7 OK a vegán fehérje mellett
Vegán fehérjepor - Nem csak vegánoknak
Ez a növényi fehérjepor 100%-ban kendermagból készül. Nem okoz puffadást, jól szívódik és marha- vagy bárányhúshoz hasonló mennyiségű fehérjét nyújt, ráadásul élelmi rostban is igen gazdag. A komplex fehérjeforrás fokozza a zsírégető potenciált, kiegyensúlyozza a hormonháztartást, javítja az immunválaszokat, erőt ad az izmoknak és stabilitást a csontoknak.
7 OK a vegán fehérje mellett
- Fokozza a zsírégető potenciált
- Hozzájárul a hormonegyensúlyhoz
- Segíti a helyes immunválaszokat
- Javít az emésztőrendszer egészségén
- Erősíti az idegrendszert, jó kedvre derít
- Védi a szív és érrendszer egészségét
- Ráadásul külsőleg is alkalmazható
Miért pont vegán fehérje?
A Natur Tanya® vegán fehérje 100%-ban kendermagból készül. A kendermagokat őrlik, majd rostálják, így a vegán fehérje nyers, friss táplálék, melyből további egészséget támogató tápanyag sem törlődött.
Rendkívül jól szívódik, emészthetősége kiváló, és azt érzékeny gyomor és bélrendszerrel küzdők is nyugodtan fogyaszthatják. Komplex fehérjeforrás, vagyis az összes esszenciális aminosavval bír.
A fehérjék és aminosavak mellett jó forrása mind az oldható (20%), mind az oldhatatlan (80%) rostoknak. Az oldható rostok zselészerű anyagot képeznek a bélben. Értékes tápanyagforrásai a jótékony emésztőbaktériumoknak, és segítenek a vércukor és a koleszterinszint szabályozásában is.
-
ÍZLETES, DIÓS ÍZVILÁG
-
NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES AROMÁT
-
NEM TARTALMAZ TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET
-
NEM TARTALMAZ HOZZÁADOTT CUKROT
-
GLUTÉNMENTES, GMO MENTES, VEGAN, PALEO
A vegán fehérje 5 előnye
1. Fokozza a zsírégető potenciált
A legtöbb fogyni vágyó ember, a fehérjehiány miatt vall kudarcot. Míg egy jó minőségű fehérje felpörgeti a zsírégetést. A vegán fehérje jól szívódó és könnyen emészthető fehérjékkel rendelkezik.
Az alapanyag nyers és nem hőkezelt, így a fehérjék mellett, 20 aminosavat és nagy mennyiségű rostot is biztosítanak számodra. Az összetevők támogatják az étvágycsökkentést és a vércukorszint szabályozást is.
2. Hozzájárul a hormonegyensúlyhoz
A fehérjék testünk építőkövei. Semmi nem fontosabb, mint a fehérje! A fehérjék létfontosságúak szerveink, izmaink, csontjaink és szöveteink egészségéhez. Csaknem minden porcikánkat fehérjék fejlesztik, növesztik és tartják működésben.
A fehérjehiány gyakran párosul fáradtsággal, hangulatingadozásokkal. Mivel testünkben számos hormon is fehérjékből áll, a fehérjék létfontosságúak a hormonális egyensúly kialakításához, mely a testsúly karbantartásának is igen fontos eszköze. A fehérje szállítja a gyógyulásért és a test helyreállításáért felelős aminosavakat. A hormonok hatásukat részben az aminosavak transzportjára fejtik ki.
3. Segíti a helyes immunválaszokat
A vegán fehérje összetevői befolyásolhatják az immunválaszt a szervezetben, táplálók és kiváló energiaforrásként szolgálnak. Például az edesztin nevű globulin fehérje csak a kender magjában található és a DNS-sejtek gerincének tekintik. Ez a fehérje növeli az antitestek számát, amivel támogatja az egészséges immunrendszert.
4. Javít az emésztőrendszer egészségén
A vegán fehérje jó forrása mind az oldható (20%), mind az oldhatatlan (80%) rostoknak. A rost létfontosságú része az étrendnek és kapcsolatban áll a jobb emésztéssel és a bélflóra egyensúllyal.
A rostban gazdag táplálkozás javítja a vércukorértékeket, csökkenti a hasi zsírt és a koleszterint. Az oldhatatlan rostok nagyobb tömeget adnak a székletnek és segítik az étel és a salakanyagok keresztülvitelét a beleken.
5. Védi a szív és érrendszer egészségét
Érdekes módon a kender fogyasztása számos mechanizmuson keresztül csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Nagy mennyiségben tartalmaz arginin aminosavat, melyet a szervezet ahhoz használ, hogy nitrogénoxidot állítson elő.
A nitrogénoxid egy gázmolekula, amely tágítja a véredényeket és ellazítja őket, ezáltal alacsonyabb vérnyomást eredményez és csökkenti a szív és érrendszeri betegségek kockázatát.
Vegán fehérje külsőleg
Van egy szépségápolási tanácsunk a vegán fehérjére, és ez a hámlasztás ereje! Heti 2-3 alkalommal történő gyengéd hámlasztástól friss és ragyogó lesz a bőr.
Hozzávalók:
- ¼ csésze vegán fehérje
- ¼ csésze tiszta juharszirup (természetes nedvesítőszer)
- 1 teáskanál szerecsendió (nagyszerű hámlasztó és elképesztően jól tudja eltávolítani a mitesszereket)
Elkészítés: Elegyítsd el az összes hozzávalót.
Használat: Vidd fel a maszkot tiszta, enyhén nedves arcra. Hagyd fenn 10 percig. Ha hámlasztani is szeretnél vele, az ujjbegyeiddel masszírozd bele körkörös mozdulatokkal az arcodba. Üvegben és hűtőben tárold maximum 2 hétig.
Vegán fehérje receptötletek
Banánkenyér kendermaglisztből
A vegán fehérje nagyszerűen csökkenti a szénhidrátokat kenyerekben, süteményekben, ha a receptben ajánlott lisztadag felét vele váltod ki.
Hozzávalók:
- 1,5 bögre liszt (fele búzaliszt, fele vegán fehérje)
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- ½ bögre joghurt (növényi alapú is nagyszerű)
- 2 meghámozott banán
- 1 tojás (vagy ha vegán vagy, chia mag! 1 tojás = 1 evőkanál őrölt chia mag + 3 evőkanál víz, keverd össze, hagyd 15-20 percet állni, és ha bekocsonyásodott, már használhatod is tojás helyett a recept szerint.)
- 8 evőkanál kókuszolaj
- 3 evőkanál kókuszcukor
- egy csipet kardamom
- 1,2 bögre kókuszreszelék
Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Keverd össze: a banánt, a joghurtot, a tojást, a kókuszolajat, a kókuszcukrot, és a kardamomot. Egy nagy tálban keverd össze a száraz alapanyagokat: a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Add hozzá a folyékony alapanyagokat és jól dolgozd össze egy fakanállal. Add hozzá a kókuszreszeléket. Olajozd ki a sütőformát kókuszolajjal. Tedd a tésztát a formába (Olyat használj, amilyet a püspökkenyérhez szoktak, én egy téglalap alakú, kb. 30 cm hosszút használtam). Süss kb. 60 percig.
Tálald chia-dzsemmel a süteményt! Ehhez egy bögre fagyasztott málna és áfonya szükséges. Tedd a gyümölcsöket egy lábasba, adj hozzájuk 1/3 bögre vizet és főzd néhány percig. Adj hozzá 2 kanál chiamagot és némi kókuszcukrot (attól függően mennyire édesen szereted) és főzd még 2-3 percig. Mivel a chia felszívja a folyadékot zselés állaga lesz. Tálald a banánkenyér mellé.
Csokis kendergofri eperkompóttal
Gofri hozzávalók:
- 1 és 1/3 csésze tönkölyliszt
- 1/3 csésze vegán fehérje
- 1/3 csésze kakaó
- ¼ csésze kukoricakeményítő
- 1 evőkanál sütőpor
- ¼ teáskanál parajdi só
- 2 evőkanál kókuszcukor
- 2 felvert tojás
- 1 ½ csésze meleg tej
- 1/3 csésze kókuszolaj
- 1 teáskanál vanília
- kókuszolaj a kivajazáshoz
- feltét tejszínhab (opcionális)
Eperkompót hozzávalók:
- 2 csésze friss vagy fagyasztott eper
- ½ csésze cukor
- 1 teáskanál narancshéj
- ¼ csésze narancslé
- ½ csésze juharszirup
Elkészítés:
Egy közepes méretű serpenyőbe borítsd össze az epret, a cukrot, a narancshéjat, a narancslevet és a juharszirupot és forrald fel. Csökkentsd a hőmérsékletet közepesen alacsonyra és főzd addig, míg erős állaga lesz. Tedd félre.
Egy nagy tálban keverd össze a tönkölylisztet, a vegán fehérjét, a kakaót, a kukoricakeményítőt, a sütőport, a sót és a cukrot. Tedd félre. Egy közepes méretű tálba verd fel a tojásokat és verd fel, adj hozzá a tejet, a kókuszolajat és a vaníliát, és keverd jól össze őket. Add hozzá a folyékony alapanyagokat a szárazhoz és habard, míg jól elelegyül.
Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőmérsékletre. Olajozd ki olvasztott kókuszolajjal, egy kenőecset segítségével. Önts bele annyi tésztát, hogy minden gofriformát teljesen befedjen. Süss kb. 3 percig, míg ropogós nem lesz. Meleg eperkompóttal tálald, díszítheted tejszínhabbal is!
Anatur Tipp: A kendermagolaj szintén nagyon egészséges, és a kínai étrendnek és orvoslásnak már legalább 3000 éve része. Kattints a kiemelésre érte!