Anatur! Blog

9 ok a májméregtelenítés mellett

Méregtelenítés

Hepa Detox vegán májméregtelenítő ital

12 féle célzott májméregtelenítő gyógynövény és vitamin, ami elősegíti az emésztést, csökkenti a puffadást, fokozza a máj méregtelenítését, regenerálja a májsejteket és csökkenti a máj zsírtartalmát. Ismerd meg a Hepa detox vegán májméregtelenítő italról!

12 féle célzott májméregtelenítő gyógynövény és vitamin

Tudtad a májról, hogy?

A máj egészségének támogatása javítja immunitásunkat, emésztésünket, energiaszintünket, normál értéken tartja a koleszterin és a triglicerid szinteket és segít két szélsőséges esetben is: ha nem tudunk lefogyni vagy nem tudunk meghízni.

Májegészség - étkezés, testmozgás és a bioaktív tápanyagok

A méregtelenítő máj

Májunk fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy a test energiáját újrakeringtesse, méregtelenítse a vérünket, hogy epét termeljen a zsíremésztéshez, hogy lebontsa a hormonokat, és hogy esszenciális vitaminokat, ásványi anyagokat és vasat raktározzon.

A máj felelőssége, hogy feldolgozza a belek által felszívott tápanyagokat, hogy azok még hatékonyabban felszívódhassanak.  A máj szabályozza a vér összetételét is, hogy kiegyensúlyozza a fehérjét, a zsírokat és a cukrokat. Végezetül pedig eltávolítja a méreganyagokat a vérből, lebontja mind az alkoholt, mind a gyógyszereket.

Máj nélkül nem tudnánk megemészteni az ételeket és feldolgozni a tápanyagokat, a szervezet nem volna képes megszabadulni a mérgező anyagoktól, tehát nem maradnánk életben.

Májzsírosodás, rossz emésztés és elhízás? Májméregtelenítés!

9 ok a májméregtelenítés mellett

  1. csökkenti a májzsírosodást
  2. csökkenti a koleszterin- és triglicerid szintet
  3. segíti a súlycsökkenést
  4. javít az immunválaszokon
  5. megtisztítja a vért
  6. enyhíti a bőrpanaszokat
  7. javítja a koncentrációt
  8. csökkenti a puffadást és gázképződést
  9. elűzi a fáradtságot

12 KOMPLEX ÖSSZETEVŐ A MÁJ ÉS AZ EMÉSZTÉS EGÉSZSÉGÉÉRT

Az összetevők között standardizálva találjuk meg az articsóka (5% cinarin tartalom, ez adagonként 16 mg!), a máriatövis (adagonként 210 mg szilimarin!), a kurkuma (adagonként 2,4 mg kurkumin!) kivonatokat, és a kolin-bitartarátot (adagonként 82,5 mg kolin!), melyek aminosavakkal (L-metionin, L-ornitin), mio-inozitollal és szerves B-komplex-el egészülnek ki.

Hepa Detox – a máj, az epe és az emésztés egészségre

  • 12 FÉLE CÉLZOTT GYÓGYNÖVÉNY ÉS VITAMIN
  • STANDARDIZÁLT NÖVÉNYI KIVONATOK
  • FÜGGETLEN, AKTREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT TERMÉK
  • VEGÁN, GLUTÉN, LAKTÓZ- ÉS CUKORMENTES ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ
  • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES AROMÁT ÉS SZÍNEZÉKET ÉS ÉDESÍTŐSZEREKET
  • TERMÉSZETES LIME AROMA, FINOM CITRUSOS ÍZZEL
  • KÖNNYEN ADAGOLHATÓ FOLYÉKONY FORMA MÉRŐKUPAKKAL

A májméregtelenítés szerepe

Májad az emésztőrendszeren keresztül felszívódó zsírt, glükózt, szénhidrátokat, fehérjéket és toxinokat köztes termékekké redukálja, majd ezeket az anyagokat vízoldható salakanyagokká alakítja, melyek a szervezetből eltávolíthatók.

Bőrünk izzadáson keresztül segíti eltávolítani a toxinokat, míg tüdőnk ugyanezt teszi a légzésen keresztül. A gyomor-bél traktus és a vesék segítenek a májon keresztülszűrt méreganyagokatat székelés és vizeletürítés révén eltávolítani.

A méregtelenítő folyamathoz a májnak és a többi szervnek is üzemanyagra van szüksége, vagyis tápanyagokra. Ezeket a tápanyagokat kiegyensúlyozott vegyes táplálkozással és étrend-kiegészítőkkel tudjuk magunkhoz venni és egészséges életmóddal megtartani. Például gyógyszerek szedése, fokozott szénhidrát bevitel, alkohol és emésztési zavarok megakadályozzák a hatékony méreganyag eltávolítást. A toxinok testben való felhalmozódása pedig hozzájárul olyan krónikus egészségi állapotokhoz, mint a szív- és érrendszeri betegségek, a 2-es típusú cukorbetegség és az elhízás.

Mit tehetsz a májadért?

Manapság nagyon sok környezeti méreganyaggal nézünk szembe az otthonunkban, a munkahelyen és az ételeink révén is, tehát létfontosságú az általános egészségünk jó közérzetünk érdekében, hogy megfelelő működésben tudjuk tartani a májunkat.

A máj egészségének támogatásához szükség van sok-sok friss levegőre, testmozgásra, megfelelő pihenésre, természetes étkezésre, legalább 2 l tiszta vízre naponta és célzott bioaktív tápanyagokra, mint az articsókában található cinarin, a máriatövisben található szilimarin, a kurkuma kurkuminoidok, a kolin, a mio-inozitol, a metionin és ornitin aminosavak, a szerves B-vitaminok, a probiotikumokrostok és minőségi fehérjék.

Ha zsírmájad van

A zsírmáj a leggyakrabban előforduló májbetegség a nyugati világban, és már korán sem csak az alkohollal visszaélők problémája. A magas számok szoros kapcsolatban állnak az elhízással, az inzulinrezisztenciával és a cukorbetegséggel.

Akkor diagnosztizálnak zsírmájjal, amikor zsírmolekulák halmozódnak fel a májsejtekben és ha a máj zsírtartalma eléri a szerv súlyának 5-10 százalékát. Az elzsírosodott sejtek jelenléte ez után gyulladáshoz vezethet a májban, és károsíthatja a körülvevő májszövetet. Két fő típusa van a zsírmájnak:

1. az alkoholos eredetű zsírmáj és a

2. nem alkoholos eredetű zsírmáj (NAFLD)

Tudtad a zsírmájról, hogy?

1952-ben Dr. Samuel Zelman volt az első, aki felismerte, hogy nem csak az alkohol, de a fokozott szénhidrátbevitel is okoz májzsírosodást, ami abban az időben teljesen ismeretlen volt.

A nem alkohol okozta zsírmáj (NAFLD) újdonsült felfedezésével a kutatás egy rendkívül közeli kapcsolatot igazolt az elhízás, az inzulinrezisztencia és a zsírmáj között. Az elhízott embereknek 5-15-ször nagyobb a májzsír értékük. A 2-es típusú cukorbetegek akár 85%-ának van zsírmája. Még a cukorbetegség nélkül is, az inzulin-rezisztenseknek önmagában is nagyobb a zsírmennyiség a májukban. Ez a három betegség világosan összecsoportosul. Amikor felfedezed az egyiket, szinte állandóan megtalálod a többit is.

Szerencsére a máj gyorsan képes regenerálódni, ha ez nem így lenne, akkor az emberiség már rég kihalt volna.

Mutasd mind

Kapcsolódó blogbejegyzések

Mutasd mind