Zöldes-arany szín, igazi jellegzetes szőlőillat és kellemes íz jellemzi ezt a nagyra becsült olajat. A vörös Zweigelt szőlő magjából készült olaj sokkal értékesebb a fehérnél, a benne lévő OPC (oligomer procianidinok) tartalomnak köszönhetően. 200 kg nyers szőlőtörköly ad kb. 15 kg tiszta szőlőmagot, melyből a legjobb esetben 1 liter Pödör szőlőmag olaj nyerhető.
100 % természetes, szűretlen olaj, kézzel szüretelt, minőségi, szigorúan ellenőrzött és tisztított, osztrák kék Zweigelt szőlőmagból, hagyományos kézimunkával hidegen sajtolva.
Egyedülállóságát annak köszönheti, hogy a magot azon a bizonyított hőmérsékleten tároljuk, amin az megőrzi kifogástalan minőségét. Nem avasodik, nem szárad ki és védett a kártevőktől. Így garantáljuk, hogy hetente, egész éven át, mindig frissen sajtolt szőlőmag olaj kerül palackozásra. A márka minőségének szigorú nyomon követhetőségét jelzi a címkén feltűntetett gyártási szám.

Felhasználási javaslat: A Pödör zweigelt szűretlen szőlőmagolaj többszörösen telítetlen zsírsavakban és E- vitaminban is nagyon gazdag (15 mg/100g), ezért felhasználása igen sokoldalú és értékes az egészségmegőrzésben, valamint a szépségápolásban. Az Omega - 3 zsírsav támogatja a szív- és érrendszer egészséges működését.
Kedvezően befolyásolhatja a vér koleszterinszintjét.
A Procianidin nevű bioflavon támogatja a szervezet immunrendszerét, a vérereket és a hajszálerek falait, valamint a látóidegeket.
Kívül - belül is nagy szerepe van bőrünk védelmében és ápolásában. Kiváló házi kozmetikum. Rendkívül gyorsan felszívódik, így nemcsak a száraz, hanem a normál-, zsíros bőr ápolására is ajánlott. Vízzel könnyen felvihető a megtisztított bőrre, gyorsan felszívódik, nem tömíti el a pórusokat. Masszírozzuk be az olajat körkörös mozdulatokkal a bőrbe tusolást követően (félvizesen), de fürdővízbe téve is kiváló (1-2 evőkanál).
Eredményes lehet a narancsbőr (cellulitisz), valamint a terhességi csíkok (striák) kezelésében is rendszeres mozgással ötvözve. Kedvelt masszázsolaj!

Tárolás: Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 15-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!

Kiszerelés: 100 ml

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.