Argán olaj - az egyik legritkább olaj a Világon


Az Argán olaj az egyik legritkább olaj a Világon, mert az Argánfa kizárólag csak Marokkóban él meg. Az Argánfa rendkívül jól alkalmazkodik a szélsőséges környezeti körülményekhez, amit a sivatag is kínál neki. A szélsőséges időjárási viszonyokhoz való ellenálláshoz, azonban speciális és sokféle tápanyagpaletta szükséges. Az Argán olaj tehát összetevői szempontból is egyedülálló a hidegen sajtolt olajok között. Ezért így is nevezik; a sivatag fiatalító olaja. Az egyedülálló összetétel, mely szívósságát adja a fának a sivatagi környezetben, nekünk embereknek egyszerre szépítőszer, gyógyító olaj és kulináris élvezet is. Nézzük meg mindezt röviden a továbbiakban.
 
argan-olaj-fiatalito-.jpg

Természetes kozmetikum az arcra és a testre

Az Argán olaj gazdagon hidratál és gyorsan szívódik fel, bármelyik napszakban alkalmazható. Semmi mást nem kell tenned, mint gyengéd körkörös mozdulatokkal felvinni az arc, nyak, dekoltázs területére, a szemkörnyéket sem kihagyva. A testeden is használhatod, mert halványítja az öregedési foltokat és a bőrcsíkokat! Kitűnően kezeli az olyan bőrbetegségeket, mint pl. a Rozácea, vagy az ekcéma! Pattanások esetén teafa olajjal keverd el, pattanásos hegek halványítására önmagában használd.

argan-olaj-bor-pattanas-rozacea-.jpg

Az Argán olajat a melleknek

Ha nem csak a nyak és dekoltázs bőrét szeretnéd fiatalítani, de kebleidet is feszesíteni, vagy éppen a szülési, fogyási csíkjaidat elhalványítani, akkor nyugodtan bízd magad az Argán olajra, hiszen Ő kitűnő nyak-, mell- és dekoltázsápoló! Tipp: Ha melldúsító kencében gondolkodsz, akkor adj egy teáskanál Argán olajhoz 4 csepp Ylang-Ylang, 4 csepp Geránium, 4 csepp Jázmin és 2 csepp Rózsa illóolajat. Mellek ápolása fürdés után; belülről kifelé és alulról felfelé történő körkörös mozdulatokkal, nem kifelejtve a nyakat és a dekoltázs vonalát!
 
argan-olaj-mell-dekoltazs-.jpg

Argán olajat a hajnak

Az Argán olaj az egész haj szerkezetére megújító hatású, és ezt a tulajdonságát a sztárok, többek között Madonna is felfedezte, aki a fejbőrére alkalmazza pakolásként, illetve a hajvégekbe masszíroztatja fodrászával ezt a páratlan összetételű mannát. Alkalmazd Te is az olajat a hajas fejbőrön, majd a haj teljes hosszán. Hagyd 30 percig hatni, majd mosd le. Hajvég ápolóként, csak pár cseppet dolgozz be a töredezés helyén ujjbegyeiddel.
 
argan-olaj-haj-fejbor-hajveg-.jpg

Argán olajat a kézfejre és körmökre  

Önmagában használjuk, és napi rendszerességgel, minden fürdés után. Az Argán olajat a körmeidbe masszírozva, a körmök erősek, fényesek lesznek, már 2 hét után. Körömágy puhítónak sem utolsó, ebben az esetben azonnal megmutatja magád, nem kell várnod hetekig az eredményekre. Kézfejápolóként egyéb illóolajokkal is keverheted. Legtöbben az Argán olajat az öregedési foltok halványítására keresik, mert ennél aktívabb készítményt még laborban sem sikerült előállítani. A kúraidő ebben az esetben legalább 40 nap, de megéri, mert az eredmény nem marad el!
argan-olaj-kez-korom-koromagy-.jpg


Az argán olajat a világ híres chef-jei is keresik.

Az argán olaj könnyed, mogyorós aromája, egyedi íze és dokumentált egészségügyi tulajdonságai miatt kiegyensúlyozott étrend kiegészítőjeként is lehet alkalmazni, miközben védi a testet a szív-és érrendszeri betegségektől és gyulladásos rendellenességektől.

argan-olaj-sziv-errendszer-gyulladas-.jpg


Az Argán olaj kínálta tápanyag gazdagság

a test és bőr egészséges ragyogásának feltétele.Nagyon fontos tehát, hogy megbízható forrásból származó Argán olajat vásárolj, ami garancia a megfelelő tápanyag összetevők jelenlétére. Ajánlatom az Erbavita® 100%-os Argán olaja, amely eredeti marokkói fair trade termék.

argan-olaj-egeszseges-ragyogo-bor-fair-trade-.jpg