A chlorella egy gömbalakú kis egysejtű zöld növényke, mely édesvízben tenyészik.
Rendkívül gazdag fehérjében, vitaminokban és enzimekben, valamint más mikroelemekben (ásványi anyagokban), növényi rostban, klorofillban és például karotinoidokban is.
Állítólag az összes növény közül a chlorella tartalmazza a legtöbb klorofillt, illetve jelentős arányban tartalmaz B-, C- és E-vitaminokat, foszfort, káliumot, magnéziumot, kalciumot, valamint nyomelemeket: vas, mangán, cink, réz, kobalt (aminosav kelát-kötésben).

A chlorella igen jó hatással van az immunrendszerre, serkenti a fehérvérsejtek termelését. Gazdag vitaminforrásként serkenti a vörösvérsejtek termelődését is, valamint az artériák tágulását, így a szervezet számára jobb oxigén-ellátottságot biztosít és fokozza az anyagcserét. Mivel gazdag rostokban, így fokozza a bélműködést is, segít tehát megelőzni minden pangás okozta elmérgeződést a belekben.
Egyik fő felhasználási területe éppen ez: a szervezet méregtelenítése, azon belül is elsősorban a nehézfémektől való megszabadulás.
A chlorellának kiemelkedő a klorofilltartalma, aminek köszönhetően segít kigyógyulni a különféle sérülésekből és fekélyekből. Védi ezen túl a sejteket a szabadgyökökkel szemben, és pozitívan hat a sejtregenerálódásra. Erősíti a stresszel szembeni ellenállást is, sőt rendszeres szedése során a testszag is csökken.
Említésre méltó még magas lúgtartalma, mely segít helyreállítani, illetve fenntartani a szervezet sav-bázis-egyensúlyát.
A Távol-Keleten az algákat szemes gabonákkal és szójával együtt fogyasztják, mivel így még erőteljesebb a méregtelenítő hatásuk. Japánban úgy tartják, hogy az algák bizonyos mértékig megvédenek a környezeti sugárártalmaktól is (nukleáris, illetve röntgensugárzás).
Ezenkívül az algák jótékony hatását tapasztalták a rák megelőzésében , és a már kialakult betegség kiegészítő kezelésében.
A Chlorella (Chlorella vulgaris) egy egysejtű kis alga, mely a friss vízben tenyészik, valamint a sötét, zöld levelű zöldségekben is megtalálható. A Chlorellát teljes értékű táplálékként tartják számon, mely gazdag fehérjében, karotinoidokban, enzimekben (pepsin) és klorofillban, az összes növény közül ez tartalmazza a legtöbb klorofillt.

Felhasználási javaslat: 1-2 teáskanál naponta turmixokba, joghurtba, vízbe, gyümölcslébe keverve.

Kiszerelés: 250 g