A kosarad még üres.
Blog
Almás- répás VEGÁN muffin, sok-sok fahéjjal!
Almás- répás VEGÁN muffin, sok-sok fahéjjal!
Két dolog fix pont a karácsonyi készülődésben: a süti és az olyan karácsonyi fűszerek, mint a fahéj! Egyszerűen imádjuk, amikor az illata belengi az egész lakást!
Most ezt a kettőt kombináltuk, és egy egészséges, fahéjas sütireceptet hoztunk Nektek! Csak néhány összetevő kell hozzá, és alig fél óra munkával, ízes-illatos nassolnivalót kapunk! Irány a konyha, a délutáni kávéhoz jól fog jönni egy igazi karácsonyi vegán muffin!
Hozzávalók:
- 2 közepes répa
- 1 nagyobb alma (ne legyen nagyon savanyú)
- 1 kanál eritrit
- 200 g teljes kiőrlésű liszt
- ½ deci olvasztott kókuszolaj
- növényi tej, kb. egy deci
- 1 cs. sütőpor
- fahéj, fahéj és még egy kicsi fahéj!
- dió a díszítéshez, de összetörve a tésztába is keverhetjük.
Elkészítés:
- 1, Tisztítjuk, és lereszeljük a répákat és az almát. Édesítjük, fahéjozzuk (én nem nyomkodtam ki a levét, az a kis nedvesség nem árt a muffin tésztának!)
- 2, Másik tálban kimérjük a lisztet, hozzákeverjük a sütőport.
- 3, Összegyúrjuk a nedves és a száraz összetevőket.
- 4, Ha nagyon száraznak érezzük a tésztát öntsünk hozzá annyi növényi tejet, hogy nyúlósabb legyen. (Ha nagyon nyúlós, értelemszerűen még egy kicsi lisztet tehetünk hozzá). Ha szeretnénk diót keverni a tésztába, akkor most tegyük meg!
- 5, Végül pedig 20 perc alatt készre sütjük, dióval díszítjük, és jó étvággyal fogyasztjuk!
Kellemes karácsonyi készülődést kívánunk!
Kapcsolódó tartalmak
Blog bejegyzések: Karácsonyi Recept - Vendégváró Hógolyó
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés
Regisztráció