Környezettudatos és allergiamentes Zöld Mosás és Mosakodás!

A Mosódióval vagy más néven a szappanfa termésével, allergiamentesen és környezettudatosan moshatod ruháid. Mindezt ráadásul nagyon egyszerűen, hiszen a diókat csak a ruhák közé kell helyezni és már indíthatod is a mosógépet.

Tudtad? A mosódióból készíthetsz folyékony mosószert, konyhai felülettisztítót, növényi kártevők és tetvek elleni permetet, de még hajsampont és tusfürdőt is.

mosodiok.jpg

Felhasználás

Mosás:
A mosódió egyszerű és természetes tisztító hatású, minden típusú és színű textiliához alkalmazható, 30-90 fokon. Átlagosan szennyezett ruháknál 3-4 db mosódiót félbetörünk és a csomagolásban elhelyezett vászontasakba tesszük, majd a ruhák közé helyezzük. Erős szennyezettségnél 5-6 diót használj. A mosódiót többször is fel tudod használni és használat előtt mindig törd félbe.

Foltok és makacsságok:
MOSÓ MACI FOLTTISZTÍTÓ SÓJÁT add a mosógép mosószer adagolójához. Textilöblítőre nincs szükség, a ruha puha lesz, még a selyem anyag is. Ha mégis illatosítani szeretnél, természetes illóolajat használj, amiből 6 cseppet tegyél a vászonzsákra.

Folyékony mosószer:
Kötött ruhákhoz folyékony mosódiót készíts! 15db mosódiót 12 percig melegíts (lassú tűzön és nem forralva) 750 ml vízzel, majd szűrd át. Az oldatot öntsd a mosópor helyére.

Hajmosó és tusfürdő mosódióból:
Hajmosót és tusfürdőt is készíthetsz!  5 db mosódiót 12 percig melegíts (lassú tűzön és nem forralva) 400 ml vízzel, majd szűrd át. Szavatossági idő 7 nap. Minden maradék, manna a növényeidnek, így öntsd rájuk nyugodtan, vagy masszírozd be vele háziállatod szőrét, amit fényessé tesz.

Növényi kártevők és tetvek:
7 db mosódiót 12 percig melegíts (lassú tűzön és nem forralva) 400 ml vízzel, majd szűrd át. Az oldatot permetezőfejjel ellátott flakonba töltés után használatra kész.

Felülettisztító:
a konyhában és fürdőszobában. A padlótól az ablakig. Mosogatáshoz és mosogatógépben is. 10 db mosódiót 20 percig forralj (lassan) 600 ml vízzel, majd szűrd át. A kapott mennyiséghez 25 ml ecetet adj. Szavatossági idő 14 nap.

A mosódió oldatok elkészítése után, ne dobd ki a dióhéjakat,
mert mosni még tudsz velük.

Előnyök:
Gazdaságos, allergiamentes, természetes, környezetbarát, sokoldalú.
A mosódiót többször is fel tudod használni, alacsony hőmérsékleten 3-4 szer, magasabb hőmérsékleten 2-szer tudsz vele mosni.

Kiszerelés: 250gr

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.