Főmenü Termékeink
Blog

Egészséges barna bőr Natur Tanya® Solar Vitaminnal

Egészséges, csokibarna színre fel!

A Natur Tanya® SOLAR VITAMIN több mint egy átlagos napozóvitamin! Különösen akkor hasznos, ha rendszeresen szoláriumozol vagy gyakran napozol, mert segítségével gyorsabban lesz barna a bőr, és a barnulás mélyebb és tartósabb lesz. Ugyanakkor tökéletes önbarnító is, ami különösen fontos, ha orvosi utasításra kell kerülnöd a napot. Ráadásul még a bőröd egészségéért is sokat teszel, ha rendszeresen fogyasztod. Olvass tovább, és rögtön megérted, hogyan lehetséges mindez!

Egészséges barna bőr Natur Tanya® Solar Vitaminnal

A Natur Tanya® SOLAR napozóvitamin összetevői megakadályozzák a leégést, ami a bőrrák legfőbb kiváltó oka, így antioxidáns alkotóelemeivel aktívan részt vesz melanoma kialakulása elleni küzdelemben. Nemcsak a bőrödet, de a szemeidet is védi a káros UV-sugaraktól.

Hogyan barnít egy kapszula? Kétféleképpen is!

  1. Növeli a napozás utáni barna bőszínért felelős melanin pigment termelésének szintjét
  2. A benn lévő karotinoid festékanyagok felhalmozódásukkal elszínezik a bőr mélyebb rétegeit

5 ok, amiért napozóvitaminra van szükséged!

  1. mélyebb és tartósabb barna bőrszínre vágysz 
  2. önbarnítót keresel 
  3. napallergiás vagy 
  4. nemcsak a bőröd, szemeid is érzékenyek az UV sugárzásra
  5. melanin-képzés zavarai okozta pigment-rendellenességek *miatt

Hogyan lehet gyorsabban barna a bőr? - Napi 1 Natur Tanya® SOLAR VITAMIN napozóvitaminnal!

Hogyan barnul a bőrünk? A bőrszín változása napozás hatására egy természetes védelmi reakció. A szervezet így védekezik a leégés és az ultraibolya sugarak káros hatásai ellen. A bőr roppant összetett szerv, sokféle sejtből épül fel a szerkezete, többek közt a figyelemre méltó melanocitákból. Ezek termelik a melanint – azt a pigmentet, ami a napozás utáni csodaszép aranybarna bőszínért felelős.

Natur Tanya® SOLAR VITAMIN összetevői kétféleképp is segítik a barna bőr kialakulását. Egyrészt az L-tirozinnal, szerves rézzel és cinkkel, C-és E-vitaminnal együtt megnöveli a szervezet melanin termelő képességét. Másrészt tartalmaz a természetben együttesen elforduló karotinoid festékanyagokat, melyek felhalmozódnak a bőr mélyebb rétegeiben, és pigmentálják azt.  

Gyorsabban barna a bőr Natur Tanya® SOLAR VITAMIN napozóvitaminnal Csokibarna bőr minden évszakban!

Napi 1 Natur Tanya® SOLAR VITAMIN napozóvitaminnal!

  • barna bőr napozás nélkül is
  • napozás és szoláriumozás hatásának felgyorsítása
  • a már barna bőrszín megőrzése
  • szabadgyökök elleni védelem a bőrnek és szemeinknek is
  • a bőrsejtek védelme, fiatalítása
  • napégés elleni védelem, rákprevenció
  • napallergia ellen 
  • festékképzési rendellenességek esetén

A Natur Tanya® SOLAR VITAMIN szinergikus összetevői egyedülálló módon képesek a melanin szintézisére, hogy egészséges, gyönyörű, egyenletesen barna bőröd legyen.

Hogyan működik a Natur Tanya® SOLAR Vitamin

Egyrészt a bőr hámrétegében festéktermelő sejteket, melanocitákat találunk, amik a bőr színét biztosító melanint termelik. A Natur Tanya® SOLAR VITAMIN ezeknek a pigmenttermelő a melanocitáknak a számát növeli, és így a barna színt biztosító festékanyag nagyobb mennyiségben kerül a hámsejtekbe.

Másrészt gyönyörű barna színt kölcsönöz a bőrnek a melanin-termelés mellett a SOLAR napozóvitaminban meglévő karotinoidok pigmenttartalma, ami szintén a bőr alatt halmozódik fel.

Ez a napfénynek és SOLAR napozóvitaminnak köszönhető barnulás egyben védelem is, mert a barnább bőr csak fele annyi ibolyántúli fényt ereszt át, mint a kevesebb pigmentet tartalmazó, fehérebb bőr. 

Így működik a napozóvitamin

Vigyázat! – Ez a napozóvitamin önbarnító, tehát napozás nélkül is barnít!

Tudtad? Sok lépésből áll, amíg az L-tirozin melaninná alakul. A melanocitákat serkentő hormont (MSH) az agyalapi mirigy állítja elő. Az MSH a vérárammal jut el a melanocitákig, több melanin gyártására ösztönözve őket – azért is került a Natur Tanya® SOLAR napozóvitaminba, mert aki L-tirozint tartalmazó ételeket vagy étrend-kiegészítőket fogyaszt, gyorsabban és sötétebbre fog lebarnulni).

Az UV-sugárzás és a bőr

Az UV-sugarak szükségesek a barnuláshoz, de fontosak az immunrendszer és a csontképzés szempontjából is. A túlzásba vitt napfürdőzés, szoláriumozás és a kiegyensúlyozatlan táplálkozásból eredő csökkent antioxidáns szint azonban a bőr öregedését, és a bőrsejtek DNS-ének károsodását idézi elő, ami a bőrrák kiváltó oka.

Az UV-sugarak a bőr elszarusodó hámrétegében nyelődnek el tirozin, cisztin, melanin és karotinoidok segítségével. Így elkerülhető a bőrpír, amely valójában a hámsejtek sérülése. Az ezekből a sérülésekből felszabaduló toxikus hatású anyagok gátlása az antioxidánsok segítségével történik meg. A bőrben a napozás, szoláriumozás, leégések nyomai rögzülnek, és ezek összessége, plusz az életmódi és életkori ráhatások elegye együttesen lesznek felelősek a rosszindulatú bőrdaganatok megjelenéséért.

Az UV-sugárzás és a bőr

Antioxidánsokkal az UV-sugárzás ellen

Több mint 2000 féle antioxidánst ismerünk, ezek közül a legfontosabb bőrvédő antioxidánsok a karotinoidok családjába tartozó béta karotin, zeaxanthin, likopin, Lutein, a Zöldtea kivonatban található polifenolok és főként a katekinek, a kolloidális C-vitamin, a bioflavonoidok, a szelén, mely összetevőket mind megtalálod a Natur Tanya® SOLAR vitaminban. 

Bizonyos antioxidánsok megelőzhetik a bőrproblémák egy részét, ideértve a napallergiát és a bőrrákot is, mert utcaseprő módjára eltüntetik a szabad gyököket. A szabad gyököket a nap ultraibolya sugarai hozzá létre, és olyan rendkívül bizonytalan molekulák, amelyeknek elektronokra van szüksége, hogy stabilak maradjanak. Amikor a szabad gyök elvon egy elektront egy szomszédos molekulától, akkor az a molekula válik szabad gyökké. Ez olyan láncreakciót indít be, amely masszív károsodást okoz a sejtekben.

Az antioxidánsok elektrontöbbletüket képesek átadni a hiányban szenvedő atomnak, ezzel pedig pontot tesznek a szabad gyökök által elindított, veszélyes láncreakció végére. A szervezetnek ugyan van saját, természetes antioxidáns-forrása, viszont ezek a napi oxidatív nyomástól lemerülnek, és ezért folyamatosan fel kell tölteni őket. A szervezetünknek ilyen erősítést adhatunk antioxidánsokban gazdag kiegészítőkkel.

A tartós napozás és a szoláriumozás, az életkori és életmódbeli tényezők együttesen csökkentik a bőr védekező képességét jelentő antioxidáns szintet, emiatt a bőrünkben rengeteg szabad gyök termelődik. Ezek romboló hatással vannak a bőr szerkezetére és működésére, és ami még rosszabb betegségeket is okozhatnak.

Antioxidánsokkal az UV-sugárzás ellen

A szabad gyökök elleni aktív védekezés kulcsa a Natur Tanya® SOLAR VITAMIN kiemelkedően magas antioxidáns tartalma. Az összetevők megszűrik a bőrt, illetve a szemeinket érő káros sugarakat, fokozzák a kollagén szintézist és regenerálják a sérült kollagén szálakat.

A Natur Tanya® SOLAR VITAMIN kapszulában különleges védelmet biztosít egy zöld teából nyert antioxidáns, az EGCG, ami még a melanómával is felveszi a harcot! Ez a katekineknek nevezett flavonoid-típus, az úgynevezett epigallokatekin gallát, különösen hatékonyan védi meg a sejtek DNS-eit a szabad gyököktől. Ez az erőteljes antioxidáns gyulladáscsökkentő és rákellenes hatásaival bizonyítottan  megelőzi az UV- sugárzás okozta bőrtumorok megjelenését és kifejlődését.

De nem mindegy milyen az a zöld tea kivonat! Csak az hatásos, ami legalább 50% EGCG-ét tartalmaz a napi adagban. Épp ezért a Natur Tanya® SOLAR VITAMIN zöldtea összetevője az igazán ütős hatás elérése érdekében nagyon magas, 70%-os EGCG tartalomra standardizált.

A szabad gyökök elleni aktív védekezés kulcsa a Natur Tanya® SOLAR VITAMIN

A biztonságos napozásról

Ellentmondó híresztelések keringenek a Napról, a napozásról, a bőr károsodásáról, a napvédő faktorokról (SPF), a napozó vitaminokról, a napallergiáról és a bőrrákról. Egyes egészségügyi hatóságok azt ajánlják, hogy egyáltalán ne napozzunk (napallergiásoknak a naptól való tartózkodást javasolják), mások szerint csak az engedélyezett időpontokban és akkor is az egész testünket borítsuk be magas faktorszámú napvédő krémmel.

Legtöbben mégis a mértékletesség mellett teszik le voksukat, hiszen a napozás létfontosságú számunkra. Amiben konszenzus alakult ki, az az, hogy nem kerülhető el a megfelelő faktorszámú krémek alkalmazása, és hogy fontossá vált a belsőleg adagolt bőrvédő antioxidánsok fogyasztása.

Mértékletes napfürdőzés és védelem!

Ez a kulcs. A napfényt nem nélkülözhetjük, nem zárhatjuk ki az életünkből teljesen, hiszen rengeteg jótékony hatása van a napozásnak a D-vitamin pótlásától a hangulatunk javításig. De nem is arról van szó, hogy mindenkinek ki kell feküdni a napra és annyit napozni, amennyit csak tud. Elővigyázatosnak kell lenni, alkalmazkodva a megváltozott környezeti tényezőkhöz.

A mértékletesség jó irány.

Tavasz végén – nyár elején érdemes fokozatosan növelni a napozás mennyiségét, mindig napi tíz perccel. Fokozatosan növeljük a napsütésben töltött idő mennyiségét, hogy egy pár héten belül képesek legyünk a rák alacsony kockázata mellett is normális napfénymennyiséget kapni.

A mértékletesség a jó irány

Egészítsük ki az étrendünket bőrvédő antioxidáns komplex bevitelével.

A civilizáció tömegtermesztése és tömegtermelése a szabad gyökök ellen küzdő, védekező antioxidáns szintet jelentősen csökkentette az emberi szervezetben. Ezen antioxidánsok nélkül az immunrendszer védelme felborul, ezért amikor egyensúlyról beszélünk, azt komplexen együtt kell vizsgálnunk, az antioxidánsok jelenléte nélkülözhetetlen a rák elleni küzdelem során.

A sorozatos leégés az elsődleges oka a legtöbb bőrkárosodásnak, másodlagos ok a szervezet alacsony antioxidáns szintje, mely a tipikus nyugati életmód velejárója. Mivel a leégés valós probléma, és a barna bőr kevésbé valószínű, hogy leég, ezért jobb a természetes védekezést bevetni, mint teljesen elkerülni a napozást. A tartós és egyenletes barnulást elősegítő önbarnító étrendkiegészítők alkalmazásával azok számos más, számunkra kedvező élettani tulajdonságát is élvezhetjük.

A Natur Tanya® SOLAR VITAMIN olyan étrendkiegészítő, ami napi 1 kapszulával biztosítja a bőrvédő, a szabad gyökökkel és az UV sugárzás ellen is harcoló antioxidánsok jelenlétét a szervezetben.

Élvezzük a napozást, ne féljünk tőle, csupán gyakoroljunk mértékletességet!

Biztosítja az UV sugárzás ellen is harcoló antioxidánsok jelenlétét

Ha a napozás egészséges, mi a legbiztonságosabb módszer a barnulásra?

A legjobb döntés mindig elég információn alapul, úgyhogy most következzen néhány olyan adat, amelynek birtokában biztos tudáson alapuló döntést tudsz majd hozni. Kezdjük a bőr működésével és a barnulás folyamatával.

Mit kell tudni a bőrünkről?

A bőr az emberi test egyik legcsodálatosabb szerve, pedig általában nem is szervként gondolunk rá, szervnek inkább csak a bennünk lévő dolgokat tekintjük, a szívet, a májat, a veséket stb.

A bőrt specializált sejtek és szövetek alkotják, és két fő rétegből áll: a felhámból és az irhából. A felhám a külső fal, míg az irha az összes „hozzávalót” tartalmazó réteg, az idegvégződésekkel, izzadságmirigyekkel, szőrtüszőkkel és így tovább.

A bőraljában futnak a vérerek, amelyek a végtelenségig ágaznak szét az irhába. Ezek az erek látják el vérrel az izzadságmirigyeket, a szőrtüszőket, a faggyúmirigyeket és a szőrszálfeszítő izmokat. Az irha a cselekvésekért felel. Az irha tartalmazza az izzadságmirigyeket, az idegvégződéseket és a szőrtüszőket.

A felhám két rétegre osztható, a belső az élő, a külső az élettelen. A külső réteg élettelen sejtjei azok, amiket láthatunk, folyamatosan lehámlanak, és új sejtek helyettesítik őket, amelyek belülről nyomulnak kifelé. Amikor valaki leszedi a bőrét, valójában csak ezt a folyamatot gyorsítja fel, és az új, élő sejtek kerülnek a felszínre. A felhám belső rétege közvetlen kapcsolatban van az irhával, amely táplálja és erősíti. Erre a belső rétegre koncentrálunk most, mert a barnulás során erre a rétegre hat leginkább a napfény.

Ez a legbiztonságosabb módszer a barnulásra

A melanociták melanin termelésétől barnul a bőr

A felhám belső rétegében, a bazális sejtek között élnek a melanocita sejtek. A melanociták termelik a melanint, ami egy pigmentsejt, és a barnulás során szerzett aranybarnás szín forrása. A melanocitáknál kezdődik tulajdonképpen a barnulás. Ahogy az enciklopédia is írja: „A bőr színét a melanin nevű, melanocita sejtek által termelt pigment határozza meg. A bőr színének különbözősége a melanociták által termelt melaninok mennyiségére vezethető vissza, és a pigment szemcséinek természetére.”

A gyorsabb és sötétebb barnuláshoz több melaninra van szükség

A gyönyörű és egyenletes barnulást érünk el, ha az ezt elősegítő anyagokat belsőleg elfogyasztjuk. A melanin termelést segítjük elő úgy, hogy közben a bőrt védjük az öregítő és betegségeket is okozó szabad gyökökkel és UV-sugarakkal szemben. A recept: béta-karotin, Likopin, Lutein, zeaxanthin, L-tirozin, Zöldtea kivonat katekin (EGCG), kolloidális méretű C-vitamin, citrus bioflavonoidok, E vitamin, cink- biszglicinát, mangán-biszglicinát és szerves réz, szerves szelén. 

E különleges összetevők együttes hatására a bőr gyorsabban eléri a vágyott sötétebb színt, és így kevesebb ideig kell kitenni magunkat a Nap káros sugarainak. A hatóanyagok egyszerre szűrik meg a káros ultraibolya-sugarakat, és a gátolják meg a leégést. Az antioxidáns komplex a bőr egész területén hat, és megvédi azt az agresszív szabad gyököktől, mélységeiben hidratálja a bőrt, így azt kevésbé fenyegeti a rugalmasság és ellenálló-képesség elvesztése.

Az L-tirozin nevű növényi aminosav felszívódását segíti a kolloidális méretű C-vitamin és bioflavonoidok jelenléte, a tartósság és a védelem résztvevői még az alábbi antioxidánsok: A-vitamin béta karotinból, Zeaxanthin, Likopin, Lutein, Zöldtea katekin (EGCG), kelátolt szerves Cink, Mangán és Réz, valamint szerves Szelén. Ezeket az összetevőket keresd a napozó vitaminokban, olyan étrend-kiegészítőt válassz, amelyekben a fenti antioxidánsok jelen vannak.

Napsütés és egészség

Napsütés és egészség

Fontos, hogy elegendő napfényt engedjünk az életünkbe, mert a napfény létfontosságú az egészségükhöz. A kulcsszó az egyensúly. Lassan kell kezdeni, és fokozatosan barnulni. Ne égj le, mert az ismételt leégések komolyan károsítják a bőrt.

A lehető legjobb, természetes védelem a testnek a barnulás, amihez a napozókon túl mindenképp javasolt egy antioxidánsokban gazdag, UV-védelmet is biztosító napozóvitamin használata.

Nézz körül a webáruházunkban
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.