Főmenü Termékeink
Blog

Ismerd meg a jövő táplálékát, a spirulinát!

A spirulina a természet egyik legtápanyagdúsabb ajánlata

A spirulina egy valódi, természetes szuperélelmiszer! Ezt a kékeszöld mikroalgát a WHO a Föld egyik legértékesebb tápanyagának, tudósok a hosszú élet egyik alapanyagának, a NASA pedig a jövő táplálékának tartja! Nézzük meg, hogy miért olyan különleges tápanyagkomplex a spirulina, és milyen előnyei vannak a fogyasztásának! Sőt, mutatunk egy olyan spirulina tablettát is, amit érdemes fogyasztani, ha tiszta spirulinára és a lehető legkevesebb (egész pontosan 0) adalékanyagra vágysz!

Ismerd meg a jövő táplálékát, a spirulinát!

Spirulina, a természetes multivitamin-bomba

Ha a természet megalkotta számodra a tökéletes tápanyagbombát, akkor miért keresnél tovább?

A spirulina, ez a kékeszöld, édesvízi mikroalga az emberiség több milliárd éves, egyik legtöbb tápanyagot tartalmazó tápláléka. Egy igazi szupervitamin. Többszáz féle tápanyagot tartalmaz, és sejtfal nélküli szerkezetének köszönhetően ezeket sejtszinten tudjuk hasznosítani.

Ha természetes multivitamint szeretnénk az immunrendszerünk erősítéséhez és a méregtelenítéshez, keresve sem találhatnánk jobbat. Gondolj bele! 1 g spirulina tápértéke megegyezik 1 kg válogatott zöldség tápértékével! 

Spirulina, a természetes és adalékanyagmentes multivitamin-bomba

És ez még nem minden! A spirulina fehérjetartalma is kiemelkedő

A spirulina fehérjetartalma több mint 60%. A Natur Tanya® Vegán 100% spirulina független labor által igazolt 66%-os fehérjetartalommal rendelkezik. Ezzel megelőzi pl. a halak és a húsok fehérjetartalmát. Ráadásul ez a fajta növényi fehérje sokkal kisebb molekulájú, mint az állati fehérje, ezáltal sokkal könnyebben emészthető.

A spirulina alga továbbá aminosavakat, zsírsavakat és olyan antioxidánsokat is tartalmaz, mint pl. szuperoxid dizmutáz (SOD), mely védi a sejteket az öregedési folyamatoktól.

És ez még nem minden! A spirulina fehérjetartalma is kiemelkedő

Mire jó a spirulina szuperélelmiszer?

  • A maják és aztékok teljesítményfokozója
    A spirulina algát már az ókori maják és az aztékok is ismerték, napi élelemként fogyasztották. Úgy tartották nagy energiát ad a fogyasztójának. Éppen ezért, ha valaki hosszú útra indult, biztos vitt magával algás „süteményt” vagy szárított algaport. (1)

  • A National Geographic szerint a hosszú élet egyik alapanyaga
    Hallottál már az ún. Kék Zónákról? Neves orvosok és tudósok a National Geographic magazinnal együttműködve a hosszú élet titkának nyomába eredtek. Megkeresték a Föld azon részeit, ahol lakosságarányosan a legtöbb 100 év feletti ember él. Ilyen a japán Okinawa-szigetek, a kaliforniai Loma Linda, a görög Ikaria, az olasz Szardínia és a Costa Rica-i Nicoya. A hosszú élet titka az okinawaiak esetében elsősorban a növényi alapú táplálkozás, melynek a tengeri algák is a szerves részét képezik. (2) Nemrég az On the Spot csapata (S. Takács András és Cseke Eszter) is ezt a témát dolgozta fel. (3)
     
  • A WHO a Föld egyik legértékesebb tápanyagának tartja
    Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, a WHO szerint figyelemre méltó egészségügyi előnyeinek köszönhetően a spirulina kiváló tápláléknak bizonyult az alultáplált emberek számára. Az alultápláltsággal összefüggő betegségekből való gyors felépülést segíti még gyermekek esetében is. (4) 

  • A NASA kutatásai alapján „a jövő tápláléka”
    A spirulina bekerült a NASA űrhajós programjába is. Nemcsak az egyedülállóan magas tápanyagtartalma miatt kihagyhatatlan élelmiszer az űrhajósok számára, hanem azért is, mert segít megelőzni az ún. vashiányos „űrvérszegénységet”, amely a hosszú távú küldetéseken részt vevő űrhajósok hiánybetegsége.
    A spirulinát a NASA a jövő táplálékaként tartja számon, és még a Földön kívüli termesztésében is gondolkodik. Már vannak kísérletek arra irányulóan, hogy az űrhajókban az oxigéntermelésben és a CO2 szűrésben is segíthetne, mivel a spirulina az erdőknél is hatékonyabban nyeli el a szén-dioxidot és állít elő oxigént. Emellett viszonylag könnyen termeszthető, így potenciális táplálékforrás lehet a jövőbeli Mars-kolóniák számára is. (5)
     
  • Hatékony immunerősítő vírusjárványok idején
    A spirulina vírusellenes és immunerősítő tulajdonságai miatt a Covid járvánnyal kapcsolatban is az érdeklődés középpontjába került. Ugyanis az algákon alapuló tápanyagok - elsősorban a spirulina - erősítik a vírusos betegségekkel szembeni immunitást. Így a jövőre nézve spirulina alapú tápszerek alkalmazása is felmerült. (6)
Kis spirulina történelem – mire jó a spirulina alga?

Több mint természetes tápanyagkomplex! Mik a spirulina jótékony hatásai?

  • hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez
  • vírus-, baktérium- és gombaellenes, felgyorsítja a sebgyógyulást
  • erőteljes gyulladáscsökkentő, enyhíti az allergiás tüneteket
  • helye van a rákprevencióban, jó hatással van a csontvelőre és a vérképzésre
  • támogatja a szív- és érrendszeri egészséget, javítja a vérkeringést
  • segít a magas vérnyomás és a koleszterinszint csökkentésében
  • jótékony az emésztésre, normalizálja a bélflórát és az anyagcserét
  • támogatja a szervezetet sav-bázis egyensúlyát és a méreganyagok eltávolítását
  • eredményesebbé teszi a fogyást, természetes zsírégető és étvágycsökkentő
  • elősegíti a tápanyagok jobb felszívódását, ismert máj- és vesetisztító
  • optimalizálja a vércukorszintet, javítja az inzulinérzékenységet
  • fiatalító antioxidánsaival öregedésgátló és bőrszépítő hatású
  • táplálja a bőrt, erősíti a hajat és a körmöket
  • jót tesz a szemnek, lassítja az időskori látásromlást, véd a szürkehályogtól
  • egyedülálló B12 vitaminjával fokozza a szellemi frissességet, idegrendszer-támogató
  • növeli az izomerőt, az energiaszintet és az állóképességet - a szexuális teljesítményt is
  • hozzájárul a nőknél gyakori vashiányos vérszegénység csökkentéséhez és ellensúlyozza a menopauza kellemetlenségeit is

Gyakran halljuk, hogy „az orvosom alig hitte el, hogy a spirulinától javultak a laboreredményeim”.

Kinek ajánlott a spirulina?

Mindenkinek! 6 éves kor felett az egész család együtt fogyaszthatja ezt a természetes tápanyagbombát. Sőt, még a kiskedvenceknek is lehet adni!

Több mint természetes vitamin! A spirulina jótékony hatásai

Mutatok egy kiváló, adalékanyagmentes spirulina tablettát Neked!

A spirulina algánál van néhány minőségi paraméter, ami igazán fontos: pl. a hatóanyag-tartalom, a nehézfém-szennyezettség, a mikrobiológiai határértékek... Egy fontos tanácsom van: mindig nézd meg jól a forgalmazót és járj utána az alapanyagnak!

A spirulina alga termesztése ugyan nem igényel vegyszereket, így ez az alga alapvetően egy tiszta alapanyagnak számít, de így is lehet különbség a különböző gyártók étrend-kiegészítői között.

A Natur Tanya® Vegán 100% Spirulina igazolt hatóanyag-tartalmú, független labor által bevizsgált, kiemelkedően magas (nem 60%) 66%-os fehérjetartalommal rendelkező, nagy tisztaságú, adalékanyagmentes spirulina, ami messze megfelel a minőségi elvárásoknak! A gyártó az előállítás során fontosnak tartotta a természetességet, ezért a spirulina por direkt tablettázásánál (préselésénél) nem használtak adalékanyagokat.

Ez a spirulina tabletta valóban semmi mást nem tartalmaz, csak spirulina algát!

Amit az íze is elárul! Kapj be egyet, rágd el, tiszta, tápanyagdús, növényi fehérje ízt fogsz érezni (és nem posványos halízt!), ami egyesek szerint leginkább az avokádó és a spenót egyvelegét idézi. A szaga ne tévesszen meg: azon érezni fogod, hogy itt bizony egy vízi „lény”-ről van szó!

Váljék a Te egészségedre is!

 Szeretnél spirulinát fogyasztani? Mutatunk egy kiváló spirulina tablettát!

 

Kapcsolódó tartalmak
Blog bejegyzések: Mi az a spirulina?
Blog bejegyzések: Mi az a spirulina?
Blog bejegyzések: Kis kedvenceink szuper immunerősítője
Blog bejegyzések: Kis kedvenceink szuper immunerősítője
Nézz körül a webáruházunkban
Vegán 100% Spirulina DUOPACK -10% kedvezménnyel Akció

Vegán 100% Spirulina DUOPACK -10% kedvezménnyel

4 998 Ft
4 498 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 4 498 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.