Főmenü Termékeink
Blog

Az ázsiai gázló fogyasztásának 10 előnye

Ázsiai gázló/Gotu kola (Tigrisfű, Centella)

Latin név: Centella asiatica/Hydrocotyle asiatica
Népies név: Centella, vízicsésze, békafű, tigrisfű
Fő Hatóanyag: asiaticosidok

Ázsiai gázló/Gotu kola

Ez a tabletta mikronizált technológiával készült!

A hatóanyagot tartalmazó növény részt, a milliméter EZREDrészére darabolják fel. Ezáltal nagyobb felületet kapnak, a cél ugyanis az, hogy a nagyobb felületen több biokémiai reakciót érjenek el

Ezzel nagymértékben megnövekedik a hatóanyag felszívódása és természetesen a termékek hatékonysága is. Sőt ez a technológia 95% fitovegyületet eredményez és mindössze 5%-ra csökkenti a segédanyagok jelenlétét, szemben az egyéb étrend-kiegészítőkkel, ahol ez a szám 35%-ot is elér. Így tesszük képessé a szervezetet arra, hogy öngyógyító tevékenységének maximumát érje el. A formula az ázsiai gázló fő hatóanyagára standardizált, azaz  az asiaticosidokra. - Azaz minden egyes tablettában ugyanazt a hatásért felelős hatóanyag mennyiséget találjuk meg.

Ázsiai gázló előnyei:

Az ázsiai gázló a Tigrisfű elnevezését arról kapta, hogy a bengáli tigrisek harc közben szerzett sérüléseiket úgy gyógyították, hogy azon a területen hemperegtek a növényzetben, ahol ez a növény terem. Nem véletlen hát, hogy az ajurvéda több mint 2000 éve felfedezte már bőrgyógyító képességeit. 

Kötőszövetre gyakorolt hatása következtében számos bőrbetegség kezelésében hatékony segítséget nyújthat. Serkentheti az égési sérülések gyógyulását, csökkentheti a hegképződést, és a különféle eredetű sebek gyógyulását.

Az ázsiai gázló kötőszövet edző hatását aranyeres panaszoknál és cellulitiszes bőrnél is kihasználhatjuk.

Ázsiai gázló előnyei:

Ázsiai gázló kísérlet

Több mint egy tucat kísérlet során vizsgálták az ázsiai gázló visszerekre gyakorolt hatását, s azt találták, hogy a betegek 80 százalékának jelentősen javult a visszértágulata. Az ázsiai gázló kiegészítő terápiaként alkalmazható olyan bőrbetegségeknél, mint a rozácea, az ekcéma, és a pszoriazis. A vizsgálati eredmények igencsak reményt keltőek. Az ázsiai gázló eredményesen kezelheti a visszértágulást is, mivel erősíti a visszerek falának sejtjeit, és serkenti bennük a vérkeringést.

Ázsiai gázló és koncentráció

Az ázsiai gázlót több ezer éve használják a mentális képességek fejlesztésére is. Én csak a Ginkgo biloba, magyarul páfrányfenyő nevű növény „kistestvérének”hívom, és memória javítására, a mentális képességek fejlesztésére, a koncentráció illetve az agyi keringés fokozására a két növény kivonatát kombinálva javaslom.

Egy kísérlet során 30 tanulási zavarban szenvedő gyermeket vizsgáltak, s kiderült, hogy a 12 hetes ázsiai gázlóval való kezelés után koncentrációs képességük jelentősen javult a kezelés előtti állapothoz képest. Más vizsgálatok arra utalnak, hogy azok a kísérleti állatok, amelyek két héten keresztül ázsiai gázlót kaptak, sokkal gyorsabban tanultak meg új magatartási formákat, és később is jobban emlékeztek rájuk, mint a gyógynövénnyel nem kezelt társaik.

Ázsiai gázló és koncentráció

Ázsiai gázló és az ajurvéda

Az ázsiai gázló gyógyhatását először Indiában fedezték fel, s a gyógynövényt ma is nagy előszeretettel használják az ősi, hagyományos gyógyászattal foglalkozó ajurvédikus orvosok. Az ázsiai gázló természetes és gazdag forrása az asiaticosidoknak, triterpenoid szaponinoknak  és tanninoknek, melyeket az ajurvéda a vénás –és agyi keringés serkentésére, a hajszálerek védelmére, és az érfal erősítésére (vaszkuláris endotheliumot) alkalmaz már több ezer éve. Az ázsiai gázló bőrbetegségek elleni hatásáról szóló csodás történetek csak lassan jutottak el Ázsiába és Európába. Franciaországban például csupán, az 1880-as években kezdték el égések és egyéb bőrsérülések kezelésére alkalmazni.

Az ázsiai gázló a több évszázados megfigyelésekre épülő népi gyógyászat, egyik főszerelője.

Az ázsiai gázló alkalmazása segítséget nyújthat:

  • Szakadékony hajszálerek (seprűvénák)
  • Visszeresedés
  • Lábdagadás, ödéma
  • Arcödéma
  • Aranyér
  • Hegesedés, égési sérülések, sebgyógyulás
  • Fekélyek (különösen lábszárfekély) 
  • Bőrbetegségek (ekcéma, pszoriazis, rozácea)
  • Narancsbőr, a kötőszövet felépítésére
  • Kognitív funkciók fejlesztése (figyelem, megfigyelőképesség, érzékelés-észlelés, emlékezet, gondolkodási funkciók
Nézz körül a webáruházunkban
Mikronizált ázsiai gázló (Gotu kola) tabletta. 2+1 Akció

Mikronizált ázsiai gázló (Gotu kola) tabletta.

6 229 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 6 229 Ft
Natur Tanya® 60 napos Gambe Slim® gyógynövény koncentrátum, kollagénnel! 3*500ml Akció
FERMENTÁLT HIALURONSAV - 1 millió Dalton hialuronsav és savmentes C-vitamin Natur Tanya® Akció
Erbavita Galagonya virág és levél, standardizált kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő tabletta 2+1 Akció

Erbavita Galagonya virág és levél, standardizált kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő tabletta

5 281 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 5 281 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.