Mi az a korall?

Sziklaszerű kinézete ellenére a korall egy tengeri élőlény, egész pontosan egy mikroszkopikus coelenterate (űrbélű), ami ugyanabba a családba tartozik, mint a tengeri rózsák.

korall-kalcium.jpg

Az élő korallok a tengervizet megszűrve ásványokat választanak ki (elsősorban kalcium-karbonátot) külső vázuk felépítése céljából, ami a mindenki által ismert kemény, elágazó rész. Ahogy ez a váz növekszik, más korallok is rákapcsolódnak és szaporodnak, végül nagy tömbök képződnek, ezek a korallzátonyok.

Mit tartalmaz a korall?

A korall fő alkotóeleme a kalcium.

Egész pontosan a korall 86%-a kalcium-karbonátból áll, ami ennek az ásványnak a leggyakoribb előfordulási módja. Tanulmányok igazolták, hogy a korallból származó kalcium-karbonát jobban beépül a szervezetünkbe, mint az egyéb eredetű kalcium. A fosszilis korallokba található másik elem a magnézium, magnézium-karbonát formájában, ami nélkülözhetetlen az élethez; funkciói szorosan kötődnek a kalciumhoz.

Tulajdonképpen a nátriummal, kalciummal, káliummal és klórral együtt a sejtmembránok elektromos potenciáljának fenntartásában vesz részt. A magnézium a csontnövekedésben is dolgozik, élénkíti az ideg- és izomfunkciót, szabályozza a szívritmust és erősíti a fogzománcot.

Ez a korall kalcium

fosszilis korall-ból nyert, bázikus ásványokat; kalciumot és magnéziumot tartalmaz D3-vitaminnal. 

A természetes és szerves kivonat véd a csontritkulás ellen, erősíti a fogzománcot, lúgosít és csökkenti a magas vérnyomást. Enyhíti az allergiás tüneteket és a gyulladásos panaszokat. Különösen ajánlott sportolók, kismamák, gyermekek részére és a változás korába lépett hölgyek számára.

korall-kalcium-hatasai.jpg

A kalcium és magnézium alapvető fontosságú az idegsejtek épségéhez, az idegingerület átvitelhez és működéséhez, vagyis az izom-összehúzódáshoz, így a szívműködéshez és a véralvadáshoz. A D3-vitamin erősíti a kalcium bélrendszeri felszívódását, így csökkentve a vese általi kiválasztást.

Tudtad?

D3-vitamin nélkül a szervezetünk mindössze az étrenddel bevitt kalcium 10%-ának beépítésére képes.

 • Korall kalcium + magnézium + D3
 • Bázikus ásványok; Lúgosítás
 • Enzimek működéséhez
 • Csontritkulás, Csontsűrűség
 • Vádligörcs, izomrángás, izomgörcs
 • Ingerlékenység, izgatottság
 • Fáradtság
 • PMS
 • Klimax
 • Allergiás tünetek enyhítésére
 • Egészséges szívműködés
 • Magas vérnyomás
 • Idegsejtek épsége
 • Fogzománc erősítése
 • Fogszuvasodás (hátterében savasodás áll)
 • Gennyes fog, fogíny-gyulladások
 • Vastagbélrák prevenció

A kalcium és magnézium jelentősége a szervezetben

A kalcium és a magnézium nélkülözhetetlen a fennmaradásunkhoz, mivel sok-sok biokémiai reakcióban és fiziológiás folyamatban részt vesz. Alapvető fontosságúak az idegsejtek épségéhez és ingerületátvivő működéséhez, vagyis az izom-összehúzódáshoz, így a szívműködéshez és sok egyéb funkcióhoz is.

A D3-vitamin a legújabb kutatások szerint komoly szereppel bír a rákprevencióban, egy olyan létfontosságú elem, ami az immunrendszer szabályozását végzi, legyen az alul vagy túlműködő immunrendszer. A D3-vitamin különösen szorosan kapcsolódik a kalciumhoz, hiszen erősíti a kalcium és a foszfátok bélrendszeri felszívódását, így csökkentve a vese általi kiválasztást. Ráadásul D3-vitamin nélkül a szervezetünk mindössze az étrenddel bevitt kalcium 10%-ának beépítésére képes.

A legújabb klinikai kutatások és a rájuk épülő modern gyógyítási eljárások tanúsítják, hogy az étrendünk kiegészítése a megfelelő mennyiségű kalcium bevitele érdekében képes csökkenteni a vesekövek kialakulásának kockázatát.

Ezzel szemben úgy tűnik, hogy a csökkent kalciumszint növelheti a vesekő kialakulásának kockázatát. A csontritkulás ellenszereként ismert kalciumról napjainkban már az is kiderült, hogy fontos szerepe van a magas vérnyomás, érelmeszesedés, a koleszterin-és a triglicerid-szint csökkentésében, továbbá a vastagbélrák megelőzésében.

A savasodás kalcium
–és magnézium elvonó hatása

Az elsavasodás egyik következménye a mészhiány is. A szervezet, amikor már nem képes a hagyományos pufferolással a savakat kiküszöbölni, elkezd a csontokból, fogakból, sejtekből ásványokat kivonni, ez ugyanis képes a savakat közömbösíteni.

Ennek csontritkulás, csonttörés, fogszuvasodás lesz az eredménye. A szervezet két rossz közül mindig a kevésbé rosszat választja. Az idegeknek és az érfalnak is van ásványi anyag tartalma, a szervezet innen is kivon, akkor ennek idegfájdalmak, ideggyulladás, illetve érkárosodás lesz az eredménye. A csontritkulás ma népbetegségnek számít, szinte természetesnek tartják. Pedig, ha az ember odafigyelne arra, hogy lúgosító hatású legyen az étrendje, még száz éves korában sem lenne szabad, hogy csontritkulása legyen.

A korall kalcium használata ajánlott:

 • változó korban
 • terhesség alatt
 • kisgyermekek a normális fejlődéséhez
 • serdülőknek
 • sportolóknak
 • laktóz-intolerancia esetén
 • vegetáriánusoknak
 • 55 év felettieknek
 • karcsúsító diétát követőknek

Mit tehetsz még?

 • Fogyassz Omega3 zsírsavakat az esti órákban, mert a magas EPA és DHA zsírsav tartalmú kapszula kombinálása szerves kalciummal megnöveli a csontokba való beépülést, és ezen zsírsavak tovább csökkentik a kalcium vizelettel való kiürülését.

 • Csökkentsd az élvezeti szerek fogyasztását, mert azok az ásványi anyagok gyilkosai. A kalcium megfelelő felszívódása érdekében kerülni kell a magas foszfor tartalmú élelmiszereket, ugyanis a foszfor és a kalcium ugyanazon az úton szívódik fel, így akadályozzák egymás hasznosulását. Magas foszfor tartalmú élelmiszerek elsősorban az élvezeti szereként alkalmazott kakaó, kávé és cola nem mértéktartó fogyasztása. A hangsúly a mértékletességen van.

Táplálkozási célra szolgáló korall-források

A korallzátony folyamatos természetes eróziónak van kitéve, a környezetében pedig korall-homok képződik a tengeráramlatok, hullámok, hőmérséklet-ingadozások és az azt benépesítő halak miatt. Ez a két elérhető forrás egyike (víz alatti korall); a másik forrás pedig a tenger területén kívül eső fosszilis üledékes kőzet, ami évmilliók alatt kikerült a szárazföldre a tengerszint fölé (szárazföldi vagy fosszilis korall).

Környezeti hatás: az ökoszisztéma tisztelete

Az ESI® a tengeri üledékekből származó (nehézfém-szennyezéstől mentes) fosszilis korall felhasználása mellett döntött, így kímélve a környezetet.

Az igazság az, hogy a víz alatti korallgyűjtés súlyos károkat okoz a tengerfenékben: az anyagot erős szívókák veszik fel, amik a halott és elő korallt és egyéb tengeri élőlényeket, növényt és állatot egyaránt összeszednek a szelektálás bármilyen lehetősége nélkül. Ezenkívül számításba kell vennünk, hogy a víz alatti korall nemrégiben keletkezett a szénhidrogénekkel és nehézfémekkel (higany, ólom) szennyezett tengerekben, miközben a szárazföldi fosszilis korall képződése évmilliókra tekint vissza, a környezetszennyezést korszakokkal megelőző időkbe.

Összetevők:
Tengeri üledékekből származó, nehézfém mentes fosszilis korall.  A korallt a természet kímélésével gyűjtöttük, a korallzátony és a tengerfenék károsítása nélkül.

Tápanyagok/hatóanyagoka napi adagban: 4 kapszula 100g RDA%
KORALL 1100 mg 34,4 g  
Kalcium (citrát) 800 mg 25,0 g 100
Magnézium 300 mg 9,4 g 80
D3-vitamin 5,0 mcg 0,16 mg 100


Felhasználási javaslat:
napi 4 kapszula, 2 reggel és 2 este bőséges vízzel.

Minimumkúra-maximumkúra: minimumkúra 20 nap (például allergiás bőrreakciók enyhítésére), maximum kúraidő 120 nap.

Kiszerelés: 80 kapszula

OETI: 11222/2012

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.