A táplálékaink minősége, tápértéke nagyszázalékban pocsék. Aki teljes életet akar élni, előbb-utóbb ráébred, hogy a civilizációs hatások miatt szüksége van valamilyen jó minőségű táplálék-kiegészítőre. Aki nem, az vak vágányra kerül. Még jobb hasonlat: egy olyan robogó vonathoz ragaszkodik, ami egész biztosan kisiklik majd. Szállj ki belőle!

Mindenki azért lobbizik nálad a reklámokban, hogy az ő termékét válaszd. Tegyük fel, sikerül elvonatkoztatnod a sok szép színes doboztól, mert a legjobbat akarod választani magadnak. Helyes hozzáállás, de tudom azt is, hogy támpontokra van szükséged – ha elfogadod a jó tanácsom, olvass tovább, és segítek neked. Hosszabb lesz, mint egy szokásos blogbejegyzés, de egyben hasznos is, mert sok információval gazdagodhatsz, és mire a végére érsz, megismerhetsz egy csodálatos, magyar termékcsaládot is.

Nyerd vissza az egyensúlyod

A szervezet egészét nézve az a legjobb, ha változatos és vegyes étrendet tartasz. Ugyanakkor nem lehet elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy kilúgozott földjeink ma már nem képesek ugyanazt a tápanyagtartalmat kínálni gabonáinkban, zöldségeinkben és gyümölcseinkben, mint 50 évvel ezelőtt. A minket érő mindennapos stressz is jelentősen megnőtt, minden felgyorsult, és sajnos ezzel egy időben el is kényelmesedtünk. Összességében az emberiség természetellenes amit tesz, ami miatt korunkban megállíthatatlanul nő a civilizációs betegségek száma. Mit tehetsz ilyenkor? Egészítsd ki az étrendedet szerves tápanyagokkal. Hogy milyenekkel? Bemutatok az alábbiakban néhány példát erre vonatkozóan, tünetekre, betegségekre bontva.

Szerves tápanyagok, amelyek felélesztenek!

szerves-vitaminok-tapanyagok-natur-tanya-szerves-tapanyagok.jpg

↓ Felfázás? Szerves tőzegáfonyát neki!
↓ A tél immunvédő vitaminja: a D-vitamin
↓ Szerves, folyamatos felszívódású C-vitamin
↓ Q10 koenzim: szívben, szellemben egész(ség)
↓ Belső gyulladásokra: Szerves kurkuma E-vitaminnal
↓ Szerves cink – a hormonháztartás védelme
↓ Lúgosításhoz: Szerves spirulina, a szupertáplálék
↓ Testsúlycsökkentés, öregedésgátlás szerves zöldkávéval
↓ Immunrendszered bástyája: a Szerves pecsétviaszgomba
↓ Porckopás? Csontritkulás? Itt a Szerves zöldkagyló!
↓ Gát nélkül hat: mikorkeringés javító Szerves szőlőmag

 

Felfázás? Szerves tőzegáfonyát neki!

szerves-tozegafonya-cranberry-felfazas-hugyuti-fertozesek-hugyholyag-szerves-tapanyagk.jpg

A húgyúti rendszer fertőzéseinek leküzdésére keresve sem találsz jobb megoldást, mint a tőzegáfonya. A tőzegáfonya a szervezetedbe kerülve hippursvat termel, ami gátolja a fertőző baktériumok szaporodását a húgyúti rendszerben, ezért elsősorban húgyúti fertőzések, húgyhólyag és húgycsőgyulladások kezelésére javasolt.  

A szerves tőzegáfonya csillapítja a betegséggel járó fájdalmat és egyéb tüneteket: mint égő érzés, viszketés, hüvelyi fehérfolyás. És még egy plusz érv a fogyasztása mellett; ez pedig a vizelet-szagtalanító tulajdonsága, amit inkontinenciánál használhatunk ki.

Ha már beteg vagy, szedj be naponta 900 mg tőzegáfonya-kivonatot, háromszori részletben. A betegség kiújulásának megelőzésére pedig csökkentsd az adagot napi 300 mg kivonatra. A tőzegáfonyának sem rövid, sem hosszú távú használatakor nincs ismert mellékhatása, és terhes és szoptató anyák is biztonsággal használhatják.

Tőzegáfonya a húgyuti rendszer fertőzéseire: >>>


A tél immunvédő vitaminja: a D-vitamin

d3-vitamin-immunrendszer-pajzsmirigy-meddoseg-depresszio-tavaszi-faradtsag-szerves-tapanyagok.jpg

Az utóbbi évek intenzív kutatásai igazolták, hogy a korábban „csak vitaminnak” gondolt biológiailag aktív anyag, lényegében hormonként viselkedik szervezetünkben. Minden egyes sejtünk tartalmaz receptorokat a D-vitamin felvételére, ezért a D-vitamin alacsony szintje a szervezet egészére hatást fog gyakorolni.

A Semmelweis Egyetem kutatása tavaly megállapította: 10 magyar emberből 9-en D-vitamin hiányban szenvednek. Ez egyrészt, a táplálékok csökkenő tápanyagtartalmának tudható be, másrészt, a káros napsugaraktól napkrémekkel való védekezésnek. Harmadrészt pedig: a növekvő emésztőszervi panaszoknak, amely ellehetetleníti a megfelelő mennyiség felszívódását és/vagy átalakítását.

Márpedig a D-vitamin fontos vitaminja a hormonrendszernek, az idegrendszernek és az immunrendszernek, legyen az alulműködő vagy túlműködő (auto-immun). Az alacsony D-vitamin szint és a depresszió tünetei között szoros összefüggés mutatható ki. Sőt, bizonyítást nyert az is, hogy a tavaszi fáradtság tünetei D-vitamin hiányra vezethetők vissza! Kiemelendő még a D-vitamin gyulladáscsökkentő és rák prevenciós hatása is. Hiánya oka lehet a túlsúlynak, az ízületi gyulladásoknak, bőrbetegségeknek, illetve nem csak a női, de a férfi meddőségnek is. Erősítsd meg a szervezeted Szerves D-vitaminnal! >>>


Szerves, folyamatos felszívódású C-vitamin

c-vitamin-antioxidans-szerves-vitaminok-immunerosites-szerves-tapanyagok.jpg

Tudtad, hogy egyedül az ember és a tengeri malac nem képes a C-vitamin előállítására? Ez azért érdekes, mert miközben a szervezeted nem képes előállítani ezt a legnagyobb mennyiségben szükséges antioxidánst, mégsem tud élni nélküle. A C-vitamin-t tehát pótolni kell, méghozzá folyamatosan, minden nap!

A Natur Tanya® Szerves C-vitaminja, olyan magyar termék, amit azok számára fejlesztették, akik magasan biohasznosuló és hatékonyan működő C-vitamint keresnek. Gyorsan és nagy mennyiségben szívódik fel, lassan választódik ki, tehát hosszabb ideig marad a szervezetben. Köszönhetően a speciális kémiai szerkezetnek, a részecskék stabilitásának, amit a bioflavonoidok jelenlétének és a technológiai eljárásnak az eredménye. Ezt a formát a szervezet könnyen felismeri és hasznosítja.

A Szerves, folyamatos felszívódású C-vitamin kémiailag stabil, egy bioflavonoid „ágyba” fektetett aszkorbinsav, pont úgy, ahogy azt Szent-Györgyi Albert is felfedezte. A szükséges napi adagolás erősen függ az életvitelünktől. Dr. Szent-Györgyi Albert napi 1000 mg C-vitamint fogyasztott, amit betegség esetén napi 8000 mg-ra emelt fel - lerövidítve ezzel a gyógyulási időt. Már egy egyhónapos C-vitamin kúra is látványosan javítja az életminőségünket, mindennapjainkat! Kezdj bele te is! >>>


Q10 koenzim: szívben, szellemben egész(ség)

q10-energia-sziv-errendszer-szerves-tapanyagok.jpg

Tudtad, hogy a Q10 fogyasztása enyhíti az ínybetegségekben szenvedők fájdalmait is, illetve gyorsítja a szájsebészeti műtéten átesettek gyógyulását? És azt, hogy a szív Q10 segítségével ver több, mint százezerszer naponta? Bizony, mert ugyan minden sejtben megtaláljuk ezt a molekulát, legnagyobb mennyiségben a szív energiaigényes sejtjeiben fordul elő.

Ez az antioxidáns fontos szerepet játszik az energiatermelésben, így megnöveli a fizikai és szellemi teljesítőképességedet is. Ajándéknak sem utolsó ötlet, ott ahol növelni kell az erek és a szív egészségét, és javítani az egyén fizikai állapotát.

Ráadásul a Q10 koenzim antioxidáns is (C- és E-vitaminhoz hasonlóan), ezáltal segít a szervezetnek közömbösíteni a szabad gyököket. Vizsgálatok bizonyították, hogy a Q10 koenzim akadályozza az éren belüli vérrögök kialakulását, csökkentheti a magas vérnyomást, kiküszöbölheti a szívritmuszavart, és javítja a végtagok rossz keringésével járó Raynaud-kór tüneteit, illetve enyhíti az anginás mellkasi fájdalmat. Általánosan elmondható, hogy a Q10 koenzim lassítja a szervezet elöregedését. Hosszú ideig, kúraszerűen kell szedni: nyolc vagy akár több hetet is igénybe vehet, míg észrevehető javulást tapasztalsz, így jobban megéri duó csomagban kérni: >>>


Belső gyulladásokra: Szerves kurkuma E-vitaminnal

szerves-vitaminok-kurkuma-gyulladascsokkento-szerves-tapanyagok.jpg

A kurkumában található kurkuminok ismert rákellenes vegyületek, melyek fokozzák a vérkeringést, elősegítik az emésztést, javítják a mozgásfunkciókat, és erőteljes, de főként mellékhatásoktól mentes gyulladás gátlók és gyulladáscsökkentők. A kurkuma nagyon hatékonyan csökkenti a reumás panaszokat, az ízületi gyulladást, és különösen ajánlott váll, térd és a könyök ízületeinek gyulladáscsökkentésére.

A kurkuminoidok olyan szerves vegyületek, amik alkalmasak lehetnek a trombózisra való hajlam csökkentésére. Az emésztőszervekre, különösen a májra és epére gyakorolt hatásuk az epesavak és a máj enzimeinek termelésén, az epeürítés fokozásán, és savlekötő képességén keresztül fejtik ki.

Alkalmasak gyomorrontás és gyomorsavtúltengés kezelésére, meggátolhatják a bélgörcs kialakulását. Fontos megjegyeznem, hogy a kurkuma kivonatok között óriási, de leginkább indokolatlan árkülönbségek fedezhetők fel. Kérlek ezért ne a tv-reklámból rendeld meg méregdrágán a kurkumát, ez a Szerves verzió tökéletes ár-érték arányú választás: Kurkuma tabletta E-vitaminnal >>>


Szerves cink – a hormonháztartás védelme

szerves-cink-vitamin-termeszetes-immunrendszer-pajzsmirigy-alulmukodes-hormonhaztartas.jpg

Az ember a tápláléklánc végén, sajnálatos módon egyre kevesebb létfontosságú cink ásványhoz jut, köszönhetően a tömegtermelésnek és tömegtermesztésnek, ami kilúgozott (kizsákmányolt) földeket eredményezett. Az ásványi anyagok hiányára, már a 40-es évek óta folyamatosan hiába hívják fel a figyelmet a szakemberek… A cinket (ez igaz a cink "kistestvérére" a szelénre is), mint a szervezet működésének egyik elengedhetetlenül fontos résztvevőjét a termőtalajban kellene megtaláljuk.

A cink hiányára csökkent nemzőképességgel, prosztatabetegségekkel, nehezen gyógyuló sebekkel (belső és külső sebek), az ízlelés zavarával, fülcsengéssel, hajhullással, őszüléssel, lemezes körömtöredezéssel, fehér foltokkal a körmökön és bőrproblémákkal, bőrbetegségekkel válaszol a szervezet.

Több mint 300 enzim alkotóeleme, megszámlálhatatlan biokémiai folyamat része. Az inzulin, a nemi- és a pajzsmirigyhormonok termeléséhez nélkülözhetetlen. Fontos, és nélkülözhetetlen tápanyag pajzsmirigy alulműködésénél és prosztatabetegségeknél.

Szerves C-vitaminnal kombinálva az immunrendszert erősíti, sőt a kombináció hatásosabbnak bizonyult már influenza vírus ellen, mint az arra beadott védőoltás. A cinket olyan betegségek kiegészítő kezelésénél is alkalmazták, mint a reumás ízületi gyulladás, a bőrfarkas, a fibromyalgia, és a sclerosis multiplex. Magas biohasznosulású Szerves Cink tabletta >>>


Lúgosításhoz: Szerves spirulina, a szupertáplálék

vitaminok-szerves-spirulina-lugosito-verkepzo-szerves-tapanyagok.jpg

Nagyon szeretem természetes vitaminpótlóként is ajánlani, ezt a spirális alakú mikroalgát, aminek sejtfal nélküli szerkezete, szupertápanyagait sejtszinten képes átadni. A Spirulina lúgosítja a tested, kiválasztja a méreganyagokat, nehézfémeket, és a leghatékonyabb vérképző moszat.

Ez az egysejtű, mikroszkopikus zöldmoszat - a világ egyik legkorábbi életformája. Az óceánok és a nap energiáját gyűjti magába, ezáltal válik különleges tápanyagsűrűséggel rendelkező, ellenálló képességet, vitalitást növelő, lúgosító és vérsejteket szaporító életenergia forrássá. Aktív hatást fejt ki néhány burkos vírussal szemben, mint például a herpes simplex.

Kiválóan támogatja az immunrendszert, ami miatt nagyon sokan keresik az üzletek polcain – de legalább ennyien veszik zsírégető, étvágycsökkentő, illetve látványos kötőszövet feszesítő hatása miatt. Ennek az édesvízi moszatnak az alkalmazása még a várandós nők és szoptató anyák számára sem jár veszéllyel. Ez a Szerves Spirulina az én kedvencem >>>


Testsúlycsökkentés, öregedésgátlás Szerves Zöldkávéval

vitamin-szerves-dieta-fogyokura-zold-kave-szerves-tapanyagok.jpg

Ha már felmerült a spirulina kapcsán a testsúlycsökkentés témája: ez bizony nem csak esztétikai kérdés. Az ideális súly elérése és megtartása egészségügyileg is fontos. A Szerves zöld kávé fantasztikus étvágycsökkentő, anyagcsere serkentő, és energizáló tápanyag. Szabályozza a vércukorszintet, melynek segítségével folyamatosan a zsírégető zónában tartja a szervezeted. Fokozza a májméregtelenítést, ami ugyancsak meghatározó tulajdonság a hatás szempontjából.

A zöldkávébab-kivonat használatának további előnye az, hogy nem lépnek fel a kávé negatív hatásai, ugyanis koffeintartalmát folyamatosan és egyenletesen adja le. Miközben Te, egész nap energikus leszel tőle! Nem tartalmaz kávésavat, melyet a normál kávé igen, de hasonlóan növeli meg az energiaszintet. A főzött kávéval ellentétben a zöld kávémag kivonatban nincs cafestol - ami egy diterpén. A diterpén rokon kahweollal együtt, a cafestol növeli a "rossz" koleszterin, LDL szintjeit olyan mértékre, melyek az élet során akár 20%-al növelhetik a szívkoszorúér-betegségek kockázatát. Ezek a diterpének a máj enzimekre is hatást fejtenek ki. Amikor mennyiségük megnövekedik az a máj megterhelésének jele.

A zöldkávébab kivonatáról kimutatták, hogy erősebb antioxidáns hatásokkal rendelkezik, mint a zöld tea és a zöldszőlőmag-kivonat. Az összehasonlításban a zöldkávé kétszer olyan hatékonyan szívta fel az oxigénmentes gyököket, mint társai. A zöldkávébab növeli a fájdalomcsillapítók hatékonyságát, különösen a migrén gyógyszerek esetében, de szerepet vállal a cukorbetegség kockázatainak kivédése, a koleszterinszint csökkentése és a máj méregtelenítésének elősegítésében is. Egy kattintásnyira van tőled: a Szerves Zöldkávé!


Immunrendszered bástyája: a Szerves pecsétviaszgomba

szerves-vitamin-ganoderma-pecsetviaszgomba-szerves-tapanyagok.jpg

A legismertebb, legtöbbet tanulmányozott gyógygomba a pecsétviaszgomba (ganoderma), ami Kelet-Ázsiában gyógyszer. Speciális poliszacharidjai erőteljes májvédők, anyagcsere serkentők és immunstimuláns hatásúak. Oxigénhez segíti a sejteket, ami az egész testet megfiatalítja. Súlyos betegségeknél is segítségül hívható: csökkenti a kemoterápia és a sugárkezelések okozta mellékhatásokat.

Szabályozza az immunrendszert, ami annyit jelent, hogy mind az alulműködést, mind pedig a túlműködést (autoimmun, mint pl.: az allergia, vagy a pajzsmirigy betegségek) jól kezeli. Kutatások igazolják májméregtelenítő és májsejt regeneráló tulajdonságát és azt a különleges képességét, - amit szerves germánium tartalmának köszönhet – miszerint jelentősen javítja a sejtlélegzést, ami hozzájárul az egészséges testsúly eléréséhez és az egészséges immunrendszer biztosításához.

A pecsétviaszgomba titka nem egy konkrét betegségtípus gyógyításában rejlik, hanem abban, hogy normalizálja a szervezet általános működését. A Szerves pecsétviaszgomba kínai neve;  ling zhi, aminek a magyar jelentése: „a halhatatlanság gombája”, mely név érzékelteti fantasztikus gyógyító erejét. Kezd el kúraszerű használatát, és ismerd meg a Szerves pecsétviaszgombát!

 

Porckopás? Csontritkulás? Itt a Szerves zöldkagyló!

szerves-vitaminok-ujzelandi-tarejos-zoldkagylo-csont-porc-izulet-szerves-tapanyagok.jpg

A szerves zöldkagyló a glükozaminoglikánok természetes forrása, amit csontritkulás és porckopás kezelésére használhatsz, de a sport eredetű sérüléseidet is regenerálja. Megindítja az új porc termelődését, helyreállítja az ízületi nedv mennyiségét, növeli a csontsűrűséget.

Ez a szerves zöldkagyló készítmény igen gazdag szerves elemekben: olyan ásványokat, aminosavakat, Omega-3 zsírsavakat és kovasavat tartalmaz, amelyek csontot erősítők, porcot regenerálók és építő hatásúak. Ez rendkívül fontos, hiszen a csontokban lévő ásványi anyagok leépülése csontritkulást és porckopást eredményez.

A reggelenként ropogó ízületek, az ízületi szalagok gyakori gyulladása a csontokban már elkezdődött folyamatra utal.
Ha magas biohasznosulású, kizárólag szerves, valóban új-zélandi, tarajos zöldkagyló kivonatot tartalmazó termékhez szeretnél hozzájutni, én ezt a Szerves zöldkagyló tablettát javaslom! 100 %, hogy ez egy természetes, minden adalék-, színezék- és segédanyag hozzáadása nélkül készített étrend-kiegészítő.

 

Gát nélkül hat: mikrokeringés-javító Szerves szőlőmag

szerves-szolomag-vitamin-antioxidans-verkeringes-szerves-tapanyagok.jpg

A Szerves szőlőmag tablettát hagytam a végére, melyet jómagam is fogyasztok kúraszerűen, sőt, családomat és barátaimat is ajándékoztam már meg vele. Ennek az az oka, hogy ez a kivonat tablettánként 95% OPC- nevű, a hatásért felelős antioxidánst tartalmaz, amit nagyon sokféleképpen tud a szervezet hasznosítani.

Az OPC csodálatosan hatékony: percek alatt tökéletesen felszívódik a vérben, a száj és a gyomor nyálkahártyáján keresztül. Az anyag ezután elér minden szervet, minden egyes szövetet a szervezetben. Javítja a mikrokeringést, csökkenti a rozáceás bőrelváltozásokat, visszaállítja a bőr rugalmasságát és nedvességtartalmát, úgy, hogy a kötőszöveti rostokban megerősíti a kollagén mátrixot.   A legizgalmasabb tulajdonsága, hogy ez az egyetlen olyan anyag, ami még a vér-agy gáton is átjut! Ezzel pedig képes megvédeni az agyat és az idegrendszert is a károsodástól. Segít ellazulni a nyüzsgő életstílusból, és kivasalni a belső görcsöket, meg a külső ráncokat. Mindezt már megtapasztaltam én is, ezért vagyok szerelmese a szőlőmagnak. Ilyen szerves szőlőmaghoz juthatsz itt: >>>


Persze, ha azt hiszed, hogy itt megálltam, akkor tévedsz. A konyhában is használom a szőlőmag kivonatokat;

  • Szőlőmagolaj, amit nem csak salátaöntetként és sütéshez használhatsz, hiszen fiatalítja az arc, nyak, dekoltázs bőrét, és regenerálja a hajas fejbőrt, ezért hajpakolásként, arc-és testápolóként külsőleg is bevethető!
  • Szőlőmagliszt, amiből finom, friss kenyereket és süteményeket készítek. Ha a családban valaki székrekedéssel küzd, bbiztos, hogy szőlőmag lisztes turmixod itatok vele!
  • Szőlőmag őrlemény, amit natur joghurtba keverek, és heti két-három alkalommal reggelire fogyasztok. Ugyanakkor vízzel pasztává keverve arc-, nyak-, és dekoltázspakolásként sem találsz nála jobbat!

Próbáld ki Te is őket!

Mivel a Natur Tanya® Szerves terméksorozatának szlogenje a következő; Szerves anyagok, amelyek felélesztenek! – most stílusosan Én is így búcsúzok Tőled; Éledj fel Szerves tápanyagokkal. További jó böngészést!