Miért ez a legzöldebb D-vitamin?

Tudtad, hogy a legtöbb D-vitamint birkagyapjú lanolinból vonják ki, melynek az előállítása cseppet sem környezetbarát? Hogyan válassz hát D-vitamint, ha az egészségeden túl az állatok és a környezet védelme is számít? Szerencsére már van alternatíva. Ismerd meg a legzöldebb D-vitamint! Ez már a jövő.

1renszarvaszuzmo.png

7 ok, amiért egyedülálló a Vegán D3-csepp


1. A legtöbb D3-vitamint tartalmazó növényből: rénszarvaszuzmóból készül

A rénszarvaszuzmó a boreális és a sarkvidéki területek tundráinak és tajgáinak vegetációjában, extrém körülmények között élő összetett organizmus, amely egy gomba és egy alga szimbiotikus társulásából áll. Ennek köszönhetően rengeteg tápanyagot képes termelni és felhalmozni - köztük D3-vitamint is. Nagyon fontos, hogy az emberi szervezet számára is jól hasznosítható D3-vitamin vonható ki belőle - ellentétben más növényekkel, melyek csak D2-vitaminnal rendelkeznek.

Tudtad? Mindössze 100 gramm friss rénszarvaszuzmó 3000-8000 NE D3-vitamint tartalmaz. 

Rénszarvaszuzmót már az indiánok is fogyasztottak.

2. Fenntartható módon gyűjthető zuzmóból nyerik ki

Ez a zuzmó az eredeti élőhelyén a rénszarvasok fő táplálékának számít. Azonban nem kell félned, a rénszarvasok nem fognak eleség nélkül maradni, ugyanis a rénszarvaszuzmó szabadon és bőségesen növekvő szőnyegképző növény. Természetesen nagy mennyiségben fordul elő, így nincs negatív hatása a környezetre. Egy 2017-es tanulmány szerint Svédországban két évvel egy erdőtűz után már új zuzmótelepek alakultak ki. (1

A Föld szárazföldjének 6%-át zuzmók borítják.

Környezetbarát megoldás a környezetterhelő, birkagyapjú lanolinból készült D-vitaminok között

3. Vegyszermentesen termeszthető zuzmó az alapanyaga

Tudtad? A zuzmóknak nincsenek gyökerei: a vizet és a tápanyagokat a levegőből szerzik, így érzékenyek a szennyeződésekre, és csak ott nőnek, ahol tiszta, jó minőségű a levegő. Ennek köszönhetőn nyomokban sem tartalmazhatnak műtrágya vagy mesterséges növényvédőszer (mérgező rovarölő- és gyomirtószer) maradványokat. Növényi D3-vitamin...

Csak tiszta forrásból.

4. Környezetbarát megoldás a környezetterhelő D-vitaminok között

A D-vitamint hagyományosan szintetikus módon a birkák gyapjából származó lanolinból (gyapjúviasz, gyapjúzsír) vonják ki (2), amely sokszor rovar- és gyomirtószerekkel szennyezett, nem tiszta forrásnak minősül. Ha vegán életmódot folytatsz, akkor ez számodra egyáltalán nem opció. Nem beszélve egy másik fontos tényezőről, hogy a lanolinból származó D-vitamin előállítása nem környezetbarát. 

Egyre több a tudatos vásárló, akiknek a vásárlási szempontjai között prioritást élvez a környezettudatosság és az állatvédelem. Számukra a legzöldebb D-vitamin egy egyedülálló, üdítő színfolt a kínálatban több szempontból is.

A birkák CO2 kibocsátók, míg a növények CO2 megkötők és oxigéntermelők.

5. Természetes módszerrel, mérgező oldószerek használata nélkül előállított

A vegyszerek nélkül termeszthető, fenntartható módon gyűjthető rénszarvaszuzmó D3-vitamin kivonása természetes módon történik - mérgező oldószerek használata nélkül, ezzel is kímélve mind az egészségünket, mind a környezetünket.

A szintetikus eljárások helyett természetes megoldást kínál.

6. Garantáltan eljut a sejtekig: a legmagasabb biohasznosulású D-vitaminok közé tartozik

A rénszarvaszuzmóból kivont D3-vitamint olíva- és kókusz MCT olajjal keverik el (közepes láncú zsírsavak), hiszen a D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin. Ez a kombináció így jelentősen megnöveli nemcsak a D-vitamin felszívódását, de a biohasznosulását is. Teszi mindezt emésztőrendszeri panaszok nélkül, hiszen az MCT olaj a könnyen emészthető zsírok közé tartozik. 

Nem tartalmaz mesterséges adalékanyagot, színezéket, tartósítószert, nem allergizál, sőt laktóz-és gluténmentes.

7. Végtelenszer újrahasznosítható üvegcsében kapod

Az így kapott könnyen fogyasztható, tiszta, folyékony, növényi D3-vitamin cseppeket néhányszor újrahasznosítható műanyag flakonok helyett korlátlan számban újrahasznosítható üvegcsékbe zárják, amelyet újrahasznosított papírcímkével látnak el. Így gondolunk a bolygóvédelemre is.

Szállj be Te is a körforgásba! 

Kattints a legzöldebb D-vitaminért: a Vegán D3 cseppért! 
Bővebb információ és rendelés itt! »

Garantáltan eljut a sejtekig: a legmagasabb biohasznosulású D-vitaminok közé tartozik

D-vitamin a legjobb növényi D3-vitamin forrásból

A D-vitamin fontosságához ma már kétség sem fér! Befolyásolja az immunrendszer, az idegrendszer, a hormonrendszer, a csontok, az izmok, a bőr, a tüdő, az agy, és még a szív egészségét is. Mégis, a táplálkozási és életmódbeli szokásoknak köszönhetően a D-vitamin hiány népbetegségnek számít. Ezt megelőzendő különösen fontos ősztől-tavaszig feltöltenünk a D-vitamin készletünket. Azonban nem mindegy, hogy mivel!

A magyar lakosság 90%-a D-vitamin hiányos.

600 csepp napfényvitamin 3 éves kortól az egész családnak

Ez nem egy nehezen lenyelhető, szintetikus tabletta műanyag dobozban, hanem folyékony, növényi kivonat újrahasznosítható üvegben, pipettával könnyen adagolhatóan, gyerekeknek is könnyen fogyaszthatóan.

Végre van 21. századi D-vitaminunk és ezzel választásunk. Kérdés, hogy mit választunk? Iparilag előállított birkagyapjú lanolinból kivont, vagy inkább természetes, növényi eredetű D-vitamint? A környezetterhelő termékek helyett válaszd inkább Te is a környezetbarát megoldást!

A legzöldebb D-vitaminnal nemcsak a saját és a családod egészségét, hanem az állatok és a környezet védelmét is támogatod.

A jövő D-vitaminja már elérhető! Váljék egészségedre!

Kattints a legzöldebb D-vitaminért: a Vegán D3 cseppért! 
Bővebb információ és rendelés itt! »