Mikronizációs technológiával előállított Psyllium  

Ez a termék egy duzzadó rostot a psylliumot (egyéb elnevezések; Ispagul, Plantago ovata, Bolhamag útifű, útifűmaghéj), és egy inulin névre hallgató prebiotikumot tartalmaz.

A psyllium béltisztító tulajdonságai a mag hártyájában lévő nyálkának köszönhetőek, ami növeli a széklettömeg nagyságát, lágyítja tartalmát, megtisztítja a belek falát, és serkenti a bél perisztaltikát. 

A termékben található inulin egy prebiotikum. Szerepe egyrészt, hogy segítse a hatóanyagok sejtszintű felszívódását, másrészt táplálékul szolgáljon a hasznos bélbaktériumok számára, melyek az inulin segítségével sokasodnak, kolonizálódnak a bélflórában. Több probiotikum (Acidophillusok és Bifiduszok) jelenléte fokozott tápanyag hasznosulással jár és tökéletes bakteriális lebontást eredményez, ami fontos része a béltisztító kúráknak és az emésztés elősegítésének. Továbbá előnye az inulinnak, hogy az egy növényi inzulinként is ismert, természetes vércukorszint szabályzó prebiotikus rost.

Inulin jelenlétére azért van szükség, mert béltisztítás nem lehetséges bélflóra építés nélkül. Ugyanis a bélflórában élő hasznos bélbaktériumok végzik az élelmek bakteriális lebontását, nélkülük egyszerűen tökéletlen az emésztés, ami salakanyag többletet és puffadást idéz elő.

A Psyllium extrém módon hidrofil nyálka, ami könnyedén elnyeli a vizet. Eredeti méretének a tízszeresére duzzad meg a belekben, lágy gélszerű anyagot alkot, ami körkörös forgó mozdulatsorral halad keresztül a bélrendszeren, miközben méregteleníti azt. Növeli a széklet tömegét, lágyítja tartalmát és serkenti a bél perisztaltikát, ezáltal az ürítést. Segít az emésztéshez kiválasztott epe kiürítésében (ami enélkül a belekben újra felszívódna), továbbá segít a többlet cukor- és koleszterinadag kivezetésében. A Psyllium aranyér, vastagbélgyulladás, IBS vagy IBD esetén különösen fontos kiegészítő, hiszen a nyálkának gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása van a bélnyálkahártyán. A psyillium-ot folyamatosan és hosszú időn keresztül lehet szedni melléhatások fellépése nélkül.

Mi az a Mikronizáció?

A rostkészítményben található psylliumport mikronizáltuk. A hatóanyagot tartalmazó növényi rész szemcseméretét a milliméter ezredrészére daraboltuk fel. Ezzel nagyobb felületet képeztünk, így több biokémiai reakciót tudunk előidézni, és ezáltal erőteljesebb élettani hatást biztosítani. A formula szabványosított; a standardizált, titrált kivonatok garantálják a hatóanyagok állandó napi mennyiségét.

Inulin a prebiotikus  „takarmánybomba”

Az emésztőrendszerünkben baktériumok trilliói laknak, gondoskodnak egészségünkről és óriási szerepük van a mindennapi jó közérzetünkben. Ezek a hasznos bélbaktériumok olyan mikroorganizmusok, amik az egész szervezet egészségét befolyásolják és még a kültakarónk szépsége is függ tőlük. Részt vesznek az emésztésben, segítik a tápanyagok felszívódását, vitaminokat szintetizálnak, immunvédő-, gyulladáscsökkentő- és antibakteriális anyagokat termelnek, ők adják az immunrendszer 70%-át.

Mivel a kevésbé kedvező baktériumflóra velük versenyzik az élőhelyért, a napi prebiotikum fogyasztás hatékonyan mozdítja el a bélflóra mérlegét a „jó” baktériumok javára. A hasznos bélbaktériumok ugyanis prebiotikus rostokon élnek, melynek jeles képviselője az inulin nevű prebiotikum.

Az inulin titka tehát prebiotikus tulajdonságában rejlik, hiszen tápanyagul szolgál a hasznos bélbaktériumoknak, főleg a Bifidobacteriumoknak és Acidophilusoknak, és kolonizálásukat segíti elő.

Rostválság

Kijelenthetjük, hogy a teljes fejlett világ „rostválsággal” küzd, az átlagember kevesebb, mint a felét viszi be a napi ajánlott adagnak! Ennek következményeként megnő az elhízott emberek száma, és a különböző bélbetegségek vezető betegséggé léptek elő. Azt a régi szemléletet, ami szerint a rostok mindössze a testsúly karbantartására, a belek mozgásának segítésére és a székrekedés megszüntetésére valók, felejtsd el!

A rostban gazdag étrend valóban elemi része az egész szervezet egészségének. Például megfelelő rostpótlással elkerülhetők, megelőzhetők lennének a szív-és érrendszeri betegségek, a II-es típusú cukorbetegség, vagy éppen az epekövesség. Ennek tudatában különösen kirívó az a hiányosság, hogy a legtöbben nem viszünk be elegendő rostot a szervezetünkbe; olyan hiányosság ez, ami azonnali cselekvést kíván!

Összetevők:
Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban 3 kapszula:
Ispagul (Plantago ovata) 969,5 mg
Inulin 193,9 mg


Az Erba Vita technológia: a végtermékben 95%  növényi kivonatot biztosít
(a fitovegyületek maximálisan elérhető mennyiségével), ugyanakkor
csökkentette a felhasznált segédanyagok mennyiségét! Mindezt Vcaps® tokokba helyeztük! 100%-ban növényi eredetű kapszulatokok, ami a Vegetáriánusok Szövetsége által jóváhagyott Kóser és Halal certifikációval (minősítéssel) is rendelkezik, glutén-, tartósítószer és GMO mentes. 

Felhasználási javaslat: Napi 3x1 vagy 3x2 kapszula az étkezések előtt, bőséges folyadékkal bevenni. A psyiliumot sok vízzel kell bevenni, különben elnyeli a bélben lévő vizet, ami szárazságot vagy akár székrekedést is okozhat!
Minimumkúra-maximumkúra: A psyillium-ot folyamatosan és hosszú időn keresztül lehet szedni melléhatások fellépése nélkül (rost). Nyálkás állagából eredően a termék egyéb, vele együtt bevett anyagok felszívására is képes (gyógyszerek, vitaminok). Javallott tehát az ilyen szerek bevételétől számított 2 óra múlva, vagy azelőtt bevenni.
Kiszerelés: 60 kapszula
OÉTI: 10339/2012

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.