Főmenü Termékeink
Blog

A bélflóra egyensúlyzavarának 7 tünete. Mutatjuk, mit tehetsz ellene!

Ferzym® bélflóra kapszula a bélmikrobiom egészségéért

Szinbiotikum, ami validált összetevőkkel célozza meg az emésztőrendszer, az immunrendszer, az idegrendszer, a hormonrendszer és az agy egészségét. A Ferzym® olyan mikrobiom tápláló kiegészítő, nemzetközi törzsgyűjteményben letétbe helyezett probiotikumokkal, szinergista prebiotikummal és B-vitaminokkal egészül ki.

1specchiasol-ferzym-kapszula-belflora-mikrobiom-probiotikum-prebiotikum-doboz.jpg

A bélflóra egyensúly zavarának 7 tünete

Egy egészséges bélben 85%-os többségben élnek hasznos bélbaktériumok és 15%-os kisebbségben paraziták és élesztőgombák. Ha az egyensúly felborul (pl. stressz, rossz táplálkozás vagy antibiotikumok miatt), akkor a paraziták, élesztőgombák és rossz baktériumok veszik át az irányítást, ez pedig számos panaszt idézhet elő, például:

 1. Emésztési panaszok (pl. szorulás, puffadás, hasmenés, bélgyulladások, élelmiszer intolerancia)
 2. Szivárgó/áteresztő/lyukas bél szindróma (A szivárgó bél "szivárgó agyhoz" vezethet)
 3. Emelkedett koleszterin és vérzsír szintek
  Nem megfelelő immunválaszok 
  (autoimmun betegségek, allergiák, alul működő immunrendszer)
  Hormonális egyensúlyzavar
 4. Baktérium, gomba és parazita fertőzések 
 5. Bőrproblémák (pl. ekcéma) és korai bőröregedés
 6. Megváltozott viselkedési szokások és agyműködés (agyi ködösödés, depresszió, szorongás, stressz)
 7. Makacs súlytöbblet, túlsúly

A bélrendszer hasznos baktériumai nemcsak az emberi bél egészségében játszanak létfontosságú szerepet, hanem immunrendszerünkben, hormonális egyensúlyunkban, a központi idegrendszerben és agyi teljesítményünkben is.

ferzym-ampulla-belflora-prebiotikum-probiotikum-mikroba.jpg

A bélrendszer a második agyad

A hasznos bélbaktériumok 85%-os többsége és a patogén baktériumok 15% kisebbsége adja a bélflóra egyensúlyát, ami lényegében maga az élet.

A bélrendszert „második agynak” is nevezik, mivel ez ad otthont az enterális idegrendszernek (ENS), egy 300 millió idegből álló erős neurális hálózatnak, amely lehetővé teszi, hogy a bél az agy utasításai nélkül működjön, ugyanakkor az agy és a bél valójában két irányú kommunikációt folytat.

3specchiasol-ferzym-kapszula-belflora-mikrobiom-probiotikum-prebiotikum-kez.jpg

AGY-BÉL TENGELY

Ebben a szoros kapcsolatban az emésztőrendszeri panaszok befolyással lesznek a hangulatunkra, pl. agyi ködösödés és ez visszafelé is igaz.

Az örömtelenség, szorongás vagy depresszió emésztőrendszeri panaszokat okoz, pl. áteresztő bélszindróma vagy bélgyulladások. A bélflóra ugyanilyen két irányú kommunikációs kapcsolatban áll immunrendszerünkkel, idegrendszerünkkel és hormonrendszerünkkel is.

BÉL-HORMONOK

A bélmikroflóra egyfajta endokrin szervként funkcionál, neurotranszmitterereket, úgymint szerotonint és dopamint választ ki, így irányítja a hipotalamusz-hipofízis-mellékvese tengelyt.

A hormonoknak hatásuk van a mikrobióta összetételére és anyagcseréjére, illetve a bélmikrobiom nagymértékben szerepet játszik a hormon homeosztázisban több lehetséges mechanizmuson keresztül.

BÉL-IMMUNRENDSZER

Mivel immunrendszerünk 70%-a a belekben lakik, mikrobiomunk egészségének és egyensúlyának fenntartása első számú feladat, akkor is, ha alul és akkor is, ha túlműködik immunrendszered.

A probiotikumok immunerősítő vegyi anyagot termelnek, amelyek elpusztítják a behatoló patogéneket. Segítenek megóvni a gyomorfekély, az ételmérgezés, a laktózintolerancia, az élesztőgomba túlszaporodás, a gombás fertőzés, a káros baktériumok, vírusok és gombák ellen. Segítenek javítani a bőr egészségét és megjelenését.

probiotikum-prebiotikum-specchiasol-ferzym-kapszula-belflora-mikrobiom.jpg

10 érdekesség a hasznos baktériumokról

 1. Több baktérium van a vastagbeledben, mint ahány ember él ezen a bolygón
 2. Az egyetlen időszak, amikor a bélrendszer teljesen baktériummentes, az a 9 hónap, ami édesanyánk méhében töltünk. A baba az első mikroorganizmusokkal a szülőcsatornában találkozik. Ezzel pedig elkezdődik egy élethosszig tartó kapcsolat a baktériumokkal.
 3. Habár akár 1000 különböző fajú baktérium is élhet a beleinkben a mikrobák 99%-át valószínűleg csak 30-40 kulcsfaj teszi ki.
 4. Minden ember belében egyéni baktériummix található, és ez a sajátos összetétel egyedi, mint az ujjlenyomat
 5. Hasznos baktériumok vannak a bőrünk felszínén, a szánkban, az orrunkban, és az urogenitális rendszerünkben is, de legtöbbjük a vastagbélben él
 6. A jótékony baktériumok lebontják a megemésztetlen táplálékot, semlegesítik a táplálék lebontásából visszamaradt káros melléktermékek nagyját, segítik a tápanyagok felszívását, vitaminokat állítanak elő, kellemetlenné teszik a káros baktériumok életét azzal, hogy versenyre kelnek az ételért és szabályozzák az oxigén és a savasság szintjét a belekben, úgy, hogy az életkörülmények a jótékony fajták számára kedvezzenek
 7. Nemrégiben kutatók kimutatták, hogy a depressziósok 35%-a szivárgó bél tüneteit is hordozza, ami megerősíti a kapcsolat képzetét az agy és a gyomor-béltraktus között
 8. A bélrendszer egészségének optimalizálása kulcsfontosságú hormonjaink egyensúlyban tartására. A baktériumok olyan hormonokat tudnak termelni, melyek hatással vannak az anyagcserére, immunitásra és a viselkedésre, például a bélben lévő baktériumok és az ösztrobolom az, amik befolyásolják az ösztrogén szinteket, ami viszont hat a testsúlyra, a libidóra és a hangulatra
 9. A szerotonin és a szerotonin receptorok sokkal inkább jelen vannak a bélben, mint az agyban, és bonyolult módon részt vesznek a bél-agy tengely szabályozásában. Ebből arra következtetnek a kutatók, hogy a probiotikumok pszichobiotikumokká fejlődhetnek a humán mentális, neurodegeneratív és idegrendszeri fejlődési zavaroknál
 10. A prebiotikumoknak és a probiotikumoknak szimbiotikus a kapcsolatuk. A prebiotikus rost a probiotikumok fő táplálékaami segít a jótékony baktériumoknak benépesíteni a bélflórát.
belflora-mikrobiom-probiotikum-prebiotikum-specchiasol-ferzym-kapszula.jpg
Nézz körül a webáruházunkban
Ferzym® kapszula DUOPACK -10% kedvezménnyel Akció

Ferzym® kapszula DUOPACK -10% kedvezménnyel

7 740 Ft
6 966 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 6 966 Ft
Ferzym® ampulla DUOPACK -10% kedvezménnyel Akció

Ferzym® ampulla DUOPACK -10% kedvezménnyel

8 272 Ft
7 445 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 7 445 Ft
Okinawai korall kalcium és magnézium por - adalékanyag nélkül, 74 féle ásványi anyaggal Natur Tanya® Akció
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.