Termékeink Főmenü
Termékek

Szerves D3-vitamin DUOPACK, -10% Kedvezménnyel. Immunrendszer, fáradtság, meddőség, bőrbetegségek.

Cikkszám: 2000000129051
Szerves D3-vitamin DUOPACK, -10% Kedvezménnyel. Immunrendszer, fáradtság, meddőség, bőrbetegségek.
Akció
Bővebben a termékről

Szerves D-vitamin (kolekalciferol) a napvitamin

A Semmelweis Egyetem kutatói megmérték a magyarok D-vitamin szintjét. Közzétett felmérésüknek eredménye: 10 magyarból 9!- D-vitamin hiányban szenved!

Bár a természetgyógyászok régóta hangoztatják, hogy a depresszió, a meddőség, az inzulin rezisztencia, a pajzsmirigy rendellenességek vagy éppen a krónikus fáradtság tünetei (melyek száma évről-évre nő) szoros összefüggést mutatnak testünk D-vitamin szintjével, mindezt hivatalos számadatokkal csak, 2013. szeptember 21. sikerült alátámasztani.

D-vitamin szint kutatás

Ezen a napon a Semmelweis Egyetem nyilvánosságra hozta reprezentatív D-vitamin szintmérő kutatásának eredményét, mely bizonyította, hogy a magyar lakosság 90%-a ! D-vitamin-hiányos!

Az utóbbi évek intenzív kutatásai azt is igazolták, hogy a korábban "csak vitaminnak" gondolt biológiailag aktív anyag, lényegében hormonként viselkedik szervezetünkben, és minden szerv, illetve szervrendszer működésébe beleszól. Utóbbinak az az oka, hogy minden sejtünknek szüksége van D-vitaminra a működéséhez. A világ lakosságának, életkortól függetlenül több mint fele szenved valamilyen mértékű D-vitamin hiányban. Mivel a D-vitamin befolyásolja az összes szerv és szervrendszer működését, hiszen minden sejt tartalmaz receptorokat a D-vitamin felvételére, ezért a D-vitamin alacsony szintje a szervezet egészére hatást fog gyakorolni.

Hormonként működik

A D-vitamin felépítését tekintve a nemi hormonokhoz és a mellékvese hormonjaihoz hasonló szerkezetű. Befolyásolja a hormonrendszert, az idegrendszert és az immunrendszert, legyen az alulműködő vagy túlműködő (auto-immun). Különösen eredményes gyulladással járó megbetegedések kiegészítő terápiájaként, mint amilyen az autoimmun eredetű pajzsmirigybetegség, és megelőzheti a rák bizonyos fajtáinak kialakulását.

Az alacsony D-vitamin szint kedvezőtlenül befolyásolja több betegség lefolyását, pl.: reumás ízületi gyulladás, cukorbetegség, sclerosis multiplex, emlőrák és vastagbéldaganat.

Mikor javasolt különösen a D3-vitamin?

D-vitamin és tavaszi fáradtság

Tavaszi fáradtság esetén, mert bizonyítást nyert, hogy a tavaszi fáradtság tünetei D-vitamin hiányra vezethetők vissza.

D-vitamin és depresszió

A Texasi Egyetem kutatói 4 éven át tanulmányozták 12,600 alanyon a D-vitamin szint és depresszió közötti összefüggést. Megállapították, hogy az alacsony D-vitamin szint és a depresszió tünetei között szoros összefüggés mutatható ki!

D-vitamin és immunrendszer

A D-vitamin a szervezetben igen sok funkciót ellátó hormon, és alacsony szintje immunhiányos állapotot idéz elő. Az aktív D-vitamint hatékony fellépés jellemzi kórokozókkal szemben. Hiánya fogékonnyá tesz a fertőzésekre, és fokozza az autoimmun betegségek kockázatát.

D-vitamin és inzulinrezisztencia 
Az alacsony D-vitamin szint rontja az inzulin hasznosulását és károsítja a hasnyálmirigy inzulintermelő bétasejtjeit.

D-vitamin és meddőség

Nem csak a női, de még a férfi meddőség egyik oka is a D-vitamin hiányban keresendő. Az alacsony D-vitamin szint hölgyeknél ovuláció hiányával jár, aminek a PCO szindróma és az inzulin rezisztencia kiváltó oka, és ami a beágyazódást lehetetlenné teszi. Férfiaknál kevés hímivarsejtet és ivarcsatorna fertőzést okozhat.

Egy Yale-tanulmány tárta a szakma elé először meddőségi intézetében végzett eredményeket, miszerint a meddő nők 93%-ának van valamilyen mértékű D-vitamin hiánya. (Jómagam is ebben a cipőben járok, ezért aki még nem járt endokrinológusnál, annak melegen ajánlom a D-vitamin szint ellenőrzését!)

D-vitamin és pajzsmirigy

A pajzsmirigy működés zavara gyakran párosul D-vitamin-hiánnyal. A D-vitamin befolyásolja a hormonrendszert, az idegrendszert és az immunrendszert, legyen az alulműködő vagy túlműködő (auto-immun). Különösen eredményes  pajzsmirigybetegségek kiegészítő terápiájaként.

Pajzsmirigy alulműködésre gyanakszol? 

Itt egy gyors, egyszerű otthon elvégezhető teszt, mely megbízható eredményt hoz és mindössze egy csepp vér kell hozzá. A Pajzsmirigy teszt a TSH szintet méri, és így lehetőséget nyújt a pajzsmirigy rendellenes működésének kimutatására.  

D-vitamin és terhesség

A terhesség alatt is egészítsd ki vele étrended, ugyanis az alacsony D-vitamin szint a magzati időszakban és csecsemőkorban növeli a táplálékallergiák, az asztma és a szklerózis multiplex kockázatát is.

D-vitamin és elhízás

Súlyfelesleggel rendelkezők részére kötelező, mert ahogy nő a testsúly, úgy csökken a D-vitamin szint. Bebizonyosodott, hogy az elhízásban szerepe van a D-vitamin szint mennyiségének.

D-vitamin és mozgásszervek

Gyulladásos, ízületi betegségekben, reumában szenvedők mindig alacsony D-vitamin szintet mutatnak. A D-vitamin kísérletekben igazolta tünetenyhítő hatást.  Egy közelmúltban végzett vizsgálat azt igazolja, hogy napi 2000 IU mennyiségű D-vitamin szedése lelassítja, esetleg meg is állíthatja a térd-artrózist.

D-vitamin és érrendszer

Magas vérnyomás, érelmeszesedés, szív és keringési zavarok esetén is fogyassz D-vitamint, mert az az erek izomzatára és belső falának sejtjeire hat. D-vitamin-hiányban hozzávetőleg 20–30%-kal gyakoribbak az ischaemiás jellegű cardiovascularis események.

D-vitamin és csontozat

A kálcium D-vitamin nélkül nem épül be szervezetünkbe. Ez óriási probléma, ha belegondolunk abba, hogy 10 magyarból, 9 szenved D-vitamin hiányban. Ezért a D3-vitamin óriási szerepet játszik a fogazat és csontok egészségében, továbbá a csontritkulás prevenciójában. Amikor a vérben a kalciumszint alacsony, a szervezet a csontokból vonja el a kalciumot, hogy az izmokat, idegeket és a szívet ellássa. Az idő múlásával a kalcium elfogy a csontból, és súlyos csontritkulás jelentkezik. A D-vitamin felveszi a kalciumot a bélből és beépíti a kalciumsókat a csontokba és fogakba.

Inkontinencia

A D-vitamin minden szervre hatással van, még a kismedencei izmok erejét is befolyásolja. Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a D-vitamin csökkenti a medencefenék megbetegedések, különösen az inkontinencia kialakulásának kockázatát.

D-vitamin és rákprevenció

Az alacsony D-vitamin szint mind a rák, mind az áttétek kockázatát megkétszerezi. A D-vitamin potenciális gyógyszerként szerepelhet a leukaemiák (fehérvérűség) és más mieloproliferatív kórképek kezelésében.Ha volt a családban vastagbél, emlő, petefészek és  prosztata daganat, akkor a D-vitamin fogyasztásával ezen daganat típusok megjelenését megelőzheted. Hasnyálmirigyrákban és tüdőrákban is lényegesen alacsonyabb a D-vitamin-szintet figyeltek meg.

Tudtad?

  • Pikkelysömör esetében omega3 zsírsavakkal kombináld a D-vitamint, mert ennél a bőrbetegségnél a szervezet egyszerre mutat alacsony D-vitamin és Omega3 zsírsav szintet.

  • D3-vitamin nélkül a szervezet nem tudja felvenni a kalciumot a táplálékból, bármennyit fogyaszt is az ember belőle.

  • Gyermekkorban a csontképződés zavarához vezethet a D-vitamin hiánya, ilyen jellegzetesség a görbe gerinc és az X-lábak is.

  • Sclerosis multiplex: Állatkísérletek arra engednek következtetni, hogy a D-vitamin szintje és a sclerosis multiplexszel szembeni védettség között összefüggés lehet.

Miért ilyen gyakori a D-vitamin hiány?

Ez egyrészt a táplálékok csökkenő tápanyagtartalmának tudható be, másrészt a káros napsugaraktól napkrémekkel való védekezésnek, harmadrészt a növekvő emésztőszervi panaszoknak, mely ellehetetleníti a megfelelő mennyiség felszívódását és/vagy az átalakítását. Az első és a harmadik indok között további összefüggéseket is lehetne ecsetelni. A szervezetbe kerülő egyes idegen anyagok (ólom, kadmium), valamint egyes gyógyszerek szintén növelik a D-vitamin szükségletet.

A D-vitamin szint akkor is csökken, ha Te túlsúlyos vagy, esetleg gyulladásos megbetegedésben szenvedsz. A magyar időjárási viszonyok között télen, novembertől márciusig gyakorlatilag alig képződik D-vitamin a bőrben. Ha viszont eljön a nyár, fényvédő faktoros krémekkel kell védekezzünk a káros UV sugarakkal szemben.

Miben mutatkozik meg a D-vitamin hiánya?

Gyengíti az immunrendszert és az idegrendszert (idegességet, hangulatingadozásokat, depressziót és álmatlanságot idéz elő), fokozza a gyulladással járó megbetegedéseket, a tumoros elváltozások megjelenését (különösen emlőrák és vastagbéldaganat), felelős az autoimmun eredetű pajzsmirigybetegségekért.

Az alacsony D-vitamin szint párosulhat csontritkulással (a kalcium D-vitamin nélkül nem képes beépülni a csontokba), fogszuvasodással, hasmenéssel, izomrángással és vesekőképződéssel, továbbá kedvezőtlenül befolyásolja több betegség lefolyását, pl.: reumás ízületi gyulladás, cukorbetegség, sclerosis multiplex, emlőrák és vastagbéldaganat.

Összetevők:

Hatóanyagok 1 tabletta NRV %
D3-vitamin 50 µg (2000 NE) 1000*

NRV% : Vitaminok és ásványi anyagok napi beviteli referencia érték %-a (felnőttek esetében)

Felhasználási javaslat: Csecsemők csepp formában naponta 400 IU egységet fogyasztanak, koraszülöttek többet. Egy átlagos felnőtt napi adagja 2000 IU, hiányállapotban ennek 2-3 szorosa.

Minimumkúra-maximumkúra: Kúraszerű alkalmazása 3 hónapig javasolt.

Túladagolás: ha a napi adag huzamosabb ideig a 10,000 IU mennyiséget túllépi.


Kiszerelés: 2 x 100 db tabletta (duopack -10% Kedvezménnyel)

OETI: 15498/2014

Részletesebben:

Szerves tápanyagok, amelyek felélesztenek! ... >>>

Írj véleményt a termékekről! Te hány csillagot adnál neki?
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek
Bejelentkezés Regisztráció
dolly
2016.12.19 09:26
5/5
mindig, mindenhol van nálam. sosem fogyok ki belőle. tegnap is olvastam egy újabb kutatási eredményt a D-vitaminról, nem lehet elégszer hangsúlyozni mennyire fontos a szervezetnek.
Karsai Zsuzsi
2016.11.14 11:23
5/5
Minden télen szedjük! A doboz is tetszik, az ára is tetszik meg a termék is tetszik. Ment az 5 csillag rá!
Katona Melinda
2016.11.11 14:22
5/5
Egy ideje már figyelem az akciókat az oldalon és ezek szerint rendelek, jobban megéri. Dehát ezek az új csomagok nagyon tetszenek. Ajándék is lesz belőle biztosan.
Ica
2016.10.31 09:07
5/5
Amióta facebookon olvastam egy durva statisztikát a D-vitamin hiányról, azóta szedem és csak szedem. Persze mindig riogattak a napsütés következményeivel, most meg mindenkinek vitaminhiánya van. Bravó
erzsike
2016.09.15 14:51
5/5
Azt olvastam, hogy mindenféle betegségből gyorsabban gyógyul az ember ha D3-vitamint is szed mellé. Szerintem igaz, nálunk a családban már mindenki szedi és van példa a gyorsabb felgyógyulásra.
Kevi Bea
2016.08.04 09:22
5/5
A barátnőmék gyerek-projektet terveznek, vittem neki egy ilyet, drukkolásképp….
Kozma Botond
2016.02.29 13:49
5/5
Tyű ez nagyon kellett már! Ment a rendelés ;)
mea
2015.11.09 12:03
5/5
Elmúlt a reggeli kómám. Minden áldott nap fáradtan kezdtem a napot, ezek szerint ennek is a Dvitmainhiány volt az oka.
zoleey
2015.11.06 10:47
5/5
Idén már én is szedem! Okos dolog, sokan nem gondolnak rá ezért D-vitamin hiányos az egész ország. A hiánya csökkenti az immunvédekezést, növeli a csontritkulás esélyét, és összefüggésbe hozták már a rák kialakulásával is.
Chrystyna
2015.05.12 09:12
5/5
télen nincs nap, nyáron meg uv-védővel merek csak napozni. mi egész évben szedjük és nem is tudjuk mi az a tavaszi fáradság.
Gitta36
2015.04.16 13:13
5/5
Na jó, most már tényleg rendeltem magamnak is szerves D-t. Iszonyat nehezen viselem most a tavaszt, dőlök el olyan fáradt vagyok folyton. A Mamám 81 éves és neki használt, akkor nekem is fog!
evi_domonyi
2015.04.15 09:29
5/5
Én is ezt használom és nekem teljes mértékben bevált.