Főmenü Termékeink
Blog

10 ok a prémium szőlőmagliszt mellett

Szerkesztő: Somogyi Rita

Prémium vörös szőlőmagliszt

Finom szemcseméretű (250 mikron), magas biohasznosulású prémium szőlőmagliszt. A szőlőmagliszt funkcionális élelmiszer, amely alkalmas az elhízással összefüggő, a nyugati étkezési és viselkedési szokásokat követő embereknél jelentkező anyagcsere-betegségek, például a magas koleszterinszint, a szív- és érrendszeri betegségek, a zsírmáj és hasi elhízás megelőzésére, illetve visszaszorítására. Táplálja a bélmikrobiomot, elősegíti az emésztést és megnöveli az ellenálló képességet. A szőlőmagliszt tökéletes választás külsőleg is, szépségápolási célokkal.

10 ok a prémium szőlőmagliszt mellett

10 ok a prémium szőlőmagliszt mellett

  1. Természetes gyulladáscsökkentő
  2. Védi a szív és érrendszer egészségét
  3. Támogatja az egészséges koleszterinszint elérését
  4. Javítja az ellenálló képességet
  5. Prebiotikus hatása van a bél mikrobiomban
  6. Hozzájárul a jó emésztéshez
  7. Támogatja a máj egészségét
  8. Javítja a mindennapi jó közérzetet és erőnlétet
  9. Kiegészíti a testsúlycsökkentő diéták eredményességét
  10. Külsőleg mézzel, illetve vízzel keverve arcpakolást készíthetünk belőle, mely felfrissíti, szépíti a bőrt

 

10 ok a prémium szőlőmagliszt mellett

Szőlőmagliszt - 250 mikron méretű szemcsemérettel

A Natur Tanya prémium szőlőmagliszt magas polifenol tartalommal rendelkezik, tartalmaz OPC antioxidánst, tekintélyes mennyiségű prebiotikus rostot és ásványi anyagokat, ezek közül a legjelentősebbek: kalcium, magnézium, szelén és cink. 

Annak érdekében, hogy a magokból a hatóanyagokat a legnagyobb mennyiségben előhívják: mikroőrlést és szitálást alkalmaznak. A cél az, hogy a végtermék szemcsemérete maximum 250 mikron legyen, mert ezzel szignifikánsan növelhető az előcsalogatott tápanyagok biohasznosulása. 

A 250 mikron méretű szemcsék biztosítják, a szőlőmagliszt flavonoid vegyületeinek, OPC antioxidánsainak és értékes nyomelemeinek nagyobb mennyiségét, könnyű emészthetőségét, jobb felszívódását és magasabb sejtszintű elérését, a szervezet számára.

Mi van a szőlőmaglisztben?

  • Polifenol vegyületek - gátolják a patogén baktériumok szaporodását, és javítják az ellenálló képességet
  • Antioxidáns OPC-k - gyulladáscsökkentő, szíverősítő és érrendszert védő tulajdonságúak
  • Értékes élelmi rostok - melyeknek prebiotikus hatása van a bél-mikrobiomban
  • Ásványi anyagok – melyek számos biokémiai a folyamat mozgatórugói, antioxidáns hatásokkal 
  • A liszt alapanyagául szolgáló vörös szőlő magok a mikroőrlést követően, sokoldalúan felhasználható őrleménnyé válnak, külsőleg és belsőleg is!

A szőlőmagliszt felhasználása

Szőlőmagliszt külsőleg:

Szépségápolási céllal alkalmazva ugyancsak mézzel, joghurttal pasztává keverve, frissítő arcpakolásként használhatjuk.

Szőlőmagliszt belsőleg:

Keverhető turmixba, müzlibe, teába, kávéba, fogyasztható kefirrel, joghurttal, vagy mézzel elkeverve. A szőlőmag lisztet smoothikba is lehet tenni és levesek sűrítésére, illetve ízük gazdagítására is használható.

Mivel segíti az élesztő munkáját, így kenyérfélékhez, süteményekhez és egyéb tésztákhoz is bátran adható. Ha más lisztekkel keverjük, akkor egy tápanyagokban gazdagabb, könnyebben emészthető és gazdagabb ízvilágú végterméket kapunk; kenyeret, gabonaszeleteket, lángost, ropikat stb. süthetünk segítségével.

  • TÉSZTÁKHOZ is hozzáadható
  • A LISZT NÉLKÜL KÉSZÜLŐ KEVERÉKEK kötőanyaga
  • GYÖNYÖRŰ SZÍNT KÖLCSÖNÖZ a ropogós héjaknak, halaknak, húsoknak és baromfinak
  • PALEOLIT ÉTRENDBE IS BEILLESZTHETŐ  
A szőlőmagliszt felhasználása

Novel food összetevő

Az élelmiszergyártók sokféle felhasználási módot megvizsgáltak, hogyan használhatnák a szőlőmaglisztet antioxidánsként és a tápérték növelésére. Mivel 180 fokig teljesen hőstabil és erőteljes antioxidáns hatású, megvizsgálták azt is, hogy a szőlőmag lisztek mennyire képesek csökkenteni a sütőipari termékekben az akrilamid képződést.

Az akrilamid potenciálisan rákkeltő anyag, amely megtalálható a különböző meleg, szénhidrátban gazdag élelmiszerekben, és az egyik tanulmány szerint a proanthocianidinben gazdag szőlőmag liszt csökkentette legjobban ezt a káros anyagot.

  • MAGAS POLIFENOL TARTALOM
  • ALACSONY GLIKÉMIÁS INDEX
  • NAPI FOGYASZTÁSHOZ, SÜTÉSHEZ-FŐZÉSHEZ
  • NEM CSAK BELSŐLEG, KÜLSŐLEG IS
  • VEGÁN, PALEO ÉS DIÉTÁS ÉTRENDHEZ
  • ADALÉKANYAG NÉLKÜL
  • GLUTÉNMENTES
  • GMO-MENTES
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.