Ginkgo biloba

népies név: páfrányfenyő
hatóanyag: ginkgoflavonoidok

A Ginkgo biloba az egész test vérkeringését serkenti. Javítja az agyi mikrokeringést, támogatja a végtagok (hideg láb és kéz) vérellátását, hozzásegít a bőr és az izmok jó vérellátásához.

Mivel az agy csökkent vérellátása szerepet játszik az időskori elbutulás, a szorongás, a fejfájás, a depresszió, a zavartság, a fülcsengés és a szédülés kialakulásában. A páfrányfenyő mindezeket a problémákat enyhítheti.

Nem mindegy azonban a hatóanyag tartalom!

Ez a tabletta mikronizált technológiával készült és standardizát hatóanyag tartalommal rendelkezik, azaz garantáltan minden egyes tablettában, 119mg ginkgo biloba kivonatot találunk, 17.85 mg ginkgoflavonoidokkal. 

Mit jelent a Mikronizációs technológia?

A hatóanyagot tartalmazó növény részt, a milliméter EZREDrészére darabolják fel.
Ezáltal nagyobb felületet kapnak, a cél ugyanis az, hogy a nagyobb felületen több biokémiai reakciót érjenek el.
Ezzel exponenciálisan nő meg a biohasznosulás és természetesen a végtermék hatékonysága is.

Sőt ez a technológia 95% fitovegyületet eredményez és mindössze 5%-ra csökkenti a segédanyagok jelenlétét,
szemben az egyéb étrend-kiegészítőkkel, ahol ez a szám 35%-ot is elér.
Így tesszük képessé a szervezetet arra, hogy öngyógyító tevékenységének maximumát érje el.

  • Az orvosi kutatások megerősítették, hogy a páfrányfenyő flavonoidjai jól kezelik a hímvessző merevedési zavarait, ezek az antioxidánsok jótékonyan hatnak az impotenciára. A páfrányfenyő a végtagok ereinek vérellátását is javítja, ezért alkalmas lehet például az időszakos sántítás, vagyis a láb verőereinek szűkülete okozta fájdalom, az izomgörcs vagy izomgyengeség leküzdésére is.

  • Mivel hatására a szem és a fül idegsejtekben gazdag területeinek vérellátása is megnövekszik, a sárgafolt-elfajulás (makula-degeneráció) vagy a cukorbetegség szövődményeként fellépő retinopathia (mindkettő vaksághoz vezethet), illetve a halláskárosodás, hallásgyengülés különféle típusai kezelhetők segítségével.

  • A Ginkgo biloba értágító tulajdonságát szédülés és fülzúgás esetén is kihasználhatjuk. Erősíti a koncentrációt és segíti a kognitív funkciók fejlesztését, mint figyelem, megfigyelőképesség, érzékelés-észlelés, emlékezet, és gondolkodási funkciók. Segít az agyi vérellátási zavaroknál, agyi funkciók elvesztésénél, értelmi hanyatlásnál.

  • Nagyszerű kiegészítő tápanyag enyhe vagy közepes erősségű depresszió kezeléséhez. Néhány kutató szerint az idegrendszer működését azáltal serkenti, hogy az agy vérellátása javul, és így az idegsejtek több oxigénhez és tápanyaghoz jutnak.

  • Az aszpirinhez hasonló hatása gátolja a vérrögképződés veszélyét. A páfrányfenyő antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, mivel semlegesíti a károsító hatású szabad gyököket, s így védi a sejteket.

Összetevők:

Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban (1 tabletta):
Ginkgo biloba kivonat és mikronizált por 119 mg
24 % flavonoid tartalom, standardizált ginkgoflavonoidok 17.85 mg


Az Erba Vita technológia: a végtermékben 95%  növényi kivonatot biztosít (a fitovegyületek maximálisan elérhető mennyiségével), ugyanakkor csökkentette a felhasznált segédanyagok mennyiségét!

Felhasználási javaslat: 1-3 tabletta naponta, étkezések előtt, bőséges folyadékkal.

Figyelmeztetés: ha antikoagulánst (véralvadásgátló) vagy trombocitagátlót szedsz, a termék alkalmazása előtt fordulj tanácsért orvosodhoz.

Minimumkúra-maximumkúra:
Olyan készítményeket használj, amelyek standardizált páfrányfenyő-kivonatot tartalmaznak. Az emlékezőképesség növelésére és a vérkeringés fokozására: naponta 2x120mg páfrányfenyő-kivonatot.

Demencia, depresszió, fülcsengés, szédülés, impotencia és az elégtelen agyi vérellátás következtében létrejövő egyéb zavarok esetében: 3x120mg páfrányfenyő-kivonatot. Általában 4-6, de esetenként 12 hétig is eltarthat, míg a gyógynövény hatása jelentkezik.

A páfrányfenyő bevétele étkezéstől független. Káros hatásról terhes vagy szoptató nőknél sem számoltak be.

Kiszerelés:
125 tabletta

OETI:
2591/2007