Porckopás és csontritkulás elleni csomag

Ezt a csomagot csontritkulásos és porckopásos panaszok kiegészítő terápiájához, ízületi gyulladás kiegészítő kezeléséhez, illetve sport eredetű sérülések regeneráláshoz, és a gyógyulási idő rövidítéséhez ajánljuk. 

A 60 napos kúracsomagban 2 doboz, nagy dózisú, adalékanyag-mentes Zöldkagyló kivonatot és 1 doboz retard C-vitamint találunk.

porckopas-csontritkulas-zoldkagylo-c-vitamin.jpg

Zöldkagyló  és glükozaminoglikánok

zöldkagyló specializálódott cukrokat, úgynevezett glükozaminoglikánokat tartalmaz, amit GAG-nak rövidítenek. A C-vitamin ezeknek a GAG-oknak támogatja a biológiai hasznosulását, de önmagában is hozzájárul az egészséges porcok, és csontok egészségéhez. A szerves összetevők a kiváltó okkal veszik fel a harcot, ami

  • az abnormális ásványi anyag leépülés
  • a gyulladások és az
  • ízületi nedv mennyiségének csökkenése

A kenőanyagok

  • növelik a csontsűrűséget és 
  • serkenti az új porc termelődését

Új-zélandi zöldkagyló és porckopás

Az adalékanyag mentes Új-zélandi, taréjos zöldkagyló kivonat, nagy mennyiségben tartalmaz glükozaminoglikánokat (röviden: GAG). Ez azért fontos, mert a  csontszerkezet stabilizálásáért elsősorban a specializálódott cukrok (proteoglikán -PG és a glükozaminoglikán-GAG) felelősek, a csontokban lévő ásványi anyagok kontrollálása által. 

A porckopás hátterében GAG kimerülés és abnormális ásványi anyag leépülés áll.

zoldkagylo2b.jpg

C-vitamin és porckopás

A C-vitamin segíti a Zöldkagyló glükozaminoglikánjainak biológiai hasznosulását. A C-vitamin megelőzi a zúzódások kialakulását, gyógyítja a horzsolásokat, illetve erősen és egészségesen tartja az izmokat a csontokhoz rögzítő ínszalagokat és inakat, az ízületeket, és, megelőzi a porckárosodást. 

Az összetevők megindítják az új porc termelődését, védik a meglévő porcállományt, helyreállítják az ízületi nedv mennyiségét az ízületekben és növelik a csontsűrűséget.

Csontritkulás, ízületi gyulladás

Az osteoporosis (csontritkulás) egy széles körben elterjedt krónikus betegség, mely megzavarja az ásványok képződését, ez fájdalommal és gyakori törésekkel jár. Az ízületi porcok és a GAG kimerülésével fémjelezett osteoarthritist (ízületi gyulladást) is a csontok rendellenes mineralizációja kíséri.

Mindkét betegség elgyengüléssel, idősek esetében gyakran rokkantsággal jár, ami egy egyre súlyosbodó probléma, ahogy a népességünk öregszik. Fiatalok, különösen a sportoló férfiak és nők körében a csont- és ízületi sérülések bizonyulnak a legmakacsabbnak és egyben ezek válnak a leggyakrabban súlyos betegséggé (mint az osteoarthritis) az élet későbbi szakaszában.

Kiszerelés: 2 doboz 60 szemes Zöldkagyló kapszula és 1 doboz 60 szemes 1000 mg-os retard C-vitamin. A csomag 60 napos kúrához elegendő mennyiséget tartalmaz.

Mit tehetünk még? 

  • 1. Mozogjunk! Számos betegség javítható, vagy akár vissza is fordítható, ha rendszeresen mozog az ember. Ilyen a porckopás és a csontritkulás is. A csont- és porcsejtek ugyanis diffuzióval táplálkoznak, ami a hígabbtól a töményebb felé való mozgást jelenti. Ezért a csontoknak és porcoknak a testmozgás egyben egy tápanyagfröccs is.

  • 2. Ha étrend-kiegészítőket alkalmazunk, tartsuk be a kúraidőket, és azokat csak kiegyensúlyozott vegyes táplálkozásunkhoz adagoljuk.

  • 3. Váltsunk lúgos étrendre, fogyasszunk teljes értékű élelmiszereket, ismerkedjünk meg a kölessel, hajdinával, quinoával, barnarizzsel, együnk több zöldséget, használjunk hidegen sajtolt olajokat, és minimalizáljuk a finomított szénhidrátok mennyiségét.

 

A termékek a Natur Tanya® gyártó -
„Szerves tápanyagok koncentrálva, amelyek felélesztenek”
- sorozat tagjai. 

Natur Tanya® adalékanyag mentes Zöldkagyló kapszula >>

Tápanyagok/hatóanyagok  a napi adagban: 2 kapszulában
Zöldkagyló kivonat 800mg
ebből GAG (glükozaminoglikánok) 16 mg


OÉTI:
15050/2014
Felhasználási javaslat: 2x1 kapszula naponta

Natur Tanya® 1000 mg-os retard C-vitamin >>

Tápanyagok/hatóanyagok  a napi adagban: 2 kapszulában
C-vitamin 1000 mg  (1250 RDA%)*
Csipkebogyó kivonat 20 mg


OÉTI:
9273/2011
Felhasználási javaslat: 1 tabletta naponta, lehetőleg reggel, étkezés után, bő folyadékkal lenyelni.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.