Főmenü Termékeink
Blog

7 tuti tipp, hogy valóban sikeres legyen a diétád

Szerkesztő: Somogyi Rita

7 tuti tipp,

hogy valóban sikeres legyen a diétád

Új év, új kezdet!

Eldöntötted: idén végre sikeres lesz a diétád, és eléred a régóta áhított álomsúlyt. Be is vásároltál egészséges ételekből, beszereztél néhány zsírégető étrend-kiegészítőt, sőt az edzéseidet is eltervezted már. Van egy rossz hírem: a statisztika szerint a fogyókúrázók legkésőbb az ötödik héten feladják! De Neked nem kell aggódnod! Kövesd tuti tippjeinket, és sikeres leszel!

ezert-nem-mukodik-a-fogyas.jpg

1. Állíts fel reális célokat!

Két hónap mínusz húsz kiló? Van, akinek sikerül, de lássuk be, nem ez a fogyás átlagos sebessége. Gondolj bele, hogy a súlygyarapodás sem két hónap alatt történt. Nem sietünk sehova! Tartós eredményt ugyanis csak fokozatos, lassú fogyással érhetünk el.

2. Figyelj oda a diéta mechanizmusára!

A diéta elején könnyen csúsznak le rólunk a kilók, különösen akkor, ha jelentősebb túlsúlytól szeretnénk megszabadulni.  A fogyás a folyamat közben lelassul. Mindig az utolsó néhány kiló leadása a legnehezebb, ne add fel!

3. Kilók helyett koncentrálj a centikre!

Ha a diéta mellett elkezdesz edzeni, akkor bizony előfordulhat, hogy nem hogy fogyni nem fogsz, hanem még súlyosabb is leszel, mégis a tükörben formásabbnak látod majd magad. A mérleg nem mond semmit tested összetételéről, ezért felejtsd is el! A régi nadrágjaid azonban nem hazudnak. Ha újra könnyedén fel tudod őket húzni, nincs ok aggodalomra.

4. Ne hasonlítsd magad másokhoz!

Fontos tisztáznunk, hogy mindannyian mások vagyunk. Ahogy az ujjlenyomatunk más és más, éppen ennyire különbözik a testünk felépítése is. Ami másnak működött, nem biztos, hogy Neked is működni fog. Alakítsd ki a számodra legmegfelelőbb módszert, és ne foglalkozz azzal, ki mit mond. (Kivéve persze, ha szakértője az adott témának). 

5. Kerüld a szélsőségeket!

Egyik nap semmit nem eszel, majd következő nap teleeszed magad. Bizonyos élelmiszereket teljes mértékben kizársz az étrendedből. Ez nem célravezető!  Tartózkodj a szélsőségektől! Csökkentsd le a szénhidrátokat, koncentrálj a telítetlen zsírok fogyasztására, és egyél rostban és tápanyagokban gazdag ételeket napi ötször.  

6. Kis lépésekben gondolkodj! 

Egyszerre egy faktoron változtass, pl. koncentrálj a megfelelő vízfogyasztásra. Adj magadnak időt arra, hogy hozzászokj. Ha ez már nem jelent gondot, jöhet a következő lépés.

7. Ne legyél túl szigorú magadhoz!

Soha ne felejtsd el, hogy honnan indultál. Ha már benne van az ember egy folyamatban, nehezen látja meg az addig elért eredményeket. Ne kövesd el ezt a hibát! Légy büszke arra, hogy honnan hova jutottál, és ennek tudatában haladj tovább.

Ez az év a Te éved lesz!

Vágj bele bátran! 

Nézz körül a webáruházunkban
Natur Tanya® 5 ujjas, radírozó, vérkeringést serkentő Masszázskesztyű 1PÁR. Arcra, testre egyaránt. Akció

Natur Tanya® 5 ujjas, radírozó, vérkeringést serkentő Masszázskesztyű 1PÁR. Arcra, testre egyaránt.

1 295 Ft
995 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 995 Ft
Zsírégető Chili tabletta – Védjegyzett, mikrobiom-barát testsúlycsökkentő Natur Tanya® Akció
Zsírégető Chili Csomag - Natur Tanya® Chili tabletta és Chili gél Akció
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Somogyi Rita
Kedves Szullő Gyöngyi!

A kollagén és a hialuronsav maximum kúraideje 120 nap, azaz 4 hónap. Utána javasolt egy hónap szünetet tartani, majd megismételheted a kúrát, ha szükséges.

Amíg a kollagénből szünetet tartasz, ismerkedj meg a új-zélandi szerves zöldkagylóval. A zöldkagyló hatását, a benne található glükozaminoglikánoknak (GAG) köszönheti. A GAG segíti az új porc termelődését, egyúttal védi a meglévő porcállományt, segítséget nyújthat a porcok felépítésében, az ízületi nedv mennyiségének termelésében, a csontok stabilizálásában és a csontsűrűség növelésében.

A mozgás és az étkezésre való odafigyelés mellett fontos a bőséges folyadékfogyasztásra is ügyelni, ez egyrészt ízületeid miatt fontos, másrészt pedig megsegíti a fogyást.

A vízhajtó kúrának én csak akkor látom értelmét, ha vízvisszatartási problémákkal küzdesz, fogyni ne így akarj. Mivel rendszeresen sportolsz, hasznos kiegészítőnek gondolom a szerves zöldkávé – szerves króm kombinációt, hiszen nemcsak az anyagcserédet serkenti, és ezzel a fogyást felpörgeti, de az edzéseket is jobban bírod majd.

A kúraidő ugyanúgy maximum 120 nap legyen.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Szullő Gyöngyi
Sziasztok!3 hónapja szedem a kollagén rágótabletta meg a hialuront ...úgy tudom most kell szünetet tartani.az utolsó 5napra van még kollagén.hialuronom meg van.mit javasolták.hetente 4x5szor járok usziba minden alkalommal min.1500m-t úszók.ha tudok még 1600is megy!egy nap pihenők van mert a maradék napokon futok v.tornazok.futni most kezdek itthon készülök fel rá.nyar végére 8km nél tartottam.kerdes...ha szünetet tartok mit szednek.kicsit karácsonykor felszedtem hasra dombra amiből már 3-3 Cs és 2 kg lement.eszem a slim beautit is.es odafigyelek a kajara!.mit javasoltok?hogyan tovább.egy vizhajtadt gondoltam..de mást nem tudok.koszi.Gyongyi.imadom egyébként a termékeket.hiszek bennük.
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.