Főmenü Termékeink
Blog

7 ok a Natur Tanya® FŰRÉSZPÁLMA OLAJ mellett

Szerkesztő: Somogyi Rita

FŰRÉSZPÁLMA OLAJ (Serenoa repens, Szabalpálma, Saw palmetto)

Magas hatóanyag tartalmú, szabadalmazott és standardizált fűrészpálma olaj kapszula, hatékonyságot fokozó világszabadalommal védett BioPerine® fekete borssal, MCT olajjal és avasodás elleni természetes és 4 féle E-vitaminnal (alfa, béta, gamma, delta tokoferolok), a férfierőért, a prosztata egészségéért, a normál vizeletáramlásért és a reproduktív funkcióhoz.

Natur Tanya® FŰRÉSZPÁLMA OLAJ

7 ok a Natur Tanya® FŰRÉSZPÁLMA OLAJ mellett

  1. Nem fűrészpálma őrlemény, hanem standardizált olaj
  2. Szabadalmazott, szuperkritikus CO2 extrakcióval nyert kivonat
  3. Magas hatóanyag tartalom és optimális zsírsav arány
  4. A jellemző zsírsavprofil igazolja a fűrészpálma növény eredetiségét
  5. Nemcsak a zsírsavtartalom, de a laurinsav egyes zsírsavakhoz viszonyított aránya is meghatározott
  6. Hatékonyságot fokozó, világszabadalommal védett BioPerine® fekete borssal dúsított
  7. Avasodás ellen MCT olajjal és természetes vegyes tokoferolokkal kiegészítve
Natur Tanya® fűrészpálma olaj Bioperine fekete bors kivonattal

Ez nem fűrészpálma őrlemény, hanem standardizált olaj kivonat!

A Natur Tanya® FŰRÉSZPÁLMA OLAJ nem a fűrészpálma porított őrleményét vagy kivonatát, hanem egy szabadalmazott, szuperkritikus CO2 extrakcióval nyert standardizált olaj kivonatot tartalmaz, mely megőrzi a fűrészpálma bogyóinak hatóanyagait. Ez azért is fontos, mert a fűrészpálma (Szabalpálma, Saw palmetto) termékeket gyakran hamisítják, melyre a nem megfelelő zsírsavtartalom, illetve azok nem megfelelő aránya utal.

Miért hamisítják a fűrészpálma alapanyagokat?

A fűrészpálma kizárólag egy helyen Észak-és Közép Amerika viszonylag szűk területén terem, máshol egyáltalán nem él meg és nem termeszthető. A fűrészpálma terméshozama időjárásfüggő, a terméshozam évről-évre változik, de még a jobb terméshozamú években is igen nehezen fedezi az iparági igényeket. Ebből az okból kifolyólag a fűrészpálma termékeket gyakran hamisítják, számos termék minősége és eredetisége igencsak megkérdőjelezhető.

Röviden a fűrészpálma szuperkritikus CO2 extrakciójáról

A fűrészpálma érett vizes termését/gyümölcsét a betakarítás után szárítják, hogy csökkentsék a nedvességtartalmát, ezután őrlésre kerül, majd ultramagas nyomás segítségével szuperkritikus CO2 extrakcióval előállítják annak olajos kivonatát.

A technológia szabadalmazott, az előállított olaj kivonat megőrzi a hatóanyagok sokféleségét, így a megfelelő mennyiségű zsírsavakat, az összes növényi szterol koncentrációt, ezen belül a béta-szitoszterol komponenst is.

A szuperkritikus CO2 extrakció során szén-dioxid gázt használnak ultra magas nyomáson, hogy kinyerjék a megfelelő aktív hatóanyagokat a természetes növényi összetevőkből, jelen esetben a fűrészpálmából. Az extrakció befejezése után a szén-dioxid visszaváltozik természetes gáz halmazállapotába, és csak az értékes fűrészpálma termés kivont „esszenciája” marad utána. 

Ez a kivonási technológia környezetbarát és biztonságos módja más oldószeres kivonással összehasonlítva, ahol például hexánt vagy alkoholt használnak oldószerként. Az olaj kivonat mellett a megmaradt maradék anyag szintén nagyon értékes tápanyagokat tartalmaz, amelyet rendszerint állati takarmányként előállításához kerül felhasználásra.

Miért jobb a fűrészpálma olaj a porított őrleményekkel szemben?

Miért jobb a fűrészpálma olaj a porított őrleményekkel szemben?

A legjobb minőségű fűrészpálma alapanyagok az olaj kivonatok, ezt követik a porított kivonatok, majd a porított őrlemények. A különféle porított készítmények a fűrészpálma olaj további feldolgozásával készülnek szárítással, majd akár maximum 50% hordozóanyag hozzáadásával (egyfajta hígítással/felütéssel) kerülnek formulázásra. A port tartalmazó tabletták/kapszulák ezért rendszerint alacsonyabb (pl. 25%, 45%) zsírsavtartalommal rendelkeznek a szuperkritikus CO2 extrakcióval előállított olaj kivonatokkal összehasonlítva.

A Natur Tanya® FŰRÉSZPÁLMA OLAJ minimum 85% össz. zsírsav tartalomra standardizált, amelyből 28-32% laurinsav, továbbá nem tartalmaz hordozóanyagot, szemben a porított készítményekkel.

Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.