Főmenü Termékeink
Blog

3 legjobb gyógynövény a reumás panaszok ellen!

Címkék: Ízületek/izmok
Szerkesztő: Somogyi Rita

3 legjobb gyógynövény
a reumás panaszok ellen!

A köznyelv reuma alatt általánosságban a mozgásszervi megbetegedéseket érti. A kopások, gyulladások okozta ízületi fájdalmak közös jellemzője, hogy az időjárás változásra érzékenyek lehetnek. Éppen ezért gondoltuk, hogy az őszi-téli időszak közeledtével megkeressük, melyek azok a gyógynövények, amelyekre támaszkodhatunk, ha sajognak az ízületeink.

nodol-traum-gel-blog.jpg

Mit is nevezünk tulajdonképpen reumás panasznak?

A reumás panaszok, mint összefoglaló név, többféle mozgásszervi megbetegedést is magában foglal.  Közöttük különbséget tehetünk az alapján, hogy:

  •  mi okozza a fájdalmat: az arthritiszt pl. az ízületek gyulladása okozza, míg az artrózist az ízületi kopás

  • hány ízületre jellemző: a köszvény mindig egy ízület gyulladásával kezdődik, de a reumatoid artritisz (autoimmun betegség) már 5 vagy annál több ízület gyulladását jelenti

  • akut vagy krónikus problémáról van szó.  

A reumát sokáig csak az idősebb korosztály problémájának tartották, azonban kortól függetlenül, bárkinél kialakulhat.

Hogyan befolyásolja az időjárás változás a reumás panaszokat?

Habár még a kutatók sem jutottak teljes mértékben konszenzusra, de a legvalószínűbb magyarázat, ami a háttérében állhat az időjárás változáskor fellángoló ízületi panaszoknak, az a légköri nyomás változása.

Ha nő a légnyomás, az a porcokat, inakat, ízületeket is összehúzódásra készteti, míg ha csökken, akkor a szövetek valamelyest kitágulnak, és ezt a változást bizony megérezhetik a gyulladt vagy sérült ízületek ( ugyanez igaz például a törött csontokra is).

Továbbá, amikor csökken a hőmérséklet, besűrűsödhet az ízületi folyadék, ami ugyancsak fájdalommal, illetve ízületi merevséggel járhat.

A 3 legjobb gyógynövény az ízületi fájdalomra, reumás panaszra

vadgesztenye-arnika-ordogkarom-izulet-reuma.jpg

1, Vérkeringést serkentő vadgesztenye

A vadgesztenyének számos jótékony hatása van, és gyakorlatilag minden részét felhasználja a népgyógyászat. A magból kivont eszcin gyulladáscsökkentő tulajdonságú, javítja a vérkeringést, görcsoldó és csökkenti a duzzanatot, ödémát. Ezeket a tulajdonságait pedig ízületi gyulladások esetén is kiaknázhatjuk.

2, A fájdalomcsillapító ördögkarom

Az ördögkarom, vagy más néven ördögcsáklya a lehető legjobb természetes fájdalomcsillapító. Specialistája a hát-, nyak-, ágyék- és derékfájásoknak. Oldja az ízületek és izmok merevségét, szabaddá és fájdalommentessé teszi az ízületek mozgását, felfrissít és megszünteti a fáradtságérzetet. Különösen javasolt kopás és gyulladás okozta kisugárzó fájdalmak ellen!

3, A gyulladás- és duzzanatcsökkentő árnika

Az árnika hatóanyagai közül a legfontosabbak a szeszkviterpének, melyek gyulladáscsökkentő, természetes fájdalomcsillapító és bőrnyugtató tulajdonságú szerves vegyületek. Ezek a tulajdonságok nagyszerű kiegészítő terápiát nyújtanak külsőleg az ízületi fájdalom esetén. 

Azonnali megoldás a reumás ízületekre? NO-DOL® TRAUM gél!

NO-DOL® Traum gél

Ez az orvostechnikai eszköz mindhárom gyógynövény kivonatát egyesíti. Hatékony támogatást nyújt reumás fájdalmak, ízületi gyulladások ellen.

Még érzékeny bőrön is alkalmazható, hiszen színezőanyagmentes, parabénmentes és mikrobiológialig tesztelt!

Alkalmazd naponta 1-3 alkalommal!

Rendelj Duopackban – 10 % kedvezménnyel! >>>

Kapcsolódó tartalmak
Blog bejegyzések: Az 5 leggyakoribb ízületi panasz ülőmunkát végzők között
Blog bejegyzések: Az 5 leggyakoribb ízületi panasz ülőmunkát végzők között
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.