A 3 legjobb gyógynövény a férfiegészségért

Ma már tudjuk, hogy a nők egyre egészségtudatosabban élnek, különösen 30 felett, de mi a helyzet a férfiakkal? Ugye, hogy hajlamosak magukról elfelejtkezni? Ezért hölgyeim, a mi feladatunk, hogy gondoskodjunk egészségükről. Nemcsak finom ételeket tehetünk eléjük az asztalra, hanem gyógynövényekkel is segíthetünk, hogy jól érezzük magukat a bőrükben, és szellemileg is frissek maradjanak.

ferfi-tesztoszteron-szint-szaw-palmetto-potencia.jpg

Mutatjuk a 3 legjobb gyógynövényt a férfiegészségért!

1, Fűrészpálma

A fűrészpálma (saw palmetto) az Egyesült Államok déli partvidékein és Dél-Kaliforniában őshonos. Alacsony, pálmaszerű növény, amely élettani hatását a bogyóinak köszönheti.  

fureszpalma-saw-palmetto.jpg

A fűrészpálma a férfiegészséget háromféleképpen is képes megtámogatni: elsőszámú kiegészítő, ha a prosztata egészségéről van szó. A bogyókban található anyagok gátolják a szervezet természetes válaszát a tesztoszteronra, ami segíthet visszafogni a prosztata sejtjeinek növekedését. Így pedig a prosztata jóindulatú megnagyobbodásával járó kellemetlen tünetek is, mint gyakori vizelési inger, gyenge vizeletsugár, stb., elkerülhetőek. 

A túlzott tesztoszteron termelés okolható a fejtetői kopaszodásért, - helyesebben mondva, a dihidrotesztorenok (DHT), a fűrészpálma pedig éppen azt a folyamatot akadályozza meg, hogy a tesztoszteron átalakuljon DHT-vé - , így a fűrészpálma kivonat ez ellen is tud tenni. És nem felejtkezhetünk el a férfierővel kapcsolatos jótékony hatásáról sem: fokozza a szexuális vitalitást, és a spermiumok termelődését is!

A fűrészpálma neve igen gyakran két másik gyógynövénnyel együtt kerül említésre: ennek az oka nem más, minthogy szinergiában tudnak együtt működni a férfiegészség érdekében. 

A kisvirágú füzike rendszeres fogyasztásával elkerülhető a prosztata jóindulatú megnagyobbodása, csökkenthető az éjszakai vizelések száma. Mindeközben az egyszerre kiürülő vizelet mennyiségét is megnöveli, és segíthet a prosztata- illetve a hólyag gyulladással járó panaszai esetén is.  

Hasonlóan jótékony tulajdonságokkal rendelkezik a csalán is, melynek a gyökerét használják fel a férfiegészség érdekében. Ugyancsak csökkenti a prosztata sejtjeneinek megnagyobbodását, gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír, és a hormonegyensúlyra is pozitív hatással van.

Válaszd a >>> Saw Palmetto

Miért? Ebbe a szerves tablettába nemcsak 320 mg fűrészpálma kivonat került kisvirágú füzikével és csalángyökér kivonattal, hanem két olyan, a férfiegészség szempontjából megkerülhetetlen antioxidáns nyomelem is , mint a szerves szelén és a szerves cink.

saw-palmetto-blog_termekkep

2, Maca gyökér

A maca gyökér, vagy más néven perui ginseng neve azt jelenti, hogy a „hegyen termesztett erősítő tápszer”. 4000 méter felett vadon terem, már az inkák is ismerték és fogyasztották is, hiszen számtalan jótékony hatását fedezték fel, pl. a férfierővel kapcsolatban is. 

maca-gyoker-potencia.jpg

A maca természetes tápanyagai segítenek a szervezetnek alkalmazkodni a káros környezeti hatásokhoz, és növeli az idegrendszer teljesítményét.

Támogatja a szellemi és a fizikai aktivitást, a jó kedélyállapothoz is hozzájárul, és szabályozza a hormonháztartást. És hogy jön képbe a férfiegészség? Úgy, hogy a maca segíthet fokozni a szexuális aktivitást és a libidót, a segíthet növelni a spermiumok mennyiségét és mozgékonyságát. Sőt, még impotencia esetén is bevethető.

Válaszd a >>> Stress® Control

Miért? Ebbe a kivonatba a maca-n kívül másik ötféle adaptogén vegyület került. Az adaptogén gyógynövények elősegítik a szervezet alkalmazkodását a szellemi és fizikai stresszhez. Ez az egyensúly oldja a szervezetben a blokkokat. A stresszmentesítés elengedhetetlen a kiegyensúlyozott szexuális élethez.

3, Ginseng

A ginzeng gyökeret a Távol- Keleten már évszázadok óta használják. Kínában „embergyökérként” ismerik, hiszen a gyökerek leginkább kis emberekre hasonlítanak. Több fajtája is létezik, a legismertebbek a szibériai, amerikai és koreai ginseng.

ginsteng-gyoker.jpg

Miért célszerű belevágni egy ginseng kúrába? Mert az energiaszint és állóképesség javulása mellett, lassítja az öregedési folyamatokat, növeli a munkabíró képességet, bevethető krónikus fáradtság esetén és még az immunrendszert is erősíti.  Ginseng= férfierő. Különösen hatékony afrodiziákumként működik, hiszen javítja a vérkeringést és fokozza a kéj érzését. A ginseng segíti a szexuális egészség fenntartását vagy annak visszaszerzését.  Bizony, nőknél is működik! ;)