Főmenü Termékeink
Blog

7 +1 TIPP a teafaolaj felhasználásra

A sokoldalú teafaolaj
7 TIPP a teafaolaj felhasználásra

Nem minden teafa olaj egyforma. Minél magasabb egy teafa olaj terpén tartalma, annál hatékonyabb az antibakteriális, antiszeptikus, vírus ellenes, gyulladáscsökkentő és gombaölő tulajdonsága. 

Pont ezért vettük górcső alá az ESI 38%-os terpéntartalmú, gyógyszerkönyvi tisztaságú, eredeti ausztrál teafa olajat, ami nem csak külsőleg erőteljesebb, de belsőleg is fogyasztható. Nézzük hogyan!

teafa-olaj-felhassznalasa.jpg

1. Teafa olaj és kézfertőtlenítés

A teafa olajban található terpének erőteljes vírus és baktérium ellenes tulajdonságúak. Cseppents 2-3 cseppet az üvegcséből a tenyeredbe, majd dörzsöld össze a kezeidet, és kész is a kézfertőtlenítés. Azonnal felszívódik és nem hagy ragacsos érzetet maga után.

Tipp:

Ha hidegen sajtolt argán olajban kevered el, akkor a fertőtlenítés mellett, egy aktív öregedésgátló kézápolót is kapsz, ami felveszi a harcot az öregedési foltokkal és redőkkel.

2. Teafa olaj és megfázás

A magas terpén tartalmú ESI teafa olaj többféleképpen is hatást gyakorol az immunrendszerre, erős mikrobaölő, antioxidáns, gyulladáscsökkentő és hatékonyan pusztítja el az antibiotikum-rezisztens baktériumokat is.

  • Belsőleg - naponta 2-3 cseppet csepegtessünk 1 teáskanál mézre, és fogyasszuk el!
  • Használjuk párologtatóban, diffuzórokban - fertőtleníti a munkakörnyezet vagy otthon levegőjét
  • Mellkas kenőcsként - segíti a légzést és a tüdőnek megszabadulni a felesleges nyákos lerakodásoktól, ilyenkor 6-7 csepp illóolajat keverjünk el 1 evőkanálnyi lenmagolajjal, melynek hasonló tulajdonságai vannak.
  • Fürdővízben – keverjünk el tejben vagy mézben 8-10 csepp teafa olajat, helyezzük a kád aljára és engedjük rá a meleg vizet, majd vegyünk fürdőt.  

Tudtad? Az ESI teafa olaj terpénjei a fertőző organizmusok mindhárom kategóriáját elpusztítja:

  • • Baktériumok (fertőtlenítő/baktériumölő)
  • • Vírusok (vírusölő)
  • • Gombák és penész (gombaölő)

3. Teafa olaj és bőrápolás

A teafa olaj elbánik a pattanásokat kiváltó baktériummal, a szemölcsöket és herpeszt okozó vírusokkal, ha naponta 2-3 alkalommal ecsetelve használjuk.  Aknék, bőrgombák és bőrviszketések ellen adjuk a teafa olajat 100%-os Aloe vera gélhez. A teafa olaj magas terpén tartalma tökéletessé teszi fekélyek és bőrgyulladások esetén, hidegen sajtolt mandula olajban oldva.

Tipp:

További bőrpanaszok, amiknél a teafa olaj segíthet, az ekcéma, seborrhea és psoriasis. Az olajat közvetlenül az érintett területre vidd fel Aloe géllel vagy szőlőmag-olajjal keverve. Psoriasis esetén kényeztesd magad meleg fürdővel egy bögre parajdi só és teafa olaj hozzáadásával.

4. Teafa olaj és háztartási sérülések

Egy üvegcse teafa olajnak minden háztartásban jelen kellene lennie. A teafa olaj fertőtlenítő és gyógyulást gyorsító tulajdonsága nagy segítség vágások, szúrások, horzsolások, rovarcsípések, ütések okozta sérüléseknél és sebeknél.

Tudtad?

A teafa olaj terpének vírus és mikróba ellenesek, bizonyítottan számos baktériumfajt elpusztítanak (Bacillus cereus, B. subtilis, E. coli, Pseudomonas putida és S. aureus), ráadásul gombák és penészgombák ellen is hatékonyak (Fusarium, Aspergillus és Candida gombatörzsek). 

teafaolaj-labgomba.jpg

5. Teafa olaj és gombásodás

Hüvelygomba esetén vegyél elő egy tampont, mártsd Aloe gélbe, cseppents rá 2-3 csepp teafa olajat , majd helyezd fel a tampont. Bőrgomba esetén old fel a teafa olajat hidegen sajtolt fekete köménymag olajban, míg körömgomba kezelésére közvetlenül cseppents a felületre naponta kétszer és oszlasd el az ujjbegyeddel.

Tudtad?

A korpás fejbőr kiváltó oka is gomba, pont ezért hatásos ilyenkor is a teafaolaj. Adj egy mogyorónyi samponhoz 4-5 csepp teafa olajat, és moss hajat.

Tipp:

A teafa olaj gyorsan felszámolja a lábizzadást. Vegyünk timsóporos lábfürdőt, ezt követően töröljük szárazra a lábfejet, a talpat és a lábujjközöket, majd a 100%-os ESI teafa olajjal közvetlen kenjük át ugyanezeket a területeket.

6. Teafa olaj és szájápolás

A teafa olaj terpének minden szájüregi panaszra megoldást jelentenek. Legyen szó aftákról, amin pár nap alatt túl lehetünk, ha naponta háromszor ecseteljük az érintett felületet.

  • Fogszuvasodás esetén a fogkrémre cseppentsük a fogkrémre és úgy mossunk fogat. Fogfájáskor és ínyvérzéskor masszírozzuk a fogínybe a teafa olajat.

Tudtad?

Az eredeti ausztrál teafa olaj egy több mint 50 természetes vegyületből álló komplex, melyek szinergikusan dolgoznak együtt az élettani tulajdonságokért. Egy teafa olaj terpén tartalma nagyon meghatározó a mikrobaölő hatás szempontjából. Kiemelkedő terpének a teafa olajban: terpinén-4-ol, cimén, pinén, terpinén és cineol.

7. Teafa olaj és háztartás

Az ausztráliai teafa olaj mikrobaölő tulajdonságait háztartási tisztítószerként is ki tudjuk aknázni. Fertőtleníti a padlót, felületeket, kilincseket mégis 100%-ig lebomlik biológiailag és környezetbarát. Csupán 4-5 csepp teafa olaj szükséges 1 liter vízhez.

Tipp:

A szódabikarbóna, az almaecet és a teafa olaj kombinációja még hatékonyabb háztratási fertőtlenítőszer!

+1 Teafa olaj és kirándulások

A teafa olaj hatékony bolha-, kullancs- és szúnyogriasztó. Keverd el a teafa olajat testápolóval vagy mandula olajjal és kend szét a bőrödön. Egy másik lehetőség, hogy közvetlenül viszed fel, különösen a pulzuspontokra, de ne felejts el a ruházatodra is tenni belőle.

Tipp:

Ha elfeledkeztél a teafa olajról és valami megcsípett, vigyél fel teafa olajat egyenesen a csípésre, hogy fertőtlenítsd és mérsékeld a duzzanatot. A kullancs tapadása enyhül, ha teafa olajjal kened be és pár perc múlva könnyen eltávolítható egy csipesszel.

Szerezd be Te is a 100%-os gyógyszerkönyvi tisztaságú teafa olajat!

Vásárolj itt! 

Nézz körül a webáruházunkban
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.