A sokoldalú teafaolaj
7 TIPP a teafaolaj felhasználásra

Nem minden teafa olaj egyforma. Mi most az ESI 38%-os terpéntartalmú, gyógyszerkönyvi tisztaságú, eredeti ausztrál teafa olajat vettük górcső alá. Ezt a típus ugyanis nem csak külsőleg erőteljesebb, de belsőleg is fogyasztható!  

teafa-olaj-felhassznalasa.jpg

Nézzük hogyan!

1. Teafaolaj és a pattanások

A pattanásokat közvetlenül is beecsetelhetjük a teafaolajjal, de hozzáadhatjuk 100%-os Aloe Vera gélhez is. Sokkal hatásosabb, ha a kezelés előtt lemossuk az arcunkat lúgmentes, szíriai szappannal.

2. Teafaolaj és korpa

A korpás fejbőr kiváltó oka tulajdonképpen egy gomba, éppen ezért lehet hatásos ilyenkor is a teafaolaj.

Adjunk egy mogyorónyi samponhoz 4-5 csepp teafa olajat, és ezzel mossunk hajat.
De akár készíthetünk teafaolajas pakolást is, mégpedig a következő módon:

Csepegtessünk kb. 4 dl langyos kamillateába 8 csepp teafa olajat, tegyünk bele 2 evőkanál mézet, majd alaposan keverjük össze. A hajmosás végén lassan öntsük a hajunkra, és dörzsöljük a fejbőrbe. Tekerjünk törölközőt a hajadunkra, és tíz percig hagyjuk rajta a pakolást, majd öblítsük le.

3. Teafaolaj és lábgomba

Kialakult lábgombásodás esetén nem szükséges a teafa olajat hígítani. Vegyünk timsóporos lábfürdőt, ezt követően töröljük szárazra a lábfejet, a talpat és a lábujjközöket, majd a 100%-os teafa olajjal közvetlen kenjük át ugyanezeket a területeket. Nagyon gyors eredményre számíthatunk!

4. Teafaolaj és sebkezelés

Sebek fertőtlenítésére is kiváló a teafa olaj. Hamar regenerálja a sebeket, és megelőzi az elfertőződést is. Nagy előnye, hogy a seb nem ég tőle. Akár hígítatlanul is lehet alkalmazni.

100-teafaolaj.jpg

5. Teafaolaj és hüvelyi fertőzés

4-5 csepp teafa olajat keverjünk el egy fél teáskanálnyi hidegen sajtolt olajban – pl: használhatunk Argán olajat – és ebbe mártsuk a tampon tetejét, ami ezt követően felhelyezhető.

Külsőleg a Teafa olajjal irrigálhatunk is, a tamponozás mellett. Irrigáláshoz úgy készülj elő, hogy a tartályt töltsd fel felforralt, de kellemes hőfokúra visszahűtött  (lehetőleg klórmentes) vízzel. És fél liternyi vízre számolj 10 csepp teafa olajat, de mielőtt a vízhez adod azt, egy teáskanálnyi zsíros tejjel (külsőleg remek a tej), vagy mézzel keverd el, hiszen az olaj nem elegyedik a vízzel, kicsapódik a tetején, és komoly irritációt okozhat a sérült nyálkahártyán. Érdemes a probléma fennállásáig 2 naponta irrigálni.

6. Teafaolaj és immunrendszer erősítés

Antiszeptikus hatása miatt a teafaolaj kiválóan használható immunrendszerünk erősítésére. Naponta 2-3 cseppet csepegtessünk 1 teáskanál mézre, és úgy fogyasszuk el!

7. Teafaolaj a háztartásban

A teafaolaj a háztartásban általános fertőtlenítésre bárhol használható. Mindösszesen 3-5 csepp olajra van szükségünk, ezt keverjük el 1 liter vízben, és már használhatjuk is. Ezt az elegyet bevethetjük a kártevők ellen is, ugyanis a rovarok nem szeretik a teafa illatát.

+1 levegő fertőtlenítése

A levegő fertőtlenítésére 5-8 csepp teafa olajat cseppentsünk az aromalámpa vízzel töltött részébe vagy a párologtatóba.

Szerezd be Te is a 100%-os gyógyszerkönyvi tisztaságú teafa olajat!

Vásárolj itt!