Főmenü Termékeink
Blog

Béltisztítás: ez vár rád, ha belevágsz!

Meddig tárolja a test a méreganyagokat? Amíg ki nem takarítod belőle! Mit tesz veled, ha benned marad? Nagy részük a vastagbélben lerakódik, kisebb részük felszívódik és eljut más szervbe. Jelentős hányadban azonban se fel nem szívódik, se ki nem ürül, csak kering benned és ott károsítja az egészséged, ahol ér.

A szervezet rendszeres méregtelenítése, salaktalanítása korunkban az egyik legfontosabb, amit az egészséged érdekében tehetsz. Sokkal több szintetikus szer (adalékanyag, színezék, tartósítószer, vegyszer, levegőszennyezettség) vesz körül, mint gondolod – a legtöbbjük elkerülhetetlenül hat rád. A legjobb, amit tehetsz magadért, hogy évente legalább egy alkalommal megtisztítod magad a téged károsító savaktól, mérgektől! Pontosan ezért végzem el magam is Puridren® főzetes méregtelenítő-lúgosító kúrát évente kétszer is. Ha rohanós, stresszes, megterhelő életmódot élsz, vagy dohányzol, kávézol, esetleg más káros szenvedélyed van, Neked is érdemes évente kétszer ilyen kúrát tartanod.

belradir-beltisztito-meregtelenito-salaktalanito-belgaz-puffadas-dieta.jpg

De mi lesz a vastagbélben már lerakódott salakanyagokkal?

Az évek során keletkező lerakódás nem csak a bélcsatornát, tápanyag-felszívódást rontja, de a szervezet egészét is. Ki velük! Többféle megoldás is létezik a béltisztításra, de mindig az a módszer az optimális, ami nem csak hatékonyan, de kíméletesen távolítja el a lerakódásokat. Ehhez az egyik kulcstényező a minőségi rostbevitel - jóllehet önmagában ez még nem tesz csodát. Épp ezért a béltisztító kúrához részemről csakis olyan termékeket ajánlok, mint a Cotifibra® BélradírNem csak prebiotikus rostokat, de megannyi más természetes, és a béltisztításhoz elengedhetetlen összetevőket tartalmaz!

Mi vár rád, ha belekezdtél?

Beszéljünk őszintén a dolgokról, mert olyan nincs, hogy valami csupa móka és kacagás. Ahogy minden tisztító-méregtelenítő kúra esetében, úgy a béltisztításnál is készülj fel arra a lehetőségre, hogy az első néhány hétben felerősödnek épp azok a tüneteid, amiktől szabadulnál. Nem kötelezően, de néhány napig jelentkezhet fáradság, fejfájás, apró pattanások a bőrön, de ezek rövid idő múlva maguktól is eltűnnek. Ezeket a jeleket méregtelenítő tüneteknek szokás hívni, nem jeleznek betegséget. Ne úgy tekints rá, mint mellékhatás: ez maga a hatás!

A jó és a rossz harca

Természeti törvény: amikor felborul a bélflórád egyensúlya, megváltozik az összetétele, s a hasznos bélbaktériumok mennyisége lecsökken a beleidben. A bélflórában addig kisebbségben élő patogének (gombák, baktériumok) elszaporodnak: ők felelősek az emésztési gondokért, fokozott gázképződésért, puffadásért, székrekedésért vagy hasmenésért. A Cotifibra Bélradírban és a Ferzym® szinbiotikumban találsz olyan hasznos probiotikumokat és prebiotikumokat, amelyek segítenek helyreállítani a helyes arányt. Csakhogy ezzel elkezdődik a „jó” és a „rossz” harca is, ami egy időre fokozza a kellemetlen tüneteket.

beltisztito-belradir-meregtelenito-salaktalanito-belgaz-puffadas-dieta.jpg

Ne ijedj meg, ne hagyd abba a béltisztító kúrát, amint az egyensúly visszaáll, a tünetek is rendeződnek. Amit addig is tehetsz: igyál több tiszta vizet (25 kg testsúlyonként 1 liter víz a napi normál szükségletünk), kerüld a fehér cukrot, fehér lisztet és a tejet tartalmazó élelmiszereket, és vezess be egy kis mozgást az életedbe.

Ezek a pozitív változások várnak rád

Az első kedvező jel: energikusabbá válsz, új energiákkal töltődsz fel, javul a közérzeted, eltűnik a kóros fáradtságérzeted. Megérted, mennyi felesleges erőt is vett el tőled azelőtt a salakanyagok jelenléte.
A következőkben változás: egészségessé válik az étvágyad, megnő az igényed a természetes, tápláló ételek iránt, ösztönösen kerülöd a cukros, zsíros, szénhidrátokban dús fogásokat.
Tapasztalatok a kúra végén: csökken a súlyod (a felesleges bélsár több kilót is nyomhat), kisebb lesz a hasi térfogatod, megnő a mozgásigényed. Tested-lelked készen áll egy igazi életmódváltásra! Jól is teszed, mert az elért eredmények így tarthatók meg hosszú ideig.

meregtelenito-belradir-beltisztito-meregtelenito-salaktalanito-belgaz-puffadas-dieta.jpg

Akár a béltisztítás ideje alatt elkezdheted, de ha utána időzíted is tökéletes – a lényeg, ne hagyd ki az életedből a Gabonadiétát! Rendkívül szerethető diéta, amely nem akármilyen természetes tápanyagokkal visz rendszert az étkezéseidbe, lúgosító hatású, ráadásul a 7 hetes kúraidő alatt még meg is fiatalít.

+ 1 TIPP a laposabb hasért!

Puffadsz, gázosodsz, hasra hízol? Ha ez a legtipikusabb tüneted, ajánlok valamit, amivel átszabhatod ezt a kritikus területet. A Lipo+ Koncentrátum® egy olyan haslapító koktél, ami egyben béltisztító és bélflóra építő is. Nem csak a gázosodást, puffadást szünteti meg, de fellazítja a már megkövesedett bélsárt, miközben felgyorsítja a már lelassult „Mindent elraktározok a gazdámnak!” anyagcserét. 12 gyógynövény koncentrált kivonatából és prebiotikumokból készült.

A fogyasztása rendkívül egyszerű: egy kupakkal adj minden reggel egy szénsavmenetes ásványvízhez, majd egész nap iszogasd meg egyenlő arányban elosztva. Az eredmény 5 apró szabály betartásával fokozható – nézd meg melyek ezek! >>>

Nézz körül a webáruházunkban
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Somogyi Rita

Kedves Verpecz Gizella!

Gyömbér allergia esetén a Lipo+ és a Puridren koncentrátumok valóban nem jöhetnek szóba. Ebben az esetben a Gyomor- és bélbarát rost a neked való! Emellett alkalmazhatod a Vegán bélradír pluszt is, mely háromféle prebiotikus rosttal járul hozzá a puffadás, hasi diszkomfortérzet, székrekedés csökkentéséhez és a bélflóra egészségéhez. A prebiotikus rostok mellett pedig a Flórabiotikum probiotikumaival is segítheted a bélflóra egyensúly visszaszerzését. Mindenről bővebben tudsz olvasni a kiemelésekre kattintva.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Verpecz Gizella
Kedves Somogyi Rita!
Sajnos, nagy mennyiségű bélsár van bennem.
Tele vagyok élelmiszer allergiával.
Gyömbérre is, ami sok termékben benne van.
Hogy kezdjek hozzá?
Milyen termékeket rendeljek?
Köszönöm.
Gizella
Verpecz Gizella
Szeretném elkezdeni a kúrát, de a Lipo+-ban gyömbér van, amire allergiás vagyok.
Mit javasol? Elég a bélradír?
Somogyi Rita

Kedves Anita!

A Béltisztításhoz, bélflóraépítéshez javasolt kiegészítők más-más típusú rostokat tartalmaznak, amely más-más esetben lehet célzott kiegészítő:

- Ha extrém érzékeny az emésztőrendszered, akkor a Gyomor- és bélbarát rost a neked való! Ezt a galaktomannán típusú rostot, még olyan bélrendszeri betegségek esetén is lehet fogyasztani, mint az IBS vagy a Sibo.

- Jól tolerálható az érzékeny emésztőrendszer számára  a Vegán bélradír plusz is, mely háromféle prebiotikus rosttal járul hozzá a puffadás, hasi diszkomfortérzet, székrekedés csökkentéséhez és a bélflóra egészségéhez.

- Ha tudod esetleg, hogy számodra kritikus pont a folyadékbevitel, akkor válaszd a Lipo+ főzetet prebiotikus rostokkal és béltisztító gyógynövényekkel. A napi adagot másfél liter folyadékban kell feloldani, így rögtön a folyadékbeviteled is meg tudod emelni.

- Ha már régóta fennálló panaszokról van, esetleg több mint 10 kiló súlyfelesleg van rajtad, akkor a Cotifibra a legjobb választás.

A prebiotikus rostok mellett pedig probiotikumokkal is segítheted a bélflóra egyensúly visszaszerzését.
Mindenről bővebben tudsz olvasni a kiemelésekre kattintva.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Szedmák Anita
Sziasztok !!!
Segítséget szeretnék kérni béltisztitáshoz elég sok terméketek van jól szeretném csinálni ezért kérdezem egymás után mit használjak??? Mi a sorrend??? Köszönöm
Somogyi Rita
Kedves Oravecz Andrea!

Amennyiben az előírásnak megfelelően fogyasztottad (1,5 liter vízbe egy kupaknyi, azaz 25ml koncentrátum és ezt a keveréket egész nap elosztva fogyasztani), a Puridrennek ennyire erős panaszokat nem szabad okoznia. Legalábbis ilyenről még nem kaptam visszajelzést senkitől az elmúlt közel 30 évben. Persze, lehetnek az első pár napban kellemetlen tünetek, ahogy beindul az anyagcsere és elkezdenek jobban ürülni a salakanyagok, de itt valamilyen más ok lehet a háttérben (vagy valamilyen egészen durva egyéni érzékenység, de ha allergiás lennél valamire az meg nem a 3. napon jelentkezik hanem azonnal.)

Én azt gondolom, hogy esetleg nagyobb hígításban (mondjuk fél kupak Puridren 1 liter vízbe és ezt fogyaszd egész nap az étkezések között) érdemes tenned még egy próbát. Ha ettől is ennyire kellemetlen hasi panaszok jelentkeznek, akkor pedig javaslom, hogy kezdj bele egy gasztroenterológiai kivizsgálásba.

Ha pedig ettől tünetek nem jelentkeznek, akkor szerintem 4-5 napon belül visszaállhatsz az eredeti hígításhoz. És ha ettől sem jelentkeznek tünetek, akkor nagy valószínűséggel valamilyen bekapott fertőzés lesz a ludas.

Várom visszajelzésedet a fejleményekkel.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Oravecz Andrea
Elkezdtem inni a 60 napos puridren béltisztító 3x500ml koncentrátumot az előírtaknak megfelelően. Harmadik napon nagyon rosszul lettem. Erős hasi fájdalom és görcs, hányás és hasmenés kísért kb. 1 órán át, szó szerint folyt ki belőlem. Bevettem 2 apranax görcsoldót, utána lassan keresztül ment rajtam a panaszok. Másnapi meginnivalót kihagytam, nem tudom hogy folytathatom e mindennap vagy csak ritkábban?
Somogyi Rita
Kedves Martos Zita!

Nem csak hogy lehet, hanem ajánlott is, sőt vásárlóink nagyon gyakran alkalmazzák is együtt a két koncentrátumot.
Lehetőség szerint külön-külön másfél liter vízbe keverd a napi adagot, így rögtön a folyadékbeviteled is megemelted, ami elengedhetetlen egy tisztítókúránál.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Martos Zita
Üdvözletem! Lehet együtt hqsználni a purisrent és a Lipo+ lapos has terméket?
Zita
Somogyi Rita
Kedves Kinga Aranyos!

Ezt nem tudom Neked sajnos pontosan megmondani, hiszen az, hogy mikor tapasztaltunk javulást függ az egyensúlyvesztés mértékétől, panaszainktól, életmódunktól.

A Cotifibra bélradír kúrája alatt, mivel nagy mennyiségű prebiotikus rostanyagot tartalmaz, csak akkor érhetünk el sikereket, ha mellette bőségesen fogyasztunk folyadékot (20 testsúlykilogrammonként 1 liter folyadék), és betartjuk a kúraidőt, ami minimum 60- maximum 120 nap.

Sok sikert kívánok!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Kinga Aranyos
Kedves Rita!

Érdeklődni szeretnék, hogy hány nap kell míg elkezdi a Cotifibra kifejteni hatását?
Somogyi Rita
Kedves Aranyicsné Krisztina!

Ennek nincs akadálya! Sőt, javasolt is a sav-bázis egyensúly kúrát májtisztítással is kiegészíteni.
Arra azonban ügyelj, hogy a kúra alatt bőségesen fogyassz folyadékot.

Azzal is könnyítheted májad működését, ha naponta többször, kis adagokban étkezel, és kerülöd a fűszeres, zsíros, nehéz ételeket, a finomított szénhidrátokat, cukrokat, és előnyben részesíted a friss, tápanyagokban gazdag élelmiszereket.

A kúraidő minimum 60- maximum 120 nap.

Sok sikert kívánok!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Aranyicsné Krisztina
Kedves Rita!
Érdeklődnék, hogy a purident használható e együtt a máriatövis kapszulával? Válaszodat előre is köszönöm!
Somogyi Rita
Kedves Velner Adrienn!

Amíg nem ismerjük a pontos kiváltó okot, semmiképp ne kombináljuk a 2 kiegészítőt. Mivel prebiotikus rostanyagokat epekövesség esetén is fogyaszthatsz, a Cotifibra bélradír kúrát elkezdheted.

A pontos diagnózisig vezess étkezési naplót, és jelenítsd meg benne esetleges tüneteidet, hiszen ez sokat segít Neked is, és a kezelőorvosodnak is. Egyél naponta többször, redukáld a finomított szénhidrátokat és a feldolgozott élelmiszereket. Kerüld a 3 leggyakoribb allergént; a glutént, a laktózt, a kazeint, és igyál több folyadékot. Illetve ahogy írtam is; a rendszeres testmozgás és a téged érő napi stressz levezetése szintén nagyon fontos emésztési zavarok esetén.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Velner Adrienn
Kedves Somogyi Rita!Nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat,megfogadom őket!Voltam már különböző belgyógyászati vizsgálatokon,kb 2 éve még gyomortükrözésen is,de sajnos nem tudták megmondani mi lehet a panaszaim hátterében.Lehet,hogy ételallergia,egy orvos erre tippelt,ezt majd megnézetem hamarosan.Egy háziorvos IBS-re tippelt,de ezt nem hiszem,és belgyógyász nem vetette fel.Annyi,hogy epeköveim vannak,de gondolom amellett ezek a készítmények nem ellenjavallottak.
Ennek tudatában szedhetem együtt a már említett 2 terméket vagy pedig egyiket a másik után?
Köszönöm előre is a válaszát! :)
Somogyi Rita
Kedves Ada!

Először is arra kérlek, hogy keress fel egy belgyógyász szakorvost, mert nagyon fontos kideríteni, hogy mi okozza pontosan emésztési panaszaidat. A kiváltó ok ismeretében célzott diétát és kiegészítőket választhatsz.

Mivel prebiotikus rostanyagokat addig is fogyaszthatsz, a Cotifibra bélradír kúrát elkezdheted, de azt ne kombináld Lipo+ főzettel, egyrészt azért mert mindkét termék prebiotikus rostot tartalmaz, másrészt a Lipo+ főzetben alkalmazott gyógynövényeket pontos diagnózis nélkül nem tudom, hogy ajánlhatom-e.

Sokat segít az emésztési zavarok rendezésében az is, ha naponta többször eszel, bázikusabb étkezést folytatsz, ami redukálja a finomított szénhidrátokat és feldolgozott élelmiszereket, illetve több folyadékot iszol, rendszeresen mozogsz és gondoskodsz a téged érő mindennapi stressz levezetéséről, kiegyensúlyozásáról.

Szeretettel: Somogyi Rita
Ada
Tisztelt Rudolf Rita!Érdeklődni szeretnék,hogy a Cotifibra Bélradír és a Lipo+ Koncentrátum alkalmazható egy időben is egymás mellett?Mindenféle emésztési gondjaim vannak,puffadás,hasfájás,és ezt a két terméket szimpatikusnak találtam.Vagy pedig inkább egymás után használjam őket?Ha igen,akkor melyikkel kezdjem?
Válaszát előre is köszönöm!
Fülei Eszter
ez a lipo ital nekem nagyon bevállt, persze odafigyeltem mindenre mellette.
Kiss Marcsi
tenyleg erdemes belevagni, meg akkor is, ha az elejen nehez lesz, megeri!
Aczel Annamari
érdemes belevágni!
Zsanett
jó hogy olvastam, köszönöm. ezt mindenkinek tudnia kellene meg is osztottam a fb-omon. valalmit én is kezdek már az emésztésemmel mert a puffadás, székrekedés nálam is igen gyakori és utálom.
geni seres
Ezeken a méregtelenitő tüneteken amiket irtok én is átestem. Nem nagy ügy, túl kell lenni rajta. Érdemes, mert utána óriási a különbség, kezdve a közérzetemtől mindenre kihat.
Rudolf Rita
Kedves meszoly! A diéta esetében alapvető szabály, hogy elhagyjuk a finomított szénhidrátokat (fehér cukor, fehér liszt, feldolgozott élelmiszerek) és a tejet. Naponta legalább 5-ször együnk, de egyszerre soha nem többet, mint az ökölbe szorított kézfejünk, minden falatot alaposan rágjunk meg. 20 kilogrammonként 1 liter tiszta vizet mindenképpen igyunk meg naponta. A gabonadiéta ezt mind szabályozza, ráadásul teljes körű étrendet kínál. Tehermentesít, salaktalanít, megtáplál, és visszavezet a hétköznapokba. Azt gondolom, et tökéletes választás lehet. Üdvözlettel; Rudolf Rita
meszoly
Köszönöm! A diéta alatt a lúgosító gabonadiétát érted?
Rudolf Rita
Kedves meszoly! A kúraidőket és a tápanyagokat is az egyensúlyvesztés mértéke határozza meg, amit egyszerűen megfogalmazva, így kell érteni:
- Ha még nincs diagnosztizált betegségünk, és a súlyfeleslegünk is 6 kiló alatti, akkor jöhet a Lipo+ főzet, amit ezen a linken érsz el: http://goo.gl/csjBwM
- Amennyiben a súlyfelesleg 6 kiló feletti, úgy kombináljuk Lipo+ névre hallgató béltisztító és bélflóra építő főzetünket egy másik, klorofilles koncentrátummal, ami a többi szervet is méregteleníti és gondoskodik a testfolyadékok pH-értékeiről is. Ezt a Puridren® nevű koncentrátumot, itt érheted el: http://goo.gl/tgamou
- Amikor diagnosztizált emésztőrendszeri betegségünk van, akkor egy magasabb prebiotikus rosttartalommal rendelkező terméket szoktunk javasolni (élelmiszerallergia esetén is), ami Cotifibra bélradír névre hallgat, és amit ezen az URL-en érsz el: http://cotifibra-belradir-beltisztitas-belflora.anatur.hu/ - Ha ez igaz rád és az is, hogy a súlyfelesleg több, mint 6 kilogramm, akkor ezt a teréket is javasoljuk a Puridren® főzettel együtt fogyasztani.
Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy az étrend kiegészítők mellett, ne kellene diétázni, vagy életmódot váltani. Rudolf Rita
meszoly
Mi alapján érdemes választani a cikkben található béltisztító kúrák közül?
Kiss Marcsi
Az eleje egy kicsit télleg nehéz , de nagyon megéri ne aggya fel senki!
evi_domonyi
Nagyon szépen kösznöm! Sokat tanultam belőle!
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.