Főmenü Termékeink
Blog

A 7 legjobb fiatalító és alakformáló fitball gyakorlat. Csak 15 perc az egész!

Szerkesztő: Somogyi Rita

Fiatalító és alakformáló 15 perces fitball gyakorlatsor!

Hatékony alakformáló eszközt keresel, mellyel otthon is könnyen tudsz edzeni? Akkor itt az ideje, hogy megismerd a fitball-t! A gyakorlatsor finoman nyújt és ezzel fiatalos kisugárzást és fiatalos mozgást kölcsönöz, amit messziről kiszúrnak majd az emberek. Olvass tovább, mutatjuk mit kell tenned!

A 7 legjobb fitball gyakorlat

Fitball, a sokoldalú tornaeszköz

Gimnasztikai labda, fitness labda, fitball, mind ugyanazt a nagyméretű, gumiból készült labdát takarja. Igazi megváltás ülőmunkát végzők és hátproblémával küzdők számára, hiszen a labda az egészséges testtartásra sarkall, és instabil mivolta miatt arra kényszeríti a gerinc melletti tartóizmokat (mélyizmokat), hogy folyamatosan dolgozzanak, ezáltal javítja a tartásunkat.

De edzéseinket is változatosabbá tehetjük vele!  Kíméli az ízületeket, és a „core”, azaz a tartó izmokat erősíti, így idősek, kismamák számára is ideális, de sérülések, műtétek utáni rehabilitáció alatt is edzhetünk vele. A labdával végzett rendszeres torna rugalmasabbá teszi testünket, segít megőrizni vitalitásunkat és fiatalságunkat.

Fitball, a sokoldalú tornaeszköz

Így válassz magadnak megfelelő méretű fitness labdát!

Hogy elkerüld a sérüléseket, és a gyakorlatok valóban előnyödre váljanak, nagyon fontos, hogy kiválaszd a számodra megfelelő méretű labdát.

Ehhez a termék csomagolásán, vagy az üzletben kapsz segítséget. Ha lehetőséged van kipróbálni, te magad is ellenőrizheted kétféle módszerrel is:

  • ülj le a labdára, és ha a lábszárad és a combod egymással 90 fokot zár be, akkor tökéletes méretűt választottál.
  • állj a labda mellé, és a középső ujjad végével eléred a labdát, anélkül, hogy nyújtózkodnod kellene, ideális a mérete!

Jöhet is a fiatalító edzés!

5+1 érv a fitball edzés mellett

  1. fejlesztheted vele a koordinációs érzékedet
  2. erősítheted vele a tartóizmokat (hát, has)
  3. hatékonyabbá teheted a gyakorlatokat, ha a labdán végzed őket
  4. az ízületekhez, csontokhoz kíméletesebb
  5. nyújtó és erősítő gyakorlatokhoz is ideális

      +1. segít megőrizni/visszaszerezni rugalmasságunkat

5 érv a fitball edzés mellett

7 fiatalító fitball gyakorlat a rugalmasságért!

A következő gyakorlatokat végezd el három körben, 8 ismétléssel, ahol ki kell tartani a gyakorlatot ott kezdésnek 20 mp-el indulj. Ha ez megvan, akkor menj feljebb 10-12 ismétlésre, illetve 30-40 mp-re. Ha ez is már gond nélkül megy, akkor jöhet a 4. sorozat is!

1, Foglalj helyet!

Ülj le a fitness labdára (ha biztosabbnak érzed úgy, falnál támaszd meg a labdát, hogy ne guruljon el), miközben a karjaidat előre emeled. Ne időzz sokat a labdán, ahogy megérzed, már rögtön pattanj is fel. Ezzel a komplex gyakorlattal a combjaidat, a feneked, a hátad, és persze a válladat is formálhatod.

7 fitball gyakorlat: foglalj helyet!

2, Nyomd ki!

Feküdj a labdára úgy, hogy a hátad felső része alatt legyen. Feszítsd meg a hátizmaidat és hasizmaidat így egyenesen tarthatod magad. Nyomd ki egyenesen a kezedben lévő súlyokat a vállaid felett, majd engedd vissza őket a mellkasodra.

7 fitball gyakorlat: nyomd ki!

3, Erősítsd a hasizmod!

Hogy miért előnyös a hasizom gyakorlatokat is a fitballon végezni? Mert így a derekadat kímélheted. Feküdj a labdára, úgy, hogy a labda a derekad alá kerüljön, teljes felülés helyett elegendő ha haspréseket végzel. Ha nem szereted a hasgyakorlatokat, ezt akkor se hagyd ki! Nemcsak esztétikai szempontból fontos, hogy figyelmet fordítsunk erre a területre, hanem igen komoly tartó funkciója is van!

7 fitball gyakorlat: erősítsd a hasizmod

4, Van kitartásod?

Feküdj a hátadra, emeld fel a fitballt, és tartsd. Ha könnyűnek érzed, emeld hozzá a lábaidat is! Sőt, az igazán extrém gyakorlatokat keresők át is adhatjuk a kezük és lábuk között a labdát. Ugyanezt a gyakorlatot végezheted a falnál is. Ülj a falra, úgy, hogy a térded 90 fokos szöget zár be, és tartsd kinyújtva a kezed, benne a fitballal. Ugye, hogy nem is olyan egyszerű?

7 fitball gyakorlat: van kitartásod?

5, Csavarodj be!

Ülj le a képen látható módon, és nyújtott kézzel helyezd egyik oldaladról a másikra a fitballt. Ügyelj arra, hogy minél nagyobb kört írj le közben. Ha ez már megy, akkor egészen a fejed fölé is emelheted a labdát.

7 fitball gyakorlat: Csavarodj be!

6, Plank kéztámaszban

Óvatosan fektesd a lábszáraidat a fitlabdára, és tartsd magad kéztámaszban. Ha ez már megy, akkor nehezíthetsz is rajta: csússz előrébb, hogy minél kisebb felületen támaszkodj a labdán, de fekvőtámaszokat is végezhetsz. Amire ügyelj, hogy a gyakorlat közben ne essen be a csípőd.

7 fitball gyakorlat: Plank kéztámaszban

7, Csípőemelés a formás popsiért!

Támaszkodj meg a labdán a képen látható módon a labdán, támaszd ki magad a talajon a kezeiddel. Emeld fel a csípőd, majd tedd vissza a talajra. Ezzel a gyakorlattal kifejezetten a fenék izmait formálhatod.

7 fitball gyakorlat: csípőemelés

+1, Ne felejtkezz el a nyújtásról sem!

Az edzés végén ne felejtkezz el a nyújtásról sem, amelyhez bevetheted kedvenc fitballodat is.

7 fitball gyakorlat: nyújtás

A 15 perces fiatalító fitball edzéssel megőrizheted vagy visszaszerezheted rugalmasságodat!  Ha az edzés végén még plusz 10 perces meditációt is elvégzel, akkor mindent megtettél a testi-lelki jól-létedért, és fiatalságod megőrzéséért!

Egészségedre! 

Nézz körül a webáruházunkban
Zsírégető Chili tabletta – Védjegyzett, mikrobiom-barát testsúlycsökkentő Natur Tanya® Akció
Zsírégető Chili Csomag - Natur Tanya® Chili tabletta és Chili gél Akció
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.