Főmenü Termékeink
Blog

Az anyagcsere gyorsítás 8 módja

Szerkesztő: Somogyi Rita

A legszuperebb anyagcsere gyorsítók

Az, hogy tested milyen gyorsan égeti a kalóriákat több tényezőtől függ: vannak, akik gyorsabb anyagcserét örökölnek; a férfiak még pihenés közben is több kalóriát égetnek, mint a nők; és általában az anyagcsere folyamatosan lassul 40 éves kor után. Ugyan a genetikád, a nemed vagy korod nem kontrolálhatod, mégis léteznek olyan módszerek, amikkel természetesen felpöröghetsz – és ezeket most meg is mutatom neked!

1. Tankolj fel elegendő vízzel

Tankolj fel elegendő vízzel

A testnek vízre van szüksége a kalóriák feldolgozásához is. Az anyagcseréd már akkor is lelassulhat, ha akár csak enyhén dehidratált vagy. Mindenképp emeld meg a folyadékbeviteled napi 2,5-3 literre, és folyamatosan igyál, épp annyit, hogy soha ne érezd magad szomjasnak. Legjobb persze, ha célzottan anyagcsere gyorsító folyadékokat iszol.

Próbálj ki olyan koncentrátumokat, melyek béltisztító-bélflóra építő, és/vagy salaktalanító anyagcsere gyorsító gyógynövények főzetét tartalmazzák, amit egyszerűen csak össze kell keverned az ivóvizeddel. Igyál melléjük olyan bélradírt, ami a beleidben élő zsírégető baktériumok szaporítását segíti. Ezekkel stabil támaszt kapsz anyagcsere gyorsító kúrádhoz, és akár meg is sokszorozhatod a már elért eredményeidet.

2. Így fűszerezd ételeidet az anyagcsere gyorsításhoz

A fűszeres ételek olyan kémiai anyagokat tartalmaznak, amelyek magasabb sebességi fokozatra kapcsolják anyagcseréd.

Így fűszerezd ételeidet az anyagcsere gyorsításhoz

Na nem a nátrium-glutamátos vegeta az, amiről itt szó van, de tipikusan anyagcsere gyorsító ételek például a fitovegyületekben gazdag bio fűszerek, mint:

A mértékkel használt só nem káros, kivéve a finomított asztali só, azt felejtsd el, használj inkább ásványokban gazdag szerves himalájai sót az ízesítéshez.

3. Erősödj fehérjével

Erősödj fehérjével

A magas fehérje-tartalmú táplálékok hatékony anyagcsere gyorsító ételek, mert a test sokkal több kalóriát éget a fehérjék emésztésekor, mint a zsírok vagy szénhidrátok esetében. Szerintem mindenképp próbáld ki ezt a vegán fehérjeport, de ha kiegyensúlyozott étrendet szeretnél, ne mondj le teljesen a szénhidrátokról sem! Az összetett szénhidrátokat tartalmazó ételek nem csak a fehérjék izomszövetbe jutását könnyítik meg, de magas rost- és ásványi anyag tartalmukkal az anyagcserét is fokozzák.

A fehérjék természetes forrásai között megtalálható a vékony sovány marhahús, pulyka, hal, fehér húsú csirke, tofu, dió, bab, gabonák és a tojás, de akár - a bármilyen speciális étrendbe beilleszthető – vegán fehérjepor formában is hozzá tudsz jutni a szükséges mennyiséghez.

4. Falatozz büntetlenül

Egyél gyakran, egyél egészségesen, de egyszerre ne egyél többet, mint az ökölbe szorított kézfejed, és a tökéletes emésztés érdekében minden egyes falatot rágj meg jó alaposan. A sok óránként megtartott nagy étkezések között az anyagcseréd lelassul, viszont a gyakoribb evés segít az anyagcsere gyorsításban, - és így a súlyvesztésben is.

Falatozz büntetlenül

Ha naponta 5-6 alkalommal is eszel, akkor az mozgásban tartja az anyagcseréd, így összeségében több kalóriát égetsz. Ráadásul a folyamatosan fogyasztott egészséges tápélékoknak köszönhető egyenletesen vércukorszint miatt, folyamatosan a zsírégető zónában tartózkodsz majd.

Az egyenletes vércukorszint fenntartásához használhatod még a króm tablettát! A króm egy vércukorszint szabályzó nyomelem, ami hatással van a cukor- és zsíranyagcserét szabályozó enzimek aktivitására, ezért támogatja a makro tápanyagok (szénhidrát, zsír, fehérje) anyagcseréjét. Segít a normál vércukorszint fenntartásában, amivel megelőzhetők az evési rohamok és az inzulincsúcsok is, ami a zsírszövet lerakódását idézheti elő. Személyes tapasztalat, hogy rendszeres fogyasztásával az edzéseket is jobban bírod majd!

5. Építs izomzatot

Testünk folyamatosan égeti a kalóriákat, még akkor is ha épp nem csinálsz semmit. Ez a pihenési metabolizmus sokkal magasabb a több izomzattal rendelkező embereknél. Minden kilónyi izomzat körülbelül 12 kalóriát használ naponta csak azért, hogy fenntartsa magát, míg minden egyes kilónyi zsír csak 1 kalóriát éget. 

Továbbá, egy edzésrohamot követően az izmok az egész testben aktiválódnak, növelve az átlagos napi anyagcsere arányodat. Az első legfontosabb szabály, hogy növeld az izomtömeged, így nyugalmi állapotban is több kalóriát fogsz elégetni.

6. Az anyagcsere gyorsításhoz fokozd az edzést

Az anyagcsere gyorsításhoz fokozd az edzést

Az aerobic ugyan nem épít nagy izmokat, de kiváló anyagcsere gyorsító az edzést követő órákban. A magas-intenzitású gyakorlatok nagyobb, hosszabb növekedést érnek el pihenési anyagcsere arányban, mint az alacsony- vagy mérsékelt intenzitású edzések.

Az előnyök érdekében próbálj ki egy intenzívebb kurzust az edzőteremben vagy iktass be rövid kocogást a rendszeres sétáid alatt. Figyelj a pulzusodra, hogy az mindvégig az anyagcsere gyorsító, zsírégető tartományában maradjon. Ma már sokféle okosóra, sportóra kapható, szerezz be egyet, segítségedre lesz a pontos pulzusszám megállapításában és a zsírégető tartományban edzeni.

7. Égesd hatékonyabban a zsírt

Égesd hatékonyabban a zsírt

Már nem csak létezik, de nálunk is meg tudod vásárolni a természetes, chilipaprikából készült anyagcsere gyorsító tablettát, amely az anyagcserét a beszedését követően már az első fél órában megnöveli 20%-kal, elbontja a régi zsírszöveteket, és az étvágycsökkentésből is kiveszi a részét. Ugyanis a chili csípéséért felelős hatóanyaga, a kapszaicin nagy mennyiségben az anyagcsere gyorsításával több kalóriát éget el, így csökkenti a zsigeri zsírokat.

8. Anyagcsere gyorsítás? Salaktalaníts!

Anyagcsere gyorsítás? Salaktalaníts!

Egy fogyókúra akkor lesz sikertelen, ha nem a kiváltó okot kezeljük. Az anyagcsere gyorsítást akadályozó ok ugyanis az anyagcserét bénító rengeteg „szemétben” rejlik.

A nyúlékony zsírsejtek remek salakanyag raktárak a szervezet számára, akárcsak a kötőszövet, ahol a felhalmozódott mocsok végül narancsbőrt, petyhüdtséget eredményez. Vagyis, egy az összes kiválasztó szervet megdolgozó, alapos, anyagcsere gyorsító gyógynövényekkel végzett salaktalanítás azonban felszámolja a salakanyag raktárakat, amitől Te karcsúbb, feszesebb és nem utolsó sorban vitálisabb leszel!

Ha esetleg vízvisszatartással küzdesz, ami narancsbőrt vagy ödémás problémákat okoz számodra, akkor vízhajtásra van szükséged a salaktalanításhoz, és ezen keresztül az anyagcsere fokozásához. A Diurerbe termékcsalád anyagcsere gyorsító gyógynövényi összetevőivel.

Diurerbe termékcsalád

Ne lassíts!

Ha minden tanácsomat megfogadtad, és élesben is alkalmazod, hamar fel fog tűnni, hogy mennyivel pörgősebbé válik az anyagcseréd. Akkor már csak arra kell figyelned, hogy a fenti 8 lépést alakítsd tartósan jó szokásoddá, és ne hagyd visszalassulni az anyagcserédet.

Kapcsolódó tartalmak
Blog bejegyzések: 4 otthoni tuti tipp narancsbőr ellen!
Blog bejegyzések: 4 otthoni tuti tipp narancsbőr ellen!
Blog bejegyzések: Chili paprika – klinikailag bizonyított fogyókúrás összetevő!
Blog bejegyzések: Chili paprika – klinikailag bizonyított fogyókúrás összetevő!
Blog bejegyzések: Vízvisszatartás, vízhajtás kisokos
Blog bejegyzések: Vízvisszatartás, vízhajtás kisokos
Blog bejegyzések: Vízhajtás? Ezek a leggyakoribb hibák
Blog bejegyzések: Vízhajtás? Ezek a leggyakoribb hibák
Nézz körül a webáruházunkban
Zsírégető Chili tabletta – Védjegyzett, mikrobiom-barát testsúlycsökkentő Natur Tanya® Akció

Prémium őrölt Kurkuma por külsőleg és belsőleg 100g Natur Tanya®

489 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 489 Ft
Vegán Fehérjepor Natur Tanya® - Nyers, növényi protein, jól szívódó fehérje komplex 250g Akció

Vegán Fehérjepor Natur Tanya® - Nyers, növényi protein, jól szívódó fehérje komplex 250g

1 290 Ft
880 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 880 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.