Főmenü Termékeink
Blog

6 tipp a tökmagolaj felhasználására

Szerkesztő: Somogyi Rita

Az ezerarcú tökmagolaj

Ha van otthon egy ilyen prémium minőségű, hidegen sajtolt, magyar tökmagolajod, nagyon jól jártál! A sajtolási eljárásnak köszönhetően ugyanis tele van az élettani hatásért felelős hatóanyagokkal, tápanyagokkal. Egyedülálló ízvilág jellemzi, mellyel ételeidnek különleges zamatot adhatsz, de igen egyszerűen felhasználhatod szépségápolásra is.

tokmagolaj-hatasa-tokmagolaj-felhasznalasa.jpg

6 féle felhasználási módot is mutatok!

1, Fogyaszd magában!

Indítsd a reggeleidet egy evőkanál tökmagolajjal, hogy jótékony telítetlen zsírsavakhoz és fontos antioxidánsokhoz juthass. Ha önmagában az olaj elfogyasztása problémát jelent, akkor nyugodtan bekeverheted joghurtba, hozzáadhatod turmixhoz is.

2, Öntsd a salátádra!

Öntsd le salátáidat tökmagolajjal! Kellemes, jellegzetes íze egészen más magasságokba emeli a salátát, alapját adhatja dresszingeknek, joghurttal, friss fűszerekkel ízesítheted.

3, Ízesíts vele levest!

Hidegen sajtolt levesekhez tálalás előtt még adj néhány csepp hidegen sajtolt tökmagolajat. De készítsd egyszer pirítóst úgy, hogy tökmagolajba mártod, sőt, akár szendvicskrémeknek is lehet az alapja.

4, Használd „arctonikként”!

Adj hozzá egyenlő mennyiségben teafaolajat és mákolajat, hogy egy anti-aknés tonikot kaphass, amely visszaadja bőröd egyensúlyát.

5, Ápold a hajvégeket!

A tökmagolaj gazdag K-vitaminban és cinkben, éppen ezért alkalmas arra, hogy a száraz hajvégeket, száraz fejbőrt ápolja. Almapüré, tojás, shea vaj hozzáadásával kiváló hajpakolást készíthetsz belőle.

6, Használd masszázsolajként!

A tökmagolaj nagyszerű kötőszövet erősítő és bázisolajként is kiválóan működik, vagyis képes arra, hogy az illóojaokat hordozza. Add hozzá a kedvenc olajodat, és masszírozd át vele végtagjaidat, tarkódat. Így egyszerre ápolhatod bőrödet, és az ellazulás is garantált.

Nézz körül a webáruházunkban
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Somogyi Rita
Kedves Madar Mihály!

Örülök, hogy jobb a közérzeted, várom majd mindenképpen visszajelzésedet. Jó egészséget kívánok!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Madar Mihály
A várt eredmények még váratnak magukra két hete szedem reggelente egy teáskanállal a közérzetem azóta jobb.
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.