7 tuti tipp, hogy idén
valóban sikeres legyen a diétád

Új év, új kezdet!

Eldöntötted, idén végre sikeres lesz a diétád, és eléred a régóta áhított álomsúlyt. Be is vásároltál csirkéből és zöldségekből, beszereztél zsírégető étrend-kiegészítőt is, sőt a konditermet is kinézted már. Van egy rossz hírem: a statisztika szerint a fogyókúrázók legkésőbb az ötödik héten feladják! Ha nem akarsz Te is közéjük tartozni, nézd meg tippjeinket!

ezert-nem-mukodik-a-fogyas.jpg

1. Állíts fel reális célokat!

Ne akarj megszabadulni két hónap alatt húsz kilótól. Gondolj bele, hogy a súlygyarapodás sem két hónap alatt történt. Nem sietünk sehova! Tartós eredményt ugyanis csak fokozatos, lassú fogyással érhetünk el.

2. Figyelj oda a diéta mechanizmusára!

A diéta elején könnyen csúsznak le rólunk a kilók, különösen akkor, ha jelentősebb túlsúlytól szeretnénk megszabadulni.  A fogyás a folyamat közben lelassul. Mindig az utolsó néhány kiló leadása a legnehezebb, ne add fel!

3. Ne gondolkozz kizárólag kilókban!

Vedd elő a centit! Ha a diéta mellett elkezdesz edzeni, akkor bizony előfordulhat, hogy nem hogy fogyni nem fogsz, hanem még súlyosabb is leszel, mégis a tükörben formásabbnak látod majd magad. A mérleg nem mond semmit tested összetételéről, ezért felejtsd is el! A régi nadrágjaid azonban nem hazudnak. Ha újra könnyedén fel tudod őket húzni, nincs ok aggodalomra.

4. Ne hasonlítsd magad másokhoz!

Fontos tisztáznunk, hogy mindannyian mások vagyunk. Éppen úgy, ahogy ujjlenyomatunk más és más, éppen ennyire különbözik a testünk felépítése is. Ami másnak működött, nem biztos, hogy Neked is működni fog. Alakítsd ki a számodra legmegfelelőbb módszert, és ne foglalkozz azzal, ki mit mond.

5. Kerüld a szélsőségeket!

Egyik nap semmit nem eszel, majd következő nap teleeszed magad. Bizonyos élelmiszereket teljes mértékben kizársz az étrendedből. Ez nem célravezető!  Tartózkodj a szélsőségektől! Csökkentsd le a szénhidrátokat, koncentrálj a telítetlen zsírok fogyasztására, és egyél rostban és tápanyagokban gazdag ételeket napi ötször.  

6. Ne akarj mindent egyszerre elérni!

Kis lépésekben gondolkodj! Ne akard egyszerre megváltani az egész világot! Se felfalni azt! Egyszerre egy faktoron változtass, és adj magadnak időt arra, hogy hozzászokj. Majd jöhet a következő lépés.

7. Ne legyél túl szigorú magadhoz!

Soha ne felejtsd el, hogy honnan indultál. Ha már benne van az ember egy folyamatban, nehezen látja meg az addig elért eredményeket. Ne kövesd el ezt a hibát! Légy büszke arra, hogy honnan hova jutottál, és ennek tudatában haladj tovább.

Ez az év a Te éved lesz!

Vágj bele bátran!