Főmenü Termékeink
Blog

A 7 legjobb természetes gyulladáscsökkentő

Szerkesztő: Somogyi Rita

Gyulladáscsökkentés természetesen? Itt van hozzá a 7 legjobb tápanyag!

A gyulladás természetes védekező mechanizmus a szervezet részéről. Az összetett reakció célja, hogy megőrizze a test épségét a betolakodótól. A probléma akkor kezdődik, amikor ezek a gyulladások alacsonyabb intenzitással ugyan, de állandósulnak. Mára már bebizonyosodott, hogy a krónikus gyulladások a civilizációs betegségek (2-es típusú cukorbetegség, szívbetegségek, pajzsmirigy betegségek) fő kiváltó okai között szerepelnek. Tudd meg, mit tehetsz ellenük!

A 7 legjobb természetes gyulladáscsökkentő tápanyag

Melyek azok a cselekedetek, amelyek kedveznek a belső gyulladásoknak?

  • mozgásszegény életmód
  • dohányzás
  • túl sok tej, cukor, feldolgozott élelmiszer és Omega6 zsírsav fogyasztás
  • kevés zöldség, rost és Omega3 zsírsav fogyasztás
  • hasi zsírszövet fő forrása a gyulladáskeltő mediátoroknak
  • állandósult stressz

Melyek azok a cselekedetek, amelyek kedveznek a belső gyulladásoknak?

7 természetes tápanyag, amit bevethetsz krónikus gyulladás esetén

Omega3 zsírsavak

Az EPA és DHA zsírsavak hozzájárulnak a krónikus gyulladások csökkentéséhez, különösen hasznosak bélgyulladások kezeléséhez, IBS, bőrgyulladások, ízületi gyulladás, diabéteszesek gyulladásai esetén.

A Omega-3 TG halolaj kapszula a jótékony tulajdonságokért felelős EPA és DHA zsírsavakat kiemelkedően magas dózisban és triglicerid formában tartalmazza! Ezek a zsírsavak nagyobb felszívódási mutatóval és magasabb sejtszintű biohasznosulással rendelkeznek, mint a mesterséges etil-észterek.  >>>

Omega3 zsírsavak

Bromelain enzim

Az ananász szárából kivont bromelain enzim gyulladás gátlóként hasznos kiegészítő az ízületi gyulladások kezelésében. Gyulladás gátló és a vérlemezkék összetapadását akadályozó hatása miatt sérülések és műtétek utáni ödémák kezelésére is gyakran alkalmazzák.

A mikronizált ananász kapszulában a növényi részt a mm ezredrészére vágták fel, így sokkal nagyobb felszívódási felületet kapunk, amivel nőtt az élettani hatás is. >>>

Bromelain enzim

Kurkuma

A kurkuminoidok az egész testben javítják a sejtkommunikációt; gátolják és csökkentik is a gyulladást. Kiegészítő tápanyag lehet olyan mozgás-és emésztőszervi gyulladások esetén, mint porckopás, íngyulladás, hátfájás, lumbago, isiáz, fibromyalgia, de vastagbélgyulladás esetén is bevethetjük. Megoldás azok számára is, akik allergiásak a NSAID-okra, a nem szteroid gyulladáscsökkentőkre.

A No- Dol® micellás kurkuma kivonat 185-ször gyorsabb felszívódásra képes a hagyományos kurkuma porhoz viszonyítva. >>>

Kurkuma

Fekete köménymag olaj

A fekete köménymag olaja az egyik legrégebb óta ismert, és az egyik legerősebb természetes gyulladáscsökkentő, köszönhetően timokinon nevű vegyületének. Mind belsőleg, mind külsőleg alkalmazhatjuk.

A Natur Tanya® 100%-os fekete köménymag olaj 837 mg timokinon tartalommal bír.

Fekete köménymag olaj

Propolisz

A méhek a propoliszt a kaptár védelmére és fertőtlenítésére használják. Ezt a hatást ugyanúgy mi emberek is élvezhetjük. Gyulladáscsökkentő hatása miatt kifejezetten hasznos kiegészítő belső gyulladások (prosztata-, fültőmirigy-, gyomor- és bélnyálkahártya gyulladás) esetén.

A EPID® szabadalommal védett propolisz csepp alkohol és allergiamentes, kivonása során természetes oldószereket alkalmaztak. >>>

Propolisz

C-vitamin

A C-vitamin, ez az élethez nélkülözhetetlen antioxidáns, és gyulladáscsökkentő tápanyaként is megkerülhetetlen.

Az 1500 mg-os ULTRA C RETARD hatóanyagleadását akkreditált laborban történő vizsgálatok bizonyítják. >>>

C-vitamin

Asztaxantin

Ez az antioxidáns eredményesen gátolja a gyulladásokat, többet között a szív-és érrendszer, az agy és az ízületek gyulladásait.

A standardizált Omega 3-6-9 olaj kapszulában a fontos Omega zsírsavak mellett nagy mennyiségű asztaxantin is található. >>>

Asztaxantin

Szelén

A szelén részt vesz testünkben a prosztaglandinok termelésében, amelyek kontrollálják a gyulladásokat. A szelén támogatja az ízületeket és enyhítheti a reumás ízületi gyulladást.
A Natur Tanya® szelén tabletta napi adagjával 100 mcg organikus (szerves), jó felszívódású szelénhez juthatunk. A Natur Tanya® Szelén extra tablettanemcsak jó felszívódással, hanem magas biohasznosulással is bír, hiszen benne a szerves szelént fekete bors kivonattal dúsították. Mindez azt jelenti, hogy a Szelén extra esetén több szelenometionin alakul át szelenociszteinné, mely bizonyos enzimekbe beépülve valódi élettani hatást fejt ki sejtszinten.

Szelén

Nézz körül a webáruházunkban
OMEGA-3 TG Vadvízi halolaj DUOPACK -10% kedvezménnyel Akció

OMEGA-3 TG Vadvízi halolaj DUOPACK -10% kedvezménnyel

23 970 Ft
21 573 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 21 573 Ft
Alkoholmentes Propolisz csepp DUOPACK -10 % kedvezménnyel Akció
Szerves szelén DUOPACK -10% kedvezménnyel Natur Tanya Akció

Szerves szelén DUOPACK -10% kedvezménnyel Natur Tanya

3 450 Ft
3 105 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 3 105 Ft
OLIVA D3-vitamin DUOPACK -10% kedvezménnyel Akció

OLIVA D3-vitamin DUOPACK -10% kedvezménnyel

3 398 Ft
3 058 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 3 058 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.