Nem hidrogénezett növényi pálmazsír.
Növényi alapú, jól emészthető, magas hőállóságú. Sütés esetén többször felhasználható. A pálmazsírt a trópusi olajpálma gyümölcséből (magjából) nyerik.

Délkelet-Ázsiában már régóta használják sütésre, főzésre és párolásra.
Glicerol tartalma miatt nehezen oxidálódik, ezért sokáig eltartható (hűtés nélkül is), és szilárd állagát is ez adja. Csak 34-36°C-on olvad fel, és magas hőállósága miatt (240°C) sütésnél többször is felhasználható. A pálmazsír kiválóan alkalmas sütésre, mert összetevőinek köszönhetően nem marad kellemetlen szag utána.

A pálmazsír teljes egészében növényi alapú zsiradék, amely jól emészthető, telített és telítetlen zsírsavakat is tartalmaz. A zsírsavak mellett E-vitamin tartalma is jelentős. A pálmazsír sütése közben nem szabadulnak fel káros anyagok, mint néhány egyéb zsiradékban.

Energiatartalom/100ml

900 kcal

E-vitamin 10 g

Zsír

100 g

amelyből telített zsírsavak

50 g

egyszeresen telítetlen zsírsavak

38 g

többszörösen telítetlen zsírsavak

12 g

Szénhidrát

0 g

Fehérje

0 g

0 g

Felhasználási javaslat: A pálmazsír alkalmas sütemények, tészták készítéséhez is. Vegetáriánus szendvicskrém is készülhet belőle, friss zöldségfűszerekkelhagymafélékkel dúsítva.

Kiszerelés: 900 g

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.