- 1 és 1/3 csésze tönkölyliszt
- 1/3 csésze vegán fehérje
- 1/3 csésze kakaó
- ¼ csésze kukoricakeményítő
- 1 evőkanál sütőpor
- ¼ teáskanál parajdi só
- 2 evőkanál kókuszcukor
- 2 felvert tojás
- 1 ½ csésze meleg tej
- 1/3 csésze kókuszolaj
- 1 teáskanál vanília
- kókuszolaj a kivajazáshoz
- feltét tejszínhab (opcionális)
Eperkompót hozzávalók:
- 2 csésze friss vagy fagyasztott eper
- ½ csésze cukor
- 1 teáskanál narancshéj
- ¼ csésze narancslé
- ½ csésze juharszirup
Elkészítés:
Egy közepes méretű serpenyőbe borítsd össze az epret, a cukrot, a narancshéjat, a narancslevet és a juharszirupot és forrald fel. Csökkentsd a hőmérsékletet közepesen alacsonyra és főzd addig, míg erős állaga lesz. Tedd félre.
Egy nagy tálban keverd össze a tönkölylisztet, a vegán fehérjét, a kakaót, a kukoricakeményítőt, a sütőport, a sót és a cukrot. Tedd félre. Egy közepes méretű tálba verd fel a tojásokat és verd fel, adj hozzá a tejet, a kókuszolajat és a vaníliát, és keverd jól össze őket. Add hozzá a folyékony alapanyagokat a szárazhoz és habard, míg jól elelegyül.
Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőmérsékletre. Olajozd ki olvasztott kókuszolajjal, egy kenőecset segítségével. Önts bele annyi tésztát, hogy minden gofriformát teljesen befedjen. Süss kb. 3 percig, míg ropogós nem lesz. Meleg eperkompóttal tálald, díszítheted tejszínhabbal is!
Anatur Tipp: A kendermagolaj szintén nagyon egészséges, és a kínai étrendnek és orvoslásnak már legalább 3000 éve része. Kattints a kiemelésre érte!