3 legjobb gyógynövény
a reumás panaszok ellen!

A köznyelv reuma alatt általánosságban a mozgásszervi megbetegedéseket érti. A kopások, gyulladások okozta ízületi fájdalmak közös jellemzője, hogy az időjárás változásra érzékenyek lehetnek. Éppen ezért gondoltuk, hogy az őszi-téli időszak közeledtével megkeressük, melyek azok a gyógynövények, amelyekre támaszkodhatunk, ha sajognak az ízületeink.

nodol-traum-gel-blog.jpg

Mit is nevezünk tulajdonképpen reumás panasznak?

A reumás panaszok, mint összefoglaló név, többféle mozgásszervi megbetegedést is magában foglal.  Közöttük különbséget tehetünk az alapján, hogy:

  •  mi okozza a fájdalmat: az arthritiszt pl. az ízületek gyulladása okozza, míg az artrózist az ízületi kopás

  • hány ízületre jellemző: a köszvény mindig egy ízület gyulladásával kezdődik, de a reumatoid artritisz (autoimmun betegség) már 5 vagy annál több ízület gyulladását jelenti

  • akut vagy krónikus problémáról van szó.  

A reumát sokáig csak az idősebb korosztály problémájának tartották, azonban kortól függetlenül, bárkinél kialakulhat.

Hogyan befolyásolja az időjárás változás a reumás panaszokat?

Habár még a kutatók sem jutottak teljes mértékben konszenzusra, de a legvalószínűbb magyarázat, ami a háttérében állhat az időjárás változáskor fellángoló ízületi panaszoknak, az a légköri nyomás változása.

Ha nő a légnyomás, az a porcokat, inakat, ízületeket is összehúzódásra készteti, míg ha csökken, akkor a szövetek valamelyest kitágulnak, és ezt a változást bizony megérezhetik a gyulladt vagy sérült ízületek ( ugyanez igaz például a törött csontokra is).

Továbbá, amikor csökken a hőmérséklet, besűrűsödhet az ízületi folyadék, ami ugyancsak fájdalommal, illetve ízületi merevséggel járhat.

A 3 legjobb gyógynövény az ízületi fájdalomra, reumás panaszra

vadgesztenye-arnika-ordogkarom-izulet-reuma.jpg

1, Vérkeringést serkentő vadgesztenye

A vadgesztenyének számos jótékony hatása van, és gyakorlatilag minden részét felhasználja a népgyógyászat. A magból kivont eszcin gyulladáscsökkentő tulajdonságú, javítja a vérkeringést, görcsoldó és csökkenti a duzzanatot, ödémát. Ezeket a tulajdonságait pedig ízületi gyulladások esetén is kiaknázhatjuk.

2, A fájdalomcsillapító ördögkarom

Az ördögkarom, vagy más néven ördögcsáklya a lehető legjobb természetes fájdalomcsillapító. Specialistája a hát-, nyak-, ágyék- és derékfájásoknak. Oldja az ízületek és izmok merevségét, szabaddá és fájdalommentessé teszi az ízületek mozgását, felfrissít és megszünteti a fáradtságérzetet. Különösen javasolt kopás és gyulladás okozta kisugárzó fájdalmak ellen!

3, A gyulladás- és duzzanatcsökkentő árnika

Az árnika hatóanyagai közül a legfontosabbak a szeszkviterpének, melyek gyulladáscsökkentő, természetes fájdalomcsillapító és bőrnyugtató tulajdonságú szerves vegyületek. Ezek a tulajdonságok nagyszerű kiegészítő terápiát nyújtanak külsőleg az ízületi fájdalom esetén. 

Azonnali megoldás a reumás ízületekre? NO-DOL® TRAUM gél!

traum-gel-gyulladascsokkento-fajdalomcsillapito.jpg

Ez az orvostechnikai eszköz mindhárom gyógynövény kivonatát egyesíti. Hatékony támogatást nyújt reumás fájdalmak, ízületi gyulladások ellen.

Még érzékeny bőrön is alkalmazható, hiszen színezőanyagmentes, parabénmentes és mikrobiológialig tesztelt!

Alkalmazd naponta 1-3 alkalommal!

Rendelj Duopackban – 10 % kedvezménnyel! >>>