Szappannal hajat mosni?

Bizony! Ha van egy jó minőségű, eredeti szíriai színszappanod, akkor a fürdőszobában feleslegessé válik a többi kozmetikum is. Nem lesz szükség a hajsamponodra, a tusfürdődre, az intim mosakodódra és a testápolódra sem.

Az eredeti színszappanok Szíriából, Aleppo városából érkeznek, ahol 2000 éve változatlan kézi technikával állítják elő őket. Az adalékanyagoktól és lúgtól mentes (lúgtartalmuk 0,001%!) szappanok óriási szolgálatot jelentenek az irritált bőrfelületeknek, a hajas fejbőrnek, és áldást, segítséget olyan bőrbetegségekben, mint az ekcéma, az allergia, és a pikkelysömör. Arra bíztatlak, hogy használd ezeket a vegyi anyagoktól mentes, hipoallergén, természetes és környezetbarát lágy higiéniákat hajmosáshoz, arctisztításhoz, és a testedre tusfürdő helyett...

Felhasznált összetevők: olívaolaj, víz, és minden esetben mindössze 0,001 % lúg, illetve babérolaj, és feketekömény olaj.

Elérhető típusok:
Bio olívaolajos színszappan - Őt elsősorban arc-és testápoláshoz, bőrfiatalításhoz ajánlom.
4% Babérolaj tartalmú színszappan - Őt már lehet hajmosáshoz is használni, és bőrbetegségek esetén bevetni, mint amilyen az ekcéma is, ahol nagyon jó eredményeket érünk el.
12 % Babérolaj tartalmú színszappan - Ez a szappan az erősebb tünetek, fejbőrkorpa, hajhullás, vagy olyan bőrbetegségek, mint pikkelysömör specialistája. Szabályozza a pH-értéket, csíraölő, fertőtlenítő, és gyulladáscsökkentő, de nem bántja a bőr természetes mikroflóráját.
Feketeköményes szíriai színszappan - Áldás a pattanásos, mittesszeres bőrnek, enyhébb bőrbetegségeknél arcra és testre egyaránt, de sampon helyett nem őt, hanem babérolajos társaid válaszd.

szinszappan-bio-oliva-aleppo-.jpg

 Az olajak azonkívül, hogy hidratálnak és lágyságot kölcsönöznek, antiallergén tulajdonságuk miatt is nagyra értékeltek. Nagyon fontos szerepet játszanak a test higiéniájának megőrzésében (haj, test, arc). Minden bőrtipusra használhatóak, különösen ajánlottak száraz és nagyon érzékeny bőrre, vagy az említett bőrbetegségek kiegészítő kezeléséhez.


A babérolaj fellazítja a bőrt és kitágítja a pórusokat, még borotválkozáshoz is lehet használni – különlegesen azoknak ajánlott akiknek nagyon érzékeny a bőrük! Hajsamponként való bevetésre különösen akkor, ha hullik, korpásodik, zsírosodik a haj. Ezek a szappanok még a legkisebbeknek is ajánlottak a fürdetésére, mivel természetesen hidratálnak, és a babák bőre még nagyon érzékeny.

Évszázadok óta használták ezeket a szappanokat a török fürdőkben is, még mielőtt megjelent volna a masszázs fogalma. Bekenték velük az arcukat, majd hagyták, hogy száradjon rajta 3-4 percig, így ugyanazt a hatást érték el mintha kozmetikai maszkot használtak volna. Van még egy nagyon jó tulajdonsága a színszappanoknak amit nem ismertek és szinte már el is felejtettek: Rakjunk a szekrényünkbe belőlük egy darabot, hogy elűzzük vele a molyokat és a megtelepedett lárvákat!

Így készülnek a szíriai színszappanok 

A szappangyártásnak két eljárása van. Készülhet hidegeljárással és felfőzéssel. A tradicionális eljárással készült aleppo szappan több, mint 2000 éve felfőzéssel készül. Ez a szappan sok modern szappan atyjának tekinthető, mint például: Marseille-i szappanok, Olasz szappanok és más Mediterrán szappanok.

oliva-baber-szappan-gyartas-natur.jpg

A hagyományos gyártási folyamat és a tisztán növényi eredetű alapanyagok teszik kiváló minőségűvé az Aleppo szappant. Ugyanazt az antik receptet használják ma is az elkészítésére, mint régen. Kézzel készítik, kézzel formázzák, kézzel nyomják rá a gyártó pecsétjét, egyszóval minden úgy történik, mint évszázadokkal ezelőtt az aleppini katakombákban.

kezzel-keszult-oliva-szinszappan-bio-natur.jpg

A szappanfőzés ideje a téli hónapokra esik. Az Aleppo szappan készítését az olívabogyó gyűjtésével kezdik november elején. Ebben az időszakban az Aleppoi szerájokban, évszázadok óta ugyanazt az antik kézműves rítust végzik el a szappanok készítésénél.

kezzel-keszult-oliva-szinszappan-bio.jpg

Az alapanyagokat (a lúgot (nátrium-hidroxid, szóda) víz és olivaolaj, babérlevél ) nagy üstben, nagyon lassú tűzön főzik több napon keresztül. A nátrium hidroxid a lúg, ami szétválasztja a fenéklúgot a színszappantól. Ezt a procedúrát szaponifikációnak hívják. A kicsapodó szappan a lúg fölé kerül (színszappan), babérolajat adnak hozzá és rekeszekbe öntik a szappantésztát. (A végtermékben a nátrium-hidroxid aránya 1: 1000-hez, vagyis 0,001 mg! ) Babér olaj hozzáadásával lesz a szappan még értékesebb.

baberolaj-szappan-fozes-natur-kozmetikum.jpg
Kihűlés után kézzel, téglalap formára darabolják, majd pecsételik és egy évig piramis alakban egymásra helyezve speciális kamrákban jól kiszárítják. Minél tovább tart a száradási időszak, annál értékesebb és minőségibb lesz a szappan.

szinszappan-pecset-bio-natur-kozmetikum.jpg
Először zöld színe van a szappannak, majd egy év alatt lesz fokozatosan sárga, majd barna. Minél öregebb, annál barnább. Aleppoban "túlérett" szappanokat is találhatunk, több mint 6 éveset is!

aleppo-kezzel-keszult-szinszappan.jpg