Főmenü Termékeink
Blog

Arcdiagnosztika: erre utalnak a pattanásaid!

Szerkesztő: Somogyi Rita

Arcdiagnosztika: erre utalnak a pattanásaid!


Vonásainkból, ráncainkból, bőrünk elszíneződéseiből már évszázadokkal ezelőtt is pontosan diagnosztizált betegségeket, hiányállapotokat egy valamirevaló doktor. A természetgyógyászat is felfedezte, hogy az arcbőr jelekkel kommunikál a szervezetben zajló folyamatokról: egy-egy pattanás helye komoly betegségre is utalhat!

Orosz természetgyógyászok a tapasztalataik alapján megrajzoltak egy pattanástérképet, amelyen 80 különböző pontot jelöltek meg az arcon. Mindegyik más szervünket képviseli. Összeállításunkban magad is megnézheted, hogy melyik pattanásod melyik szerved egyensúlyvesztési állapotára, esetleg betegségére utal. (A bal és a jobb oldal megállapítása végett: a rajzra ne tükörképként tekints!)

Azt is megtudhatod, milyen természetes tápanyaggal erősítheted, támogathatod meg ezeket a szerveket, hogy olajozottabban működjenek. A pattanások természetes eltüntetésére pedig máris ajánlok egy bevált szert: próbáld ki az aCknes® gélt!

pattanas-tunet-termeszetes-vitamin-natur-sziv-gyomor-vese-bel.jpg

Figyelem! A táplálék-kiegészítőkkel pótolt tápanyagok sokkal hatékonyabban érvényesülnek, ha első lépésként elvégzel egy következetes méregtelenítő-lúgosító kúrát. A szervezet méregtelenítése, lúgosítása ugyanis a természetgyógyászat alapja! A legegyszerűbben, legkényelmesebben a Puridren® Koncentrátummal teheted ezt meg.


Melyik szerv gyengeségére utalnak az arcon megjelenő mitesszerek, elváltozások?

tunet-pattanas-termeszetes-vitamin-natur-sziv-gyomor-vese-bel.jpg

1. Végbél

27. A bal petefészek vagy bal here

53. Gyomor

2. Kismedencei betegségek

28. Emlőmirigy

54. Hormonális rendszer

3. Máj

29. Csípő, csípőverőér, csípőartériák

55. Szkleroderma

4. A petefészket fenyegető rákos betegség

30. A bal vese

56. Petefészekrák

5. Leszálló vastagbél

31. Gyomor, nagy görbület

57. A porcok

6. Bal mellékvese

32. Méh- és prosztatarák

58.- 59. Gyomor

7. Kismedencei bal vese

33. Húgyhólyag

60. A jobboldali húgycső

8. A bal vese felső része

34. A bal vese

61. A tüdő jobboldali hörgői

9. A bal májlebeny

35. Hasnyálmirigy

62. Emlőmirigy

10. Epehólyag

36. A bal pajzsmirigy lebeny

63. A máj jobb lebenye

11. Vastagbél

37. A húgycső bal része

64. A húgycső jobboldala

12. Hasnyálmirigy

38. Gyomor

65. A jobb tüdő

13. Epe és a máj vezetékei

39. Méh, prosztatalebeny, gát

66. A jobb vese

14. A bal vese

40. Az emlőmirigy jobb csatornája

67. Vesekő, vesehomok

15. Szívbetegség

41. Gyomor

68. Vastagbél

16. A bal vese vezetéke

42. A húgycső jobb része

69. Fertőzésveszély a vesékben

17. A bal májlebeny

43. Epehólyag

70. A jobb vese

18. Az emlőmirigy bal csatornája

44. A pajzsmirigy jobb lebenye

71. Az epehólyag és kiválasztó csatornák

19. A bal tüdő

45. A vesemedence

72. A máj jobb lebenye

20. Szívbetegségek

46. Jobboldali méh- és prosztatarák

73. A vesék

21. A bal tüdő hörgői

47. Gyomor

74. A jobb mellékvese

22. Rekeszizom, bordák

48. Jobb vese

75.- 76. Vastagbél

23. Gyomor, kisgörbület

49. Jobb petefészek vagy bal heréje

77. Vakbél

24. A patkóbél

50. A csípő nyirokrendszere

78. Gyomor

25. A mellékvesék

51. A jobb mellékvese

79. A húgyhólyag

26. A bal lágyéki rész

52. Petefészek

80. A nemi szervek



1. Végbél

A végbél a vastagbél legvégső szakasza. Leggyakoribb betegsége az aranyér, ami akkor jelentkezik, amikor a végbél vagy a végbélnyílás erei és szöveteit megduzzadnak és begyulladnak. Ezek a gyógynövényes termékek segítenek helyreállítani a végbél szöveteinek és ereinek az állapotát.

2. Kismedencei betegségek

A kismedencei fájdalom szindróma férfiaknál és nőknél is jelentkezhet. Ilyenkor az alhasban, a gáttájékon, a keresztcsont környékén is érezni a fájdalmat – ez az a fájdalom, amire bizony nem csak egy pattanás hívja fel a figyelmet. A konkrét okát nem tudják, feltételezések szerint a szervezetben lappangó gyulladás az ok.
A D-vitamin kiterjedt hatást gyakorolva a szervezetre a kismedencei izmok erejét is befolyásolja. Kutatók szerint csökkenti a medencefenék megbetegedésének a kockázatát, enyhíti a már kialakult tüneteket. Akár a D-vitaminról, akár gyulladáscsökkentésről van szó, mindenképp természetes, szerves tápanyagokat használj, mert ezeknek a legjobb a felszívódása, biohasznosulása!

3. Máj

A májban nincsenek idegek, ezért nem tud fájdalommal jelezni, ha baj van. Intő jel azonban, ha puffadás, hasi-és gyomortájéki felfúvódás jeleit észleled, egyre nagyobb a súlyfelesleged (főként a hastájékon) és nehezen, vagy sehogyan sem tudsz lefogyni. A gyenge májfunkció nem csak az emésztést lehetetleníti el, hanem szív– és vesepanaszokat is okoz. 10 jel, amivel a máj üzen, ha gond van! >>>

Bármilyen májvédő kúrába is fogsz, amíg a májra különösen igaz, hogy amíg a szervezet nincs kiméregtelenítve, addig nem lesz tartós eredmény! Az első lépés a lúgosító-méregtelenítő kúra a Puridern® Koncentrátummal!

4. A petefészket fenyegető rákos betegség

A petefészekrák pontos oka mindmáig ismeretlen – ha erre utalnak egyéb más tünetek is, minél hamarabb fordulj orvoshoz! A kockázati tényezők közül egyre biztosabb, hogy magasabb a petefészekrák kockázata azoknál, akiknek nincsen gyermekük, illetve akik 30 éves kor felett szültek először, vagy az első fokú rokonaik is ebben a betegségben szenvedtek. Az alábbi gyógynövényes készítmények segítenek felvenni a küzdelmet, de nem helyettesítik a daganatos kezeléseket. Mindenképp egyeztess róluk az orvosoddal is.

5. Leszálló vastagbél

A has jobb oldalán helyezkedik el a felszálló vastagbél. A felhasban, a bordák alatt a haránt vastagbél. A has bal oldalán a leszálló vastagbél. A bal alhasban pedig a sigmabél, amely a végbélbe torkollik. A vastagbélbe kerülő anyag már csak vizet, emészthetetlen rostokat, ásványi anyagokat tartalmaz. Az alábbi természetes készítményekkel a teljes bélrendszer működését támogathatod:

6. Bal mellékvese

A mellékvese betegségei kevéssé ismertek, sokan a vesével tévesztik össze ezt a pici szervet. Valóban köze van a hozzá, ugyanis annak felső csücskén helyezkedik el, de teljesen különálló szerv, egészen más funkcióval: életfontosságú hormonok termeléséért felel. A tünetek sokfélék, és döntő részben nem jellegzetesek, de a legegyszerűbb laboratóriumi vizsgálattal is igazolhatók.

7. Kismedencei bal vese

Arra az állapotra utal, amikor a vesék a kialakulásuk során rendellenes helyen fejlődnek ki. A vese normális esetben a rekeszekhez közel, a hashártya mögött helyezkedik el és a vesekapu, ahol az erek és a húgyvezeték a veséhez kapcsolódik, a középvonal felé néz. Kóros esetben a vesék lejjebb helyezkedhetnek el és fekvésük eltérhet a normálistól. Panaszt akkor okozhat, ha a veséből a vizelet nem tud eltávozni, vagy ha a vesét ellátó ér leszorul.

8. Bal vese, felső rész

A vese páros, bab alakú szerv. Tokkal körülvett – felső és alsó, valamint elülső és hátsó felszínt különítünk el rajta. A vese szerepe hármas. 1. kiüríti a szervezetben feleslegessé vált vizet és a benne oldott anyagokat. 2. Méregteleníti a testet a salakanyagoktól, gyógyszermaradványoktól, mérgektől. 3. Részt vesz a hormontermelésben, vérképzésben, vérnyomásban, csontanyagcsere szabályozásban.

9. Bal májlebeny

A máj a szervezet legnagyobb mirigye és egyben a legnagyobb belső szerve. A májunk nem csupán egy méregtelenítő szerv – ez egy hatalmas vegyi konyha. A sejtjeiben percenként megszámlálhatatlan és az emberi agy számára szinte felfoghatatlan mennyiségű biokémiai reakció zajlik le. Két fő lebenye van,a nagyobb jobb és a kisebb bal lebeny, amely keresztezi a test középvonalát és a gyomor fölött fekszik.
A bal májlebeny a bordaívtől nem fedve, az epigastrium mélyén húzódik a bal bordaív felé. Normál esetben nem tapintható, mert puha, és mert a felette lévő hasfal feszes.
Normál esetben nem tapintható, mert puha, és mert a felette lévő hasfal feszes.

10. Epehólyag

A máj, az epehólyag, a nyombél és a hasnyálmirigy szoros kölcsönhatásban állnak egymással. Tökéletesen kiegyensúlyozott együttműködésüknek köszönhető a jó emésztés. Gyakran nehéz eldönteni, hogy a rossz közérzet, fáradtság, puffadás, emésztési panaszok hátterében éppen melyik szerv állhat.

11. Vastagbél

A vastagbél az emésztőrendszer utolsó szakaszát képezi. A teljes hossza körülbelül 150-180 cm, az átlagos átmérője 5-6 cm. Felszálló, haránt, leszálló fő szakaszokból áll, majd következik az S-alakú szigmabél, az utolsó szakasza pedig a mintegy 20-25 cm hosszú végbél, ami a végbél-nyílással végződik.

Oda kell figyelni rá, ha a székletürítésed nem panaszmentes, azaz gyomorpanaszok, felfúvódás, vérzés, hasi görcsök kísérik – illetve, ha úgy érzed, sohasem sikerül teljesen kiüríteni a beleket. Az alábbi természetes készítményekkel a teljes bélrendszer működését támogathatod:

12. Hasnyálmirigy

A hasnyálmirigy vegyes felépítésű, egyszerre külső és belső elválasztású mirigy. A külső elválasztású mirigyek mintegy húszféle emésztőenzimet termelnek. Ezek a pankreász-vezetéken keresztül a vékonybélbe jutnak, és rendkívül fontos szerepük van az emésztésben.
A hasnyálmirigy állományában elszórtan találhatók más természetű sejtcsoportok is (Langerhans-szigetek), amelyek viszont hormonokat, mindenekelőtt a cukoranyagcserében rendkívül fontos szerepet játszó inzulint termelik.

13. Epe- és májvezeték

Az epe a májból a bal és a jobb májvezetéken keresztül távozik. A májvezeték csatlakozik az epehólyagból érkező epehólyag-vezetékkel, és így keletkezik a közös epevezeték.

14. A bal vese

A vese páros, bab alakú szerv. Tokkal körülvett – felső és alsó, valamint elülső és hátsó felszínt különítünk el rajta. A vese szerepe hármas. 1. kiüríti a szervezetben feleslegessé vált vizet és a benne oldott anyagokat. 2. Méregteleníti a testet a salakanyagoktól, gyógyszermaradványoktól, mérgektől. 3. Részt vesz a hormontermelésben, vérképzésben, vérnyomásban, csontanyagcsere szabályozásban.

15. Szívbetegség

A szívbetegség elég tág fogalom, összefoglaló elnevezés, hiszen rengeteg különböző rendellenességre és elváltozásra utalhat. A szív a test egyik központi szervünk, ő juttatja a vért az egész testbe, ellátva éltető anyagokkal a szerveket és a szöveteket. A szív sosem pihen, mindig dobog, mindig pumpálja a vért. Mikor kell komolyan venni a rendellenes működését? Mindig. A szívbetegségek súlyossága lényegében attól függ, hogy az elváltozás milyen mértékben befolyásolja szív vérpumpáló képességét, de a "kevésbé súlyosan" működő szív is rossz.

16. A bal vese vezetéke

A vese páros, bab alakú szerv – a húgyvezeték a vizelet elvezetését szolgálja. Tokkal körülvett – felső és alsó, valamint elülső és hátsó felszínt különítünk el rajta. A vese szerepe hármas. 1. kiüríti a szervezetben feleslegessé vált vizet és a benne oldott anyagokat. 2. Méregteleníti a testet a salakanyagoktól, gyógyszermaradványoktól, mérgektől. 3. Részt vesz a hormontermelésben, vérképzésben, vérnyomásban, csontanyagcsere szabályozásban.

17. A bal májlebeny

A máj a szervezet legnagyobb mirigye és egyben a legnagyobb belső szerve. A májunk nem csupán egy méregtelenítő szerv – ez egy hatalmas vegyi konyha. A sejtjeiben percenként megszámlálhatatlan és az emberi agy számára szinte felfoghatatlan mennyiségű biokémiai reakció zajlik le. Két fő lebenye van,a nagyobb jobb és a kisebb bal lebeny, amely keresztezi a test középvonalát és a gyomor fölött fekszik.
A bal májlebeny a bordaívtől nem fedve, az epigastrium mélyén húzódik a bal bordaív felé. Normál esetben nem tapintható, mert puha, és mert a felette lévő hasfal feszes.

18. Az emlőmirigy bal csatornája

Az emlő elsősorban mirigyes állományból, valamint az emlő formáját adó zsír- és kötőszövetből áll. A mirigyes állományban található a tejet termelő lebenykékből, illetve a tejet összegyűjtő és az emlőbimbóhoz elvezető kivezető csőrendszer, tejcsatorna rendszer. Ezek a természetes összetevőket tartalmazó készítmények támogatják egészséges működését:

19. A bal tüdő

A szív- és érrendszer, azaz a keringésünk, valamint a légző rendszerünk szerves elválaszthatatlan egységet képez. A tüdő az egyetlen olyan szerv, amelyen a szívből kipumpált vér teljes mennyisége átfolyik, így az alapvető gázcserén kívül sok más fontos feladatot is ellát.

Letennéd a cigit? Ők támogatnak a célod elérésében:

20. Szívbetegségek

A szívbetegség egy összefoglaló név, amely rengeteg különböző rendellenességre és elváltozásra utalhat. A szív a test egyik központi szervünk, ő juttatja a vért az egész testbe, ellátva éltető anyagokkal a szerveket és a szöveteket. A szív sosem pihen, mindig dobog, mindig pumpálja a vért. Mikor kell komolyan venni a rendellenes működését? Mindig. A szívbetegségek súlyossága lényegében attól függ, hogy az elváltozás milyen mértékben befolyásolja szív vérpumpáló képességét, de a "kevésbé súlyosan" működő szív is rossz

21. A bal tüdő hörgői

A szív- és érrendszer, azaz a keringés, és a légző rendszer szerves elválaszthatatlan egységet képez. A tüdő az egyetlen olyan szerv, amelyen a szívből kipumpált vér teljes mennyisége átfolyik, így az alapvető gázcserén kívül sok más fontos feladatot is ellát.

A hörgők feladata a levegő eljuttatása a gázcsere helyszínére. A hörgő a hangszalagok alatt kezdődik a mellüreg közepén haladó légcsővel, ami két főhörgőre oszlik a jobb és a bal mellkas, illetve tüdő felé vezet. Innen a légutak osztása folytatódik, 22 elágazódáson át, miközben az átmérő egyre csökken.

Letennéd a cigit? Ők támogatnak a célod elérésében:

22. Rekeszizom, bordák

A rekeszizom a mellüreget és a hasüreget választja el egymástól. Ez a legfontosabb légzőizmunk, és ezen nyugszanak a tüdő felek is. Ha összehúzódik (lejjebb száll), megnöveli a mellüreg térfogatát, ha ellazul, a kilégzést segíti. Biztosítja az alapos, nyugodt légzést, amit hasi légzésnek is hívunk.

Epekőtől kezdve a gerincidegen át a bordák, a tüdő vagy a szív érintettségéig szerteágazó lehet az oka, mindenképp orvosi kivizsgálást igényel! Gyakran okoz itt jelentkező tüneteket, fájdalmakat a savas reflux, amely rendkívül sokat segít ez a főzet:

23. Gyomor, kisgörbület

A gyomor egy izmos falú, horog alakú zsák, melyben a rekeszizom alatt a középvonaltól kissé balra torkollik be a nyelőcső. Elülső és hátulsó falát jobbról a kisgörbület, balról a nagygörbület határolja. A gyomorba jutó falatok a kisgörbületen lecsúszva a gyomor aljába kerülnek, és a nagygörbület mentén rétegesen felhalmozódnak az étkezés első 10-15 percében. Azt követően azonban beindul egy gyűrűszerűen hullámzó, perisztaltikus mozgás, ami a gyomortartalmat alaposan összekeveri a gyomor emésztőnedveivel.

24. A patkóbél

A gyomor kapuja és a folytatásába eső patkóbél a hasüreg jobb felső zugában helyezkedik el a máj mögött. A gyomortartalom vegyhatása kifejezetten savas- a patkóbélé viszont lúgos. A gyomorkapu két oldalán uralkodó vegyhatáskülönbség váltakozása szabályozza a gyomorkapu nyitását és zárását. A gyomorsav felszaporodása az emésztés során megnyitja a gyomorkaput, az átjutott savanyú vegyhatású gyomortartalom pedig zárja.

25. A mellékvesék

A mellékvese betegségei kevéssé ismertek, sokan a vesével tévesztik össze ezt a pici szervet. Valóban köze van a hozzá, ugyanis annak felső csücskén helyezkedik el, de teljesen különálló szerv, egészen más funkcióval: életfontosságú hormonok termeléséért felel. A tünetek sokfélék, és döntő részben nem jellegzetesek, de a legegyszerűbb laboratóriumi vizsgálattal is igazolhatók

26. A bal lágyéki rész

A leggyakoribb betegsége az úgynevezett lágyéksérv, ami a fokozott hasűri nyomás hatására alakul ki. Az oka lehet öröklött hasfali gyengeség, de a közvetlen kiváltó oka a helytelen sportolás, súlyemelés, olyakor az erőltetett székelés, nőknél a szülés. Táplálékok közül a vadkölest, természetes készítmények közül pedig a Bio Silicát® ajánlom - különösen férfiak esetében tapasztalták, hogy gyönyörűen feltölti erős szövetekkel az érintett részeket!

Gyulladáscsökkentésre:

Szövetek erősítésére:

27. A bal petefészek nőknél, a férfiak bal heréje

A petefészkek a méh két oldalán található. Teljes kifejlettségüket a serdülőkor időszakára érik el. A petesejtek a petefészkekben található tüszőkben érnek, majd a tüszőrepedés a méhüregbe jutnak. Két hormonja az ösztrogén és a progeszteron.
A here tesztoszteront és androszténdiont termel, ezeket hím nemi hormonoknak vagy androgéneknek nevezzük. A herék már a magzati életben termelnek androgéneket, ám ezekből jelentős mennyiség a pubertás kortól kezdve termelődik.

28. Emlőmirigy

Az emlő elsősorban mirigyes állományból, valamint az emlő formáját adó zsír- és kötőszövetből áll. A mirigyes állományban találhatók a tejtermelő lebenykék, illetve a tejet összegyűjtő és az emlőbimbóhoz elvezető kivezető csőrendszer, tejcsatorna rendszer

29. Csípő, csípőverőér, csípőartériák

Egy kis anatómia: a hasi főverőér két részre oszlik: bal és jobb közös csípőverőérre, melyek szintén két szakaszra, a belső csípőverőérre és a külső csípőverőérre ágazódnak el. A belső csípőverőér fali ágai a farizomzatot, zsigeri ágai a kismedencei szerveket látja el vérrel. A külső csípőverőér egyenes folytatása a combverőér melynek ágai az alsó végtag vérellátását végzik.

30. A bal vese

A vese páros, bab alakú szerv. Tokkal körülvett – felső és alsó, valamint elülső és hátsó felszínt különítünk el rajta. A vese szerepe hármas. 1. kiüríti a szervezetben feleslegessé vált vizet és a benne oldott anyagokat. 2. Méregteleníti a testet a salakanyagoktól, gyógyszermaradványoktól, mérgektől. 3. Részt vesz a hormontermelésben, vérképzésben, vérnyomásban, csontanyagcsere szabályozásban.

31. Gyomor, nagy görbület

A gyomor egy izmos falú, horog alakú zsák, melyben a rekeszizom alatt a középvonaltól kissé balra torkollik be a nyelőcső. Elülső és hátulsó falát jobbról a kisgörbület, balról a nagygörbület határolja. A gyomorba jutó falatok a kisgörbületen lecsúszva a gyomor aljába kerülnek, és a nagygörbület mentén rétegesen felhalmozódnak az étkezés első 10-15 percében. Azt követően azonban beindul egy gyűrűszerűen hullámzó, perisztaltikus mozgás, ami a gyomortartalmat alaposan összekeveri a gyomor emésztőnedveivel.

32. Méh- és prosztatarák

A diagnózishoz nem elég egy pattanás. Ha a tüneteid alapján is méh- vagy prosztatarákra gyanakszol, akkor minél hamarabb fordulj orvoshoz! Az alábbi gyógynövényes készítmények támogatják a rák elleni küzdelmet, de nem helyettesítik a daganatos kezeléseket. Használatukról egyeztess az orvosoddal.

33. Húgyhólyag

A húgyhólyag a vizelet tárolására szolgáló, üreges, izmos falú szerv. Ő teszi lehetővé, hogy a folyamatos vizeletkiválasztó munka ellenére, csak időszakosan kelljen vizeletet ürítenünk. A gyakorisága napi 4-5 alkalom általában, de ez függ a termelődött vizelet mennyiségétől, az egyén idegállapotától és a hólyag esetleges kóros elváltozásaitól.

34. A bal vese

A vese páros, bab alakú szerv. Tokkal körülvett – felső és alsó, valamint elülső és hátsó felszínt különítünk el rajta. A vese szerepe hármas. 1. kiüríti a szervezetben feleslegessé vált vizet és a benne oldott anyagokat. 2. Méregteleníti a testet a salakanyagoktól, gyógyszermaradványoktól, mérgektől. 3. Részt vesz a hormontermelésben, vérképzésben, vérnyomásban, csontanyagcsere szabályozásban.

35. Hasnyálmirigy

A hasnyálmirigy vegyes felépítésű, egyszerre külső és belső elválasztású mirigy. A külső elválasztású mirigyek mintegy húszféle emésztőenzimet termelnek. Ezek a pankreászvezetéken keresztül a vékonybélbe jutnak, és rendkívül fontos szerepük van az emésztésben.
A hasnyálmirigy állományában elszórtan találhatók más természetű sejtcsoportok is (Langerhans-szigetek), amelyek viszont hormonokat, mindenekelőtt a cukoranyagcserében rendkívül fontos szerepet játszó inzulint termelik

36. A bal pajzsmirigy lebeny

Az emberi pajzsmirigy tömege 20-40 gramm. Maximális fejlettségét a serdülőkorban éri el, a nőké valamivel nagyobb, mint a férfiaké. Idősebb korban csökken a nagysága. Két hormont termel, ezek a tiroxin és a trijód-tironin. A hormonok képzéséhez a szervezetnek jódra van szüksége. A mirigy jobb és bal lebenye középen össze van kötve egy kis haránt mirigyállománnyal, így formája egy H betűre emlékeztet. Normálisan a pajzsmirigy nem látható és csak alig tapintható.

37. A húgycső bal része

A húgyhólyag a vizelet tárolására szolgáló, üreges, izmos falú szerv. Ő teszi lehetővé, hogy a folyamatos vizeletkiválasztó munka ellenére, csak időszakosan kelljen vizeletet ürítenünk. A gyakorisága napi 4-5 alkalom általában, de ez függ a termelődött vizelet mennyiségétől, az egyén idegállapotától és a hólyag esetleges kóros elváltozásaitól.

A húgycső a vizeletelvezető rendszer utolsó csőszerű szakasza. Összetett záróizomzatával aktívan továbbítja a vizeletet a hólyagból a külvilágba. A női húgycső sokkal rövidebb, a férfi húgycső hosszabb és szorosabban függ össze a külső nemi szervekkel.

38. Gyomor

A gyomor egy izmos falú, horog alakú zsák, melyben a rekeszizom alatt a középvonaltól kissé balra torkollik be a nyelőcső. Elülső és hátulsó falát jobbról a kisgörbület, balról a nagygörbület határolja. A gyomorba jutó falatok a kisgörbületen lecsúszva a gyomor aljába kerülnek, és a nagygörbület mentén rétegesen felhalmozódnak az étkezés első 10-15 percében. Azt követően azonban beindul egy gyűrűszerűen hullámzó, perisztaltikus mozgás, ami a gyomortartalmat alaposan összekeveri a gyomor emésztőnedveivel.

39. Méh, prosztatalebeny, gát

Három különböző terület – valójában nemenként két-két lehetséges tünet. Nem véletlenül áll egy kategória alatt: ha kibillenek az egyensúlyi állapotukból, mindannyian ezekkel a táplálék-kiegészítőkkel harmonizálható a működésük:

40. Az emlőmirigy jobb csatornája

Az emlő elsősorban mirigyes állományból, valamint az emlő formáját adó zsír- és kötőszövetből áll. A mirigyes állományban található a tejet termelő lebenykékből, illetve a tejet összegyűjtő és az emlőbimbóhoz elvezető kivezető csőrendszer, tejcsatorna rendszer.

41. Gyomor

A gyomor egy izmos falú, horog alakú zsák, melyben a rekeszizom alatt a középvonaltól kissé balra torkollik be a nyelőcső. Elülső és hátulsó falát jobbról a kisgörbület, balról a nagygörbület határolja. A gyomorba jutó falatok a kisgörbületen lecsúszva a gyomor aljába kerülnek, és a nagygörbület mentén rétegesen felhalmozódnak az étkezés első 10-15 percében. Azt követően azonban beindul egy gyűrűszerűen hullámzó, perisztaltikus mozgás, ami a gyomortartalmat alaposan összekeveri a gyomor emésztőnedveivel.

42. A húgycső jobb része

A húgyhólyag a vizelet tárolására szolgáló, üreges, izmos falú szerv. Ő teszi lehetővé, hogy a folyamatos vizeletkiválasztó munka ellenére, csak időszakosan kelljen vizeletet ürítenünk. A gyakorisága napi 4-5 alkalom általában, de ez függ a termelődött vizelet mennyiségétől, az egyén idegállapotától és a hólyag esetleges kóros elváltozásaitól.
A húgycső a vizeletelvezető rendszer utolsó csőszerű szakasza. Összetett záróizomzatával aktívan továbbítja a vizeletet a hólyagból a külvilágba. A női húgycső sokkal rövidebb, a férfi húgycső hosszabb és szorosabban függ össze a külső nemi szervekkel.

43. Epehólyag

A máj, epehólyag, nyombél és hasnyálmirigy szoros kölcsönhatásban állnak egymással. Tökéletesen kiegyensúlyozott együttműködésüknek köszönhető a jó emésztés. Gyakran nehéz eldönteni, hogy a rossz közérzet, fáradtság, puffadás, emésztési panaszok hátterében éppen melyik szerv állhat.

44. A pajzsmirigy jobb lebenye

Az emberi pajzsmirigy tömege 20-40 gramm. Maximális fejlettségét a serdülőkorban éri el, a nőké valamivel nagyobb, mint a férfiaké. Idősebb korban csökken a nagysága. Két hormont termel, ezek a tiroxin és a trijód-tironin. A hormonok képzéséhez a szervezetnek jódra van szüksége. A mirigy jobb és bal lebenye középen össze van kötve egy kis haránt mirigyállománnyal, így formája egy H betűre emlékeztet. Normálisan a pajzsmirigy nem látható és csak alig tapintható.

45. A vesemedence

Attól függetlenül, hogy nem komplikált vagy komplikált fertőzésről van szó, a vesemedence-gyulladás tünetei hirtelen kezdődnek. Hidegrázással, magas lázzal jár, egyik vagy mindkét oldalon deréktáji fájdalom, hányinger és hányás jelentkezik. Jellemző a gyakori vizelési inger és a csípő vizelet. Ilyenkor az egyik vagy mindkét vese megnagyobbodhat és érzékeny lehet, a deréktájon a megfelelő oldalon szintén érzékenység tapasztalható.

46. Jobboldali méh- és prosztatarák

A diagnózishoz nem elég egy pattanás – ám ha méh- vagy prosztatarákra gyanakszol a tüneteid alapján, akkor minél hamarabb fordulj orvoshoz! Az alábbi gyógynövényes készítmények támogatják a rák elleni küzdelmet, de nem helyettesítik a daganatos kezeléseket. Mindenképp egyeztess róluk az orvosoddal is.

47. Gyomor

A gyomor egy izmos falú, horog alakú zsák, melyben a rekeszizom alatt a középvonaltól kissé balra torkollik be a nyelőcső. Elülső és hátulsó falát jobbról a kisgörbület, balról a nagygörbület határolja. A gyomorba jutó falatok a kisgörbületen lecsúszva a gyomor aljába kerülnek, és a nagygörbület mentén rétegesen felhalmozódnak az étkezés első 10-15 percében. Azt követően azonban beindul egy gyűrűszerűen hullámzó, perisztaltikus mozgás, ami a gyomortartalmat alaposan összekeveri a gyomor emésztőnedveivel.

48. Jobb vese

A vese páros, bab alakú szerv. Tokkal körülvett – felső és alsó, valamint elülső és hátsó felszínt különítünk el rajta. A vese szerepe hármas. 1. kiüríti a szervezetben feleslegessé vált vizet és a benne oldott anyagokat. 2. Méregteleníti a testet a salakanyagoktól, gyógyszermaradványoktól, mérgektől. 3. Részt vesz a hormontermelésben, vérképzésben, vérnyomásban, csontanyagcsere szabályozásban

49. Jobb petefészek nőknél, a férfiak bal heréje

A diagnózishoz nem elég egy pattanás – ám ha petefészekrákra, hererákra gyanakszol a tüneteid alapján, akkor minél hamarabb fordulj orvoshoz! Az alábbi gyógynövényes készítmények támogatják a rák elleni küzdelmet, de nem helyettesítik a daganatos kezeléseket. Mindenképp egyeztess róluk az orvosoddal is.

50. A csípő nyirokrendszere

A nyirokrendszer szerepe kettős: egyrészt a nyirokereken nyirokkeringésen keresztül visszavezeti a hajszálerek artériás végén kiszűrődő és felszívódni nem képes szövetközti folyadékot a vénás rendszerbe. Másrészt fontos része a szervezet védekező rendszerének.

Sejtjei képesek elkülöníteni a szervezet saját anyagait az idegen anyagoktól, és azokat sejtes, vagy humorális úton közömbösíteni, aminek emléknyoma és az ezen alapuló védekezőképesség esetenként egész életen át fennmarad. Ugyanakkor a nyirokereken keresztül terjednek előszeretettel a fertőzések és a rosszindulatú daganatos sejtek is, amelyek így először az útjukba eső nyirokcsomókat betegítik meg.

51.A jobb mellékvese

A mellékvese betegségei kevéssé ismertek, sokan a vesével tévesztik össze ezt a pici szervet. Valóban köze van a hozzá, ugyanis annak felső csücskén helyezkedik el, de teljesen különálló szerv, egészen más funkcióval: életfontosságú hormonok termeléséért felel. A tünetek sokfélék, és döntő részben nem jellegzetesek, de a legegyszerűbb laboratóriumi vizsgálattal is igazolhatók.

52. Petefészek

A petefészkek a méh két oldalán található. Teljes kifejlettségüket a serdülőkor időszakára érik el. A petesejtek a petefészkekben található tüszőkben érnek, majd a tüszőrepedés a méhüregbe jutnak. Két hormonja az ösztrogén és a progeszteron. Az ösztrogénnek a peteérésen kívül fontos szerepe van a serdülőkori változásokban is. Ösztrogén a ciklus teljes ideje alatt termelődik, progeszteron csak a ciklus második felében, ovulációkor.

53. Gyomor

A gyomor egy izmos falú, horog alakú zsák, melyben a rekeszizom alatt a középvonaltól kissé balra torkollik be a nyelőcső. Elülső és hátulsó falát jobbról a kisgörbület, balról a nagygörbület határolja. A gyomorba jutó falatok a kisgörbületen lecsúszva a gyomor aljába kerülnek, és a nagygörbület mentén rétegesen felhalmozódnak az étkezés első 10-15 percében. Azt követően azonban beindul egy gyűrűszerűen hullámzó, perisztaltikus mozgás, ami a gyomortartalmat alaposan összekeveri a gyomor emésztőnedveivel.

54. Hormonális rendszer

A hormonok testünk váladéktermelő szerveinek, a mirigyeknek a termékei. A belső elválasztású, endokrin mirigyek termelik a hormonokat (a külső elválasztású, exokrin mirigyek például a verejték, vagy a faggyútermelést végzik). Az endokrin mirigyeknek nincs kivezető csöve és a váladékukat, vagyis a hormonokat közvetlenül a vérbe ürítik. A hormon egy speciális összetételű kémiai anyag, amely a vér útján jut el a rá specifikusan érzékeny sejtekhez, és már alacsony koncentrációban is hatást fejt ki. Éppen ezért a hormonrendszer hibás működése, vagy egy-egy hormon hiánya akár életre szóló betegségeket eredményezhet, erősen meghatározva az életminőséget.

55. Szkleroderma

A szkleroderma olyan idült betegség, amely során a bőrben, az ízületekben és a belső szervekben degeneratív elváltozások, hegesedések, érelváltozások alakulnak ki. Kialakulásának oka ismeretlen. Nőknél négyszer gyakrabban fordul elő, mint férfiaknál, gyermekeknél ritka. Előfordul kevert kötőszöveti betegség részeként is - olykor mint súlyos szkleroderma fejlődik ki ezekben a betegekben.

56. Petefészekrák

A petefészekrák pontos oka mindmáig ismeretlen – ha erre utalnak egyéb más tünetek is, minél hamarabb fordulj orvoshoz! A kockázati tényezők egyre ismertebbek, mindenesetre magasabb a petefészekrák kockázata azoknál, akiknek nincsen gyermekük, illetve akik 30 éves kor felett szültek először, vagy az első fokú rokonaik is ebben a betegségben szenvedtek. Az alábbi gyógynövényes készítmények segítenek felvenni a küzdelmet, de nem helyettesítik a daganatos kezeléseket. Mindenképp egyeztess róluk az orvosoddal is.

57. A porcok

A porc épségének nagyon fontos a szerepe abban, hogy az ízületek zavartanul tudjanak működni. A porc egyik leglényegesebb tulajdonsága a rugalmasság, amely a porc belsejében lévő víz mennyiségétől függ. Porcépítésben élenjáró szerves tápanyagopk:

58.- 59. Gyomor

A gyomor egy izmos falú, horog alakú zsák, melyben a rekeszizom alatt a középvonaltól kissé balra torkollik be a nyelőcső. Elülső és hátulsó falát jobbról a kisgörbület, balról a nagygörbület határolja. A gyomorba jutó falatok a kisgörbületen lecsúszva a gyomor aljába kerülnek, és a nagygörbület mentén rétegesen felhalmozódnak az étkezés első 10-15 percében. Azt követően azonban beindul egy gyűrűszerűen hullámzó, perisztaltikus mozgás, ami a gyomortartalmat alaposan összekeveri a gyomor emésztőnedveivel.

60. A jobboldali húgycső

A húgyhólyag a vizelet tárolására szolgáló, üreges, izmos falú szerv. Ő teszi lehetővé, hogy a folyamatos vizeletkiválasztó munka ellenére, csak időszakosan kelljen vizeletet ürítenünk. A gyakorisága napi 4-5 alkalom általában, de ez függ a termelődött vizelet mennyiségétől, az egyén idegállapotától és a hólyag esetleges kóros elváltozásaitól.

A húgycső a vizeletelvezető rendszer utolsó csőszerű szakasza. Összetett záróizomzatával aktívan továbbítja a vizeletet a hólyagból a külvilágba. A női húgycső sokkal rövidebb, a férfi húgycső hosszabb és szorosabban függ össze a külső nemi szervekkel.

61. A tüdő jobboldali hörgői

A szív- és érrendszer, azaz a keringés, és a légző rendszer szerves elválaszthatatlan egységet képez. A tüdő az egyetlen olyan szerv, amelyen a szívből kipumpált vér teljes mennyisége átfolyik, így az alapvető gázcserén kívül sok más fontos feladatot is ellát.

A hörgők feladata a levegő eljuttatása a gázcsere helyszínére. A hörgő a hangszalagok alatt kezdődik a mellüreg közepén haladó légcsővel, ami két főhörgőre oszlik a jobb és a bal mellkas, illetve tüdő felé vezet. Innen a légutak osztása folytatódik 22 elágazódáson át, miközben az átmérő egyre csökken.

Letennéd a cigit? Ők támogatnak a célod elérésében:

62. Emlőmirigy

Az emlő elsősorban mirigyes állományból, valamint az emlő formáját adó zsír- és kötőszövetből áll. A mirigyes állományban található a tejet termelő lebenykékből, illetve a tejet összegyűjtő és az emlőbimbóhoz elvezető kivezető csőrendszer, tejcsatorna rendszer.

63. A máj jobb lebenye

A máj a szervezet legnagyobb mirigye és egyben a legnagyobb belső szerve. A májunk nem csupán egy méregtelenítő szerv – ez egy hatalmas vegyi konyha. A sejtjeiben percenként megszámlálhatatlan és az emberi agy számára szinte felfoghatatlan mennyiségű biokémiai reakció zajlik le. Két fő lebenye van, a nagyobb jobb és a kisebb bal lebeny, amely keresztezi a test középvonalát és a gyomor fölött fekszik.

A máj betegségei gyakran nem okoznak panaszt, észrevétlenül zajlanak. Máskor enyhe panaszok jelentkeznek, de ezek nem irányítják betegségre a beteg figyelmét. A sárgaság vagy a májtáji fájdalom már a laikusban is joggal a májbetegség gyanúját keltheti.

64. A húgycső jobboldala

A húgyhólyag a vizelet tárolására szolgáló, üreges, izmos falú szerv. Ő teszi lehetővé, hogy a folyamatos vizeletkiválasztó munka ellenére, csak időszakosan kelljen vizeletet ürítenünk. A gyakorisága napi 4-5 alkalom általában, de ez függ a termelődött vizelet mennyiségétől, az egyén idegállapotától és a hólyag esetleges kóros elváltozásaitól.

A húgycső a vizeletelvezető rendszer utolsó csőszerű szakasza. Összetett záróizomzatával aktívan továbbítja a vizeletet a hólyagból a külvilágba. A női húgycső sokkal rövidebb, a férfi húgycső hosszabb és szorosabban függ össze a külső nemi szervekkel.

65. A jobb tüdő

A szív- és érrendszer, azaz a keringés, és a légző rendszer szerves elválaszthatatlan egységet képez. A tüdő az egyetlen olyan szerv, amelyen a szívből kipumpált vér teljes mennyisége átfolyik, így az alapvető gázcserén kívül sok más fontos feladatot is ellát.

Letennéd a cigit? Ők támogatnak a célod elérésében:

66. A jobb vese

A vese páros, bab alakú szerv. Tokkal körülvett – felső és alsó, valamint elülső és hátsó felszínt különítünk el rajta. A vese szerepe hármas. 1. kiüríti a szervezetben feleslegessé vált vizet és a benne oldott anyagokat. 2. Méregteleníti a testet a salakanyagoktól, gyógyszermaradványoktól, mérgektől. 3. Részt vesz a hormontermelésben, vérképzésben, vérnyomásban, csontanyagcsere szabályozásban.

67. Vesekő, vesehomok

A vesekő a vesemedencében, húgyutakban vagy a húgyhólyagban kikristályosodó só. A kövek egészen kicsik is lehetnek (vesehomok), de kitölthetik az egész vesemedencét is. Amikor a kövek elhagyva a vesemedencét a húgycsőbe jutnak, akkor hirtelen erős, görcsös vagy szúró fájdalom jelentkezik az ágyékban – gyakran kisugárzik oldalra, ahol nincs is kő.

68. Vastagbél

A has jobb oldalán helyezkedik el a felszálló vastagbél. A felhasban, a bordák alatt a haránt vastagbél. A has bal oldalán a leszálló vastagbél. A bal alhasban pedig a sigmabél, amely a végbélbe torkollik. A vastagbélbe kerülő anyag már csak vizet, emészthetetlen rostokat, ásványi anyagokat tartalmaz. Az alábbi természetes készítményekkel a teljes bélrendszer működését támogathatod:

69. Fertőzésveszély a vesékben

A vese páros, bab alakú szerv. Tokkal körülvett – felső és alsó, valamint elülső és hátsó felszínt különítünk el rajta. A vese szerepe hármas. 1. kiüríti a szervezetben feleslegessé vált vizet és a benne oldott anyagokat. 2. Méregteleníti a testet a salakanyagoktól, gyógyszermaradványoktól, mérgektől. 3. Részt vesz a hormontermelésben, vérképzésben, vérnyomásban, csontanyagcsere szabályozásban.

70. A jobb vese

A vese páros, bab alakú szerv. Tokkal körülvett – felső és alsó, valamint elülső és hátsó felszínt különítünk el rajta. A vese szerepe hármas. 1. kiüríti a szervezetben feleslegessé vált vizet és a benne oldott anyagokat. 2. Méregteleníti a testet a salakanyagoktól, gyógyszermaradványoktól, mérgektől. 3. Részt vesz a hormontermelésben, vérképzésben, vérnyomásban, csontanyagcsere szabályozásban.

71. Az epehólyag és kiválasztó csatornák

A máj, epehólyag, nyombél és hasnyálmirigy szoros kölcsönhatásban állnak egymással. Tökéletesen kiegyensúlyozott együttműködésüknek köszönhető a jó emésztés. Gyakran nehéz eldönteni, hogy a rossz közérzet, fáradtság, puffadás, emésztési panaszok hátterében éppen melyik szerv állhat.

72. A máj jobb lebenye

A máj a szervezet legnagyobb mirigye és egyben a legnagyobb belső szerve. A májunk nem csupán egy méregtelenítő szerv – ez egy hatalmas vegyi konyha. A sejtjeiben percenként megszámlálhatatlan és az emberi agy számára szinte felfoghatatlan mennyiségű biokémiai reakció zajlik le. Két fő lebenye van, a nagyobb jobb és a kisebb bal lebeny, amely keresztezi a test középvonalát és a gyomor fölött fekszik.

A máj betegségei gyakran nem okoznak panaszt, észrevétlenül zajlanak. Máskor enyhe panaszok jelentkeznek, de ezek nem irányítják betegségre a beteg figyelmét. A sárgaság vagy a májtáji fájdalom már a laikusban is joggal a májbetegség gyanúját keltheti.

73. A vesék

A vese páros, bab alakú szerv. Tokkal körülvett – felső és alsó, valamint elülső és hátsó felszínt különítünk el rajta. A vese szerepe hármas. 1. kiüríti a szervezetben feleslegessé vált vizet és a benne oldott anyagokat. 2. Méregteleníti a testet a salakanyagoktól, gyógyszermaradványoktól, mérgektől. 3. Részt vesz a hormontermelésben, vérképzésben, vérnyomásban, csontanyagcsere szabályozásban.

74. A jobb mellékvese

A mellékvese betegségei kevéssé ismertek, sokan a vesével tévesztik össze ezt a pici szervet. Valóban köze van a hozzá, ugyanis annak felső csücskén helyezkedik el, de teljesen különálló szerv, egészen más funkcióval: életfontosságú hormonok termeléséért felel. A tünetek sokfélék, és döntő részben nem jellegzetesek, de a legegyszerűbb laboratóriumi vizsgálattal is igazolhatók.

75.- 76. Vastagbél

A has jobb oldalán helyezkedik el a felszálló vastagbél. A felhasban, a bordák alatt a haránt vastagbél. A has bal oldalán a leszálló vastagbél. A bal alhasban pedig a sigmabél, amely a végbélbe torkollik. A vastagbélbe kerülő anyag már csak vizet, emészthetetlen rostokat, ásványi anyagokat tartalmaz. Az alábbi természetes készítményekkel a teljes bélrendszer működését támogathatod:

77. Vakbél

A vakbél a vastagbélből leágazó vékony, rövid, a vastagbéltől távolabb eső végén lezárt, csőszerű képződmény. Belső ürege összeköttetésben van a vastagbél üregével. Az élet első éveiben a vakbélnek fontos szerepe van az immunrendszer működésében. A vakbél az emésztés folyamataiban nem vesz részt. Az irritált vakbél nagyon hamar gyulladásba jöhet, s akár órákon belül kilyukadhat, perforálhat. A perforált vakbélgyulladás életet veszélyeztető állapot, a hasüregbe kijutott baktériumok gyorsan és agresszíven fertőzik meg az egész szervezetet, vérmérgezés alakulhat ki. vakbélgyulladás gyanújakor azonnal fordulj orvoshoz!

78. Gyomor

A gyomor egy izmos falú, horog alakú zsák, melyben a rekeszizom alatt a középvonaltól kissé balra torkollik be a nyelőcső. Elülső és hátulsó falát jobbról a kisgörbület, balról a nagygörbület határolja. A gyomorba jutó falatok a kisgörbületen lecsúszva a gyomor aljába kerülnek, és a nagygörbület mentén rétegesen felhalmozódnak az étkezés első 10-15 percében. Azt követően azonban beindul egy gyűrűszerűen hullámzó, perisztaltikus mozgás, ami a gyomortartalmat alaposan összekeveri a gyomor emésztőnedveivel.

79. A húgyhólyag

A húgyhólyag a vizelet tárolására szolgáló, üreges, izmos falú szerv. Ő teszi lehetővé, hogy a folyamatos vizeletkiválasztó munka ellenére, csak időszakosan kelljen vizeletet ürítenünk. A gyakorisága napi 4-5 alkalom általában, de ez függ a termelődött vizelet mennyiségétől, az egyén idegállapotától és a hólyag esetleges kóros elváltozásaitól.

80. A nemi szervek

A női nemi szervek két csoportba, külső és belső nemi szervekbe sorolhatók. Előbbihez a szeméremdomb, a kis- és nagyajkak, a hüvely, a Bartholin-mirigyek, a csikló és a mellek tartoznak, míg a másik csoportba a méh, a méhkürtök vagy petevezetékek, és a petefészkek valók.

A férfi nemi szervrendszer a férfiak szaporító szervei. A húgycsőből, a prosztatából, a herékből, a herezacskóból, az ondóvezetékből, az ondóhólyagból és a hímvesszőből áll.

Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
B.Orsi
nekem a bal petefészekmben voltak ciszták és utólag visszagondolva akkoriban tényleg azon a helyen jöttek ki miteszerek az arcomon.
Ági
Wow! Feltűnő is volt, hogy újból és újból egy ponton jön ki rajtam a pattamnás. most kikerestem és döbbenet mert az a bal vese és nekem épp azzal van most bajom!
Szemes G Zsófi
egyetértek, én alapból kételkedve kezdtem olvasni, de valóban stimmel! Ha lesz új pattanásom, akkor visszatérek :)
Hajdú Kinga
most nem részletezném itt, de nekem teljesen egyezik, a pattanásom helye, és egy ismert gondom... ez nagyon meggyőző, ha lesz időm végigolvasom
Hajdú Kinga
huh ez komoly anyag
Massimo-né
Ezt azért nem semmi!
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.