, 19-féle vitamin és ásványi anyag mellett, a bélmikrobiom színesítéséhez, a szellemi, fizikai vitalitást és az immunrendszer egészségének támogatásához.


Próbáld ki Te is őket!

Nézz körül a webáruházunkban
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Hegyesi Kriszti
Én tök sok szerves cuccotokat veszem és tényleg nagyon jók, csak ajánlani tudom mindenkinek őket!
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.