Termékeink Főmenü
Termékek

Szerves Cink tabletta DUOPACK, -10% Kedvezménnyel. Két hormon építőköve, 300 enzim alkotóeleme.

Cikkszám: 2000000128900
Szerves Cink tabletta DUOPACK, -10% Kedvezménnyel. Két hormon építőköve, 300 enzim alkotóeleme.
Akció
Bővebben a termékről

Szerves Cink tabletta

Ez a cink tabletta, egy olyan Magyar termék, ami a cinket szerves formában tartalmazza, ez pedig magas- és sejtszintű biohasznosulást eredményez, hiszen a szervezet könnyen felismeri és hasznosítja.


A cink, mint tápanyag, talán kevésbé ismert, mint a vas, a kalcium vagy a magnézium, pedig nem kevésbé fontos anyagcserénk vagy egészségünk szempontjából. A magnéziumhoz hasonlóan a cink is egy sor alapvetően fontos enzim működésében vesz részt közvetlenül. Jelenleg több mint 300 olyan enzimet ismerünk, amelynek működése a cink jelenlétén alapszik.

A cink hatásai

Még a kissé cinkhiányos étrendnek is messzemenő kihatásai vannak egészségünkre. Az immunitás, az utódnemzés, a bőr egészsége és a látás is ezek közé a területek közé tartozik.

Mivel számos testi funkciónkhoz elengedhetetlenül szükséges a cink, ez még fontosabbá teszi, hogy a napi étkezés során megfelelő mennyiséghez jussunk. És ez bizony nem kis kihívást jelent. Nincs ugyanis egyetlen olyan élelmiszer sem, amely önmagában kiváló cinkforrás lenne.

Egy kísérletben megnézték egy átlagos étrenddel felvehető cink mennyiségét, és az bizony mindössze 2 - 3,5 mg vagy kevesebb cink volt naponta. A kísérlet azt is igazolta, hogy az alacsony cink jelenléte a szervezetben gyengíti az immunrendszerüket. Félnünk azonban nem kell, mert hetek alatt visszafordítható a káros folyamat, ha ismét elegendő cink jut a szervezetbe.

Ezt tudtad a cinkről?

A cink erős antioxidáns, az inzulin, és a pajzsmirigyhormon felépítője, illetve a nemi hormonok termeléséhez szükséges ásvány. Több mint 300 enzim alkotóeleme, ami megszámlálhatatlan biokémiai folyamat része. A cink elengedhetetlen az erős immunrendszerhez, segítségével kivédheted a téli fertőzéseket.

Hiányára pajzsmirigy alulműködéssel, női és férfi meddőséggel, prosztatabetegségekkel, nehezen gyógyuló belső és külső sebekkel, az ízlelés zavarával, fülcsengéssel, őszüléssel, körömtöredezéssel és bőrproblémákkal válaszol a szervezet.

A cink 2 hormon építőköve, és 300 enzim alkotóeleme

Cinkre a szervezet teljes sejtállományának, azaz mindenkinek szüksége van, megszámlálhatatlan anyagcsere folyamat része, a DNS-szintézistől a sebek gyógyításáig. A cink felépíti az inzulin és a pajzsmirigyhormonokat, fogékonnyá teszi a sejtek receptorait az inzulin felvételére, így pajzsmirigy alulműködésénél, II-es számú cukorbetegségnél és inzulinrezisztenciánál különösen fontos ásvány.

A cinket olyan betegségek kiegészítő kezelésénél is alkalmazták, mint a reumás ízületi gyulladás, a bőrfarkas, a fibromyalgia, és a sclerosis multiplex.

Pajzsmirigy alulműködésre gyanakszol? Teszteld!

Itt egy  gyors, egyszerű otthon elvégezhető teszt, mely megbízható eredményt hoz és mindössze egy csepp vér kell hozzá. A Pajzsmirigy teszt a TSH szintet méri, és így lehetőséget nyújt a pajzsmirigy rendellenes működésének kimutatására. 
 

Cink

  • megfázás, influenza, kötőhártya-gyulladás és egyéb fertőzések elleni védelem

  • idült betegségek kezelésére, mint a reumás ízületi gyulladás, az artrózis, a pajzsmirigy alulműködése, csontritkulás és a fibromyalgia.

  • Bőrbetegségek gyógyítására, éleslátáshoz és emésztési zavarok enyhítésére

  • A termékenység fokozására, az egészséges haj megőrzésére, a fülcsengés mérséklésére.

  • Vércukorszint szabályzáshoz, inzulin hasznosításához, és prosztata bántalmak esetén.

Cink és a meddőség

A cink hozzájárul a normál termékenységhez és szaporodáshoz, a vér normál tesztoszteron-szintjének megtartásához, és a normál DNS-szintézishez. Termékenység fokozására mind a férfiaknak, mind a nőknek ajánlott. Férfiaknál a tartós cinkhiány ugyanis károsan befolyásolja a spermiumok számát és mozgásképességét.

Egy kísérlet során önként jelentkező fiatal férfiak kicsivel, több mint egy hónapig csak a napi ajánlott cinkmennyiség 10%-át tartalmazó kiegészítőt fogyasztottak. A kutatók a kísérlet előtt és után is megmérték a spermiumok minőségét és mennyiségét. A tanulmány kimutatta, hogy a cinkhiányos táplálás időszakai mérhető változásokat okoznak a spermiumok összetételében és számában. Ezt más kutatások is alátámasztani látszanak. (A szelén egy másik olyan tápanyag, amely szükséges a megfelelő spermiumtermeléshez).

Cink és a prosztata megbetegedések

A cink férfiaknál a prosztatában van a legnagyobb koncentrációban jelen. A cink csökkentheti a prosztata megnagyobbodás tüneteit is. A Massachusettsi Műszaki Egyetemen (MIT) készített optikai érzékelő észleli a cinket a sejtekben, és segítségével a kutatók többet fognak megtudni a cink szerepéről.

Az érzékelő, amelyet a sejten belüli speciális „sejtszervecskékre” (organelle) lehet irányítani, fluoreszkál, amikor cinket talál, így lehetővé teszi a tudósoknak, hogy meghatározzák, hol van fémfelhalmozódás. A MIT vegyészei, akik az érzékelőt megtervezték, már használták is annak felderítésére, hogy a prosztatában normális esetben magas cinkszint miért zuhan le drámaian a rákos prosztatasejtekben.

„Ezekkel az eszközökkel tanulmányozni tudjuk a cink vándorlását a prosztata sejtjei között, akár egészségesek, akár betegek a sejtek. Ezáltal próbálunk bepillantást nyerni a sejtekben levő cink mennyiségi változásaiba a prosztatarák előrehaladása folyamán” - jelentette ki dr. Robert Radford, az MIT kutatócsoportjának vezetője.

A kutatók most azon dolgoznak, hogy hasonló szenzorokat fejlesszenek ki a prosztatarák korai felismerésére. A prosztatarák az amerikai férfiak második vezető haláloka, viszont ha elég korán felfedezik, akkor jól gyógyítható.

Cink és a bőr

A cink elősegíti a sebek gyógyulását és olyan bőrproblémák kezelésére is alkalmas, mint az akné, az égési sebek, az ekcéma, a pikkelysömör és a rosacea (az arc helyi vérbőségéből eredő gyulladásos pirosság). Segít az egészséges haj és fejbőr fenntartásában. Hozzájárul az egészséges csontok, haj és bőr megtartásához.

A kutatók megfigyelték, hogy fiatal férfiakon pattanások jelentek meg, amikor cinkben szegény ételeket fogyasztottak. Ez a hatás meglepően gyorsan jelentkezik. Az egyik kutatócsoport demonstrálta, hogy a bőr már 12 napi cinkhiányos étkezést követően jelentősen megváltozott. Más kutatók egy sor más bőr- és bőrrel kapcsolatos tünetekre - pl. kiütések az arcon, lábgomba és fájó kiütések - hívták fel a figyelmet.

Ezek mindegyike visszafordítható, amennyiben az ember megint elegendő mennyiségű cinkhez jut. Semmiképpen nem állítjuk, hogy minden pattanást a cinkhiány okozna, de a túl kevés cink veszélyeztetheti a bőr egészségét, ezért érdemes az ajánlott szinten tartani a napi cinkbevitelt bőrünk egészségének támogatásáért.

Cink és éleslátás

A cink a látás szempontjából is kritikus. Ha a retinában levő cink mennyisége csökken, akkor romlik a látás. Az A-vitaminnal együtt segít a fény érzékelésében, és idegi impulzusokat küld az agyba. Azoknál, akik sárgafolt elfajulásban szenvednek (ami ötvenéves kor felett a vakság gyakori fajtája), lassíthatja a betegség súlyosbodását, javítja az éleslátást.

A Cinkhiány oka: a környezetünk elsavanyodása

Az ember a tápláléklánc végén, sajnálatos módon egyre kevesebb létfontosságú cink ásványhoz jut, köszönhetően a tömegtermelésnek és tömegtermesztésnek, ami kilúgozott (kizsákmányolt) földeket eredményezett. A cinket (ez igaz a cink "kistestvérére" a szelénre is), mint a szervezet működésének egyik elengedhetetlenül fontos résztvevőjét a termőtalajban kéne megtaláljuk. Az ásványi anyagok hiányára, már a 40-es évek óta folyamatosan hívják fel a figyelmet a szakemberek.

A cinkhiány kialakulásához hozzájáruló egyéb körülmények

A szegényes táplálkozáson kívül egyéb körülmények is hozzájárulhatnak a relatív cinkhiányhoz szervezetünkben. Fertőzések, traumák, stressz és szteroidok szedése csak néhány példa, amikor a szervezet plusz cinkmennyiséget von el a vérből, és ezzel relatív cinkhiányt idéz elő.
Súlyos gyomor- és bélrendszeri megbetegedéseknél sem tudunk elegendő cinkhez jutni pl. a gyulladásos bélbetegségben, vagy Crohn betegségben szenvedőknél bizonyítottan cinkhiány is fellép. Testünk valamennyire képes kompenzálni a nagyon alacsony cinkbevitelt az által, hogy kevesebb cink kerül a vizeletbe és a székletbe. A vese- vagy bélbetegségben szenvedők szervezete azonban nem tud úgy reagálni az átmeneti cinkhiányra, mint a normális szervi funkciókkal rendelkező emberek.

Tudtad?

  • Szelénnel kombinálva SOD (szuperoxid-diszmutáz enzimek) és GTP (Glutathione Peroxidase) a két legerőteljesebb antioxidáns és öregedés gátló enzim a termelődik a szervezetben.

  • Egy felmérés 100 megfázásban szenvedő beteget vizsgált; azok, akik minden órában elszopogattak egy cinkpasztillát, három nappal korábban gyógyultak meg, mint azok, akik placebót szopogattak.

  • Ugyanakkor két kontroll csoportot is felállítottak, melyek közöl az egyik 1 hónapon át C-vitamint és Cinket kapott, míg a másik csoport tagjait influenza elleni védőoltással oltották be. A Szerves cink, Szerves C-vitaminnal kombinálva hatásosabb immunvédőnek bizonyult az influenza vírus ellen, mint a kontroll csoportban résztvevőknek adott védőoltás hatása.

Tipp: Cink és a C-vitamin kombinálásával megerősítheted immunrendszered. Az influenza és nátha igazi oka: táplálkozási hiányosság, azaz egyensúlyhiány. Nem oltásra, hanem tápanyagokra van szükség, ha erős immunrendszert szeretnénk.

A Szerves Cink és a Szerves C-vitamin kombinálásával eredményesen veheted fel a harcot a gombák, baktériumok és vírusok okozta megbetegedésekkel.

Összetevők

Hatóanyagok 1 tablettában
Cink 25 mg (250 RDA%)*


Cink-citrát, mikrokristályos cellulóz, maltodextrin, talkum, magnézium-sztearát
Felhasználási javaslat: Naponta 1 tablettát bő folyadékkal lenyelni

.
Minimumkúra-maximumkúra:
Mennyi Cinkre van szükségünk?
A cink napi adagja 25-50 mg, javasolt étkezés közben bevenni. A kúraidőt kitolni és magas cinkszintet biztosítani cukorbetegek, élvezeti szerekkel élőknek (alkohol, koffein), prosztatapanaszokkal rendelkező férfiaknak különösen fontos.

Kiszerelés: 2 x 60db (duopack -10% Kedvezménnyel)


OETI: 9272/2011

Részletesebben:

Szerves tápanyagok, amelyek felélesztenek! ... >>>

Kapcsolódó blogbejegyzések

Írj véleményt a termékekről! Te hány csillagot adnál neki?
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek
Bejelentkezés Regisztráció
Adryien
2017.01.10 15:11
5/5
Kipróbáltam megfázás ellen megelőzésre a cink szedését és eddig tökéletesen működik. Azelőtt sosem szedtem cinket és kéthetente beteg volt télen. Azt nem tudtam hogy Cvitamin is kell hozzá, csak véletlen hogy C-vitamint folyamatosan szedek, de elképzelhető hogy nálam is ezért is működik ilyen jól.
Viktor Fekete
2016.11.15 14:22
5/5
osztom Marianna tanácsát, kipróbáltam!! Aki gyorsan ki akar jönni a náthából, megfázásból: szerves Cink + szerves C!! 3 napra rövidül le nálam a gyógyulás!!
marczi
2016.10.20 15:57
5/5
nem szeretem az injekciós tű látványát, így a védőoltás nálam nem pálya. több helyen is olvastam már hogy ha a cinket c-vitaminnal szedem az jó. egy próbát megért.jelentem:király! az első októberem megfázás nélkül! pedig sokat megyek emberek közé. kettőt vettem, így spóroltam isés legalább kitart a jó időig :)
orsolya black
2016.09.14 13:23
5/5
Inzulinrezisztencia esetén nagyon fontos a cink szedése, nekem is javasolta az orvosom.
Balynt
2016.08.22 09:14
5/5
megveszem!
viki11
2016.04.11 09:04
5/5
A szememre javasolták, kipróbálom!
Marianna
2015.10.01 15:21
5/5
Szerves C vitaminnal együtt szedve két nap alatt kigyógyított a megfázásból.
adam
2015.04.23 10:16
5/5
Nem jön össze a baba pedig nincs bajunk és nagyon vágyunk rá. Ajánlották hogy a szerves cink rengeteget számít. Vettünk belőle. Ide írom meg először, ha kisbabánk lesz az tuti! :)
Dezsőre
2015.04.16 11:50
5/5
Na hát nekem bélgyulladásom van és orvos mondta hogy cinket szedjek, de ezt a szerves cinket már én találtam meg magamnak. Szerintem jó nagyon. Amire nem számítottam hogy elmúlt a fülzúgásom meg a fülcsengésem is.