A sokoldalú teafaolaj
7 TIPP a teafaolaj felhasználásra

Nem minden teafa olaj egyforma. Mi most az ESI 38%-os terpéntartalmú, gyógyszerkönyvi tisztaságú, eredeti ausztrál teafa olajat vettük górcső alá. Ezt a típus ugyanis nemcsak külsőleg erőteljesebb, de belsőleg is fogyasztható!

teafa-olaj-felhassznalasa.jpg

Nézzük hogyan!

1. Teafaolaj és a pattanások

A pattanásokat közvetlenül is beecsetelhetjük a teafaolajjal, de hozzáadhatjuk 100%-os Aloe Vera gélhez is. Sokkal hatásosabb, ha a kezelés előtt lemossuk az arcunkat lúgmentes, szíriai szappannal.

2. Teafaolaj és korpa

A korpás fejbőr kiváltó oka tulajdonképpen egy gomba, éppen ezért lehet hatásos ilyenkor is a teafaolaj.

Adjunk egy mogyorónyi samponhoz 4-5 csepp teafa olajat, és ezzel mossunk hajat.
De akár készíthetünk teafaolajas pakolást is, mégpedig a következő módon:

Csepegtessünk kb. 4 dl langyos kamillateába 8 csepp teafa olajat, tegyünk bele 2 evőkanál mézet, majd alaposan keverjük össze. A hajmosás végén lassan öntsük a hajunkra, és dörzsöljük a fejbőrbe. Tekerjünk törölközőt a hajadunkra, és tíz percig hagyjuk rajta a pakolást, majd öblítsük le.

3. Teafaolaj és lábgomba

Kialakult lábgombásodás esetén nem szükséges a teafa olajat hígítani. Vegyünk timsóporos lábfürdőt, ezt követően töröljük szárazra a lábfejet, a talpat és a lábujjközöket, majd a 100%-os teafa olajjal közvetlen kenjük át ugyanezeket a területeket. Nagyon gyors eredményre számíthatunk!

teafaolaj-labgomba.jpg

4. Teafaolaj és sebkezelés

Sebek fertőtlenítésére is kiváló a teafa olaj. Hamar regenerálja a sebeket, és megelőzi az elfertőződést is. Nagy előnye, hogy a seb nem ég tőle. Akár hígítatlanul is lehet alkalmazni.

5. Teafaolaj és kézfertőtlenítés

Bizony, ez a 38%-os terpéntartalmú teafaolaj természetes kézfertőtlenítőként is megállja a helyét. Csak cseppents belőle néhány cseppet a kezeidre. Ha érzékenyebb a bőröd, alkalmazd hígítva. Keverd el argán olajjal, és máris egy teljesen természetes kézfertőtlenítő elegyet kapsz, amivel nemcsak fertőtleníted, de ápolhatod is bőrödet.  

Legyen mindig kéznél, ha szükség van rá!

6. Teafaolaj és immunrendszer erősítés

Antiszeptikus hatása miatt a teafaolaj kiválóan használható immunrendszerünk erősítésére. Naponta 2-3 cseppet csepegtessünk 1 teáskanál mézre, és úgy fogyasszuk el!

7. Teafaolaj a háztartásban

A teafaolaj a háztartásban általános fertőtlenítésre bárhol használható. Mindösszesen 3-5 csepp olajra van szükségünk, ezt keverjük el 1 liter vízben, és már használhatjuk is. Ezt az elegyet bevethetjük a kártevők ellen is, ugyanis a rovarok nem szeretik a teafa illatát.

+1 levegő fertőtlenítése

A levegő fertőtlenítésére 5-8 csepp teafa olajat cseppentsünk az aromalámpa vízzel töltött részébe vagy a párologtatóba.

Szerezd be Te is a 100%-os gyógyszerkönyvi tisztaságú teafa olajat!

Vásárolj itt!