Mi a különbség a D-vitaminok között, és melyiket válasszuk?

Kutatások szerint a szervezet megfelelő D-vitamin státuszával évek nyerhetők. Mivel a D-vitamin hormonként viselkedik és szinte minden sejtünknek szüksége van rá, betegségek egész sora köthető a hiányához vagy alacsony szintjéhez. Nézzük az 5 legizgalmasabb D-vitamint! 

Az 5 legizgalmasabb D-vitamin!

1. Vegán D3-vitamin Rénszarvaszuzmóból!

Tökéletes alternatíva az iparilag előállított, szintézis útján készült D3-vitaminokkal szemben! A környezetvédő és fenntartható módon gyűjthető alapanyagból, természetes módszerrel vonják ki a D3-vitamint, majd a magasabb biohasznosulás érdekében olíva- és kókusz MCT olajjal keverik el.

Tudtad? A tajga és tundra vegetációkban előforduló rénzuzmó a rénszarvas egyik fő tápláléka, és a leggazdagabb növényi eredetű D3-vitamin forrás.

 • 3 éves kortól adható
 • íztelen cseppek
 • vegán, laktóz- és gluténmentes

Vegán D3-vitamin Rénszarvaszuzmóból!0

2. Szerves D3-vitamin

Ebben a formulában a D3-vitamin mennyiségét és minőségét antioxidáns E-vitamin őrzi. A nagy dózisú vitamint ráadásul növényi kapszulatokba zárták és azok is fogyaszthatják, akik kerülik az állati eredetű zselatint, vagy szójaolaj, laktóz, glutén, tojás összetevőkre érzékenyek.
Tudtad? Bizonyított, hogy az egészséges bélflóra megemeli a D-vitamin szintet. A bélflóra pedig 70%-át adja az immunitásnak, így megfontolandó a probiotikus bélflóra táplálás, különösen élelmiszer allergiák esetén!

 • E-vitaminos 4000 NE aktív D3-vitamin
 • vegán, növényi kapszulatok

Szerves D3-vitamin

3. Oliva D3-vitamin

Aktív D3-vitamin, ami minőségi alapanyagból, megbízható, fenntartható és nyomon követhető gyártásból származik. A Quali®-D jelölésű aktív D3-vitamint Omega zsírsavakban gazdag olívaolajjal keverték el, hogy fokozza a D3 felszívódását és élettani tulajdonságait.
Tudtad? A D-vitamin Omega3 zsírsavakkal kombinálva szinergista hatást fejt ki a szervezetben, hatékonyabban erősíti az immunrendszert és veszi fel a küzdelmet a szívbetegségekkel szemben.

 • 4000 NE Quali®-D aktív D3-vitamin
 • tökéletes ár-érték arány
 • szójaolaj mentes

Oliva D3-vitamin

4. Oliva D3 és K2-vitamin

A D3 és a K2-vitamin szinergiában állnak egymással, fokozzák egymás biohasznosulását és egymás élettani hatásait. Ez azt jelenti, hogy K2-vitamin nélkül nem tud a D3-vitamin optimálisan működni, és a K2-vitamin jótékony hatásai sem érvényesülnek D3-vitamin hiányában.  
Tudtad? A K2 és D3-vitamin együtt létfontosságú tápanyagok érelmeszesedés esetén, védik a szívet és növelik a csontsűrűséget is.

 • pici, könnyen lenyelhető tabletták
 • 4000NE D-vitamin, fermentált K2-vitamin és E-vitamin
 • szójaolaj mentes

Oliva D3 és K2-vitamin

5. Szerves C+D

Ha a D-vitamint C-vitaminnal is kombináljuk, akkor olyan vitaminkombót kapunk, ami hozzájárul a test öngyógyító folyamataihoz, mely az immuntámogatástól, a fáradtság és a mindennapi stressz leküzdésén át, a bőrbetegségek enyhítésén keresztül, az egészséges külső megjelenésig (haj, bőr, körmök) segítenek nekünk.

Tudtad? Ez az innovatív kombináció azért született meg, hogy napi egyetlenegy tablettából 2000NE D-vitaminhoz, 1000mg szerves C–vitaminhoz, és 10mg E-vitaminhoz juss!

 • a sejtek és immunrendszer védelmére
 • mesterséges színezék és tartósítószer nélkül

Szerves C+D

Tudtad a D-vitaminról, hogy…? 

A D-vitamin hiány súlygyarapodást idéz elő, a megfelelő D-vitamin ellátottság pedig súlycsökkenést.

Az elhízott felnőtteknek 2-3-szor több D-vitaminra is szükségük lehet, mert túlsúly esetén a D-vitamin nem a vérben kering, hanem eltárolódik a zsírszövetben.

D-receptorok találhatóak a hasnyálmirigyben lévő Langerhans-szigeteken, ahol az inzulint termeljük. Bizonyított, hogy a D-vitamin-hiány növeli az inzulinrezisztencia és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát, miközben a D-vitamin-pótlás javítja a hasnyálmirigy béta-sejt funkcióit.