Gyógynövények természetes vírusölő vegyületei

Biztosan Ti is belefutottatok már azokba a kutatásokba, melyek a bodorrózsa (Cistus incanus) vírusellenes tulajdonságait vizsgálják. A bodorrózsa azonban nem az egyedüli természetes kivonat, ha vírusok, baktériumok, nátha, vagy influenza ellen szeretnénk fellépni. Összegyűjtöttünk még további ötöt, nézzétek csak! 

v2.jpg

Bodorrózsa

A Bodorrózsa vírusellenes tulajdonságait olyan értékes fitokomponenseinek köszönheti, mint a polifenolok, proantocianidinek, bioflavonoidok, katekinek, galluszsav vagy a rutin. Erős antioxidáns tulajdonságait már az ókori Görögországban is ismerték.

Levelének kivonata antibakteriális, vírusellenes és gombaellenes tulajdonságokkal bír.

A bodorrózsa a vírusok burokfehérjéit gyengíti, így a vírusok megtapadását és szaporodását akadályozza meg.

További információ és vásárlás ide kattintva!

A Bodorrózsa vírusellenes tulajdonságait olyan értékes fitokomponenseinek köszönheti, mint a polifenolok

Echinacea

Az Echinacea (kasvirág) az elsődleges gyógynövény, ha immunerősítésről van szó. Hatásaként a sejtek egy természetes antivirális anyagot, az interferont fokozottabban termelik, így a kivonat a megfázások és felfázások, allergiák, és bőrpanaszok ellen lép fel.

A szervezet védelmi rendszerét aktiválja, növeli a betegséggel szembeni ellenálló képességet.

Ehinacosid tartalma a hialuridáz enzim gátlásával csökkenti a belső –és külső gyulladást, ami elsősorban a felső légúti és húgyúti fertőzések leküzdésében, továbbá a kötőszövet gyulladásainál jelenthet segítséget. Az Echinacea kivonatok aktivizálják a fagocitózist (a fagociták, azaz a falósejtek bekebelezik a kórokozókat).

A legerősebb Echinacea kivonatok ide kattintva!

Az Echinacea (kasvirág) az elsődleges gyógynövény, ha immunerősítésről van szó. Hatásaként a sejtek egy természetes antivirális anyagot, az interferont fokozottabban termelik, így a kivonat a megfázások és felfázások, allergiák, és bőrpanaszok ellen lép fel.

Teafa

Az ausztrál teafaolaj antiszeptikus-, antivirális, antimikróbás, fertőtlenítő- és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír.

Tudományos kutatások során igazolták, hogy a szemölcsöket, herpeszt okozó vírusokkal szemben felléphetünk vele. Teafaolajat általában külsőleges használatra szoktak javasolni, azonban a 100 %-os, gyógyszerkönyvi tisztaságú teafaolajat el is fogyaszthatjuk. Ezt azonban csak abban az esetben tegyük, ha a teafaolajon fel van tüntetve, hogy fogyasztható belsőleg.

További információ és vásárlás ide kattintva!

Az ausztrál teafaolaj antiszeptikus-, antivirális, antimikróbás, fertőtlenítő- és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír.

Grapefuit

A grapefruit magjának hatóanyaga, az ún. naringin (polifenol).

Több mint 800 vírus és baktérium, több mint 100 gomba és parazita ellen hatásos.

Működésének alapja, hogy elpusztítja a kórokozók citoplazmájának membránját.

További információ és vásárlás ide kattintva!

A grapefruit magjának hatóanyaga, az ún. naringin (polifenol) több mint 800 vírus és baktérium, több mint 100 gomba és parazita ellen hatásos. Működésének alapja, hogy elpusztítja a kórokozók citoplazmájának membránját.

Olajfa

Az olajfa akár 2000 évig is tud élni, ennek az oka, fő hatóanyagában, az Oleuropeinban keresendő.

Ez az antioxidáns megöli a baktériumokat és a gombákat, vírusellenes, és fellép az egysejtű parazitákkal (protozoák) szemben.

Képes kivédeni az A, B, C típusú influenza vírust, a herpesz és papillóma vírusokat.

További információ és vásárlás ide kattintva!

Az olajfa akár 2000 évig is tud élni, ennek az oka, fő hatóanyagában, az Oleuropeinban keresendő. Ez az antioxidáns megöli a baktériumokat és a gombákat, vírusellenes, és fellép az egysejtű parazitákkal (protozoák) szemben. Képes kivédeni az A, B, C típusú influenza vírust, a herpesz és papillóma vírusokat.

+1. A propolisz

Igaz a propolisz, nem gyógynövény, de kár lenne figyelmen kívül hagyni ezt a természetes eredetű, fertőtlenítő, vírusölő, gyulladásgátló, immunmoduláló tulajdonsággal rendelkező tápanyagot.

A méhek a kaptár fertőtlenítésére használják, több mint 300 fontos vegyületét saját immunrendszerünk védelmére is fordíthatjuk.

A legerősebb propolisz kivonatok ide kattintva!

Természetes eredetű, fertőtlenítő, vírusölő, gyulladásgátló, immunmoduláló tulajdonsággal rendelkező tápanyag


A vírusok elleni harcban a természetes immunerősítő vitaminokra is számíthatunk.

Olvasd el blogbejegyzésünket, hogy megtudd, melyek ezek!