Mikronizált Citromfű tabletta! 

latin név: Melissa officinalis
népies nevek: kerti méhfű, mézfű, méregnyomófű, melissza, citromszagú melissza

 „Leszarom tabletta”

Ez a citromfűlevél tabletta mikronizált technológiával készült (lásd lejjebb), és a hatásért felelős rozmaringsav hatóanyagra standardizált. Így kaptunk egy magas biohasznosulással bíró, erőteljes, koncentrált növényi kivonatot, amit az alábbi panaszok esetén nyújthat segítséget:

  • pszichoszomatikus tünetek – az erre gyakorolt pozitív hatását klinikai vizsgálatok is bizonyították
  • szorongás, pánikbetegségek és alvászavarok kiegészítő terápiája
  • idegerősítő és szívnyugtató, mely kíméletesen és lágyan hangol át a pozitív működésre
  • Basedow-kór –Tanulmányok szerint fenolsavjainak köszönhetően a pajzsmirigy túlműködésen is segíthet, mivel megakadályozza a pajzsmirigyet stimuláló antitestek termelődését (Amennyiben kezelés alatt állunk, az endokrinológussal egyeztetni kell!)
  • általános görcsoldás, ami az emésztésre gyakorolt hatása mellett, segíthet oldani  a feszültséget és a fejfájást
  • gyomor erősítés, bélműködés, epeműködés
  • emésztési zavarok (puffadás,, felfúvódás,renyhe emésztés)
  • az emésztőrendszer fertőtlenítése, a rothadási, erjedési folyamatok gátlása

Ez utóbbi nagyon fontos, és megkülönböztető tulajdonság, az emésztőrendszer és a vegetatív idegrendszer közötti szoros kapcsolat okán. Szervezetünkben az emésztés igényli ugyanis a legtöbb energiát. Ha idegesek, feszültek, szorongók vagyunk, akkor a szervezet energiát kell elvonjon az emésztéstől, hogy ellensúlyozni maradjon ereje az idegrendszert. Ennek hatására a táplálék áthaladási sebessége csökken az emésztőcsatornában. Az emésztés lelassul és kezdetét veszi a rothadás, erjedés. Ez savasítja a testet, újabb stresszt róva a szervezetre, ami egy ördögi kör kezdete.

Érdekességek a citromfűről!

*Mentális tisztaság, koncentráció és relaxáció

Európában a citromfüvet széles körben alkalmazzák szorongás és álmatlanság kezelésére. Csökkentheti a szorongást és a stresszt, továbbá enyhítheti az alvási rendellenességeket. A közelmúltban egy kutatás azonban váratlan eredményt hozott: a növény kivonata ugyanis nagyban növelte a koncentrációs képességet is, amikor szavakkal és képekkel kapcsolatos feladatokat kellett a jelentkezőknek végrehajtaniuk.

*Segít megcsinálni a leckét?

Az angliai Northumbria Egyetemen, heteken keresztül diákokat teszteltek, akik vagy citromfű kivonatot, vagy placebót kaptak. A citromfüvet használó diákok jelentősen jobban teljesítettek a tesztek alkalmával, a citromfű fogyasztást követően, és még akár hat órával a kivonat lenyelése után is magasabb pontszámokat értek el. A citromfüvet fogyasztó diákok a tesztek során kevésbé stresszesek és kiegyensúlyozottabbak voltak.

*Herpesz- és vírusellenes tulajdonságok

Orvostudományi kutatások kimutatták, hogy a citromfű kivonat rozmaringsavja, vírusölő tulajdonságának köszönhetően, hatékonyan evethető herpeszek kezelésében, illetve a herpes simplex, az övsömör és más vírusok kezelésében. Sőt,  bebizonyosodott az is, hogy „radikálisan csökkent” a kiújulás gyakorisága, és akut fertőzésben lerövidült a herpesz időtartama és súlyossága.

*Álmatlanság és szorongás

A népi gyógyászat a citromfüvet szinte minden betegségre használja, de legelterjedtebb alkalmazása mégis a stressz, a szorongás és az álmatlanság kezelésében van. Kísérletekkel igazoltan is, alkalmazásával határozott javulás mutatkozott az alvásminták terén, és csökkent a stressz és a szorongás.

Citromfű kivonat, ami az alábbi esetekben lehet segítségedre:

ideges nyugtalanság, szívidegesség, szívdobogás, magas vérnyomás, relaxáció, álmatlanság, alvászavarok, autoimmun eredetű pajzsmirigy-túltengés, krónikus fáradtság, gyomor- és bélrendszeri panaszok, gyomoridegesség, hányinger, menstruációs zavarok, menstruációs görcsök, PMS, szédülés, fejfájás, herpesz vírus, övsömör, mentális tisztaság és koncentráció.
Amennyiben orvosi kezelés alatt állsz, az étrend-kiegészítő alkalmazásáról egyeztess kezelőorvosoddal.

Így készül a mikronizált citromfű tabletta

A hatóanyagot tartalmazó növény részt, a milliméter EZREDrészére darabolják fel. Ezáltal nagyobb felületet kapnak, a cél ugyanis az, hogy a nagyobb felületen több biokémiai reakciót érjenek el. Ezzel nagymértékben megnövekedik a hatóanyag felszívódása és természetesen a termékek hatékonysága is. Sőt ez a technológia 95% fitovegyületet eredményez és mindössze 5%-ra csökkenti a segédanyagok jelenlétét, szemben az egyéb étrend-kiegészítőkkel, ahol ez a szám 35%-ot is elér. Így tesszük képessé a szervezetet arra, hogy öngyógyító tevékenységének maximumát érje el.

A formula a citromfű fő hatóanyagára standardizált, azaz  a rozmaringsavra. – Ez azt jelenti, hogy minden egyes tablettában ugyanazt a hatásért felelős hatóanyag mennyiséget találjuk meg.

Összetevők:

Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban  4 tabletta:
Citromfű levél (Melissa officinalis) kivonat mikronizált pora 1440mg
Rozmaringsav 172,8 mg


Felhasználási javaslat:
Naponta 2x2 tabletta étkezés után bő folyadékkal.
Kiszerelés: 125 tabletta
OÉTI: 10919/2012

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.