Világszabadalommal védett, Szerves Kalcium + D3® - vitamin

Az Új generáció kalciuma – Hipoallergén kalcium, kiváló, sejtszintű felszívódással, aminosav keláttal!

Az ALBION® világszabadalom, növényi aminosav keláttal szervessé tett kalciumot jelent. Ami kémiailag stabil, ellenáll az egyenlőtlen pH-viszonyoknak, kisméretű molekuláris tömege pedig könnyen szívódik fel sejtszinten, és megközelítőleg tízszer hatékonyabb biohasznosulást eredményez a szervetlen anyagokkal szemben! Kíméletes az emésztőrendszerben, és nem okoz irritációt.

Kalcium, de nem csak csontritkulásra!

A csontritkulás ellenszereként ismert kalciumról napjainkban már az is kiderült, hogy fontos szerepe van a magas vérnyomás, érelmeszesedés, a koleszterin- és a triglicerid-szint csökkentésében, továbbá a vastagbélrák megelőzésében. A kalcium biztosítja az idegsejtek közötti kommunikációt, a véralvadást, a sebgyógyulást és az izmok összehúzódását. Csökkent szintje, porózussá és törékennyé teszi a csontokat, izomgörcsöket és fogszuvasodást idéz elő.

Kalcium, és savasodás

A modern étrend alig tartalmaz kalciumot, mennyiségét a szervezetben pedig tovább csökkenti a fokozott savas melléktermékek megjelenése, hiszen a kalcium az egyik legfontosabb savlekötő, bázikus ásványunk. Annyit fontos még megjegyezni, hogy a kalciumot a szervezet képtelen elegendő D3-vitamin nélkül felszívni, és kizárólag szerves formában tudja azt hasznosítani.

A szerves kalcium segít:

 • a csontrendszer és fogazat egészségmegőrzésében
 • a csontveszteség és csontritkulás megelőzésében
 • a szív- és izom-összehúzódás, valamint a véralvadás elősegítésében
 • az allergiás reakciók enyhítésében
 • a magas vérnyomás csökkentésében
 • a vastagbélrák megelőzésében
 • az érelmeszesedés, a koleszterinszint és a triglicerid szint csökkentésében
 • a B12 vitamin felszívódásában, enzimek működésében

A savasodás kalciumelvonó hatása

Az elsavasodás egyik következménye a mészhiány is. A szervezet, amikor már nem képes a hagyományos pufferolással a savakat kiküszöbölni, elkezd a csontokból, fogakból, sejtekből kalciumot kivonni, ez ugyanis képes a savakat közömbösíteni. Ennek csontritkulás, csonttörés, fogszuvasodás lesz az eredménye. A szervezet két rossz közül mindig a kevésbé rosszat választja. Az idegeknek és az érfalnak is van kalciumtartalma, a szervezet innen is kivonja a kalciumot, és ennek idegfájdalmak, ideggyulladás, illetve érkárosodás lesz az eredménye. A csontritkulás ma népbetegségnek számít, szinte természetesnek tartják. Pedig, ha az ember odafigyelne arra, hogy lúgosító hatású legyen az étrendje, még száz éves korában sem lenne szabad, hogy csontritkulása legyen.

Tudtad? Az élvezeti szerek a kalcium gyilkosai

A napjainkra jellemző kalciumhiány hátterében, a magas foszfor tartalmú élelmiszerek elsősorban az élvezeti szereként alkalmazott kakaó, kávé és cola nem mértéktartó fogyasztása is megfigyelhető. A foszfor és a kalcium ugyanis ugyanazon az úton szívódik fel, és akadályozzák egymás hasznosulását.

A Kalcium felszívódását segítik:

 • D3-vitamin
 • Omega3 zsírsavak - Esti órákban, magas EPA és DHA zsírsav tartalmú kapszula kombinálása a szerves kalciummal megnöveli a csontokba való beépülést, mert ezen zsírsavak csökkentik a kalcium vizelettel való kiürülését.
 • Magnézium


Összetevők: 88,3% (1077 mg) kelátkötésű, szerves kalcium (Albical™ - kalcium- biszglicinát), amiből garantáltan felszívódik 280mg kalciumion.

Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban: 1 kapszula 3 kapszula
Kalcium ion 280 mg (35% *) 840 mg (105%*)
D3-vitamin  1,67 µg (33% *)   5 µg (100% *) 

*NRV%- ajánlott napi mennyiség
tömegnövelőszer; mikrokristályos cellulóz, csomósodás gátló; magnézium sztearát, kapszulatok: zselatin, és színezék (titán-dioxid).

Felhasználási javaslat: naponta 1-3 kapszula étkezés után. A termék 3 éves kortól fogyasztható.

Kiszerelés:
30db

Minimumkúra-maximumkúra: 
A minimumkúra 1 hónap, amit évente 2-szer ismételünk. 
A kúraidő diagnosztizált betegségnél 6 hónapra változik (pl.: csontritkulás).

Figyelmeztetés: Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. Az étrend- kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék kisgyermek elől elzárva tartandó.

OÉTI: 9848/2011

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.