Főmenü Termékeink
Blog

5 élethelyzet, amikor méhpempőre van szükségünk

Szerkesztő: Somogyi Rita

A friss méhpempő a méhek legértékesebb terméke.

Egyedül a méhkirálynő kiváltsága, hogy egész életében ezzel a fehéres, tejszerű anyaggal táplálkozzon. Tudtad, hogy valójában a méhkirálynő a méhpempőnek köszönhetően válik „királynővé”?  

A méhcsaládban egyedül ő képes a peterakásra ( naponta akár 2.000 pete),  és az élettartalma is lényegesen magasabb (5-6 év), mint a dolgozó méheké (30-45 nap).  Ugye mondanom sem kell, hogy ez is mind a méhpempő hatása?

mehpempo.jpg

Hogyan segíthet nekünk ez a csodálatos anyag?

A méhpempő nem csak a méhkirálynőre gyakorol ilyen hatást, hanem hasonlóan hat az emberi szervezetre is, köszönhetően a több mint 150 bioaktív összetevőnek! Több mint húszféle aminosavat, vitaminokat, ásványi anyagokat, lipideket tartalmaz, vagyis a méhpempő egy valóságos tápanyag bomba.

5 ok, amiért fogyasszunk méhpempőt

1. Kiváló roborálószer

A méhpempő fogyasztása erősíti az immunrendszert, éppen ezért különösen ajánlott serdülőknek, kismamáknak, sportolóknak, vagy pedig egy betegség utáni felépülésnél, amikor magasabb a szervezet tápanyagigénye.

2, Segíthet a babatervezésben

A méhpempő indítja be a méhkirálynő petefészkeinek  működését. A dolgozó méhek nem képesek petét rakni, és ennek csak az az oka, hogy táplálásuk közben nem kizárólag méhpempővel táplálták őket. A méhpempő továbbá pro-hormonokat, vagyis előhormonokat tartalmaz, ezért a szervezet képes belőle előállítani olyan hormonokat, amire szüksége van.  A jó minőségű, friss méhpempő rendszeres fogyasztása  így elősegíti a hormonháztartás egyensúlyát. Meddőség esetén a pár mindkét tagjának javasolt a fogyasztása babatervezéshez.

3, Kiegyensúlyozza a belső elválasztású mirigyeinket

A méhpempő egy adaptogén kivonat, ami azt jelenti, hogy kiegyensúlyozza a szervezet működését, azaz a túlműködő szerveket visszafogja, míg az alulműködőeket pedig serkenti.

4, Segíthet a változókorral járó kellemetlen tünetek mérséklésében

A méhpempő pro-hormonjainak segítségével hozzájárulhat a változókori tünetek mérsékléséhez. Ma már tudjuk azt is, hogy a leginkább nőket fenyegető csontritkulás szoros összefüggésben áll az ösztrogén hormon hiányával, éppen ezért változókortól fenyeget leginkább. Egy 2007-es japán kutatás kimutatta, hogy a méhpempő hasonlatos a humán ösztrogénhez, így hasznos lehet a csontok egészségesebbé tételéhez.

5, Nagyszerű fertőtlenítő hatással bír

A méhpempőnek kitűnő antibakteriális és immunerősítő hatása is van, ezért nagy hasznát vehetjük megfázás, betegség esetén.

Royal Jelly  - Méhpempő Zsebital

1000 mg méhpempő minden tasakban!

A fagyasztva szárított, vitalizáló méhpempőt közvetlenül is fogyaszthatjuk a tasakból. Érdemes lenyelés előtt rövid ideig a szánkban tartani, hiszen így a felszívódás már a nyálkahártyán keresztül elkezdődik.

royal-jelly.jpg

Ezt a zsebitalt még virágporral, acerola cseresznye kivonattal, feketeáfonya lé koncentrátummal, vassal és gesztenye mézzel is dúsítottuk, hogy a lehető legjobb hatást érjük el.

Csak egy kattintás, és máris magadénak tudhatod a  mindennapi élet kihívásaihoz szükséges energiát és vitalitást ezzel a méhpempő tasakkal! 

Próbáld ki Te is őket! Vásárolj itt! ⬇

Nézz körül a webáruházunkban
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Horváth Alexa
rendszeresen használom, nagyon jót tesz
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.